Γεια σας κι απο μένα!!!

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
Γεια σας παιδια,

ονομαζομαι Μιχάλης και τον τελευταίο 1,5 χρονο ειμαι σε αναζητηση σκυλου.Βασικα για να το θεσω καλυτερα,μαλλον ειμαι σε αναζητηση φυλης...μετα λοιπον απο αρκετο διαβασμα εδω αλλα και γενικοτερα στο ιντερνετ τον τελευταιο μηνα νομιζω πως εχω καταληξει...εδω πρεπει να σας τονισω πως γενικοτερα παντα αγαπουσα τα σκυλακια, παντα ηθελα ενα, αλλα λιγο το οτι οι γονεις μου ηταν καθετοι στο θεμα σκυλου(!!!ΟΧΙ!!!), λιγο το οτι ημουν φοιτητης και δν ειχα οικονομικη ευχερεια και θεωρουσα και ανευθυνο εκ μερους μου να επαιρνα σκυλι σ εκεινη τη φαση της ζωης μου(λογω προγραμματος), δν ειχα ποτε σκυλο..το τελευταιο χρονο,γυρισα πλεον στον τοπο μου, μικρη επαρχιακη πολη, και μενω πλεον με την κοπελα μου (τη λετε κ γυναικα μου μετα απο 8 χρονια σχεσης και σιγα-σιγα κρεμασμα....) σε ενα ευρυχωρο διαμερισμα.

για να μην πλατιαζω, μου αρεσουν τα μεγαλοσωμα σκυλια...

1. ξεκινησα απο ντογκ ντε μπορντω, διαβασα, ενημερωθηκα μιλησα με εκτροφεα και νομιζω πως φοβηθηκα πως δε θα καταφερω να ειμαι ανταξιος ιδιοκτητης του (λογω απειριας..) και θα το βασανισω το ζωντανο...κυριως με φοβησε οτι καταλαβα πως ειναι πολυ ξεροκεφαλα κι εχουν μεγαλο θεμα κοινωνικοποιησης(2. αν κακως τα καταλαβα, διορθωστε με) και επειδη θελω να το βγαζει εξω κ η κοπελα μου, δε θελω να φοβαμαι μηπως δημιουργηθει καποιο προβλημα..

3.η επομενη φυλη στην οποια στραφηκα ηταν τα κανε κορσο...ξερω..(λογω διαβασματος στο φορουμ), εξισου απαιτητικα αλλα, απ οσο διαβασα νομιζω σαφως πιο εξυπνα και πιο "εκπαιδευσιμα"(επισης αν κακως το καταλαβα, διορθωστε με), ειχα και μια εμπειρια με ενα, καθως το γνωρισα σε διακοπες, το πλησιασα μπροστα στον ιδιοκτητη του(πρωτη φορα τν γνωρισα) και μου εκανε εντυπωση η συμπεριφορα του, επιφυλακτικο μεν, οχι εχθρικο δε(ηταν κι αρσενικο),τελεια σκεφτηκα, ακριβως αυτο θελω...
4.μιλησα με καποιους εκτροφεις τους οποιους απερριψα γτ τους ενιωσα πωλητες,μιλησα με τον κ. Αθανασιου κ καταλαβα πως αγαπαει τη δουλεια του, μου ειπε οτι θα τα καταφερω, θα μου βρει το σωστο χαρακτηρα με πιο ηπιο ταμπεραμεντο κ θυληκο...χαρηκα με τα λογια του, αλλα διαβαζοντας εδω ειδα πολλους να αναφερουν οτι τα σκυλια του ειναι πιο εργασιακα και σκεφτομουν οτι ισως ειναι καλυτερα να παω σ καποιον αλλο για να βρω αυτο που ψαχνω...(πιο ηπιο χαρακτηρα ωστε να βοηθησει κπ απειρο)
5.το σκυλι θα μενει μονο του max το πρωι ενα εξαωρο, λογω δουλειας, πιο πριν θα εχει παει τη βολτα του και το απογευμα και βραδυ οσες βολτες θελει...μενω σε διαμερισμα,σε πολυκατοικια αλλα στην επαρχια κι οχι κεντρο, με 5 λεπτα περπατημα βγαινω στην εξοχη, με ποταμακια κ.λ.π.
6.εχοντας διαβασει εδω για το crate, σκεφτομουν να παρω ενα και να βαλω το κρεβατακι του, που θα κοιμαται, αλλα οσο ειναι μικρο το κουταβι (και για να αισθανεται ανετα με το crate) να το περιορισω σε εναν χωρο με μια συρματινη περιφραξη που εχω δει στο internet και μισος χωρο να ειναι εντος διαμερισματος (οπου θα ειναι το crate με ανοιχτη την πορτα ωστε να μπαινοβγαινει ελευθερα και να το δει με πιιο καλο ματι) και το αλλο μισο στη βεραντα που θα ειναι η πανα του και θα μπορει να κινειται πιο ελευθερα...θα το συζητησω βεβαια και με τον εκτροφεα του..

