Γεια σας!!!

Νίκος_Κρικ

Active Member
14 Ιουλίου 2009
36
0
Νίκαια
το σκυλόσπιτο που σκέφτομαι.οι διαστάσεις είναι 3μέτρων 60 πλάτος 80 ύψος το κίτρινο είναι λαμπάκι για το βράδυ

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κόκκινο λαμπάκι βάλε για να γίνει cult! :cool:

Αγαπητέ, έπαθες αλλά δεν έμαθες....

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ωραιο το σκυλοσπιτο,θα το φτιαξεις μονος σου η υπαρχει ετοιμο?

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
χα παλι σε παρεξηγησαν Ροττιε, κατα βαθος ειναι καλο κοριτσι....

Οσο για το σπιτακι ,πρεπει να σκεφτεις καποια πραγματα οπως :
1.Να μην πιανει ψιλους , τσιμπουρια και λοιπα ζωηφια
2.Πως θα ανοιγει να το καθαριζεις
3.Να ειναι θερμομωνομενο.
4.Εαν το χτισεις να βρεις την μονιμη θεση του.

Εγω στην θεση σου θα προτιμουσα πλαστικο.Γιατι εχει ολα τα παραπανω.....
Καλη τυχη...

Νίκος_Κρικ

Active Member
14 Ιουλίου 2009
36
0
Νίκαια
Παιδιά συγνώμη αν το γράφω σε λάθος θέμα αλλά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πάρκο ή κάποιο μέρος στο οποίο μπορείς να πας το σκυλί σου να παίξει να τρέξει κτλ κτλ.γενικά κάποιο στέκι που μαζεύονται και άλλα άτομα με τα σκυλιά τους

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Νικο, δεν ξερω τι γνωσεις μπορει να εχεις από χτισιμο, αλλά αν δεν εισαι απολυτα σιγουρος, θα ελεγα να μην κανεις χτιστό το σπιτάκι.
Σε πολλα πραγματα μπορει να γινει σφαλμα, όπως στο κονίαμα για την συνδεση των τουβλων μεταξυ τους και ειδικα στην σκεπή.

Σκεπή με τουβλα δεν υπαρχει και θα πρεπει να ριξεις οπλισμενη πλάκα.
Αν η σκεπή γινει ξυλινη, τα πραγματα απλουστεύονται αρκετα αλλά μετα θα χρειαστεις καποιου τυπου κεραμιδια.

Η στατικοτητα δεν είναι απλη υποθεση εστω και σε μια μικρη κατασκευη σαν αυτή.
Αν το συστημα καταρρεύσει, μπορει να τραυματιστει σοβαρα ο σκυλος ή ακομα κι εσυ την ωρα που το φτιαχνεις.

Επισης, αν θελεις σοβαρη θερμομονωση (σκετο τουβλο δεν την παρεχει παρολη την λαϊκη αντιληψη), θα χρειαστεις διπλά τοιχωματα με μονωτικο υλικο ενδιαμεσα και η κατασταση περιπλεκεται κι άλλο.

Αν θελεις να δωσεις δικια σου νότα, φτιαξτο καλυτερα ξυλινο.
Στατικά δυσκολα θα γινει σοβαρο λαθος σε μικρη κατασκευη. Το ξυλο εκτος από αριστο οικοδομικο υλικο είναι από τη φυση του θερμομονωτικο, αρκει να εχει καποιο σεβαστό πάχος.

Επισης, οσο βαρυ και να σου βγει, θα μπορει με καποιον τροπο να μεταφερθει.
Θελει όμως καποια στοιχειώδη συντηρηση. Και το χτιστό θελει αλλά λιγοτερη.

Με οποια τεχνολογια και να το φτιαξεις, δεν θα σου βγει ιδιαιτερα φθηνο και θα σου μεινει η ταλαιπωρία. Χώρια το ότι θα κανεις την αυλή μινι εργοταξιο.

Το χτιστό αναγκαστικα θα είναι καπως ογκωδες και θα πιανει χωρο.
Αν δεν πετυχει κατασκευαστικά ή εμφανισιακά, το γκρεμισμα είναι μανούρα και το ιδιο και τα μπάζα.
Αν το ξυλινο δεν πετυχει, το διαλυεις και το καις στο τζακι.
Και μετα θα αναγκαστεις παλι να δωσεις τα λεφτα για ένα ετοιμο.
Δεν ειπα τιποτα για τη μεταφορα των υλικων που θα παραγγειλεις στην αρχη και των εργαλειων που θα χρειαστεις. Αυτά φανταζομαι τα γνωριζεις.

Συμπερασμα. Παρε ετοιμο πλαστικο καλο και καθαρισες.

Υ.Γ. Αν εισαι χτιστης ή μαστορας αγνοησε αυτό το ποστ. Αλλά ξανασκεψου το.

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Πάντως, υπάρχει και η λύση (που ακολούθησα εγώ), να δώσεις σχέδιο σε μαραγκό, και να στο φτιάξει όπως θές.

Σίγουρα ακριβότερο από το πλαστικό αλλά κατα τη γνώμη μου απείρως καλύτερο.

Νίκος_Κρικ

Active Member
14 Ιουλίου 2009
36
0
Νίκαια
@horryf3

Ο πατέρας μου είναι υδραυλικός και αναλαμβάνει οικοδομές.να φανταστείς το εξοχικό μας εκτός από τα ηλεκτρολογικά το έχει φτιάξει όλο μόνος του.οπότε ξέρει τι πρέπει να κάνει.θερμομονωτικά υλικά κτλ κτλ σίγουρα θα ξέρει τι και πως.το θέμα είναι να γίνει ένα σχέδιο από την αρχή που θα καλύπτει αρκετές από τις ανέσεις που πρέπει να έχει ο σκύλος.στα σχέδια αν και δεν φένεται πουθενά υπάρχει και σωλήνας νερού με φλοτέρ για να έχει πάντα νερό και επίσης και 3 σταδίων αντίστροφη όσμωση για καθαρισμό του νερού.Βέβαια δεν σημαίνει ότι επειδή θα έχει κάποιες ανέσεις εγώ θα το παραμελώ. :D

@Dinosd

έδωσα τα σχέδια σε έναν και μου είπε θα πρέπει να γίνει από κόντρα πλακέ θαλάσσης για να μην σαπίσει από την βροχή.η τιμή που μου είπε ήταν 350 ευρώ.ε καταλαβαίνεις από μέσα μου τι του είπα.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Παιδιά συγνώμη αν το γράφω σε λάθος θέμα αλλά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πάρκο ή κάποιο μέρος στο οποίο μπορείς να πας το σκυλί σου να παίξει να τρέξει κτλ κτλ.γενικά κάποιο στέκι που μαζεύονται και άλλα άτομα με τα σκυλιά τους

Ναι υπάρχει!είναι στο μαρούσι δεν ξέρω αν σε βολεύει..
θα σου στείλω σε πμ που είναι κ την ιστοσελίδα τ!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα