Γεια σας και παλι!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η εκπαίδευση του κουταβιού αρχίζει από τις πρώτες μέρες της γέννησης του...όπου αναλαμβάνει η μάνα...στους 2 μήνες αναλαμβάνουμε εμείς. Καλά έκανες και ξεκίνησες με εκπαιδευτή...αρκεί ο εκπαιδευτής που βρήκες να ξέρει τη δουλειά του και να εκπαιδεύσει το κουτάβι "ως κουτάβι" που είναι και όχι σαν "ενήλικο". (δυστυχώς στην Ελλάδα ο καθένας που θα δει 3 βιντεάκια και θα διαβάσει 5 άρθρα γίνεται εκπαιδευτής!!!). Εφόσον αισθάνθηκες ότι μόνος σου δεν θα τα καταφέρεις έκανες τη καλύτερη κίνηση...για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα συμπεριφοράς. Έχουμε αρκετά ποστ εδώ μέσα με τέτοιες περιπτωσεις...
Και μια διόρθωση....η βασική υπακοή και η εκπαίδευση σε έναν σκύλο δεν τελειώνει ποτέ...απλά λιγοστεύουν οι επαναληψεις και οι υπενθυμίσεις!!!
Να τον χαίρεσαι...

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Eλπιζω μονο ο εκπαιδευτης σας να εχει προηγουμενη εμπειρια απο αρζεντινο....

58 κιλα ντογκο... μαααααααααλιστα....

Καλως επανηλθες. Να χαιρεσαι το κουταβι σου.
Ναι έχει εμπειρία από πολλές μπελαλιδικες φυλές ευτυχώς!μπορεί να ακούγονται πολλά κιλά του μπαμπά αλλά είναι ψηλός και φαίνεται στυλακι!!το ίδιο και η μαμα που είναι γύρω στα 50!Να φανταστεις ο δικός μου 3 μηνών και 3 εβδομάδων είναι σχεδόν 20 κιλά!πολλά θεωρητικα αλλά αν τον δεις θα πεις ότι είναι αδύνατος και φαίνονται τα πλευρά του γιατί και αυτός είναι αρκετά ψηλός!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Mα δεν εγραψα πουθενα οτι ο μπαμπας ειναι χοντρος... σιγουρα ομως εκτος προτυπου και ενας σκυλος που κακως αναπαραχθηκε... οπως και η μαμα βαση οσων λες.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Mα δεν εγραψα πουθενα οτι ο μπαμπας ειναι χοντρος... σιγουρα ομως εκτος προτυπου και ενας σκυλος που κακως αναπαραχθηκε... οπως και η μαμα βαση οσων λες.
ναι Αμαλία μου ισως είναι εκτός προτύπου βάση κιλών αλλά μορφολογικά είναι άψογος και αρμονικος! ναι συμφωνώ κακώς αναπαραχθηκε γενικά αλλά ευτυχώς οι γονεις είναι ισοροπημενοι χαρακτήρες!και τα κιλά τους ισως οφείλονται στην Πολύ γυμναστική που τους έκανε με βαρίδια και σαμαρακια με κιλά που σε συνδιασμο με την πολύ καλή τροφή τους δώσανε μυϊκή μάζα! κ όπως στους ανθρώπους χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό θα ήταν σίγουρα 10% κατω σε σωματικό βάρος!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Η εκπαίδευση του κουταβιού αρχίζει από τις πρώτες μέρες της γέννησης του...όπου αναλαμβάνει η μάνα...στους 2 μήνες αναλαμβάνουμε εμείς. Καλά έκανες και ξεκίνησες με εκπαιδευτή...αρκεί ο εκπαιδευτής που βρήκες να ξέρει τη δουλειά του και να εκπαιδεύσει το κουτάβι "ως κουτάβι" που είναι και όχι σαν "ενήλικο". (δυστυχώς στην Ελλάδα ο καθένας που θα δει 3 βιντεάκια και θα διαβάσει 5 άρθρα γίνεται εκπαιδευτής!!!). Εφόσον αισθάνθηκες ότι μόνος σου δεν θα τα καταφέρεις έκανες τη καλύτερη κίνηση...για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα συμπεριφοράς. Έχουμε αρκετά ποστ εδώ μέσα με τέτοιες περιπτωσεις...
Και μια διόρθωση....η βασική υπακοή και η εκπαίδευση σε έναν σκύλο δεν τελειώνει ποτέ...απλά λιγοστεύουν οι επαναληψεις και οι υπενθυμίσεις!!!
Να τον χαίρεσαι...
συμφωνώ σε όλα μα επισημανα πως τελειώνει η βασική υπακοη όσων αφορά το εκπαιδευτή καΙ φυσικά όχι εμένα! Κατερίνα ακριβως επειδή διάβασα όλα τα ποστς αλλά και επειδή όπως είναι δεδομένο μικρά μαθαίνουν πιο γρήγορα τα πάντα επέλεξα την λύση του εκπαιδευτή για να μην γίνουν λάθη στην αρχή και μετά παλεύουμε να τα αλλάξουμε αλλά και να παλεύουμε γενικά με τον σκύλο!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ναι Αμαλία μου ισως είναι εκτός προτύπου βάση κιλών αλλά μορφολογικά είναι άψογος και αρμονικος! ναι συμφωνώ κακώς αναπαραχθηκε γενικά αλλά ευτυχώς οι γονεις είναι ισοροπημενοι χαρακτήρες!και τα κιλά τους ισως οφείλονται στην Πολύ γυμναστική που τους έκανε με βαρίδια και σαμαρακια με κιλά που σε συνδιασμο με την πολύ καλή τροφή τους δώσανε μυϊκή μάζα! κ όπως στους ανθρώπους χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό θα ήταν σίγουρα 10% κατω σε σωματικό βάρος!
Τον εχει κρινει καποιος κριτης ? ή ειναι δικη σου προσωπικη αποψη αυτη ?
To οτι ειναι ισορροπημενοι χαρακτηρες ειναι πολυ καλο.
Τα +10 κιλα δε μπορει να οφειλονται ουτε σε βαρακια, ουτε στην πολυ γυμναστικη.
Δες ενα πολυ γυμνασμενο ντογκο λοιπον με 63-64cm υψος και 43-45 κιλα. Εντος προτυπου.

