Γεια σας από Θέμη και Εro

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τωρα θα μου πεις και πως φαινεσαι σε εμενα;
Εκτος απο τα χασκυ θα ξερεις και την δικη μου φυλη μαλλον! :cool:

Δεν καταλαβαίνω ούτε την ειρωνεία ούτε τα νεύρα σου. Πραγματικά. Τη δική σου φυλή , ναι τη γνωρίζω καλά ....την έχω συναντήσει πολλές φορές και στη δουλειά μου και στο δρόμο...παντού!!:cool:

ero 78

Member
16 Μαϊου 2012
15
0
xanthi
Ναι του μαθαινω το κατσε, και το αστο και το μη. Το κατσε το κανει οποτε θελει αλλα του λεω πρωτα κατσε κ μετα οταν κατσει τον χαιδευω αλλιως δεν τον χαιδευω. πολλες φορες αν του πω κατσε δεν καθετε αλλα μολις του πως κατσε βρε για να σε χαιδευσω αμεσως καθετε! Του εχω κοψει πολλες κακες συνηθειες και πιστευω ως αν παιρνουσα λιγες ωρες τη μερα μαζι του δεν θα καταφερνα κ πολλα μαζι του. Με ακουει ομως, μονο το ελα δεν εχει μαυθει θα του το μαθω με τις λιχουδιες ομως.

Επισεις να πω οτι του εχω σπιτακι και μαλυστα μεγαλο οποτε δεν βρεχετε, δεν το εχω παρατημενο στο κτημα και το σπιτακι του εχει και τα παιχνιδακια του εχει

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Δεν καταλαβαίνω ούτε την ειρωνεία ούτε τα νεύρα σου. Πραγματικά. Τη δική σου φυλή , ναι τη γνωρίζω καλά ....την έχω συναντήσει πολλές φορές και στη δουλειά μου και στο δρόμο...παντού!!:cool:

Ποια νευρα; lol
ok Γνωριζεις τη φυλη..(μου) Την εχεις συναντησει κιολας...Παντου! Super!
Αρα..Πλεον ξερεις! ;)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι του μαθαινω το κατσε, και το αστο και το μη. Το κατσε το κανει οποτε θελει αλλα του λεω πρωτα κατσε κ μετα οταν κατσει τον χαιδευω αλλιως δεν τον χαιδευω. πολλες φορες αν του πω κατσε δεν καθετε αλλα μολις του πως κατσε βρε για να σε χαιδευσω αμεσως καθετε! Του εχω κοψει πολλες κακες συνηθειες και πιστευω ως αν παιρνουσα λιγες ωρες τη μερα μαζι του δεν θα καταφερνα κ πολλα μαζι του. Με ακουει ομως, μονο το ελα δεν εχει μαυθει θα του το μαθω με τις λιχουδιες ομως.
Αφου δεν ειναι και πολύ των χαδιών, ίσως δεν του λένε και πολλά σαν κινητρο για εκπαίδευση. Από την αλλη οι λιχουδιές μπορεί να αποδώσουν καλύτερα ώσπου να μάθει. Βρες και πολλά βιντεακια εκπαίδευσης για το "ελα" ωστε να πάρεις μια ιδεα!!!

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Μπαίνει κάποιος εδώ μέσα και δείχνει , τουλάχιστον από αυτά που γράφει , ένας άνθρωπος που λατρέυει τα σκυλιά και που ασχολείται και του ορμάτε επειδή έχει τον σκύλο του σε οικόπεδο...Ρωτήσατε τι είδους οικόπεδο είναι αυτό? Αν έχει σπίτι και κήπο αυτό το οικόπεδο...ρωτήσατε αν το διαμέρισμα που ζει μπορεί να είναι 60τμ και να ζει με τους γονείς του? Ρωτήσατε πόσες ώρες την ημέρα ασχολείται με τον σκύλο του όχι...απλά ορμήσατε να του πειτε ότι ΠΡΕΠΕΙ ο σκύλος να ζει μέσα. Και μάλιστα βγάλατε και το συμπέρασμα ότι ο σκύλος δεν έχει δεθεί με το αφεντικό του επειδή δεν κοιμάται μαζί του...Λες και τον έχετε δει τον σκύλο....λες και είστε όλοι εκπαιδευτές και μπορείτε με ένα post να βγάλετε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Το γεγονός ότι ο σκύλος έιναι ημίαιμο Χάσκυ ...σας λέει κάτι? Ότι τα Χάσκυ γενικά σαν φυλή δεν θέλουν πολλά χαδάκια και αγκαλίτσες....?
Αλλο να σου λέει ο άλλος ότι αφήνω τον σκύλο μου μόνο του 24 ώρες; το 24ωρο στη βεράντα η στο κήπο και άλλο να σου λέει κάποιος ότι τον παίρνω παντού μαζί μου αλλά μένει στον κήπο η το βράδυ κοιμάται σε κέννελ η όπου αλλού.
οταν ομως ειναι γνωμη σου και οταν για σενα τα πραγματα ειναι ετσι μη κραζεις το αντιθετο γαιτι μονο την γνωμη σου δεν ειπες

και στην τελικη εμενα μου την σπαει πιο πολυ που αντιμετωπιζουν ρατσες που δεν θα επρεπε σαν παπιγιον και εχουμε φτασει να ειναι ολα με σβησμενο ταμπεραμεντο
λοιπον παμε απο αυτο που δεν καταλαβες
λεω οτι αφου ειναι απλα η γνωμη σου και το τονιζεις παει να πει οτι δεν θα την επιβαλεις στον αλλον
εσυ ομως με τον τροπο σου το εκανες,ουσιαστικα τον εκραξες αρα δεν ειναι απλα η γνωμη σου
ειναι κατι που θεωρεις οτι ολοι πρεπει να ενστερνιστουμε,τουλαχιστον ετσι φανηκε,αν δεις και το
<<τι να πώ>> στο τελος.αυτο!
Σας αγαπαω και τους δυο!!! :p :paletas:

ero 78

Member
16 Μαϊου 2012
15
0
xanthi
Οχι εγω τον βλεπω οτι μαθαινει πολυ ευκολα.

Θα ηθελα καλυτερα να κλειδωσετε το θεμα δεν θελω να συζηταμε αλλο το θεμα και να ξεφυεγετε κι ολας. απλα θα παιρνω συμβουλες απο το φορουμ απλα θελω να κλειδωθει το θεμα ευχαριστω.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
@topic starter καλως ηρθες

Ειμαι κι εγω της αποψης οτι ο σκυλος το ευχαριστιεται απολυτα οταν μπορει να ναι διπλα στον ανθρωπο του, τις στιφμες που το θελει. Αφου στην δικη σου περιπτωση ο σκυλος δ εμπορει να ζει μεσα στο σπιτι, φροντισε να περνας πολλες ωρες τη μερα μαζι για να νιωθει οσο το δυνατον περισσοτερο κοντα σου. ακομα και μια εφημεριδα να θες να διαβασεις, βγες εξω στον κηπο να το κανεις. Ο σκυλος σου θα φχαριστηθει και μονο που θα κουρνιασει διπλα σου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες. Να σου ζησει το κουταβι.
Το αλλο σκυλακι που ειναι 8 ετων που ζει ? Δεν ειναι μαζι σου?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Eπειδη δεν τον βλεπω να ξαναμπαινει...

από οτι εχω καταλαβει το αλλο το σκυλακι μενει μεσα στο διαμερισμα. το οτι το διαμερισμα ειναι μικρο, υπαρχει ηδη ενας σκυλος που μενει εκει συν του οτι υπαρχουν και μωρα παιδια (υποθετω η μαμα κραταει τα εγγονια) ειναι ενας απο τους ανασταλτικους παραγοντες για ναμενει και το κουταβι μαζι τους.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ Ero 78

Καλωσόρισες και καλή διαμονή!

