Γεια σας παιδια.!Καλως σας βρηκα.!

ApostolisKozani

New Member
4 Μαρτίου 2010
4
0
Κοζάνη
Γεια σε ολους σας παιδια..! Με λενε Αποστολη και ειμαι 22 χρονων,μενω στην Κοζανη και αν και δεν ειχα την τυχη να εχω εγω προσωπικα σκυλο παντα ειχα πολυ καλη σχεση μαζι τους. Αγαπαω πολυ ολα τα σκυλια αλλα εχω τραλαθει με τα Dogo Argentino.. Εδω και λιγο καιρο σκεφτομαι ολο και πιο πολυ να παρω ενα Dogo.. Αν και εχω καποιους ενδιασμους γιατι δεν ξερω αν μπορω να βρω αξιοπιστο εκτρωφεα η' petshop.. Ελπιζω να μπω και στο Dogo Argentino Subforum ωστε να μιλαω και να ρωταω και να μαθαινω οσα πιο πολλα μπορω γι'αυτα τα υπεροχα πλασματα.! Τεσπα μην σας κουραζω αλλο,ελπιζω να κανουμε ωραιες συζητησης..! Θα ηθελα πολυ να σας γνωρισω.! :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Καλώσήρθες

Πετ σόπ με σκύλους σε κουτιά μικρά γυάλινα και την κυριακή ούτε φαί ούτε νερό ούτε ξεσκάτισμα
πετ σόπ με σκύλους που έρχονται με κούτες απο άλλες χώρες πολλά κουτάβια μαζί κι όσα ζήσανε
πετ σόπ με σκυλιά puppy mill (κάνε ένα σέρτς στο youtube)

Επίσης και μένα μου αρέσουν τα ντόγκο,και άλλα πολλά υπέροχα σκυλιά αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ (μάλλον είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν μπορώ) να τα αναθρέψω-Παρομοίως υπέροχα είναι και τα άλογα-εδώ είναι πιστεύω ακόμα πιό κατανοητό το γεγονός ότι όσο κι αν σου αρέσει ένα ζώο πρέπει να έχεις κάποιες προυποθέσεις εξασφαλισμένες

Καλό διάβασμα και καλές δημοσιευσεις φίλε

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήλθες. Αξιόπιστο εκτροφέα προσωπικά δεν ξέρω, θα ξέρουνε όμως σίγουρα οι υπόλοιποι. Αυτό που ξέρω πάντως και που το ξέρουν και οι υπόλοιποι και θα σου το πούνε είναι ότι δεν αγοράζουμε ποτέ από πετσοπάδες διότι ΔΕΝ είναι αξιοπιστοι και φέρνουνε παπυμιλλάδικα σκυλιά. Ορίστε και μερικά λινκς να δεις περισσότερα:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?4953-Εμπειρίες-από-pet-shops-bybs
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?370-ΠΩΣ-ΔΙΑΛΕΓΩ-ΕΚΤΡΟΦΕΑ
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?38-PET-SHOPS-PUPPY-MILLS
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?968-καθαρόαιμα-πανέμορφα-κουτάβια
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?402-ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ-ΦΥΛΗ
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?1284-Τι-πρεπει-να-προσεξω-σε-ενα-PEDIGREE
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?1352-Θέλω-κουτάβι-ράτσας...αλλά

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
στο φορουμ υπαρχουν οι καταλληλοι για να σε ενημερωσουν για τα ντογκο. Εννοειται οτι θα παρεις απο εκτροφεα και αν τελικα καταληξεις σε ντογκο ειμαι σιγουρος οτι απο δω μεσα θα καθοδηγηθεις παραπανω απο καλα για μια αριστη επιλογη

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Φιλε μου καλώς όρισες και πολλους χαιρετησμους στην Κοζάνη.

Το οτι επισκεφτικες αυτο το forum διχνει ενα πολυ καλο σημάδι θέλησης για πληροφόρηση και ενημέρωση

Στα πετσόπ ουτε καουνέλια δεν μπορείς να αγοράσεις,σου πουλανε καναρινακι και βγένει γατάκι , ομορφες κατσαριδουλες ναι αλλά σκύλο απαπαπαπαπαπααααα.

Οσον αφορά την ράτσα που σε ενδιαφέρει θα ήθελα να μου αναφέρεις και μια δευτερη επιλογή ή καποια που σκεφτόσουν παλαιότερα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες ! Στειλε ενα pm ston Αdmin με το τηλ σου και το ονομα σου και θα μπορεις να γραψεις στο subforum!
Γιατι σε εχουν ενθουσιασει τα dogo?:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες κι από μένα!
Υπάρχουν πολλά θέματα σχετικά με τα dogo στο forum καθώς και πολλοί που έχουν πολύ βαθεια γνώση στο θέμα αυτό οπότε πιστεύω ότι θα βοηθηθείς στην απόφασή σου!

