Γεια σας από μένα και την Άμη

mousoudi

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
28
0
Η Άμη είναι μια γερμανίδα κυρία (γερμανικό ποιμενικό) τριών ετών και ζει τον τελευταίο χρόνο στην αυλή του σπιτιού μου. Την πήρα από μια οικογένεια που την είχαν δεμένη στην αυλή τους και πολύ σπάνια την έβγαζαν βόλτα, με αποτέλεσμα να έχει ένα θέμα κοινωνικότητας, αλλά προσπαθώ να το ξεπεράσουμε.

Είναι λίγο ντροπαλή, αλλά υπάκουη και μαθαίνει γρήγορα. Είναι πολύ γλυκός χαρακτήρας και τρελαίνεται για χάδια, αγκαλιές και φαΐ! Διεκδικεί το χάδι της χώνοντας το μουσούδι της κάτω από το χέρι μου και όταν την αγνοώ, μου ρίχνει μια κουτουλιά στο πόδι και με κοιτάει "Hello! Είμαι κι εγώ εδώ!". Καλύπτει τις ανάγκες μου για ανιδιοτελή αγάπη κι εγώ τις δικές της για προσοχή και τρυφερότητα. Νομίζω έχουμε ταιριάξει!

Ελπίζω στο φόρουμ να ανταλλάξουμε με όλους σας ιδέες, φωτογραφίες, αστεία περιστατικά και να βρούμε λύσεις στα διάφορα σκυλοπροβλήματά μας. Η συνέχεια επί της οθόνης!

mousoudi

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλώς σας βρήκα! :) Η Άμη κουνάει την ουρά της σε χαιρετισμό! :D

Δεν την έχω μέσα στο σπίτι για πολλούς λόγους, κυρίως επειδή είχε μάθει να ζει σε κήπο και χρειάζεται πολλή εκπαίδευση για να προσαρμοστεί μέσα στο σπίτι ώστε π.χ. να μην πίνει νερό απ' τη λεκάνη και να μην αρπάζει το φαγητό απ' το τραπέζι. Διάθεση για εκπαίδευση υπάρχει, χρόνος όμως όχι αρκετός δυστυχώς. Μόνο τα απογεύματα αρκούν για ένα τρίχρονο λυκόσκυλο να μάθει τέτοια πράγματα; Και επίσης, ο συγκάτοικός μου δε θέλει ούτε να ακούσει για λυκόσκυλο να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι! Μου λείπει το καημένο το ζουζούνι μου που αυτό είναι έξω κι εγώ μέσα, αλλά όπως καταλαβαίνετε το εγχείρημα σκοντάφτει...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Φτάνει το απόγευμα μια χαρά!
Εφόσον έχετε κήπο, ανετε μπορείτε να έχετε το σκύλο έξω όσο είστε στην δουλειά κι όταν επιστρέψετε να μπαίνει μαζί σας μέσα!
Πόρτες που δεν θέλετε να μπαίνει, πχ μπάνιο, μπορείτε να τις έχετε κλειστές και με λίγη προσοχή και θέληση μπορείτε να της μάθετε τους κανόνες σωστής συμβίωσης!

Συτμαντικό είναι να συμφωνήσετε όμως όλοι στο σπίτι οτι μπορεί να είναι και μέσα στο σπίτι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φτάνει το απόγευμα μια χαρά!
Εφόσον έχετε κήπο, ανετε μπορείτε να έχετε το σκύλο έξω όσο είστε στην δουλειά κι όταν επιστρέψετε να μπαίνει μαζί σας μέσα!
Πόρτες που δεν θέλετε να μπαίνει, πχ μπάνιο, μπορείτε να τις έχετε κλειστές και με λίγη προσοχή και θέληση μπορείτε να της μάθετε τους κανόνες σωστής συμβίωσης!

Συτμαντικό είναι να συμφωνήσετε όμως όλοι στο σπίτι οτι μπορεί να είναι και μέσα στο σπίτι!
Αυτο;):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο συγκάτοικος που δεν θέλει σκύλο μέσα στο σπίτι..είναι ένα πρόβλημα...δυστυχως.
Αν δεν θέλει επειδη φοβάται τις ζημιές η δεν είχε ζήσει με σκύλο μέσα σε σπίτι..τότε αν την εκπαιδευσεις σωστα και με υπομονή ίσως να τον καταφέρεις να τη δεχτει σιγα σιγα.
Αν έχει πρόβλημα με σκυλομυρωδιες...τρίχες κλπ γενικά...τότε...
Αλλαξε συγκατοικο!!! :):):)

mousoudi

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
28
0
Φοίβο, μου δίνεις θάρρος! Δεν ακούγεται και τόσο δύσκολο, το πρωί να είναι έξω και το απόγευμα να μπαίνει μέσα. Το μόνο που μένει είναι να πείσω και το συγκάτοικό μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το μόνο που μένει είναι να πείσω και το συγκάτοικό μου.
Είναι παρα πολύ βασικό όλα τα μελη του σπιτιού να δέχονται τον σκύλο..όπως επίσης να "συνεννοούνται" για αυτόν..
Ο σκύλος πρέπει να μαθαίνει ένα πράγμα και όχι ένα με διαφορετικούς ή "αντιφατικούς τρόπους"..