οποιαδηποτε πληροφορια-αποψη ειναι ευπροσδεκτη..

παιδια χιλια συγνωμη για το σεντονι...

Υ.Γ. συγχαρητηρια για το φορουμ!!πραγματικη πηγη γνωσης..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες Μιχάλη.
Με το καλό, να αποκτήσεις τον σκύλο των ονείρων σου.
Καλά τα πας νομίζω :)

• Like
Reactions: FoxyP

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Μανια με τα "ξεροκεφαλα" εεε;:p
Άντε βρε, τι να πούμε και εμείς οι λάτρεις του group 5.

Συνονόματε καλώς όρισες.
Πραγματικά, όλες σου τις απορίες θα στις λύσει και με το παραπάνω ο εκτροφέας σου.

Εγώ θα σου πρότεινα να μην προβείς σε κατασκεύη μισό μέσα/μισό έξω. Μια χαρά έχουν μεγαλώσει κουτάβια μόνο στο crate.

Με το καλό σου εύχομαι.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλώς όρισες στο φόρουμ και συγχαρητήρια που το ψάχνεις τόσο πολύ και ενημερώνεσαι!
Με το καλό να αποκτήσετε το κουτάβι σας (όποια φυλή και αν αποφασίσετε)!
Πιστεύω πως όποια απορία και αν έχεις ο εκτροφέας σου θα είναι εκεί για να στην λύσει. :)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Καλώς ήρθες συνονόματε :)

Οι καθαρόαιμοι σκύλοι (πρέπει να) συγκεντρώνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Οι φυλές που ανέφερες χρειάζονται εμπειρία και είναι αρκετά δυναμικές.
Ετσι πρέπει να είναι. Αλλιώς χάνουν μέρος της ταυτότητάς τους.

Δεν ψάχνεις δηλαδή να βρεις την εξαίρεση για να συμβαδίσει με τη δικιά σου εμπειρία και "θέλω".
Ούτε (πρέπει να) εκτρέφονται σκύλοι για να είναι πιο "εύκολοι" στον άπειρο ή στο ευρύ κοινό.

Το αναφέρω αυτό γιατί μου έκανε εντύπωση αυτό

θα μου βρει το σωστο χαρακτηρα με πιο ηπιο ταμπεραμεντο
Δεν πάνε μαζί αυτά. Οταν το πρότυπο της φυλή προστάζει δυναμικό χαρακτήρα δεν μπορείς να θέλεις "ήπιο ταμπεραμέντο".

Με απλά λόγια δεν προσαρμόζεται η εκάστοτε φυλή και η εκτροφή της στα θέλω μας, αλλά εμείς προσαρμοζόμαστε στην εκάστοτε φυλή και στις απαιτήσεις της.

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
σας ευχαριστω για το καλωσορισμα...καλως σας βρηκα!!!

@Yorkaddict
το ανεφερα γτ αυτα ηταν τα λογια του εκτροφεα, δλδ καταλαβα πως ολα τα κουταβια δν εχουν τν ιδιο χαρακτηρα αλλα παρεκκλισεις και συγκριτικα με τα υπολοιπα θα μου εδινε αυτο που θα πιστευε οτι θα μπορουσα να ανταποκριθω καλυτερα...σιγουρα δε θεωρω πως δε θα ειναι δυναμικο...

• Like
Reactions: Michalis-Maya

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εχοντας δυο σκυλια απο τον Νικο θα σου πω τα εξης:
Ειναι σιγουρο οτι απο τα χερια του θα παρεις χαρακτηρα "cane corso" και τιποτα λιγοτερο απο αυτο.
Επισης ειναι σιγουρο οτι ως απειρος απο σκυλια θα χρειαστεις εκπαιδευτη ΓΝΩΣΤΗ της φυλης, να σε βοηθησει.

