Γεια σας και από εμένααααα! :D

Siletnap

Member
1 Απριλίου 2012
7
0
Καινούργιο μέλος κι εγώ:D .... δεν έχω σκυλάκι:(
αλλά επιθυμώ να πάρω μια από τις μέρες που
έρχονται... έχω καταλήξει στο Λαμπραντόρ
επειδή είναι γλυκοί χαρακτήρες και γενικά
ήρεμα σαν σκυλιά και φυσικά επειδή μου αρέσουν πάρα πολύ! Θα ήθελα αν κάποιος
δίνει ή ξέρει κάποιον που να δίνει τέτοιας ράτσας κουταβάκι να με ενημερώσει ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

Siletnap

Member
1 Απριλίου 2012
7
0
Όταν λες εκτροφεία τι εννοείς? Γενικά θα ήθελα να μην είναι από κάποιο αναξιόπιστο πετ-σοπ
ή κάτι τέτοιο...θα προτιμούσα κάποιον ιδιώτη ο οποίος αγαπά και φροντίζει τα σκυλιά του...
αν βέβαια πιστεύεις πως μπορώ να εμπιστευτώ κάποιο από αυτά που ξέρεις τότε είμαι ανοικτός σε
όλα... :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για να βάλεις σε μια τάξη και να ξεχωρίσεις τα πράγματα ώστε να είσαι σωστά πληροφορημένος διάβασε τα links που σου παρέθεσα πιο πάνω!

Γενικά να ξέρεις ότι η σωστή πληροφόρηση σου τώρα θα σε οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς σκύλου!

Νομίζω αυτό θέλεις και εσύ!Γι'αυτό επιβάλλεται να διαβάσεις 5 πράγματα...τι λες?

Στην πορεία θα αναιρέσεις πολλά πράγματα...και όσον αφορά την απόκτηση και από που και όσον αφορά την συμβίωση...

Siletnap

Member
1 Απριλίου 2012
7
0
Πιστεύω πως είμαι έτοιμος για την απόκτηση ενός σκύλου όχι μόνο γιατί τα αγαπώ αλλά γιατί είμαι
πρόθυμος να του αφιερώσω όσο χρόνο χρειαστεί!:) Έχω διαβάσει τα λινκ που μου έστειλες πολύ πριν
κάνω ποστ εδώ και γενικά έχω διαβάσει διάφορα για αυτά και έτσι κατέληξα στην ράτσα που
ταιριάζει όχι μόνο σε εμένα αλλά και στο περιβάλλον το οποίο θα μεγαλώσει... :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μια χαρά!

Άρα θα ξέρεις ότι σκύλο δεν παίρνουμε από Pet Shop και από ιδιώτη, παρά μόνο από σωστούς εκτροφείς της φυλής που μας ενδιαφέρει γιατί μόνο αυτοί μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες -μέσω των γνώσεων τους και της ποιοτικής εκτροφής τους- το ζώο να εμφανίσει μορφολογικά ελαττώματα αλλά και άλλα ελαττωματικά χαρακτηριστικά όπως χαρακτήρα κτλ κτλ.Θα ξέρεις λοιπόν ότι μόνο ένας εκτροφέας είναι ικανός να σε βοηθήσει και να σου δώσει ένα υγιές κουτάβι της φυλής που θέλεις!

Άρα ο εκτροφέας είναι μονόδρομος...η μόνη λύση!

Το επόμενο Σαβ/κο 7 & 8 Απριλίου διοργανώνει ο Ο.Κ.Α(Όμιλος Κυνόφιλων Αθηνών) διεθνή έκθεση!(Αν βέβαια είσαι από Αθήνα)
Εδώ και εδώ μπορείς να βρεις πληροφορίες, καθώς και από την σελίδα τους στο facebook!

Μια βόλτα από εκεί θα σε κατατοπίσει πλήρως και θα μπορέσεις να μιλήσεις με εκτροφείς Λαμπραντόρ αλλά και να δεις σωστά υγιή σκυλιά!

Siletnap

Member
1 Απριλίου 2012
7
0
Ευχαριστώ πολύ που είσαι τόσο πρόθυμος να με βοηθήσεις και το εκτιμώ πολύ! Φυσικά και
συμφωνώ με αυτά που είπες... όπως είδα η έκθεση γίνετε στην Αθήνα και δυστυχώς δεν μπορώ να
παρευρεθώ εκεί... διότι μένω Σπάρτη και μου είναι δύσκολο κάτι τέτοιο... μήπως έχεις κάποια άλλη ιδέα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι, μπορείς να επικοινωνήσεις ή να στείλεις email με τον Κ.Ο.Ε.(Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας) και να ζητήσεις τα τηλέφωνα από τους εκτροφείς Λαμπραντόρ ώστε να επικοινωνήσεις με αυτούς!

Το επόμενο βήμα θα είναι να επισκεφθείς όσους μπορείς στα εκτροφεία τους και να μιλήσεις προσωπικά πλέον!

Προσωπικά γνωρίζω 2 εκτροφεία Λαμπραντορ στην Ελλάδα, το Amaltheia Labradors Retrievers & το M.C. of Palmhill.
Προφανώς θα υπάρχουν και άλλα...

Περίμενε όμως να σε κατατοπίσουν και οι Λαμπραντοράδες του forum!Πέρα από τα 2 προανεφερθέντα εκτροφεία εσύ ζήτα από τον ΚΟΕ την λίστα με τους εκτροφείς παρ'αυτα!

Siletnap

Member
1 Απριλίου 2012
7
0
Μια χαρά! Μήπως έχεις ιδέα για το πόσο θα στοιχήσει? Διότι διανύουμε και μια περίοδο κρίσης! :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κλασσική και μη εξερεταία -αλλά και φυσιολογική- ερώτηση...

Επειδή δεν είμαι Λαμπραντοράς:D αλλά Λυκοσκυλάς, όπως βλέπεις, θα τολμήσω να σου πω -αν και δεν γνωρίζω- ότι η τιμή ενός εκτροφικού κουταβιού ξεκινά από 650-700 ευρώ!(η τιμή γενικά διαφοροποιείται από φυλή σε φυλή)
Δεν είμαι σίγουρος, γι'αυτό σου λέω περίμενε να σε κατατοπίσουν οι Λαμπραντοράδες, μην σε πάρω και στον λαιμό μου!

Η τιμή ενός εκτροφικού κουταβιού είναι αντάξια της υγείας, του σωστού χαρακτήρα και της ποιότητας εκτροφής που θα έχει!

Κρίση μπορεί να διανύουμε αλλά δεν παύει εφόσον θέλουμε να βάλουμε στην ζωή μας έναν σκύλο για τα επόμενα 10-15 χρόνια...να πληρώσουμε...
Τώρα αν μου φέρεις αντίλογο (ή αν έχεις σκεφθεί εσύ από μέσα σου) ότι είναι ακριβό για τα τώρα δεδομένα θα σου πω να σκεφτείς και να ανατρέξεις στο "γιατί"!Και το "γιατί" θα σου λυθεί μέσα από τις 3 λέξεις μορφολογία-χαρακτήρας-ποιότητα εκτροφής=υγιής σκύλος!

Siletnap

Member
1 Απριλίου 2012
7
0
Ναι καταλαβαίνω απόλυτα... είναι το κλασικό ότι πληρώνεις παίρνεις! Ναι όντως είναι κάπως η τιμή
ειδικά για εμένα που είμαι στην ανεύρεση μόνιμης δουλειάς και δεν θέλω να επιβαρύνω κάποιον από
την οικογένεια μου... θα το ψάξω παρ' όλα αυτά ... Θα ήμουν ευγνώμων αν θα μπορούσε και κάποιος άλλος
να με βοηθήσει στην ανεύρεση σκύλου αν και όπως μπορεί... ευχαριστώ πολύ st3li0s και ελπίζω να
βρεθεί κάτι και για εμένα!

