Γεια σας και από εμένα!

Kallia

New Member
5 Δεκεμβρίου 2010
3
0
Πρώτα και κύρια, πολλά συγχαρητήρια για την ομάδα που έχετε φτιάξει. Είναι ίσως ένα από τα πιο κατατοπιστικά forum και επιπλέον οι συμμετέχοντες είναι πολύ συζητήσιμα άτομα!!!
Λίγα πράγματα για τον εαυτό μου λοιπόν...
Με λένε Κάλλια, μόλις τελείωσα τη σχολή μου και αποφάσισα, τώρα που έχω το χρόνο να ξεκινήσω κάτι σωστά, να αποκτήσω ένα σκυλάκι.
Είναι ένα όνειρο χρόνων οπότε υπάρχει άφθονη διάθεση, αλλά προσπαθώ να διαπιστώσω τι απαιτείται από οικονομικής άποψης, αλλά και να μάθω ιδιαιτερότητες της ράτσας που με ενδιαφέρει για να δω αν θα μπορώ να ανταποκριθώ στις ανάγκες της και να προσαρμοστώ.
Νομίζω ότι σας ζάλισα αρκετά οπότε κλείνω λέγοντας ότι μετά από αρκετή αναζήτηση βρίσκομαι διχασμένη ανάμεσα σε δύο ράτσες. Το west highland terrier και το κοκόνι.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καλως ήρθες!
Μπραβο σου που το ψαχνεις πριν αποκτησεις σκύλο, αν και καποιες φορες το αυτονοητο γίνεται πολυτελεια :)
Ριξε μια ματια σε αυτα που σου παρεθεσε η Sofouli καθως επισης και στο παρακατω θεμα που αναφερει καποια πραγματα για το οικονομικο το οποιο σε προβληματιζει:)

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΖΩΟ ??

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες. Ότι και να επιλέξεις απο τα δύο είναι καλό. Όσο για το οικονομικό θέμα ε....θέλει να έχεις το μασουράκι σου, τροφή, κτηνιάτρους για εμβόλια, η υπόλοιπη προίκα του, το ενδεχόμενο κάποιας αρρώστειας κλπ.

Kallia

New Member
5 Δεκεμβρίου 2010
3
0
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την ανταπόκριση!
Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη γιατί δεν ξέρω πώς να κάνω παράθεση και έτσι θα αυτοσχεδιάσω...

Sofuli σε ευχαριστώ πολύ για τα link..λίγο πολύ τα είχα δει αλλά είναι τελικά πολύ διαφορετικό να τα κοιτάζει κανείς ολοκληρωμένα! Ειδικά η σελίδα που αναφέρεται στη διάσωση του κοκονιού ήταν αυτή που με έκανε να το προσθέσω στις επιλογές μου.

Alexia κατέληξα στις δύο αυτές ράτσες καταρχήν γιατί το διαμέρισμα που ζω μπορεί να είναι δυαράκι, αλλά μάλλον για νάνους το έφτιαξαν, οπότε μπορεί να γίνει σπιτάκι μόνο για μικρόσωμο σκυλάκι και έπειτα γιατί είναι σκυλάκια που έχουν προσωπικότητα κοντά στη δική μου.
Στα West highland με τρελαίνει που ένα τόσο μικρό σκυλάκι φημίζεται να έχει τόση πυγμή, από την άλλη τα κοκόνια τα ήξερα ήδη από μικρή γιατί στον κάμπο είχε π-α-ν-τ-ο-υ και μου άρεσε που είχαν μία νωχελικότητα ώρες ώρες...