Συνοψιζοντας θα σου πω ενα πραγμα κ σκεψου το καλα:
Το να παρεις καθαροαιμο σκυλο, περα απο το αυτονοητο της εξαιρετικης υγειας θα πρεπει να το παιρνεις για το χαρακτηρα του κ τις μοναδικες του ικανοτητες. Ο φαινοτυπος ερχεται παντα τελευταιος γιατι ομορφα και μεγαλοσωμα σκυλια υπαρχουν απειρα ημιαιμα.
Το corso ειναι δυνατο δυναμικο ανθρωποκεντρικο προστατευτικο σκυλι ΦΥΛΑΚΑΣ. Αν δεν θελεις αυτα τα στοιχεια του χαρακτηρα του, σωσε ενα αδεσποτο που σου αρεσει εμφανισιακα. Αν παλι αυτο ειναι που θες, εμπιστεψου το Νικο ζητα του να σου συστησει εναν καλο εκπαιδευτη κ μια χαρα θα τα πας.......

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
φιλη-ε east καταλαβαινω πολυ καλα αυτο που λες....
δικο μου λαθος(το "μεγαλοσωμα"), αλλα να το εξηγησω λιγο καλυτερα...τα επιθετα που χρησιμοποιησες ειναι ακριβως αυτα που θελω για το σκυλο μου.το ερωτημα μου ειναι αν μπορει ενας αρχαριος ιδιοκτητης, οπως εγω και η κοπελα μου, να διαχειριστει ενα τετοιο σκυλο...?

επισης απ αυτους που εχουν ενα τετοιον σκυλο σ διαμερισμα ηθελα να ξερω αν μπορει να μεινει μονος του για τις ωρες που ανεφερα χωρις να κλαει, να γρυλιζει, να γαβγιζει και γενικοτερα να ανησυχει ή να κανει ζημιες στο σπιτι...

εν ολιγοις με τη σωστη ενημερωση και εκπαιδευση απο την αρχη θα μπορεσω να του επιβληθω οντας αρχαριος?

εζησα πολλα χρονια στην αθηνα και ειδα αρκετους σκυλους σε συνθηκες διαμερισματος, καποιοι υποδειγματικοι καποιοι απαραδεκτοι!!με την εννοια οτι ολη μερα γαβγιζαν, ειτε εβλεπαν ανθρωπο, ειτε γατα ,ειτε ακουγαν κτ...ομως επειδη θεωρω οτι ο σκυλος βγαζει το προσωπο του ιδιοκτητη επι της ουσιας απαραδεκτοι ηταν οι ιδιοκτητες...εγω δν θελω να γινω τετοιος...το ερωτημα ειναι αν με αυτον τον σκυλο ειναι στις δυνατοτητες μου να μην γινω....??

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
@Yorkaddict
το ανεφερα γτ αυτα ηταν τα λογια του εκτροφεα, δλδ καταλαβα πως ολα τα κουταβια δν εχουν τν ιδιο χαρακτηρα αλλα παρεκκλισεις και συγκριτικα με τα υπολοιπα θα μου εδινε αυτο που θα πιστευε οτι θα μπορουσα να ανταποκριθω καλυτερα...σιγουρα δε θεωρω πως δε θα ειναι δυναμικο...
Καταλαβαίνω.
Απλά και το λιγότερο δυναμικό εξακολουθεί να έχει αυξημένες απαιτήσεις, γνώσεις και εμπειρία. Και έπειτα (ή πρώτο) είναι και η ΕΥΘΥΝΗ.
Οχι μόνο απέναντι στον ίδιο τον σκύλο, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα εκτεθεί - κάποια στιγμή. Εκεί είναι που η γνώση και η εμπειρία είναι απαραίτητα.
Δεν είναι (μόνο) θέμα μεγέθους του σκύλου.
Είναι κυρίως θέμα ψυχής, καρδιάς, ιδιοσυγκρασίας.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να σώσεις ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα.
Από όλα έχει να διαλέξεις!
Και είναι και μια υπέροχη πράξη.

