Γεια σας

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν θέλω να φανώ αδιάκριτη αλλά αν ήθελες να μας πεις τι είδους και τι βαθμού κινητική αναπηρία έχεις ίσως θα μπορούσαμε να σου πούμε την γνώμη μας με περισσότερη σκέψη.

roro

New Member
21 Νοεμβρίου 2010
3
0
Σας ευχαριστώ για τις πολλές κ ποικίλες απαντήσεις σας.
1. Δεν θέλω να φανώ αδιάκριτη αλλά αν ήθελες να μας πεις τι είδους και τι βαθμού κινητική αναπηρία έχεις ίσως θα μπορούσαμε να σου πούμε την γνώμη μας με περισσότερη σκέψη.
Όχι Σταματία δε γίνεσε καθόλου αδιάκριτη , χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξίδιο στις μετακινήσεις μου μέσα κι εξω από το σπίτι και μένω μόνη μου , οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγάζει κάποιος άλλος το σκύλο βόλτα .
Να καθαρίζω την άμμο από ένα συγκεκριμένο μέρος δε με πειράζει , το να μαζεύω ακαθαρσίες και να βρωμάει ολο το σπίτι ναι , αυτό με ενοχλεί πολύ.
Να , και η απομυθοποιήση της συντροφικότητας .:))
Όχι για γάτα ούτε που το σκέφτομε , τις σέβομε αλλά δεν ΄΄κολάμε΄΄ , δεν τις θέλω ως συντροφιά.
Βλέποντας πολλές αναρτήσεις εδώ στο forum διαπιστώνω μεγάλο πρόβλημα οσον αφορά την εκπαίδευση στην τουαλέτα του ζώου , αυτό έχει να κάνει με τη ράτσα του σκύλου ή κάτι άλλο?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ο χρηστης roro ειναι γυναικα τελικα! Χρειαζομαι εκπαιδευση....:rolleyes:
Αγαπητη roro, σαν τον σκυλο δεν ειναι κανενα αλλο ζωο...

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βλέποντας πολλές αναρτήσεις εδώ στο forum διαπιστώνω μεγάλο πρόβλημα οσον αφορά την εκπαίδευση στην τουαλέτα του ζώου , αυτό έχει να κάνει με τη ράτσα του σκύλου ή κάτι άλλο?
Κουτάβι είναι... σκέψου το... σαν μωρό! Ξέρει το μωρό πού πρέπει να κάνει την ανάγκη του και πότε;

Η δική μου συμβουλή είναι... ένας ενήλικας σκύλος που έχει μάθει να λερώνει έξω και ο οποίος δεν θα χρειάζεται πολύ εκτόνωση!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Προτείνω ενήλικο διακριβωμένου χαρακτήρα και με αρκετά έντονη ανθρωποκεντρική τάση-σκυλί για χάδια και συζήτηση
-αρκετά εκπαιδευμένου σε θέματα σπιτιού τουλάχιστον
αλλά πρέπει να βρείς έναν dogwalker για να κάνει την ανάγκη του ο σκύλος
Εσύ δεν βγαίνεις κάθε μέρα μιά βόλτα? αυτή θα είναι η βόλτα σας
άλλη μιά φορά όμως θα βρείς καναν πιτσιρικά να το πηγαίνει ένα 20λεπτάκι μιά γύρα το τετράγωνό να ξαλαφρώνει

Το κουτάβι θα σου λερώσει πολύ μέχρι να μάθεις και γενικά θα σε κουράσει αν δεν έχεις αρκετή εμπειρία με σκυλιά

Γενικά θα το παλέψεις για να βρείς κατάλληλο σκύλο αλλά τελικά θα το φχαριστηθείς πολύ-πιστεύω θα σε ανεβάσει πολύ

Άρχισε να επικοινωνείς με εκτροφεία λέγοντας ακριβώς τι ψάχνεις
Μπορεί να υπάρχουν και εκτροφείς που να ψάχνουν κάποιαν σαν και εσένα ;) :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καταρχήν Καλώσήρθες στην παρέα μας..
Θεωρώ πως η ανάγκη για συντροφικότητα είναι πολύ σημαντική και με υπομονη και σκέψη ίσως βρεθούν λύσεις.

