Γεια σας!!!

25 Αυγούστου 2008
23
0
Έχω δύο σκυλάκια,ένα αρσενικό πίντσερ 8 χρονών και μια θυληκιά ημίαιμη 13 χρονών.Και τα δύο τα μάζεψα με την οικογένεια μου από το δρόμο.Τον Κούκι (πίντσερ) τον βρήκαμε και τον φέραμε από την Μονεβασιά,και την Τέττυ από τον Καρέα.Φυσικά και τα δύο όταν τα "υιοθετήσαμε" ήταν ήδη 3 χρονών,οπότε λίγο δύσκολο να εκπαιδευτούν.Με τον Κούκι κανένα πρόβλημα.Με την Τέττυ όμως ακόμα και μετά από 10χρόνια,έρχεται και μας κάνει χαρές να την χαιδέψουμε και εκεί που την χαιδεύεις ξαφνικά σε δαγκώνει.Η κτηνίατρος μας είπε ότι έχει φάει πολύ ξύλο κατόπιν "ύπουλου φιλικού πλησιασμάτος".Όσο αγάπη και αν της έχουμε δείξει,και δεν την έχουμε δείρει π ο τ έ,αυτή συνεχίζει.Το έχουμε προσπεράσει πλέον,αν και ακόμα μας καταβάλει το άγχος όταν πάμε να την χαιδέψουμε.Ίσα που ακουμπάμε το χέρι μας.Το πρόβλημα δεν είναι αυτό,αλλά το ότι η Τέττυ πριν από δύο μήνες ξεκίνησε να ξύνεται έντονα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να της πέσει το τρίχωμα και να έχει δημιουργήσει πληγές.Υποθέσαμε ότι μπορεί να είχε κάποια φλεγμονή στα δόντια.Της κάναμε νάρκωση,της καθαρίσαμε τα δόντια,της βγάλαμε τρία,αλλά τίποτα.Πλέον ξύνεται και στα πόδια της όπου και εκεί έχει φύγει το τρίχωμα και έχει κάνει πληγές.Κορτιζόνη της δώσαμε και τίποτα.Της αλλάξαμε τροφή και πάλι τίποτα.Της βάλαμε χωνί διάφανο αλλά δεν μπορούσε να κοιμηθεί,να φάει,ούτε και να πιει νερό.Της το βγάζαμε και της το ξαναβάζαμε αλλά πλέον έχει εκνευριστεί και δεν μπορούμε.Την πρώτη φορά την εξετάσαμε για μύκητες και δεν έχει,εξατάσεις αίματος πεντακάθαρες.Υπάρχει περίπτωση να έχει αρχίσει να τρελαίνεται;;;Ψώρα δεν νομίζω να είναι γιατί υποθέτω πως άμα είχε θα είχε κολλήσει και τον Κούκι.Η κτινίατρος θα γυρίσει μέσα Σεπτέμβρη,αλλά αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάτι μέχρι να έρθει....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς όρισες στο φόρουμ

ακόμα μας καταβάλει το άγχος όταν πάμε να την χαιδέψουμε.Ίσα που ακουμπάμε το χέρι μας.
Την έχετε 10 χρόνια και δεν τολμάτε να τη χαϊδέψετε? Γνωρίζεις πολύ καλά ποιος είναι ο αρχηγός σε αυτή την αγέλη. Δεν εκπαιδεύονται μόνο τα κουτάβια...

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό,αλλά το ότι η Τέττυ πριν από δύο μήνες ξεκίνησε να ξύνεται έντονα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να της πέσει το τρίχωμα και να έχει δημιουργήσει πληγές.
Μπορεί κάλλιστα να είναι ψώρα!

Υποθέσαμε ότι μπορεί να είχε κάποια φλεγμονή στα δόντια.
Ποιοι το υποθέσατε?

.Πλέον ξύνεται και στα πόδια της όπου και εκεί έχει φύγει το τρίχωμα και έχει κάνει πληγές.Κορτιζόνη της δώσαμε και τίποτα.Της αλλάξαμε τροφή και πάλι τίποτα.
Όλα αυτά μετά από ιατρική συμβουλή?

Η κτινίατρος θα γυρίσει μέσα Σεπτέμβρη,αλλά αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάτι μέχρι να έρθει....
Αν κατάλαβα καλά δεν την έχει δει γιατρός έτσι? Εδώ και πόσο καιρό?
Υπάρχει κάτι που μπορώ να σου προτείνω: άλλος γιατρός! Από πού κι ως πού βγάζετε διαγνώσεις, εφαρμόζετε θεραπείες και αλλάζετε τροφές κατά το δοκούν?

25 Αυγούστου 2008
23
0
Τον πρώτο χρόνο που την πήραμε την εκπαιδεύσαμε όσο μπορούσαμε,ούτε τη βόλτα δεν ήξερε και την έμαθε.Όσο για το δάγκωμα επί ένα χρόνο προσπαθούσαμε να της δείξουμε όλη μας την αγάπη,μας έκανε χαρές να την χαιδέψουμε και την χαιδεύαμε και εκεί που μκούναγε την ουρά της,μπαπ μας τη έχωνε.Αγκαλιά πάμε νε την πάρουμε και στέκεται σαν ξυλάγκουρο από το φόβο της και τρέμει,ακόμα μετά από 10 χρόνια.Την πήγαμε και σε ψυχολόγο κτηνίατρο και μας είπε ότι έχει φάει πολύ ξύλο και για αυτό κάνει ότι κάνει.Οι περισσότεροι μας είπαν ότι άμα συνεχίσει να δαγνώνει και μετά τον πρώτο χρόνο που την "εκπαιδεύαμε" να μην την κρατούσαμε.Φυσικά αυτό δεν γίνεται.Πότε δεν δάγκωσε σε σημείο να σου κόψει κομμάτι,πιο πολύ κάνει την κίνηση,αγριεύει,βάζει το χέρι σου στο στόμα της αλλά δεν στο δαγκώνει για να στο τραβήξει και ασπρίζει η γλώσσα της.Δεν μπορέσαμε να την εγκαταλείψουμε μετά τον πρώτο χρόνο.Μας αγαπάει και την αγαπάμε απλά έχει τα ψυχολογικά της.Με την κτηνίατρο κάναμε ότι κάναμε και δοκιμάσαμε τα πάντα.Τώρα περιμένουμε να επιστρέψει από διακοπές για να την δει,όχι τίποτε άλλο αλλά θα αρχίσουν κα θα μολύνονται οι πληγές.Μήπως μπορεί να μας δώσει τίποτα χάπια όπως το "lexotanil που υπαρχει για τους ανθρώπους",μπας και ηρεμήσει και επουλώσουν οι πληγές,και θα της ξανακάνουμε δερματολογικές εξετάσεις.Δεν ξέρω πως μπορώ να επισυνάψω φωτό για να δείτε.

25 Αυγούστου 2008
23
0
Ουφ,βρίσκομαι σε απόγνωση!!!Είναι πομεράνιαν με πεκινουά διασταύρωση και με σκοτώνει τόσο πολύ να την βλέπω σε αυτή την κατάσταση.Βέβαια από τότε που γύρισα από τις διακοπές μου είπαν οι γονείς μου ότι έχει ηρεμήσει κάπως.κι εγώ όταν είμαι σπίτι δεν την βλέπω να ξύνεται.Βασικά είναι κάτω από ένα κρεβάτι και κοιμάται και όταν σηκώνεται τρίβει τη μουσούδα της στο πάτωμα.Αλλά είναι απίστευτο πόσο πολύ χειροτέρεψε στο διάστημα που έλειπα για διακοπές.Και δεν καθεται για να της βάλουμε Betadine τουλάχιστον για να μην μολυνθεί,και άμα της βάλουμε φίμωτρο ανοίγουν πληγές στη μουσούδα της!!!

25 Αυγούστου 2008
23
0
Έχουμε και μία άλλη κτηνίατρο αλλά λείπει και αυτή.Όποια από τις δύο γυρίσει πρώτη θα την πάμε.Τώρα να πάμε σε κάποιον τυχαίο δεν νομίζω να βοηθήσει την κατάσταση,πόσο μάλλον που η Τέττυ είναι από μόνη της νευρικι,φαντάσου άμα την πάμε για να την ψαχουλέψει ξένος άνθρωπος.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Από το να είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση και να ταλαιπωρείται θεωρώ καλύτερο να επισκεφτείτε κάποιον έστω για μια άμεση ανακούφιση και μετά πάτε και στην δικιά σας..

25 Αυγούστου 2008
23
0
Ξέρεις ποιο είναι το περίεργο όμως;Ότι η διάθεσή της και η όρεξη της και όλα αυτά δεν έχουν αλλάξει καθόλου.Αν ήταν κάτι πολύ κακό,λογικά δεν θα ήταν έτσι.Και τη βόλτα της παέι και όλα.Είναι όμως γενικώς πολύ ιδιότροπο σκυλί και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει άμα την ακουμπήσει ξένος άνθρωπος.Δε σου λέω για να του ορμήξει ή κάτι τέτοιο,όσο το ότι τις επόμενες μέρες μπορεί και να μη φάει και ούτε να πιει νερό.Επειδή παλιότερα το είχαμε κάνει.Φαντάζομαι ότι το καλύτερο είναι να περιμένουμε να έρθει κάποια κτηνίατρος γιατί είναι και η ηλικία τέτοια που δεν είναι και για πολλά πολλά.Φαντάσουμε της έχουμε κάνει δύο φορές ολικήνάρκωση σε διάστημα μισού χρόνου.Μία για πυομήτρα και μία τώρα για καθάρισμα,βγάλσιμο δοντιών και παράλληλα ψηλάβισμα και δερματολογικές λείψεις.Δεν νομίζω ότι είναι για πολλά μυστήρια πράγματα.Υπομονή,εκτός και αν κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα και ξέρει να μου πει τί να κάνω.