• Like
Reactions: Chris K.A.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω προσωπικα εχω ενδοιασμους για το corso σε διαμερισμα και εξηγουμαι.....
Ειναι σκυλια που ενηλικα πλεον εγω δεν τους εχω καμια εμπιστοσυνη να ειναι ελευθερα οπουδηποτε ειναι δυνατον (ακομα κα αν δεν ειναι πιθανον) να ερθουνε σε επαφη με ανθρωπους. Δλδ ενα τετοιο σκυλι ελευθερο να τρεξει σε παρκο ειναι εγκλημα.
Οποτε δημιουργειται το ερωτημα που θα το εκτονωνεις και πως;
Εγω εχω κτημα. Δεν θελω να φανταστω τι θα γινοταν αν δεν ειχα.
Ενα τετοιο σκυλι δεν εκτονωνεται με περπατημα στο λουρι.
Επισης εχουνε πολλα σαλια κ κατα περιοδους αρκετη τριχα. Το οποιο σημαινει οτι το σπιτι θελει εντατικο καθημερινο καθαρισμα. Ειναι διατεθημενη η δικια σου για τετοια ταλαιπωρια;

Το που θα μενει ο σκυλος και πως θα συμπεριφερεται εκει που θα μενει ειναι θεμα ΜΟΝΟ εκτονωσης εκπαιδευσης. Οποτε θεωριτικα οχι δεν θα εχεις προβλημα.

• Like
Reactions: st3li0s and mareco

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Πιστευω οτι με θεληση και μερακι ολα γινονται.
Πριν μερικα χρονια ο κουμπαρος μας θελησε σκυλο φυλακα γιατι λογω δουλειας εφευγε συχνα εξωτερικο και εμενε μονη σπιτι η γυναικα με τα παιδια.
Το εψαξε πολυ, κατεληξε σε κανα κορσο (απο το cane corso de valoroso), πηρε θηλυκο, γιατι ηταν κι αυτος απειρος και εμεινε τοσο ευχαριστημενος που τωρα εχει και αρσενικο.
Η μονη διαφορα οτι εχει κηπο οποτε δεν ξερω αν αυτο επαιξε καποιο ρολο στην εκτονωση οπως λεει και ο east.
Kαλη αναζητηση και καλη επιτυχια σου ευχομαι!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το εψαξε πολυ, κατεληξε σε κανα κορσο (απο το cane corso de valoroso), πηρε θηλυκο, γιατι ηταν κι αυτος απειρος και εμεινε τοσο ευχαριστημενος που τωρα εχει και αρσενικο.
Λοιπον χωρις πλακα αυτο πρεπει να το ψαξουμε.... Κατι παιζει σαν τα πατατακια ενα πραγμα "κανεις δεν μπορει να παρει μονο ενα" κι ετσι....... :whistle:

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
Πιστευω οτι με θεληση και μερακι ολα γινονται.
Πριν μερικα χρονια ο κουμπαρος μας θελησε σκυλο φυλακα γιατι λογω δουλειας εφευγε συχνα εξωτερικο και εμενε μονη σπιτι η γυναικα με τα παιδια.
Η μονη διαφορα οτι εχει κηπο οποτε δεν ξερω αν αυτο επαιξε καποιο ρολο στην εκτονωση οπως λεει και ο east.
Kαλη αναζητηση και καλη επιτυχια σου ευχομαι!
αυτο ειναι κτ ελπιδοφορο για μενα, αφου ηταν απειρος. το σκυλι ζει ελευθερο στην αυλη?η αυλη ειναι τοσο μεγαλη που μπορει να εκτονωθει δλδ?

east συμφωνω απολυτα μαζι σου...δε θα αφηνα αυτο το σκυλι ποτε χωρις λουρι(αλλα ετσι κι αλλιως δε θα αφηνα κανενα χωρις λουρι εξω), απλα δε θα εκτονωνεται το σκυλι με μια βολτα 10 χλμ σε ποδηλατοδρομο με το ποδηλατο ή με περπατημα στ βουνό?κι αν οχι, ολοι αυτοι οι μεγαλοσωμοι σκυλοι(αναφερομαι στους ισορροπημενους) στην Αθηνα που εβλεπα πως την παλευαν?
θελω να πω μηπως καποια στιγμη,στην αγωνια μας να ειμαστε σωστοι σκυλομπαμπαδες ειμαστε και λιγο υπερβολικοι?