ApostolisKozani

New Member
4 Μαρτίου 2010
4
0
Κοζάνη
Σας ευχαριστω παιδια για την ανταποκριση σας..!! Και εγω εχω διαβασει απο το dogo argentino subforum οτι δεν ειναι καθολου αξιοπιστο να παρεις απο petshop..και αυτα τα pedigree μπορει να ειναι πλαστα..!
kokoni γιατι λες οτι δεν μπορεις να τα αναθρεψεις.? Λιγη υπομονη χρειαζεται πιστευω και εκπαιδευση..να του δωσεις να καταλαβει ποιος ειναι το αφεντικο και ολα τα παραταυτα..Εχω διαβασει αμετριτα κειμενα με τροπους εκπαιδευσης και συμπεριφορας.! Οταν με το καλο παρω το δικο μου κουταβι θα κανω οτι καλυτερο μπορω για να το μεγαλωσω σωστα,και ειναι και αυτος ενας λογος που μπηκα στο forum για να μαθω ακομα περισσοτερα.
Φιλε greko παλιοτερα μου αρεζαν πολυ τα Ροτβαιλερ...γενικα μου αρεσουν τα μεγαλοσωμα σκυλια...μετα εμαθα για τα Dogo και μου αρεσαν παρα πολυ επειδη μπορεις να πεις οτι τα συνδιαζουν σχεδον ολα.!Και εκτος απο αυτο με τρελαινει το λευκο χρωμα..!! :)
Amaliaz με εχουν ενθουσιασει οπως ειπα και πιο πριν γιατι συνδιαζουν σχεδον τα παντα..Ειναι εξυπνα, φιλικα, θαραλεα, ..Εχουν ωραιο σωματοτυπο.Δεν μπορω να το πω τοσο με λογια αλλα με εχει τραβιξει κατι πολυ στα Dogo. Εχεις Dogo εσυ..? Αυτο στην εικονα.?Εχω στειλει ηδη μηνυμα στον admin για να μπορεσω να εχω προσβαση στο subforum..To τηλ μου ομως δεν το εστειλα... :S
Thx φιλε foibo..και εγω ελπιζω απο εδω μεσα να μπορεσω να μαθω οσα πιο πολλα μπορω για τα Dogo κυριως αλλα και γενικα για τιν φροντιδα και την εκπαιδευση των σκυλων..Ακομα και να βρω ενα κουταβι που τοσο θελω,και να ειναι καθαροαιμο και αριστα μορφολογικα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ στα πετσοπάδικα τα χαρτιά δεν "μπορεί" να βγουν πλαστά. Είναι ΠΑΝΤΟΤΕ πλαστά διότι τα σκυλάκια τα παίρνουνε από παπυμιλλάδες. Κάνε μια βόλτα από τις συζητήσεις του φόρουμ περί παπυμιλλάδων και πετσοπάδων να δεις και τα τελευταία από Σλοβακία...

Όσο για το ότι ενημερώνεσαι, κάνεις άριστα και μπράβο σου. Απλώς έχε υπόψη σου ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά όταν είσαι φάτσα με φάτσα τελικά με το σκυλάκι που υιοθετείς και τότε αρχίζουν τα δύσκολα που ναι μεν τα ήξερες, αλλά αλλιώς είναι να τα αντιμετωπίζεις. Πρόσεξε, δεν αμφιβάλλω για το αν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με το Ντόγκο, άλλωστε δε σε ξέρω, αλλά ρώτα τους εδώ, έχει πολλούς πορωμένους με τη φυλή που ξέρουν πάρα πολλά και θα σε βοηθήσουν.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν μπορώ να τα αναθρέψω σωστά γιατί εργάζομαι πολύ ,το ντόγκο δεν βολευεται στο αυτοκίνητο μου όταν δουλευω,τα παιδιά μου είναι μικρά και θα το χαντακώσουν το σκυλί όσο λείπω,η γυναίκα μου δεν ξέρει απο σκύλους και τα ντόγκο είναι αρκετά κυριαρχικά,δεν προλαβαίνω να το πάω για αγριογούρουνα ή κάτι παρόμοιο/παρεμφερές,δεν μου βγαίνει το μπάτζετ να το ταίζω barf ή πολύ καλή κροκέτα,φοβάμαι τις δυσπλασίες στα μεγάλα σκυλιά,δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κουμαντάρω όταν θα περνάει τις κρίσεις φόβου ώς κουτάβι ή ως έφηβος και πολλά ακόμα που με οδήγησαν να έχω σκύλο που 9 κιλά το λές ότι παρατρώει και όταν τραβάει το λουρί το τραβάς πίσω με το μικρό δάχτυλο

Σε κάλυψα?

