Γεια σας,είμαι η Αναίς ένα πανέμορφο λευκό Σπιτζ!

Anais

Member
14 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Ηρακλειο
:) Η μαμά μου με αγόρασε πριν 4,5 μήνες και είναι πολύ ευτυχισμένη! Είμαι πολύ καλό κορίτσι, έμαθα πολύ γρήγορα να τα κάνω σε εφημερίδες, πολλές εντολές και να μην κάνω ζημιές όταν εκείνη λείπει! Το μόνο μου ελάττωμα είναι ότι είμαι αρκετά αντικοινωνική κ ας με βγάζει βόλτα σχεδόν κάθε μέρα! Ζούμε στο Ηράκλειο όπου η μαμά σπουδάζει κ μας αρέσει γιατί ο κόσμος εδώ αγαπάει πολύ τα ζώα κ πάντα στις βόλτες μας, συναντάμε πολλά σκυλάκια!

Attachments

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλώς τες... πανέμορφη η μικρή!!

Εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση έχεις σκεφτεί...?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
κρίμα να είναι αντικοινωνική τέτοια όμορφη σκυλίτσα!
Να κάνετε περισσότερη κοινωνικοποίση άμεσα :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλωσορίσατε :)
κ ας με βγάζει βόλτα σχεδόν κάθε μέρα
Κάθε μέρα βόλτα τη μικρή τουλάχιστον δύο φορές, από τη στιγμή που θα τελειώσει τον κύκλο των εμβολιασμών της.
Κοινωνικοποίηση είναι η επαφή, γνωριμία και παιχνίδι με άλλα ζώα, ανθρώπους και παιδιά στο χώρο της και εκτός.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Είπες ότι είναι αντικοινωνική έτσι δεν είναι....?
Εννοώ ότι το σκυλάκι σου δείχνει ότι δεν έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά (όπως είπε και η chloe) με άλλα ζώα και ανθρώπους, ώστε να μάθει πως να συμπεριφέρεται σωστά. Η βόλτα και μόνο δεν βοηθάει, μη σου πω εντείνει το πρόβλημα εάν δεν υπάρχει διόρθωση στην αντικοινωνικότητά της εκ μέρους σου κάτι που η μικρούλα σου αντιλαμβάνεται ως αποδοχή εκ μέρους.

Θέλει σωστά βήματα και και σταδιακή κοινωνικοποίηση που συνήθως δεν μπορούμε να πετύχουμε μόνοι μας. Να εξοικιωθεί το σκυλάκι σου με πολλά σκυλιά (μικρά -μεγάλα, διάφορες φυλές κ.ο.κ.) και πολλούς ανθρώπους (παιδιά, ταχυδρόμους, έγχρωμους κ.ο.κ.) και πολλές καταστάσεις (αυτοκίνητα, θορύβους, ποδήλατα κ.ο.κ.)

Anais

Member
14 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Ηρακλειο
Οταν έχει καλό καιρό την βγάζω κάθε μέρα. Για 2 φορές την μέρα δυστυχώς δεν έχω χρόνο γιατί έχω μαθήματα. Οταν την πλησιαζουν άλλα σκυλάκια γρυλίζει κ είναι έτοιμη για επίθεση ειδικά στα θηλυκά! Τα αρσενικά την ανέχονται κ δεν αντιδρούν. Επίσης γριλύζει σε ανθρώπους που επιχειρούν να την χαιδεψουν! Κ στα παιδάκια που τρέχουν ενθουσιασμένα κατά πάνω της, γαυγίζει γιατί τρομάζει, και έρχεται στα πόδια μου να την αγκαλιάσω!!

Anais

Member
14 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Ηρακλειο
Δεν ξέρω τι να κάνω, την μαλώνω αλλά δεν σταματαει για πολύ! Ειδικά με τους έγχρωμους που πλησιαζουν για να πουλησουν Cd λυσάει!!!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Σόι μας!!! Καλώς ήρθατε, όμορφα κορίτσια!!! Αναΐς, Αναΐς!!!! :D:D

Πάμε για fan club και subforum τώρα!! χαχαχα

Χιονομπαλούνα η μικρή!! Αγαπάμε σπιτς με τρέλα και κορδέλα!!!*agapoylas**agapoylas**agapoylas**agapoylas**agapoylas**agapoylas**agapoylas*

Δε μου λες, γιαπωνέζικο ή γερμανικό; Απο πετ σοπ να υποθέσω, ε;

Ειναι επιφυλακτικά εκ φύσεως και γι΄αυτο θέλουν να συνηθίσουν πολυ έναν άνθρωπο για να μην τον γαυγισουν. Ετσι κάνει και η Βερόνικα με τη σπιτονοικοκυρά μου, που μένει απο πάνω και βλεπόμαστε κάθε μέρα. Οποτε τη βλέπει, ή θα την αγνοήσει ή θα την πάει γαυγίζοντας... :D
Οποτε στους αφρικανούς και όποιον γαυγίζει πες τους να τη χαΐδεύουν για να τους μάθει- αν θες βεβαια.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Αυτό ακριβώς που περιγράφεις είναι ό,τι εννοω με την έλλειψη κοιονωνικοποίησης. Δενθα σταματήσει και θα κάνει τις βόλτες σας δύσκολες.

Και η μικρή μου είναι επιφυλακτική με του ξένους (δεν γουστάρει χάδια και αγκαλιές) αλλά πάντα με φιλική διάθεση προς όλους. Το σκυλάκι σου φοβάται κι επιδεί δεν ξέρει πως να χειριστεί όλα αυτά, ζώα και ανθρώπους, γαυγίζει και γυρνά σε σένα για προστασία....

Το ότι τη μαλώνεις δεν βοηθάει. Πρέπει να καταλάβεις γιατί γαυγίζει και να δουλέψεις εκεί. Εάν είναι από pet όπως υποψιάζομαι η έλλειψη κοινωνικοποίησης είναι πιο βαθειά (από τη μαμά και την τοκετομάδα).
Είναι ένα πανέμορφο σκυλί και είναι κρίμα να γρυλίζει και να συμπεριφέρεται άσχημα.

Όσο για τις βόλτες απαραιτήτως δύο την ημέρα... τα μαθήματα δεν σε εμποδίζουν αν ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα για χάρη της μικρής σου!

Last edited:

Anais

Member
14 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Ηρακλειο
Ιαπωνικό είναι το καλό μου! Πράγματι τις φίλες μου έτσι τις έμαθε αλλά στην βόλτα δεν γίνεται αυτό! ίσως μεγαλώνοντας να πάψει να είναι τόσο ανασφαλής κ να φοβάται, κ να ηρεμήσει! Οχι δεν την πήρα απο πετ σοπ, αλλά από έναν εκτροφέα στην Αθήνα.

Anais

Member
14 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Ηρακλειο
Δεν νομίζεις ότι θα μπορέσω να το διορθώσω μόνη μου? Κ τι δηλαδή προτείνεις, εκτός από να την βγάζω δυο φορές την μέρα (που αν αυτό βοηθάει θα το κάνω!) ???

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Προσωπικά είμαι τις γνώμης να πας σε επαγγελματία. Τα θέματα με τις φοβίες δεν περνάνε από μόνα τους και μπορεί μάλιστα με μία λάθος κίνηση να χειροτερέψουν (παθούσα σε αυτό).
Για αρχή μπορείς να την πας σε ένα puppy party, που δεν είναι εκπαίδευση αυτή καθ' αυτή, αλλά θα δει κουτάβια της ηλικίας της υπό την επίβλεψη ενός εκπαιδευτή.

Είναι γεγονός ότι τα προβήματα στα μικρόσωμα σκυλιά μπορεί να μην φαντάζουν σοβαρά όσο αν ήταν ένας σκύλος 40 κιλών, αλλά έχε υπόψη σου ότι μπορεί να γίνουν πολύ μα πάρα πολύ εκνευριστικά και επίσης μπορούν ωραιότατα να δαγκώσουν... για σκέψου τι θα γίνει εάν για ένα δευτερόλεπτο κάποιος την πλησιάσει για τη χαιδέψει και τη "ζορίσει" λίγο περισσότερο??? Μην αποκλείεις ότι μπορεί και να δαγκώσει.

Αν επιτρέπεται πόσο μηνών την πήρες.... (δυστυχώς κάτι τέτοιοι "εκτροφείς" πουλάνε τα ίδια κουτάβια με τα πετ) και μπορείς να μας πεις από που την πήρες δεν απαγορεύεται.

Edit: Με πρόλαβες για το από που.... δεν θα σχολιάσω, γιατί το λέει ξεκάθαρα.