Καταλαβαίνω.
Απλά και το λιγότερο δυναμικό εξακολουθεί να έχει αυξημένες απαιτήσεις, γνώσεις και εμπειρία. Και έπειτα (ή πρώτο) είναι και η ΕΥΘΥΝΗ.
Οχι μόνο απέναντι στον ίδιο τον σκύλο, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα εκτεθεί - κάποια στιγμή. Εκεί είναι που η γνώση και η εμπειρία είναι απαραίτητα.
Δεν είναι (μόνο) θέμα μεγέθους του σκύλου.
Είναι κυρίως θέμα ψυχής, καρδιάς, ιδιοσυγκρασίας.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να σώσεις ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα.
Από όλα έχει να διαλέξεις!
Και είναι και μια υπέροχη πράξη.
συνονοματε οντως ειναι πολυ καλη πραξη η οποια ειχε περασει απο το μυαλο μου σαν ιδεα, αλλα την απερριψα νωρις γτ θα προτιμουσα να αποκτησω εναν σκυλο που θα ηξερα τον χαρακτηρα του και θα υπαρχει ενας ανθρωπος(εκτροφεας του) που θα τον ξερει καλα και θα μπορει να με συμβουλευσει...

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Η αυλη δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη θα ελεγα, και τις περισσοτερες ωρες ειναι μεσα μαζι τους.
Εννοειται βεβαια οτι και τα δυο εκαναν βασικη υπακοη,ωστε να μπορουν να τα χειριστουν καταλληλα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
[QUOTE="richtaris, post: 794538, member: 16519"
east συμφωνω απολυτα μαζι σου...δε θα αφηνα αυτο το σκυλι ποτε χωρις λουρι(αλλα ετσι κι αλλιως δε θα αφηνα κανενα χωρις λουρι εξω), απλα δε θα εκτονωνεται το σκυλι με μια βολτα 10 χλμ σε ποδηλατοδρομο με το ποδηλατο ή με περπατημα στ βουνό?κι αν οχι, ολοι αυτοι οι μεγαλοσωμοι σκυλοι(αναφερομαι στους ισορροπημενους) στην Αθηνα που εβλεπα πως την παλευαν?
θελω να πω μηπως καποια στιγμη,στην αγωνια μας να ειμαστε σωστοι σκυλομπαμπαδες ειμαστε και λιγο υπερβολικοι?[/QUOTE]

Τα corso ειναι αθλητικα σκυλια με αντοχη τεραστεια αν αναλογιστουμε οτι θεωρουνται βραχυκεφαλα.
Ναι με ποδηλατο εκτονωνεται ανετα ΑΝ εχει εκπαιδευτει σωστα αλλιως θα εκπαιδευτεις εσυ να κανεις τον superman σε καθε τραβηγμα ενος εκρηκτικου σκυλου 50κιλων. Οχι με περπατημα δεν εκτονωνεται κατα την αποψη/εμπειρια μου παντα.

Ειναι ζωα που θελουνε "χωρο". Ας μην ξεχναμε κ την προελευση/αρχικη τους χρηση. Οποτε για να ειναι υγειες σωματικα το ζωο, πρεπει να μπορει να τρεξει, ξεσπασει, ξεδωσει ανα καιρους. Αυτο αν δεν εχεις δικο σου χωρο θελει ΠΟΛΥ χρονο, να βρεις μερος εκτος πολιτισμου να το κανεις.

Μπορει εσυ να λες οτι γινομαστε υπερβικοι κ θα συμφωνησω μαζι σου αναφορικα με αλλα θεματα, αλλα μηπως απο την επιθυμια μας να αποκτησουμε ενα ζωο που πιθανον δεν αρμοζει στον τροπο ζωη μας το περιοριζουμε υπερβολικα κ καταληγει σε καταπιεση;

Σε βαζω σε σκεψεις κ ολα καταληγουνε στον ιδιο παρονομαστη: χρονο χρημα και ορεξη να ασχοληθεις μαζι του εχεις πολυ;
Αν ναι προχωρα, κ ολα τα αλλα θα φτιαξουνε.....

Περιοχη που μενεις;

• Like
Reactions: Yorkaddict

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
σε καμια περιπτωση δεν σε ειπα υπερβολικο...εξηγουμαι!!κανουμε συζητηση και με βοηθατε...

η προταση-κατακλειδα σου μου αρεσε πολυ και θα συμφωνησω μαζι σου..
δε θα θελα να ειμαι συγκεκριμενος,αλλα ας πουμε νοτια πελοπονησο...

παντως μακαρι να μας πουνε κι αλλοι corsa-δες την αποψη τους...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν