Γεια σας

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Γεια σας και από μένα,
μόλις απέκτησα μια ημίαιμη κουκλίτσα και μιας και δεν είχα μέχρι τώρα εμπειρία με σκύλους είμαι γεμάτος απορίες.

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Η ιστορία της μικρής έχει ως εξής, τη βρήκαμε πολύ φοβισμένη και μούσκεμα στα λασπόνερα το Σάββατο 29/8 ξημερώματα δίπλα στο εξοχικό μας. Είναι τόσο τρομαγμένη που ακόμα και τώρα δεν μας πλησιάζει εύκολα αλλά δείχνει σημάδια παιχνιδιού και χαράς. Δεν την πιέζουμε αλλά πήγε γιατρό και ψεκάστηκε οπότε πέρασε έξτρα σοκ. Ο γιατρός υπολόγισε πως είναι περίπου 2 μηνών και ημίαιμη ποιμενική οπότε τη βλέπω να προσαρμόζεται μια χαρά στον κήπο μας.

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Καλώς ήρθες και μπράβω που το πήρατε.
Μιας και δεν έχεις εμπειρία απο σκυλιά θα ήθελα να σου πω 2-3 πραγματα που ίσως τα ξέρεις. Ποτε δεν χτυπάμε τον σκύλο ούτε με εφημερίδα και δεν το μαλώνουμε χωρίς λόγο. Χρειάζεται καθημερινό χτένισμα και να το πασπατέυεις (δόντια πατούσες κλπ. ) για να συνηθίζει και αφου θα ζει στην αυλη χρειάζεται εχτρα προστασία απο τσιμπούρια και ψύλους. Να περνάτε καλά!:)

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Ευχαριστώ για τις συμβουλές, όσον αφορά τη βία είμαι 100% αντίθετος, έχω 2 παιδιά και την βάζω στην ίδια μοίρα όσον αφορά το ξύλο, φωνές θα ακούσει αυτό είναι σίγουρο.
Το πρόβλημα που έχω τώρα είναι πως είναι πολύ φοβισμένη ακόμα και δεν μας πλησιάζει αλλά κάθε φορά πάω εγώ και την παίρνω. Επίσης δεν τρώει την ξηρή τροφή που πήρα (Pedigree) και σήμερα αγόρασα άλλη για δοκιμή.
Το χτένισμα βοηθάει στην αντιμετώπιση για παράσιτα;
Επίσης ψύλλους είχε αρκετούς και της έβαλα frontline, που μου σύστησε ο γιατρός.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θα σου έλεγα να διαβάσεις την ενότητα της διατροφής και να σταματήσεις να δίνεις pedigree ή άλλες τροφές αυτής της κατηγορίας :)
Όταν βρεις την τροφή που πάει στο σκυλί σου μην την αλλάξεις. Γενικά μην κάνεις δοκιμές.
Προσωπική μου γνώμη...

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Η αλήθεια είναι πως η Pedigree ήταν μια λύση της στιγμής γιατί δεν έίχα πρόσβαση σε κάτι άλλο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το χτένισμα βοηθάει στην αντιμετώπιση για παράσιτα;
Το χτένισμα βοηθάει να τα ανακαλύψεις πιο εύκολα, αν τυχόν υπάρχουν. Κατά τα άλλα δεν τα αποτρέπει, ούτε τα απομακρύνει.

Εξαίρεση είναι οι ψύλλοι για τους οποίους ορισμένοι προτείνουν χτένισμα με ειδικό ψιλό χτενάκι για την απομάκρυνσή τους... Προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα, γιατί έχει τον κίνδυνο να δημιουργήσεις ένα τσούρμο "αδέσποτους" ψύλλους στον χώρο (υποτίθεται ότι τους πνίγεις σε σαπουνόνερο μετά, αλλά ποιος μου λέει ότι θα κάτσουν? :p)

Μπορείς όμως με το χτένισμα να απομακρύνεις τους νεκρούς ψύλλους, αφού τους έχεις ήδη εξοντώσει με κάποιο spray ή αντίστοιχο προϊόν.