Α ναι
έχεις δεί το σπίτι ενός που άφηνε το ντόγκο με τις ώρες μόνο του?είναι εδώ στο φόρουμ-άσε,μην το δείς καλύτερα

Βέβαια σε βλέπω ζεστό και σου εύχομαι κάθε τύχη και κάθε επιτυχία με την επιθυμία σου για συμβίωση με αυτό το σύγχρονο πολυεργαλείο κυνηγόσκυλο
\

Έι
Στρατό έχεις πάει?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
δεν μπορώ να τα αναθρέψω σωστά γιατί εργάζομαι πολύ ,το ντόγκο δεν βολευεται στο αυτοκίνητο μου όταν δουλευω,τα παιδιά μου είναι μικρά και θα το χαντακώσουν το σκυλί όσο λείπω,η γυναίκα μου δεν ξέρει απο σκύλους και τα ντόγκο είναι αρκετά κυριαρχικά,δεν προλαβαίνω να το πάω για αγριογούρουνα ή κάτι παρόμοιο/παρεμφερές,δεν μου βγαίνει το μπάτζετ να το ταίζω barf ή πολύ καλή κροκέτα,φοβάμαι τις δυσπλασίες στα μεγάλα σκυλιά,δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κουμαντάρω όταν θα περνάει τις κρίσεις φόβου ώς κουτάβι ή ως έφηβος και πολλά ακόμα που με οδήγησαν να έχω σκύλο που 9 κιλά το λές ότι παρατρώει και όταν τραβάει το λουρί το τραβάς πίσω με το μικρό δάχτυλο

Σε κάλυψα?

Α ναι
έχεις δεί το σπίτι ενός που άφηνε το ντόγκο με τις ώρες μόνο του?είναι εδώ στο φόρουμ-άσε,μην το δείς καλύτερα

Βέβαια σε βλέπω ζεστό και σου εύχομαι κάθε τύχη και κάθε επιτυχία με την επιθυμία σου για συμβίωση με αυτό το σύγχρονο πολυεργαλείο κυνηγόσκυλο
\

Έι
Στρατό έχεις πάει?

Kokoni δεν ξερω αν "ταιριαζει" το dogo στον Αποστολη αλλα θα ήθελα να σχολιασω κάποια πραγματάκια σαν dogoμανα:p

Εργαζομαι και γω και ο συντροφος μου 8-9 ωρες την ημερα και το σπιτι μας δεν εχει υποστει καμια καταστροφη αν και ο Ντιεγκο ειναι μεσα οσο λειπουμε, οι δυσπλασια στη συγκεκριμενη φυλη ειναι σπανια, οταν περασε περιοδο φοβου σαν πιτσιρικος τον αγκαλιαζαμε και βγαιναμε μπροστα σε οτι τον φοβιζε με αποτελεσμα να νιωθει ασφαλης κ σιγα σιγα να τα ξεπερναει. Για κυνηγι ουτε εμεις πηγαινουμε ( αν και κατι υπαρχει στο μυαλο μας) αλλα η εκτονωση του καθημερινα ειναι κανονας απαραβατος... οσο για την κυριαρχικοτητα δεν ειναι τοσο πολυ θεμα της συγκεκριμενης φυλης αλλα χαρακτηρα. Αν καποιος ειναι σταθερος, δικαιος, απολυτος σε αυτα που ζηταει και εχει διαθεση να δουλευει με το σκυλο του και να του προσφερει την απαραιτητη εκτονωση ... δε θα εχει τα παραπανω προβληματα ακομα και αν ζουν μεσα σε ενα διαμερισμα. Και βεβαια μια εκπαιδευση ΒΥ ειναι απαραιτητη κατα τη γνώμη μου.
Για το οικονομικο και το θεμα των παιδιων- συζυγου-εμπειριας θα συμφωνησω:)

ApostolisKozani

New Member
4 Μαρτίου 2010
4
0
Κοζάνη
Φιλε kokoni συμφωνω με αυτα που λες αλλα πιστευω θα τα καταφερω σε οτι εχει να κανει σχεση με το οικονομικο δεν εχω προβλημα..Το αλλο που σκεφτηκα και ηθελα dogo ειναι το οτι μπορω να το παιρνω μαζι μου στο κυνηγι..Πρεπει να ειναι κυνηγι αγριογουρουνου? Λαγος και πουλια δεν κανουν..?? Αν και μπορω να παω και για αγριογουρουνο..απλως δεν το δοκιμασα ακομα.. Σε αυτο που κολλαω πιο πολυ εγω ειναι στο οτι θελω το κουταβι που θα παρω να ειναι 100% καθαροαιμο, να μην εχει μαυρα στιγματα στο τριχομα και στο δερμα ουτε κανενα μαυρο σημειο στο κεφαλι και να ειναι τελειο μορφολογικα και με την δικη μου φροντιδα να μην εχει δυσπλασιες.
Φανταρος θα παω τον Αυγουστο και θα γυρισω Μαρτιο-Απριλιο και τοτε σκεφτομαι να παρω το dogo, απλως τωρα ηθελα να ενημερωθω οσο πιο πολυ γινεται για ολα οσα μπορω.. Να μαθω για την προσωπικοτιτα του, για τον τροπο εκπαιδευσης του, ακομα και τι τροφη να του δεινω και που να κοψω τα αυτια του.. Θελω με λιγα λογια να μαθω τα παντα ωστε να του δωσω την καλυτερη φροντιδα που μπορω...
Ας πουμε σαν μια πρωτη ερωτηση τι εννοειται οταν λετε κρισεις φοβου.? Το καταλαβαινω καπως αλλα θα ηθελα μια εξηγηση απο εσας.
Επισης εχω την δυνατοτητα να το εχω η' σε διαμερισμα η' στο χωριο στην αυλη του σπιτιου μου που σκεφτομαι να περιφραξω ενα μεγαλο μερος της και να τον εχω εκει με το σπιτακι του..Θελω να ρωτισω τωρα πιο ειναι το καλυτερο για οταν ειναι κουταβι και για οταν μεγαλωσει λιγο..??Δηλαδη να τον εχω στο σπιτι κουταβι και μετα να τον βαλω στην αυλη η' κατ'ευθειαν στην αυλη δεν θα εχει προβλημα..
Ευχαριστω πολυ παιδια για την ανταποκριση σας..!! :)

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οπως σου ειπε και o duaz ξεκινα το διαβασμα... μαυρες κιληδες πρεπει να εχει στο δερμα.. μαυρο σημειο στο κεφαλι και να εχει δε σημαινει οτι δεν ειναι καθαροαιμο... επισης η δυσπλασια δεν εχει να κανει τοσο με το ποσο καλα τον φροντιζεις... τελος τα αυτια για ποιο λογο να τα κοψεις??
Ποσο συχνα θα πηγαινεις στο χωριο? Εκει στην αυλη θα μενει μονος του? Αν μου απαντησεις ναι μαλλον θα πρεπει να αναθεωρησεις τη φυλη... επισης μονο σε φυλακες υψιστης ασφαλειας θα μπορουσες να τον βαλεις για να μην αποδρασει... οπως ειναι γνωστο εχουν "χαρισμα".
Οσον αφορα τις κρισεις φοβου.... απλα μεγαλωνοντας μπορει καποια στιγμη να φοβαται "ακομα και τη σκια του" και να αντιδραει περιεργα.. Εκει θα ερχεσαι εσυ να του δειχνεις οτι ειναι ασφαλης ... Σιγα σιγα θα αποκταει εμπιστοσυνη στον εαυτο του μεσα απο σενα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όπως σου είπε και ο Duaz και η Amaliaz ξεκίνα διάβασμα!
Για αρχή διάβασε το ΠΡΟΤΥΠΟ της φυλής πολύ καλά να το καταλάβεις!

Και να μην βγάλεις ποτέ από το μυαλό σου ότι πρόκειται για πολύ ανθρωποκεντρικά σκυλιά και θέλει την παρέα σου για να είναι ευτυχισμένο!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλώς όρισες Αποστόλη κ καλή έρευνα για τη εν λόγω φυλή κ το εκτροφείο από όπου θα παραλάβεις το μελλοντικό 4ποδο φίλο σου!

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
και πανω απο ολα μην βιαστεις σε οτιδηποτε ... θελει πολυ διαβασμα να βρεις τελικα τι ειναι αυτο που θες να κατανοησεις τις γραμμες
να δεις πολλα και να βλεπεις συνεχεια την πορεια τους γενικοτερα θελει ψαξιμο
επισης καλο θα ειναι να ερθεις κ σε επαφη με τον Ε.Ο.Ν.Α υπαρχουν γνωστες το μονο που εχεις να κανεις ειναι απλα να τους ακουσεις και να διαβαζεις συνεχεια μεχρι να αποφασισεις

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
'Οτι σου είπαν οι από πάνω..

Καλο διάβασμα..
Καλή έρευνα ..και καλώς ήρθες.:)