Γεια σας !!! ξάνα με φιλαράκι (bullmastiff)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν το έπιασα...:confused:
Θόδωρε, γειά σου! Long time no see...:) (off-topic: Για να ξανασυναντηθούμε, μου φαίνεται θα οργανώσουμε εμείς σύντομα μιά εκδρομή!:cool:)

Δεν πιστεύω ότι "δεν το έπιασες". Αν θέλεις, διάβασε ένα κείμενο που έγραψα νωρίτερα, σήμερα...:)

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
οχι δεν το ηξερα....επικοινωνησα με μαριδεσπη όπως το ειπες και δεν ειχε κουταβια...οσο εψαχνα βρηκα αυτο το κουταβι απο εναν γνωστο μου που φερνει κουταβια απο ουγγαρια, μου αρεσε πηγα το ειδα μια δυο φορες και τελικα το πηρα.Αυτο ειναι ολο.Εχει εγγυηση μορφολογιας μπλα μπλα..και ολα τα σχετικα. Δεν εχω ουτε απαιτησεις για εκτροφη ουτε τιποπα αλλο.Αυτα τα αφήνω για τους ειδικους που πραγματι το κανουν με αγάπη(οι πιο πολλοι τουλαχιστον) Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω ολη αυτη την προκαταλληψη!!!Μηπως τελικα το forum ειναι για κατοχους κουταβιων "υποσχομενων" ή καλυτερων της φυλης???
Πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω το ειδος σνομπισμου που εχουν αρκετα ατομα εδω... τεσπα,ευχαριστω οσους με συμβούλεψαν και ελπιζω αν χρειαστει να το ξανακανουν.Τωρα για τους υπόλοιπους που ψάχνουν για πρωταθλητες μαλλον δεν κανω για την παρεα τους γτ ο homerakos ουτε champions γονεις ουτε προπαππους εχει, ειναι ενα απλο πανεμορφο (κατ εμε) bullmastiff κουταβι με ολα τα απλα πιστοποιητικα.
το μονο που ευχομαι ειναι να ειναι υγιης.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τον λογο που διαφωνουμε με μερικες ''εκτροφες''.Μας ενοχλει ο τροπος που αρδιαζονται αυτα τα κουταβια και δευτερευντως η ποιοτητα αυτων.Εννοειται πως δεν υπαρχουν ατομα που σνομπαρουν τα υπολοιπα κουταβια που δεν εχουν περγαμηνες.Μην ξεχνας οτι μεγαλο ποσοστο ιδιοκτητων απο εδω εχουν ημιαιμα.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
οχι δεν το ηξερα....επικοινωνησα με μαριδεσπη όπως το ειπες και δεν ειχε κουταβια...οσο εψαχνα βρηκα αυτο το κουταβι απο εναν γνωστο μου που φερνει κουταβια απο ουγγαρια, μου αρεσε πηγα το ειδα μια δυο φορες και τελικα το πηρα.Αυτο ειναι ολο.Εχει εγγυηση μορφολογιας μπλα μπλα..και ολα τα σχετικα. Δεν εχω ουτε απαιτησεις για εκτροφη ουτε τιποπα αλλο.Αυτα τα αφήνω για τους ειδικους που πραγματι το κανουν με αγάπη(οι πιο πολλοι τουλαχιστον) Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω ολη αυτη την προκαταλληψη!!!Μηπως τελικα το forum ειναι για κατοχους κουταβιων "υποσχομενων" ή καλυτερων της φυλης???
Πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω το ειδος σνομπισμου που εχουν αρκετα ατομα εδω... τεσπα,ευχαριστω οσους με συμβούλεψαν και ελπιζω αν χρειαστει να το ξανακανουν.Τωρα για τους υπόλοιπους που ψάχνουν για πρωταθλητες μαλλον δεν κανω για την παρεα τους γτ ο homerakos ουτε champions γονεις ουτε προπαππους εχει, ειναι ενα απλο πανεμορφο (κατ εμε) bullmastiff κουταβι με ολα τα απλα πιστοποιητικα.
το μονο που ευχομαι ειναι να ειναι υγιης.
ρε φιλε θα στο πω αλλη μια φορα: η μορφολογια ειναι το τελευταιο που σε νοιαζει στον συντροφο σου...παρακαλα λοιπον να σου βγει 1)υγιεις και να μην φας μια περιουσια στον κτηνιατρο
2)καλου χαρακτηρα γιατι σε διαφορετικη περιπτωση θα βρεθεις με εναν σκυλο 60 και κιλων που δεν θα μπορεις να ελεγξεις και τοτε φεξε μου και γλυστρισα.
Τελος παντων ,οτι εκανες εκανες ,μην επιμενεις οτι ηταν το πιο σωστο ομως και σορρυ που το λεω ετσι χυμα αλλα ποιος τους χεζει τους τιτλους μορφολογιας ...

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
μαλλον εσυ δεν εχεις εχεις διαβασει καλα τα μνμ μου...διαβασε τα πιο προσεκτικα αν δεν σου κανει κοπο και μετα θα δεις οτι συμφωνω απολυτα μαζι σου..