Και για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα τελειως... δε μας βαζεις καμια φοτο με τον μικρο σου?

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
φοβερός ο ντογκο που εβαλες αλλά πολύ φέτα ο δικός! τον προτιμώ λίγο πιο μπαμπατσκο! όσο για τα κιλά ναι είναι προσωπική εκτίμηση καθότι γυμναστής και αθλουμενος με βάρη πάνω από δεκαετία, πιθανόν το μυϊκό συστηκα του σκύλου αντιδρά διαφορετικά από μας αλλά εγώ όταν κοβω τν προπονηση για αποθεραπεία και την πλούσια και σωστή διατροφή αμέσως χάνω μυϊκή μάζα! και το 'πρότυπο' του πατέρα μου είναι στα 75 κιλα αλλ εγώ βρισκομαι σταθερά στα 90! κουβέντα κάνουμε πάντα...για τις ΦΩΤΟΣ θα επιληυθω άμεσα!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Nαι μονο που μιλαμε για εκτροφη σκυλων και οχι ανθρωπων.

Παντως, εγω στην ηλικια των 3,5 μηνων θα φροντιζα κυριως ο κουταβος να παιζει ανεμελα καθημερινα, να ερχεται σε επαφη με πολλα ζωα (οχι μονο σκυλια) και με διαφορα ερεθισματα οπτικοακουστικα. Δε θα με απασχολουσε καθολου εαν "εσπαγε" το κατσε ή το κατω.
Και αυτο στο λεω, γιατι θυμαμαι παλιοτερα οτι ειχες αγχος για το πως θα του επιβληθεις, να μη σου παρει τον αερα κλπ

Τα αυτια του τα κοψε χαλια ο κτηνιατρος, σαν ντοπερμαν.... κριμα και ειχε υπεροχα αυτια στις παλιες φοτο... κανονικα τοποθετημενα και στο σωστο μεγεθος.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
όντως δεν τα έκοψε καλά αλλά φυσικά δεν τα ξαναπειραζω! κούκλος είναι και έτσι!φυσικά Αμαλία μετά το σημείο πειθαρχίας ακολουθεί παιχνδι και τρέξιμο με όλα τα σκυλάκια αλλά ο βλακακος είναι λίγο φοβιτσιαρης! σιγά σιγά ξεψαρωνε και είναι απίστευτα κοινωνονικος και φιλικός! σε σημείο να λέω μην γλυφεις όλο το κόσμο!! εδώ στην πόλη μου μαζευόμαστε στο πάρκο κάθε μεσημέρι όλοι με τα σκυλια μας και τα αφήνουμε να παίζουν! σε λίγο εκεί θα πάμε και εμείς!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πολυ ομορφο βλεματακι εχει!! Να σου ζησει. Οντως τα αυτακια δεν ειναι ωραια κομμενα :-| ποσο πιο ομορφα ειναι με τα αυτακια τους. Κι ενας που τα ειχε κοψει στο πιτμπουλ του τωρα το εχει μετανιωσει οταν βλεπει τα αλλα με τα ομορφα αυτακια τους. Τεσπα ευχομαι να ειναι παντα υγειης :)

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Πολυ ομορφο βλεματακι εχει!! Να σου ζησει. Οντως τα αυτακια δεν ειναι ωραια κομμενα :-| ποσο πιο ομορφα ειναι με τα αυτακια τους. Κι ενας που τα ειχε κοψει στο πιτμπουλ του τωρα το εχει μετανιωσει οταν βλεπει τα αλλα με τα ομορφα αυτακια τους. Τεσπα ευχομαι να ειναι παντα υγειης :)
Καταρχήν σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!xωρις να θέλω να ακουστεί κάπως ακόμα και με τα αυτια όχι τόσο καλοκομμενα μου αρέσει πολύ περισσότερο σε σχέση με τα αυτιά κάτω!αλλά σίγουρα μεγαλώνοντας η κεφαλα του πιστεύω θα ισοροπησουν!ειδωμεν...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δε μου δίνεις κι έμενα την διεύθυνση του κτηνιάτρου που θέλω να κόψω μερικά αυτιά.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Επειδή σκέπτομαι να πάρω , καλό θα είναι να ξέρω κανέναν καλό κτηνίατρο , αν θες σε παρακαλώ δώσε μου τη διεύθυνση του .

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Επειδή σκέπτομαι να πάρω , καλό θα είναι να ξέρω κανέναν καλό κτηνίατρο , αν θες σε παρακαλώ δώσε μου τη διεύθυνση του .
Ποιος σου είπε πως πήγε σε κτηνίατρο?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Έστω , δώσε μου μια κατεύθυνση αυτού που έκοψε τα αυτιά να τον έχω υπόψη μου αν θες.
Εκτός και αν υπάρχει αδυναμία στο να υποστηρίξεις την πράξη.
Οπότε δεν έχει νόημα να το κουβεντιάζουμε.

Last edited: