Γεια σας !!!

thanasis2561

New Member
21 Ιουλίου 2010
2
0
Γεια σας αγαπητοί φορουμίτες!!
Με λένε Θανάση και είμαι εκπαιδευκτικός στην Κρήτη. Ψάχνω 1 χρόνο να αποκτήσω ενα σκυλάκι μιας και αγαπώ τρομερά τα ζώα γενικότερα!
Να σημειώσω οτι πρώτα ενημερώθηκα μεσα απο το ιντερνετ και συνηδειτοποίησα οτι δεν προκειται ποτε να αγοράσω απο πετ σοπ .Τους λόγους τους γνωρίζετε.
Επίσης λογω του χαρακτήρα μου κατελειξα σε γαλλικό μπουλντόγκ. Το συζήτησα και με καποιους κτηνιάτρους και το ιδιο μου προτείνουν και εκείνοι. Στο προκείμενο τώρα .. να αγοράσω απο εκτροφείο το αποκλείω (τουλαχιστον προς το παρόν) ελλείψη οικονομικής ευχαίρειας (οι υποχρεώσεις τρέχουν) γι αυτό αν κάποιος , κάποτε, ίσως και σε ενα επικείμενο ζευγάρωμα του κατοικίδιου του μπορεί να μου δωρίσει (η εστω να του δωσω κατι συμβολικα) ας επικοινωνήσει μαζί μου να γνωριστούμε και απο κοντά!
Αυτα απο μένα, σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη που η γνωριμια μας μοιάζει λιγο με αγγελία

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Γεια σου Θανάση, καλώς ήρθες! :)

Μπράβο σου που ενημερώθηκες περί pet shops και αποφάσισες να μην πάρεις σκύλο από εκεί...

Έχει μείνει όμως λίγο διάβασμα ακόμα ;)

Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

Εμπειρίες από pet shops / bybs

γιατι ΔΕΝ ζευγαρωνουμε τα σκυλια

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??

Εκτροφή και B.Y.B.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Θανάση καλώς ήρθες.
Συμπληρωματικά στα παραπάνω της Xotikouli, να σου πω πρακτικά, ότι δεν υπάρχει καμμία απολύτως περίπτωση, ιδιοκτήτης με υγιή σκυλιά, το τονίζω ιδιαιτέρως, γιατί είναι πολύ-πολύ σημαντικό για την συγκεκριμένη ράτσα, που είναι πολύ-πολύ ευπαθής, σε διάφορες ασθένειες, ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που τα ζευγαρώσει, να τα χαρίσει ή να τα δώσει με συμβολικό ποσό. Ευτυχώς που είσαι άνθρωπος καλλιεργημένος και το ψάχνεις. Να ξέρεις, ότι αν σου προκύψει τέτοιο ενδεχόμενο, ελοχεύει σίγουρα τον κίνδυνο ασθενικού ή προβληματικού ζώου, με μόνο σκοπό το οικονομικό όφελος. Θα πρέπει λοιπόν, να είσαι ιδιαίτερα υποψιασμένος αν συμβεί κάτι τέτοιο και να το αποφύγεις. Μήπως να προσανατολιστείς καλύτερα προς την απόκτηση αδέσποτου -όχι γαλλικού βέβαια- από κάποιο καταφύγιο;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες Θαναση.
Εχω ενα μινι πινσερ και ταλαιπωρουμαστε εδω και ενα εξαμηνο με λεϊσμανιωση (καλααζαρ). Μεχρι τωρα εχω πληρωσει ΜΟΝΟ για αυτη την ασθενεια περισσοτερο απο το κοστος ενος εκτροφικου σκυλου. Εισαι εξυπνος και μορφωμενος ανθρωπος και μαλλον καταλαβαινεις οτι θελω να πω πως το κοστος αγορας του σκυλου δεν ειναι κανενα σπουδαιο κριτηριο.
Πολλα μπορει να τυχουν πέρα απο τα συνηθη εξοδα διατροφης,τακτικα ιατρικα, αξεσουαρ κλπ. κλπ.
Οπότε διαβασε λιγο παραπανω να ενημερωθεις και για τα εξοδα, ωστε να μην πεσεις απο τα συννεφα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γεια σου Θαναση!

Αφου ειναι το ονειρο της ζωης σου να αποκτησεις υγεις και καλο γαλλικο- και ειδικα, επειδη δεν σου περισσευουν χρηματα, σε συμβουλεβω να ξεκινησεις να κανεις οικονομιες οσο χρειαστει, για να αποκτησεις σκυλο απο πολυ καλο εκτροφειο!!
Γιατι αν θα παρεις " οτι ναναι- τσαμπα ναναι" θα πρεπει να βρεις και κανα 2-3 δουλιες ακομα για να καλυψεις τα εξοδα του κτηνιατρου.

Ξερω τι λεεω! Εχω εδω και 10 χρονια γαλλικα- ασχολουμαι παρα πολυ με την φυλη- και τα εχω δει ολα!

thanasis2561

New Member
21 Ιουλίου 2010
2
0
Καλησπέρα σας ξανά και σας ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις..
Έλαβα αυπόψην μου τα ηχηρά σας επιχειρήματα και ομολογώ οτι έχετε δίκιο..Θα προτιμούσα να το αργήσω ακομα ενα χρόνο απο το να αποκτήσω ένα σκυλάκι και να περάσει ασθένειες που θα το ταλαιπωρήσουνε και μαζί μαυτο θα ταλαιπωρηθώ και γω ψυχολογικά !!!Αρχίζω οικονομίες τοτε και θα συνεχίσω να ενημερώνομαι.
ΥΓ θα περάσω και απο την φιλοζωική μια βόλτα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...ΥΓ θα περάσω και απο την φιλοζωική μια βόλτα
Καλωσήλθες και πίστεψέ με: Είναι ότι καλύτερο αυτό. Δεν μπορείς να φανταστείς πως θα νιώσει η ψυχή σου