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω ολη αυτη την προκαταλληψη!!!Μηπως τελικα το forum ειναι για κατοχους κουταβιων "υποσχομενων" ή καλυτερων της φυλης???
Πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω το ειδος σνομπισμου που εχουν αρκετα ατομα εδω...
εγω μεσα στα μηνυματα σου(που τα διαβασα) ειδα και αυτο...τωρα αν καταλαβα εγω λαθος παω πασο.
Υ.Γ στο φορουμ θα βρεις καθε καρυδιας καρυδι,ακους οποιον θες και δεν ακους επισης οποιον δεν θες.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ο Ομηρος ειναι πολυ ομορφο κουταβακι (απο οσο μπορω να διακρινω απο τις φωτο) και σου ευχομαι να ειναι γερο και καλοτυχο και μακαρι να κερδισει μια ισαξια θεση στην καρδια σου οπως εκανε ο προηγουμενος σου σκυλος.
Τον νου σου απο εδω και περα, μην τυχον και εχεις παλι κανα θεμα με καποιον γειτονα ή κακοπροαιρετο που θελει να κανει κακο στο κουταβι σου. Η καλυτερη λυση ειναι να ειναι μαζι σου μιας και τα bullmastiff στο σπιτι δεν ειναι ιδιαιτερα δραστηρια και τεινουν να ειναι τεμπελικα.
Εδω στο dogforum, υπαρχουν πλεον, αρκετοι κατοχοι bullmastiff και θα μπορεσεις να μιλησεις , να ρωτησεις, να μαθεις αρκετα πραγματα.
Καλη αρχη και μην σχηματιζεις τοσο γρηγορα αποψη.Ολοι εδω μεσα, δεν αγαπανε μονο τα καθαροαιμα και τα σκυλια -πρωταθλητες αλλα ολα τα σκυλια γενικα. Απλα, το να παιρνεις κουταβι μεγαλοσωμης ρατσας απο καποιον, ο οποιος δεν ειναι εκτροφεας με σκυλια χωρις πιστοποιητικα καθαροαιμιας, ειναι ενα ρισκο.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
σε ευχαριστω rico....σεβομαι ολες τις αποψεις αλλα ιδιαιτερα τις αγνες και μου φενεται οτι η δικια σου ειναι μια απο αυτες.
Σιγουρα ειναι ενα ρισκο οπως λες αλλα ο ομηρος με "κερδισε" .....
Σε ευχαριστω και παρεπιπτοντως εχεις ενα πανεμορφο σκυλαρο !!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Να σου πω λοιπόν την θεωρία που επικρατεί γενικά, γιατί δεν σε βλέπω να καταλαβαίνεις...
Καταρχάς το φόρουμ, λέγεται "dogforum" γενικώς. Δεν λέγεται ούτε "φόρουμ καθαρόαιμων", ούτε τίποτα άλλο. Η θεωρία λοιπόν λέει, ότι όταν ψάχνεις κουτάβι συγκεκριμένης ράτσας, σημαίνει πως είσαι ενήμερος για την φυλή και τα προβλήματά της (υγείας και συμπεριφοράς). Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σκύλο τέτοιου μεγέθους. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσεις αυτές τις δύο αρετές, υγεία και χαρακτήρα και βεβαίως και μορφολογία γιατί αλλιώς δεν θα έψαχνες συγκεκριμένη ράτσα, ψάχνεις να βρεις την καλύτερη δυνατή πηγή. Προσωπικά μου είναι τελείως περίεργο, να έχεις βρει την σωστή εκτροφέα, άρα να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και τελικά να συμβιβάζεσαι με κάτι "ότι να 'ναι; " δεν ξέρω, εκτός αν πεις στα παιδιά που ξέρουν, τον εκτροφέα και συμφωνήσουν ότι είναι εντάξει. Το ότι δεν έχει απ' ότι λες pedigree, επιβεβαιώνει τις υποψίες για αμφιβόλου ποιότητας και ηθικής "εκτροφή". Αυτά τα περί εκθέσεων και τα άλλα σκυλάκια να μείνουν στον δρόμο; είναι φθηνές δικαιολογίες και κουραφέξαλα. Ξέρεις γιατί ποτέ δεν παίρνουμε σκύλο από pet shop και "εκτροφέα" σαν τον δικό σου; Ξέρεις τι είναι puppy mills; Αν δεν ξέρεις, googlαρέ το και θα καταλάβεις αυτό που όλοι προσπαθούν να σου πουν. Και αν αισθανθείς καλά, με την σκέψη και μόνο, ότι μπορεί το σκυλάκι σου να προέρχεται από κάτι τέτοιο, το οποίο εσύ επιβράβευσες δίνοντας τα λεφτά σου και του έδωσες το οκ να συνεχίσει το μακάβριο έργο του, με γειά σου με χαρά σου. Γιατί το pedigree μεταξύ άλλων αυτό κάνει. Εξασφαλίζει το αγνό (γιατί χρησιμοποίησες την λέξη αυτή νωρίτερα) της προέλευσης του ζώου σου, καταρχάς. Μην βιαστείς να πεις "καλά και αυτά τα σκυλάκια τι θα απογίνουν;" γιατί πάλι θα βρεις αντίδραση. Βλέπεις, ότι όλοι σου εύχονται καλή υγεία για τον μπέμπη σου. Εχουν λόγο... Συμπάσχουν αν θες. Εσύ, μετέφρασέ το ως σνομπισμό και χάσε την ευκαιρία να διδαχτείς. Ποιός νομίζεις θα είναι ο χαμένος; Και ήδη έχεις ξεκινήσει στραβά. Σταμάτα λοιπόν να αμύνεσαι, γιατί ενστικτωδώς αυτό κάνεις, και προσπάθησε να εκμεταλλευτείς το πρώτο σωστό σου μέχρι στιγμής, την πηγή γνώσεων του φόρουμ. Για το καλό του σκύλου σου :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@mareco σηκωνω τα χερια ψηλα(με ικανοποιηση και ανακουφιση) χαιρομαι να διαβαζω και να μαθαινω χωρις να κουραζομαι ή να τσαντιζομαι...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Νομίζω ότι πρέπει πρώτα να στείλεις πμ στον admin ότι επιθυμείς να εγγραφείς στο subforum.
Μόλις πάρεις το οκ, θα μπορείς να γράφεις.
Η κάτι τέτοιο...

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Καλησπερα φιλε μου!Σου ευχομαι μια ευχαριστη διαμονη στο forum,θα μαθεις πολλα εδω,πιστεψε με...:)
Το κουταβι σου ειναι πραγματικα πανεμορφο,να το χαιρεσαι!

Μη διστασεις να ρωτησεις ολους τους bullmastiffades εδω μιας και ειναι παρα πολυ καλα ατομα ολοι τους(πραγματικα,ισως οφειλεται στη φυλη...;) ) με φοβερες γνωσεις!
Το μονο που θελω να σου πω ειναι να αποφυγεις καθε ειδους ασκηση μεχρι να ειναι 8 μηνων ο Homer!Βεβαια,θα σου πουν και τα παιδια ακριβως τι πρεπει να κανεις.

Εκανες λαθος που πηρες απο Ουγγαρια(η ''μητερα'' των puppy mills για πολλους) το σκυλακι σου αλλα οπως ξερεις δεν μπορεις να πας πισω.Απλα,πλεον ξερεις ποια ειναι σωστη επιλογη για αποκτηση κουταβιου.
Τον σκυλο σου τον θες απλα για συντροφια η και για αλλα καθηκοντα;
Αν καταλαβα καλα,δεν πηρες σκυλι απ'το εκτροφειο στη Συρο επειδη ειχαν γεννα απο ραβδωτα bullmastiff και εσυ ηθελες ανοιχτο καφε;Αν ισχυει αυτο σε καταλαβαινω(γιατι εχεις καποια συγκεκριμενη εικονα για τη φυλη στο μυαλο σου καιρο τωρα) απλα θελω να σου πω πως το χρωμα ερχεται δευτερο μιας και πρωτα θες ενα καλο,υγειες και με καλο χαρακτηρα σκυλο...οτι χρωμα και να ειχε πιστεψε με πως θα τον αγαπουσες το ιδιο!

Να'σαι καλα,καλη διαμονη!:)

Last edited:

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Σε ευχαριστω William...Νομιζω πως εχεις δικιο σχεδον σε ολα αυτα που μου έγραψες.
Τον homer τον θέλω για συντροφια και για φύλαξη αν και οποτε χρειαστει.Κυρίως όμως τον θελω για να περναμε ατέλειωτες ωρες μαζι:rolleyes: !
Μένω σε ενα μέρος που ενδύκνειται για βολτες με εναν πολυ καλο "φίλο" ...
Βέβαια όπως και στα πιο πολλα μερη εχουμε και εδώ αρκετα κρουσματα κλοπών και επιθέσεων,οπότε αν καταφέρω να βρω καποιον πολυ καλο εκπαιδευτη εκτος απο βασικη θα ηθελα αργοτερα να τον εκπαιδευσω και για φυλαξη....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μιας και έχετε μια ωραία συζήτηση,
θα ήταν καλύτερο να συνεχίσετε σε άλλη ενότητα του forum,
για να μπορούν να το δουν και άλλοι που ίσως ενδιαφέρονται.
Ευχαριστούμε :)

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Ρε συ πανεμορφος ο Ομηρος!
Τι ματια ειναι αυτα!

Να τον χαιρεσαι φιλε μου και να τον προσεχεις...αν και απ'οτι βλεπω ηδη εστρωσες τις μοκετες! :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μιας και έχετε μια ωραία συζήτηση,
θα ήταν καλύτερο να συνεχίσετε σε άλλη ενότητα του forum,
για να μπορούν να το δουν και άλλοι που ίσως ενδιαφέρονται.
Ευχαριστούμε :)
Σοφία, καλημερα.
Το έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά περιμένουμε να δοθεί πρόσβαση στον Homer στο Bullmastiff Subforum, ώστε να ανοίξει νέο θέμα εκεί...:)