Αυτό βέβαια που με κάνει να κλίνω προς τα κοκόνια, μετά από ώρες μελέτης, είναι το γεγονός ότι τα west highland χρειάζονται ειδικό μάδημα. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά και πραγματικά δεν ξέρω αν θα είμαι σε θέση να του παρέχω την απαραίτητη περιποίηση...Αλλά αυτά είναι όλα υπό σκέψη ακόμα!

aggeliki222 σε ευχαριστώ και εσένα πάρα πολύ! Ξέρεις όμως τι ήθελα να ρωτήσω; Επειδή πιθανότατα θα πάρω κουταβάκι, άκουσα ότι εκτός από τα ετήσια εμβόλια υπάρχουν στην αρχή και τα puppy που είναι πιο συχνά. Ισχύει αυτό; Και κάτι ακόμα. Όταν επισκέπτεσαι τον κτηνίατρο πληρώνεις επιπλέον και τα έξοδα επίσκεψης και πού κυμαίνονται αυτά;

Φοβάμαι ότι βγήκα εκτός θέματος όμως, έτσι σταματώ εδώ τις απορίες μου και θα ψάξω να βρω το αντίστοιχο θέμα! :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Καλώς ήρθες!
και μπράβο σου που το ψάχνεις πρίν πάρεις σκύλο :)

Τα westie είναι καταπληκτική επιλογή αλλά βέβαια και τα κοκόνια είναι καταπληκτικότερη (τουλάχιστον για εμένα :lol: )
άσε την καρδιά σου να σε οδηγήσει :)

αν θές στοιχεία στοιχεία για το μυαλό το μόνο που αξίζει να αναφερθεί το έχεις ήδη βρεί και είναι ακριβώς ότι τα westie θέλουν μια μεγαλύτερη περιποίηση που τα κοκονάκια
όμως τα westie τελικά δεν μαδάνε όσο το κοκόνι , και λέω τελικά γιατί πρέπει όπως είπες να τα κάνεις το ειδικό μάδημα
επίσης τα westie είναι μια απο καιρό σταθεροποιημένη φυλή με ότι αυτό σημαίνει ενώ τα κοκονάκια είναι ακόμα στο στάδιο της σταθεροποίησης

γενικά- άστην καρδιά σου να σε οδηγήσει ώστε να είσαι 1000% σίγουρη ότι έκανες το σωστό....

-δεν θα αναφερθώ στο οικονομικό καθόλου......είπαμε για καρδιές,οι τσέπες να πάνε να χεστούνε :D:D:D:D:D

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Καλως ηλθες Kallia .
Και οι δυο αυτες φυλες ειναι πραγματικα πανεμορφες.
kokoni σε λευκο βγαινει ? :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν έχω δεί ακόμα....
κάποιες πόλεις έχουν το λευκό ως κυρίαρχο
αλλά ολόλευκο δεν έχω τύχει να δώ.....
έχω τύχει να δω ολόλευκο ορθόωτο κοκονοειδές.....ή με westie ήταν μπερδεμένο.....ή κάτι άλλο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ναι - κοκονοειδές γενικά πλήν αυτιών .....τα αυτιά πάνω τελείως.....σου λέω ή με westie κάτι έπαιξε (αν και νομίζω τα πεσμένα αυτιά κυριαρχούν στα όρθια...)
ή ήταν κάτι με αλωπεκίδα που εμφανίζεται ορθόωτη και λίγο πιο τετραγωνισμένη απο το κοκόνι
ολόλευκο πάντως

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
αν είσαι προς βόρεια ανατολική Ελλάδα μπορεί να συναντάς συχνά
Μονο στην Κρητη εχω δει.
Το προτυπο επιτρεπει ολολευκα ?
Κοπελια κοκονι παρε !! Θα τρωει και τα ποντικια !

Kallia

New Member
5 Δεκεμβρίου 2010
3
0
Χα χαχα! Ευτυχώς δεν έχω πρόβλημα με ποντίκια...αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί ένα τέτοιο προτέρημα! Αν και από ότι ξέρω και τα west highland την ίδια αποστολή είχαν στα ορυχεία και στα αμπάρια των πλοίων όπως και τα yorkshire αν δεν κάνω λάθος...! :)
Siouxsie σε ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι προτιμώ ένα κουτάβι γιατί θεωρώ ότι είναι πιο καλό να μάθω και εγώ μαζί του από την αρχή παρά να πάρω ένα ήδη ενήλικο...Φοβάμαι δηλαδή ότι μπορεί να μη με συμπαθήσει. :-(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.023
Νεότερο μέλος
p4709