Καταρχήν εγώ να σου πω πως υιοθέτησα ενήλικο σκυλάκι και δεν έχω πρόβλημα με την τουαλέτα και ας ζούσε σε χωράφι και δεν είχε πάει ποτέ βόλτα.
Μόνο στην αρχή τα χαλιά της "γυάλισαν" αλλά το έκοψε γρήγορα.
Όμως ο σκύλος χρειάζεται εκτόνωση.
Σίγουρα προτείνω να βρεις ένα σκύλο όχι πολύ ενεργητικό, αλλά και πάλι βόλτες πρέπει να πηγαίνει.
Υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν την βόλτα του σκύλου με κάποια έξοδα φυσικά.
ΣΚέψου το αν έχεις την οικονομική δυνατότητα..

Εύχομαι να βρεις μια λύση..

Θα ήθελες να αναφέρεις σε ποια περιοχή μένεις;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η εκτροφέας της Toya έχει σε μόνιμη βάση 3 θηλυκά westie σε μια φίλη της που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και πολλές φορές της πάει και σκύλες που έχουν οίστρο. Αυτή η κυρία δεν ζει μόνη της, έχει σύζυγο και ένα γιο, αλλα την ημέρα που λείπουν τις βγάζει βόλτα.

Βέβαια στην Ολλανδία δεν συναντά αδέσποτα, ούτε τελείως ακοινωνικοποιητα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Συμφωνώ με τα παιδιά οτι το κουτάβι δεν είναι καλή επιλογή για σένα γιατί θα σε κουράσει πολύ. Συμφωνώ με κοκόνι για τον χαρακτήρα και την ανθρωποκεντρική τάση του σκυλιού όπως επίσης για την επικοινωνία με εκτροφεία. Πιστεύω οτι θα βρεις ένα σκυλί που να σου ταιριάζει να είναι ήρεμο και να μην έχει ανάγκη έντονης δραστηριότητας. Δεν ξέρω σε ποιά περιοχή μένεις και αν η δυνατότητα της περιοχής σου σου επιτρέπει να κινήσε άνετα με το αμαξίδιο (αν έχει πολλά αυτοκίνητα αν έχεις αρκετό χώρο στο πεζοδρόμιο και όλα αυτά τα οποία γνωρίζουμε όλοι στην ελλάδα) ή αν έχεις εύκολη πρόσβαση απο το σπίτι σου για έξω ή αν έχεις την διάθεση να βγαίνεις απο το σπίτι σου συχνά αλλά πιστεύω οτι ακόμη και η ανάγκη του σκύλου για να βγει έξω για τσίσα και κακά θα είναι κάτι που θα μπορούσες να καλύψεις και εσύ η ίδια για αρκετές φορές την ημέρα ακόμη και αν σου φαίνεται βουνό στην αρχή. Τα πάντα για μένα θέλουν θάρρος και τόλμη. Προφανώς αφού ζεις μόνη σου μπορείς άνετα και αυτο-εξυπηρετήσε δεν νομίζω οτι θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για σένα η βόλτα του σκύλου. Άν έχεις κάποιο φίλο που έχει σκύλο και είναι ήρεμος θα μπορούσες να δοκιμάσεις να πάτε παρέα μια βόλτα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σταματία και εγώ το σκέφτηκα αυτό αλλά δεν είναι μόνο η ανάγκη του σκύλου,
χρειάζεται και εκτόνωση όσο και λίγες απαιτήσεις να έχει.
Λίγο τρεξιματάκι το θέλει όπως και να χει..
Εκεί νομίζω είναι το πρόβλημα..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σταματία και εγώ το σκέφτηκα αυτό αλλά δεν είναι μόνο η ανάγκη του σκύλου,
χρειάζεται και εκτόνωση όσο και λίγες απαιτήσεις να έχει.
Λίγο τρεξιματάκι το θέλει όπως και να χει..
Εκεί νομίζω είναι το πρόβλημα..
Σε αυτό έχεις δίκιο !!αλλά δεν μπορεί να μην βρίσκεται μία λύση!!πχ ένας χώρος μπάσκετ κλειστό απο παντού γύρω όπου μπορεί να αφεθεί ο σκύλος με ασφάλεια να τρέξει.Το γήπεδο το κάνω και στον δικό μου όταν είναι άδειο (σόρρυ για την επιμονή μου αλλά απο θέμα χαρακτήρα πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις ακόμη και όταν είναι δύσκολο)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Γνώμη μου. Βρες έναν ενήλικο σκυλούκο από εκτροφείο και προσπάθησε να βρεις το ποιο κοντινό στο σπίτι σου μέλος του forum που να θέλει και να μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να έχεις τον πρώτο καιρό μια σίγουρη βοήθεια με τις βόλτες του. Τα υπόλοιπα πιστεύω θα έρθουν όλα ομαλά μόνα τους. Σου εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις σκύλο. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
κοίτα και σε κανένα καταφύγιο....
Aυτο ! Σκυλακια ενηλικα κ ηρεμα ενα σωρο .Θα μιλησεις με τις κοπελες στα καταφυγια κ σιγουρα θα σου δωσουν αυτο που σου ταιριαζει κ οχι κατι που να μη μπορεις να ανταπεξελθεις,αν τελικα το αποφασισεις.
Εγω νομιζω δεν θα σου ειναι τοσο δυσκολο...εαν μπορεις να κινηθεις μονη σου με το καροτσι σου ,σιγουρα θα μπορεις να κινηθεις κ κρατωντας ενα λουρακι. Αλλα στην Ελλαδα ζουμε κ μπορει ακομη κ συ η ιδια να μη μπορεις να κανεις τη βολτα σου σαν ανθρωπος ετσι που ειναι οι δρομοι :-|

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Γνώμη μου. Βρες έναν ενήλικο σκυλούκο από εκτροφείο και προσπάθησε να βρεις το ποιο κοντινό στο σπίτι σου μέλος του forum που να θέλει και να μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να έχεις τον πρώτο καιρό μια σίγουρη βοήθεια με τις βόλτες του. Τα υπόλοιπα πιστεύω θα έρθουν όλα ομαλά μόνα τους. Σου εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις σκύλο. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις.
Θα συμφωνήσω, αν θες να αναλάβεις κάποιο σκυλάκι απο καταφύγειο σίγουρα κάποιος/α απο εμάς ή και κάποιος/α dog walker να μην έχει πρόβλημα στις βόλτες να πέρνει και το δικό σου. Ίσως μας πεις και σε ποια περιοχη μένεις να δούμε αν μπορεί κανείς να σε βοηθήσει κάποιος και στην επιλογή σκυλιού και στην εκπαιδευσή του, κλπ.

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Έχω μάθει στις όποιες εμπειρίες μου πως ο σκύλος και κάθε σκύλος προσαρμόζεται,και έχει την θέληση να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα του ιδιοκτήτη του όσο δύσκολη και αν είναι αυτή!Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες,μπορούν όμως να ξεπεραστούν!
Μπορείς να πάρεις έναν ενήλικα σκύλο απο κάποιο εκτροφείο,σκύλο εκπαιδευμένο που να μην τον προορίζουν πλέον για αναπαραγωγή :) έτσι θα μειώσεις τα ποσοστά δυσκολίας!!Στο εξωτερικό αυτό συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις!

Συμφωνω απολυτα με το φιλο.
Τα ζωα καταλαβαινουνε. ο Ζ ειναι ενας σκυλος γιγαντας και ζει με εναν φιλο μου το Νικο, που πασχει απο " Σκληρυνση κατα Πλακας ".
Ειναι αποτελεσμα μιας πειραματικης διασταυρωσης που ειχα κανει. Αποφασισα να το δωρισω σε αυτο το παλικαρι που βλεπετε στη φωτογραφια.
Κινειται μονο με μπαστουνια τριποδα η αναπηρικο αμαξιδιο.
Αν το βγαλω βολτα εγω η καποιος αλλος θα τον πηγαινει "της μπαλλας".
Οταν ομως το βγαζει βολτα ο Νικος, παιδια πιστεψτε με, δεν τραβαει καθολου, μα καθολου.
Εχει αναστηθει απο την ημερα που τον πηρε και περναει ζωη και κοτα και δε του λειπει τιποτα.
Αν εχεις τη δυνατοτητα καποιου συντροφου η καποιυ φιλου, τοτε ειναι βεβαιο οτι δε θα αντιμετωπισεις το παραμικρο προβλημα.
Αυτη τη στιγμη εχω ενα Ντογκο Καναριο θηλυκο την Τσικιτα, 4 μηνων καθαροαιμη, και πολυ πολυ καλουλα και προστατευτικη.
Αν την θελεις πραγματικα, μη διστασεις να επικοινωνησεις μαζι μου. Θα στη δωσω με ολη μου την καρδια, γιατι γνωριζω πολυ καλα, ποσο πολυ καλη παρεα θα κανετε...
Ιακωβος.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ

Συμφωνω απολυτα με το φιλο.
Τα ζωα καταλαβαινουνε. ο Ζ ειναι ενας σκυλος γιγαντας και ζει με εναν φιλο μου το Νικο, που πασχει απο " Σκληρυνση κατα Πλακας ".
Ειναι αποτελεσμα μιας πειραματικης διασταυρωσης που ειχα κανει. Αποφασισα να το δωρισω σε αυτο το παλικαρι που βλεπετε στη φωτογραφια.
Κινειται μονο με μπαστουνια τριποδα η αναπηρικο αμαξιδιο.
Αν το βγαλω βολτα εγω η καποιος αλλος θα τον πηγαινει "της μπαλλας".
Οταν ομως το βγαζει βολτα ο Νικος, παιδια πιστεψτε με, δεν τραβαει καθολου, μα καθολου.
Εχει αναστηθει απο την ημερα που τον πηρε και περναει ζωη και κοτα και δε του λειπει τιποτα.
Αν εχεις τη δυνατοτητα καποιου συντροφου η καποιυ φιλου, τοτε ειναι βεβαιο οτι δε θα αντιμετωπισεις το παραμικρο προβλημα.
Αυτη τη στιγμη εχω ενα Ντογκο Καναριο θηλυκο την Τσικιτα, 4 μηνων καθαροαιμη, και πολυ πολυ καλουλα και προστατευτικη.
Αν την θελεις πραγματικα, μη διστασεις να επικοινωνησεις μαζι μου. Θα στη δωσω με ολη μου την καρδια, γιατι γνωριζω πολυ καλα, ποσο πολυ καλη παρεα θα κανετε...
Ιακωβος.
RESPECT... :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
RESPECT... :)
Μόνο αυτό μπορώ να πω κι εγώ...

Και να προσθέσω ότι η αδελφή μου έχει ένα μεγαλόσωμο ημίαιμο αρσενικό, το οποίο είναι (πάρα πολύ) ζωηρό με όλους.
Οταν, όμως, προ ετών η αδελφή μου είχε στο σπίτι το μακαρίτη τον πατέρα μου (94 ετών τότε), ο σκύλος ποτέ δεν πήδαγε πάνω του, ήταν σα φύλλο που έπεφτε από δέντρο... Ενώ ήταν πολύ ενεργητικός σκύλος, καθόταν με τις ώρες πλάϊ στη πολυθρόνα του πατέρα μας, ώστε εκείνος να μπορεί να τον χαϊδεύει...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ιάκωβε δεν έχω λόγια ....εκτός απο αυτό που είπαν τα παιδιά respect !! Ελπίζω η φίλη να ξαναμπει στο φόρουμ να διαβάσει το ποστ σου και να επικοινωνήσει μαζί σου.