Diogenes

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
155
0
33
Κομοτηνή
Έχω δύο σκυλάκια,ένα αρσενικό πίντσερ 8 χρονών και μια θυληκιά ημίαιμη 13 χρονών.Και τα δύο τα μάζεψα με την οικογένεια μου από το δρόμο.Τον Κούκι (πίντσερ) τον βρήκαμε και τον φέραμε από την Μονεβασιά,και την Τέττυ από τον Καρέα.Φυσικά και τα δύο όταν τα "υιοθετήσαμε" ήταν ήδη 3 χρονών,οπότε λίγο δύσκολο να εκπαιδευτούν.Με τον Κούκι κανένα πρόβλημα.Με την Τέττυ όμως ακόμα και μετά από 10χρόνια,έρχεται και μας κάνει χαρές να την χαιδέψουμε και εκεί που την χαιδεύεις ξαφνικά σε δαγκώνει.Η κτηνίατρος μας είπε ότι έχει φάει πολύ ξύλο κατόπιν "ύπουλου φιλικού πλησιασμάτος".Όσο αγάπη και αν της έχουμε δείξει,και δεν την έχουμε δείρει π ο τ έ,αυτή συνεχίζει.Το έχουμε προσπεράσει πλέον,αν και ακόμα μας καταβάλει το άγχος όταν πάμε να την χαιδέψουμε.Ίσα που ακουμπάμε το χέρι μας.Το πρόβλημα δεν είναι αυτό,αλλά το ότι η Τέττυ πριν από δύο μήνες ξεκίνησε να ξύνεται έντονα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να της πέσει το τρίχωμα και να έχει δημιουργήσει πληγές.Υποθέσαμε ότι μπορεί να είχε κάποια φλεγμονή στα δόντια.Της κάναμε νάρκωση,της καθαρίσαμε τα δόντια,της βγάλαμε τρία,αλλά τίποτα.Πλέον ξύνεται και στα πόδια της όπου και εκεί έχει φύγει το τρίχωμα και έχει κάνει πληγές.Κορτιζόνη της δώσαμε και τίποτα.Της αλλάξαμε τροφή και πάλι τίποτα.Της βάλαμε χωνί διάφανο αλλά δεν μπορούσε να κοιμηθεί,να φάει,ούτε και να πιει νερό.Της το βγάζαμε και της το ξαναβάζαμε αλλά πλέον έχει εκνευριστεί και δεν μπορούμε.Την πρώτη φορά την εξετάσαμε για μύκητες και δεν έχει,εξατάσεις αίματος πεντακάθαρες.Υπάρχει περίπτωση να έχει αρχίσει να τρελαίνεται;;;Ψώρα δεν νομίζω να είναι γιατί υποθέτω πως άμα είχε θα είχε κολλήσει και τον Κούκι.Η κτινίατρος θα γυρίσει μέσα Σεπτέμβρη,αλλά αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάτι μέχρι να έρθει....
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με τον Τζίνο..
Συχνα πυκνά μας δάγκωνε αλλά ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ πάντα..
Προσπάθησε να του πεις κανα ΕΕΕΕΕ όταν δαγκώνει ή να του κλείνεις το στόμα και φυσικά πάντα αγάπη και στοργή...

Διαφορετικά υπάρχει και η λύση ενός εκπαιδευτή

25 Αυγούστου 2008
23
0
Την πήραμε 3 χρονών,επί ένα χρόνο προσπαθούσαμε να την μαλώνουμε την ώρα που το έκανε αυτό και πάντα χωρίς ξύλο.Τίποτα,παραιτηθήκαμε.Τώρα είναι 13 χρονών και ακόμα το βιολί της.Απλά ξυνίζει τη φάτσα της λίγο πριν ορμήξει οπότε τότε απομακρυνόμαστε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η κτινίατρος θα γυρίσει μέσα Σεπτέμβρη,αλλά αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάτι μέχρι να έρθει....
Καλώς ήρθες! :)

Ούτε διάγνωση μπορούμε να κάνουμε διότι δεν είμαστε κτηνίατροι (και να ήμασταν, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε διάγνωση μέσω πληκτρολογίου), ούτε, κατ’ επέκταση, φαρμακευτική αγωγή να συστήσουμε.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί δεν πας άμεσα το σκυλί σε κάποιον άλλο κτηνίατρο. Ακόμα και νευρική να είναι η σκυλίτσα σου, υπάρχουν και τα φίμωτρα για να μπορέσει να την εξετάσει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο frantzeska mastrostamati Εμφάνιση μηνυμάτων

Τι αλλο να προτεινουμε απο το να πας σε εναν αλλο γιατρο?