Θα προσπαθήσω να ελέγχω για ανανεώσεις στο ποστ όσο πιο συχνά μπορώ!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επειδή όλοι λίγο πολύ βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση σε σχέση με τα οικονομικά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πέρα από το κόστος απόκτησης ενός σκύλου που φαντάζει μεγάλο μην ξεχνάμε και τα πάγια έξοδα(κόστος συντήρησης) ενός τέτοιου σκύλου που είναι και αυτά σημαντικότατα!
Για μια καλή ξηρά τροφή της τάξεως των 35-40-50 -ή ακόμα για αυτούς που μπορούν- και 70 ευρώ/μήνα, καθώς και τα πάγια ιατρικά έξοδα όπως αμπούλες εξω-αποπαρασίτωσης,χάπια ενδο-αποπαρασίτωσης κτλ, το κόστος αμέσως αμέσως ανέρχεται στα 80-100 ευρώ/μήνα!± πάντα βέβαια, αναλόγως...

Και επειδή πάντα πρέπει να κάνουμε πρόληψη σε όλα τα πράγματα που μας περιτριγυρίζουν αν θεωρείς ότι ένα τέτοιο κόστος θα σε πάει πίσω στα οικονομικά σου καλό θα ήταν να περιμένεις...παρά να βιαστείς...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τα χρήματα της αγοράς όπως πολύ ωραία σου εξήγησε και ο Στέλιος είναι το πρώτο αλλά τελικά και το λιγότερο στην κοστολόγηση ενός σκύλου.
Σκέψου ότι η διαφορά από το πετ σοπ είναι ελάχσιτη έως μηδαμινή, από έναν ιδιώτη επίσης μικρή εάν σκεφτείς ότι σε κανένα από τα δύο δεν ξέρεις τι σε περιμένει στην πορεία.

Όπως πάρα πολύ ωραία είπε χτες ένα μέλος έχουμε δει λαμπραντόρ να κάνουν φύλαξη (!!) από τέτοιες πηγες = καμία σχεση με το καλό και αγαθό σκύλο που βλέπεις και σου αρέσει.

Επίσης όπως όλες οι φυλές έτσι και τα λαμπραντός έχουν κληρονομικές ασθένειες με μία πρόχειρη που μπορώ να σκεφτώ τη δυσπλασία. Ο σωστός εκτροφέας φροντίζει μέσω σωστής αναπαραγωγής υγιών ζώων και εξετάσεων να μειώσει στο ελάχιστο έως να εξαλέιψει τέτοιες ασθένειες.
Ο ιδιώτης δεν έχει ιδέα τι ζευγαρώνει γιατί στην κληρονομικότητα δεν αρκεί να φαίνονται υγιείς μόνο οι γονείς.

Στην τελική ξεκίνα να μαζεύεις δεκάευρω δεκάευρω το ποσό έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα να είσαι έτοιμος για το κουτάβι που ονειρεύτηκες!!

goufi

Member
9 Ιουλίου 2011
10
0
Βασικα αυτο που νομιζω οτι δεν εχουν αναφερει ξεκαθαρα τα παιδια παραπανω ειναι οτι αγοραζοντας ενα σκυλο απο ιδιωτη γλιτωνεις ενα σεβαστο ποσο το οποιο ομως στο μελλον μπορει να χρειαστει να το πληρωσεις σε κτινιατρους εξαιτιας κληρονομικων παθισεων που μπορει να προκυψουν και να χρειαζονται καποια χειρουργικη επεμβαση.

Αν δεν εισαι σε οικονομικη κατασταση να αγορασεις ενα πραγματικα καθαροαιμο ζωο απο εναν πραγματικο εκτροφεα μπορεις να υιοθετησεις ενα σκυλακι.

Και επειδη τυχαινει να ειμαστε απο την ιδια πολη πρεπει να σ πω οτι κατα καιρους εχω δει αφησες υιοθεσιας ζωων που ηταν πρωιν αδεσποτα.Επιτελους η φιλοζωια εφτασε και σε εμας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα συμφωνήσω μαζί σου goufi!

Ο σκύλος είναι ένας ζωντανός οργανισμός άρα και πολυσύνθετος...
Αυτό που κάνουμε εμείς παίρνοντας από γέννα ιδιώτη ή από εκτροφείο είναι καθαρά θέμα πιθανοτήτων και τύχης!
Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί γιατί το θέμα υγεία είναι πολυπαραγοντικό σε έναν ζωντανό οργανισμό!
Αυτό που μπορεί να σου πει ένας εκτροφέας είναι ότι προσπαθεί για καλύτερο δείγμα φυλής που σημαίνει ότι κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να επιτυγχάνει κάθε επόμενη φορά όλο και πιο υγιές σκύλο!Άρα σημαίνει ότι ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες κατακόρυφα γιατί έχει κάτσει και έχει "παντρέψει" υγιή σκυλιά ώστε να του βγάλουν σωστά και υγιή κουτάβια!Έχει συμπεριλάβει πολλούς παράγοντες δηλαδή ώστε να προσπαθήσει να αποκλείσει ελαττώμα φυλών!

Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί απολύτως τίποτα, ατυχήματα συμβαίνουν ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες!
Ωστόσο οφείλουμε πάντα να ελαχιστοποιούμε -αν όχι να αποκλείουμε- τις πιθανότητες και ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι ένας εκτροφέας!

Siletnap

Member
1 Απριλίου 2012
7
0
Για την "συντήρηση" του σκύλου είμαι διατεθειμένος να του παρέχω στο έπακρο ότι χρειαστεί
απλά θα ήθελα λίγη κατανόηση στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την άνεση να δώσουν κάποια
ποσά με την μια... δεν το βρίσκω τόσο κακό να πάρω από κάποιον ιδιώτη δηλαδή αν δεν έπαιρνε κανένας
από "αυτούς" τι θα γινόντουσαν αυτά τα σκυλάκια? Ναι καταλαβαίνω πως είναι ένα ρίσκο και ότι από έναν
εκτροφέα θα είναι περισσότερες οι πιθανότητες να είναι σωστά μορφολογικα,να είναι πιο υγιής και να έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον, αλλά όταν μιλάμε για αγορά
πρέπει να το κοιτάμε από όλες τις πλευρές... και ότι θα πάρει κάποιος από ιδιώτη δεν σημαίνει πως
δεν θα το αγαπήσει/φροντίσει όπως κάθε άλλο...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
αν δεν παρει κανενας απο ιδιωτη ολοι οι ιδιωτες που βγαζουν γεννες θα σταματησουν να το κανουν γιατι δεν θα εχουν που να τα δωσουν και ετσι δεν θα υπαρχουν σκυλια επιπλεον αδεσποτα χωρις λογο

επισης αν δεν εχεις οικονομικη δυνατοτητα πραγμα απολυτως κατανοητο ή τα μαζευεις και πας την αγορα 6 μηνες πισω ή οσο χρειαστει ή παιρνεις απο καταφυγιο

και στο κατω κατω γιατι να κανεις μαγκα τον ασχετο που θα σου πουλησει 300 ευτ=ρω σκυλι χωρις να
εχει ξοδεψει φραγκο

αλλα και τι σκυλι θα ειναι,οκ η μορφολογια δν σε νοιαζει
<<σε εκθεσεις θα το παω>> γνωστη ατακα
η υγεια σε νοιαζει; γιατι ο δικος μου πεθανε
ο χαρακτηρας σε νοιαζει; γιατι ο δικος μου ηταν πολυ δυσκολος λογω γονιδιων και κακων εμπειριων εως 5.5 μηνων που το πηρα

τι 300 και 200 τι 800 και σε 5 μηνες ή ενα χρονο δεν λεει κατι
πρεπει καποια στιγμη να αποκτησουμε ενσυναισθηση για ολα τα δεινα που παιρνανε τα ζωα
και να παμε κοντρα κυριως στους ασχετους