Όπως πιθανόν να κατάλαβες ο σκυλάκος που έχεις είναι ένας σκυλάκος που δεν έπρεπε να υπάρχει!

Όχι διότι δεν είναι "άξιος" να ζεί...
Όχι διότι δεν είναι "καθαρόαιμος"...
Όχι διότι δεν είναι ικανός να κάνει κάποιον ευτυχισμένο...
Όχι διότι δεν αξίζει ο ίδιος "αγάπης", φροντίδας...ζωής...

...αλλά διότι δεν έπρεπε καν να έχει γίνει το ζευγάρωμα των γονέων του, δεν έπρεπε καν να γίνονται γέννες με τέτοιες "βάσεις" (ανυπαρξία βάσεων), δεν έπρεπε ίσως οι άνθρωποι που έχουν τους γονείς να έχουν σκυλιά ή αν θέλουν να έχουν, να φροντίζουν να ενημερώνονται όπως εσύ προσπαθείς τώρα, πριν πράξουν (όπως κι εσύ θα έπρεπε και όλοι).

...και πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς χωρίς να σε ενοχλούν οι "λεπτομέρειες"...οι "υποδοχές", οι "τρόποι", το "savoir vivre". Δηλαδή, υπάρχει ένα "αυστηρό πρωτόκολλο" που όλοι πρέπει να γνωρίζουν και να τηρούν στο πως ο καθένας πρέπει να λέει την άποψη του, αλλά απουσιάζει κάθε πρωτόκολλο και σίγουρα κάθε αυστηρότητα στο πως πρέπει να ζει ένας σκύλος...και ουδείς πρέπει να πληροφορείτε εκ των προτέρων για το πότε και αν ζευγαρώνουμε, για το πότε και πως "αποχωρίζουμε" τα κουτάβια από την τοκετομάδα...και πολλά άλλα;

Η "αγάπη" του κάθε ένα για τα ζώα, το πόσο τα φροντίζει και πόσο νοιάζεται ας μένει μακρυά από τις κουβέντες μας. Όχι διότι είναι ασήμαντο, αλλά διότι είναι υποκειμενικό, μη μετρήσιμο και μη ελέγξιμο.

...και η δική μου γνώμη είναι πως ο σκύλος πρέπει να ζει μαζί μας...για πάρα πολλούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει "αυτοκόλλητος" αλλά ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Να μας "ενοχλεί" η παρουσία του...γιατί αν δεν μας "ενοχλεί", αν είναι "κάπου αλλού" εύκολα τον ξεχνάμε. Εύκολα παραβλέπουμε, δεν εντοπίζουμε προβλήματα (υγείας, συμπεριφοράς), επαναπαυόμαστε, χάνουμε στιγμές, δεν μαθαίνουμε, δεν μας μαθαίνει...πολλά.

Αν θες την άποψη μου και για τους εκτροφείς θα πρέπει να ισχύουν τα ίδια...Προσωπική μου άποψη βέβαια.

Δεν είναι "κακό" το kennel, δεν είναι "κακό" το crate, δεν είναι "κακό" το μπαλκόνι, δεν είναι "κακιά" η αυλή, ο κήπος ή ακόμα και το οικόπεδο...αλλά πως τα "χρησιμοποιούμε" αυτά και πόσο "δυνατοί" είμαστε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε "σωστοί" και υπεύθυνοι κάθε μέρα για 15+ χρόνια;

Δεν θέλω να μου αποδείξεις ότι "είσαι καλός ιδιοκτήτης"...ούτε με ενδιαφέρει, ούτε κι εσένα θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να "πάρεις", να "δεχθείς" όλες τις απόψεις...Να τις αξιολογήσεις...Να μη σταθείς σε επιμέρους ασήμαντα...και να πράξεις σύμφωνα με αυτά που σου "προστάζει" ο δικός σου χαρακτήρας και η δική σου ηθική και λογική.

Δεν υπάρχουν απόλυτα "σωστά" και απόλυτα "λάθη" (συνήθως)...:)