Γεια σας - Απόκτηση Bull Terrier

giorgosathens

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2010
51
0
Δεν κάνει κανείς μάθημα σε κανέναν.
Την γνώμη μας λέμε.
Μην τρελένεσαι.:cool:

Αν μπορείς βάλε καμιά φώτο από τον κούταβο!!! :)

εγω μπηκα στο φορουμ για καποιες πληροφοριες.το μονο που βλεπω ειναι αντιδρασεις.αν δεν μπορειτε να μου τις δωσετε θα απευθυνθω αλλου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν αυτό που ενοχλεί είναι οτι είναι σκυλί ράτσας, αυτό δε θα πρέπει να είναι κριτηριο διαχωρισμού για τα σκυλιά.
Δεν διαχώρισε κανείς ράτσας και μη.
Άλλο σου είπα και είναι ξεκάθαρο.

Εμβόλια 6 και 7 euro επίσκεψη ας πω 25.
Χάπι ια σκουλήκια 5 ευρώ.
Σύνολο 43.
Το τσιπάκι κάνει 237 ευρώ;;;;;;

Σόρυ αν εσύ δεν θες να δεις την πραγματικότητα.

Ο σκοπός του φόρουμ είναι να ενημερώνει.
Εγώ οφείλω να σε ενημερώσω ότι όλοι αυτοί οι ιδιώτες που βάζουν ακατάλληλους σκύλους στην αναπαραγωγή και γεννιούνται ακατάλληλα κουτάβια για να τα πουλάνε και να βγάζουν λεφτά, και μάλιστα τα δίνουν και σε ιδιοκτήτες που έχουν άγνοια για τις απαιτήσεις της φυλής, ευθύνονται σε μεγάλο μέρος για την κατάσταση που βρίσκεται κυνοφιλικά η χώρα μας.
Επίσης ευθύνονται για τα χιλιάδες αδέσποτα.

Τι ακριβώς σου είναι δύσκολο να αντιληφθείς;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το θέμα δεν είναι αν πωλούνται αλλά εφόσον πωλούνται, πως θα ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες για να πάρουμε όσο μπορούμε ένα υγιές κουτάβι!

Ξέρεις ο αντίκτυπος στα σκυλιά των κληρονομικών ασθενειών είναι πολύ μεγάλος αν το πάρομε απο Pet Shop ή από Ιδιώτη γιατί δεν ξέρουμε τι κουβαλάει η μάνα και ο πατέρας,δεν ξέρουμε τι χαρακτήρα έχουν οι γονείς και πολλά άλλα και έτσι δεν ξέρουμε και τι κουτάβι θα πάρουμε!

Όλα παίζουν ρόλο γι'αυτό προσπαθούμε να αποκτήσουμε σκύλο από την πιο αξιόπιστη πηγή που είναι ένας αναγνωρισμένος εκτροφέας της εκάστοτε φυλής!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.399
10.580
Athens
Αυτό που προσπαθούν να σου πουν όλοι είναι να μην το κάνεις γιατί θα την πατήσεις όπως την έχουμε πατήσει οι μισοί εδώ μέσα ;) Aν δεν θέλεις να το παίξεις λόττο με τις κληρονομικές ασθένειες που μπορεί να κουβαλάει (και για τις οποίες πρέπει να έχουν χαρτιά υγείας γονείς και πρόγονοι) και να προνοήσεις για το δυνατό καλύτερες πιθανότητες καλύτερου χαρακτήρα, θα πρέπει να απευθυνθείς σε σοβαρό εκτροφέα. Κανείς δεν έχει συμφέροντα εδώ μέσα - απλά λίγο/πολύ όλοι την έχουμε πατήσει και τηνέχουμε πληρώσει ακριβά. :(

Μην πέφτεις στη λούμπα του "γνωστού" ;) Το ότι είναι γνωστός δεν αποτελεί εγγύηση για το κουτάβι...

giorgosathens

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2010
51
0
Αυτό που προσπαθούν να σου πουν όλοι είναι να μην το κάνεις γιατί θα την πατήσεις όπως την έχουμε πατήσει οι μισοί εδώ μέσα ;) Aν δεν θέλεις να το παίξεις λόττο με τις κληρονομικές ασθένειες που μπορεί να κουβαλάει (και για τις οποίες πρέπει να έχουν χαρτιά υγείας γονείς και πρόγονοι) και να προνοήσεις για το δυνατό καλύτερες πιθανότητες καλύτερου χαρακτήρα, θα πρέπει να απευθυνθείς σε σοβαρό εκτροφέα. Κανείς δεν έχει συμφέροντα εδώ μέσα - απλά λίγο/πολύ όλοι την έχουμε πατήσει και τηνέχουμε πληρώσει ακριβά. :(

Μην πέφτεις στη λούμπα του "γνωστού" ;) Το ότι είναι γνωστός δεν αποτελεί εγγύηση για το κουτάβι...
αν δω τα χαρτια υγειας των γονεων αυτο αρκει?τι αλλο πρεπει να προσεξω?

giorgosathens

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2010
51
0
Αν έχουν χαρτιά.

Έχουν pedigree οι γονείς;;
και οι γονεις και το κουταβι εχουν βιβλιαριο υγειας.για pedigree δεν γνωριζω.τη μανα την εχει φερει απο ουγγαρια και ο πατερας ανηκει σε φιλο του

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οποιος εχει θηλυκο σκυλο και αυτος ο σκυλος γεννησει εστω μια φορα,θεωρειται εκτροφεας.

ομως υπαρχει διαφορα μεταξυ αυτου του BYB εκτροφεα και του σωστου εκτροφεα...και αυτη η διαφορα δεν ειναι ο χωρος και τα kennel...

πολλα σκυλια εχουν Pedigree...Παλι δεν "λεει" κατι αυτο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.399
10.580
Athens
αν δω τα χαρτια υγειας των γονεων αυτο αρκει?τι αλλο πρεπει να προσεξω?
Ο λόγος που παίρνουμε από εκτροφείς είναι ότι ο εκτροφέας κάνει επιλεκτική εκτροφή βάζοντας στην αναπαραγωγή ζώα αποδεδειγμένα απαλλαγμένα από κληρονομικά προβλήματα.

Για παράδειγμα στη δική μου φυλή (γαλλικά μπουλντόγκ) τα συνηθισμένα κληρονομικά είναι προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, εξάρθρωση επιγονατίδας και αναπνευστικά προβλήματα. Επειδή λοιπόν την πάτησα (με σκύλο που μας άφησε μόλις 4,5 ετών μετά από πολλά τρεξίματα και πολύ κόστος ψυχικό και χρηματικό - δεν θέλεις να ξέρεις που φτάσαμε..) επέλεξα εκτροφέα που να κάνει αποδεδειγμένα και με χαρτιά τις εξετάσεις αυτές στους γεννήτορες.

Για τα μπουλ τεριέ δεν ξέρω τι κληρονομικά εμφανίζουν, αλλά δυστυχώς όλες οι φυλές πλην ελαχίστων ίίσως φυλών ταλαιπωρούνται και από κάτι, λόγω "κακής εκτροφής".

Γι αυτό "χτυπιόμαστε" εδώ μέσα ;)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν μπορω να γνωριζω τους ανθρωπους που θα το παρεις...ουτε και κανενα μελος εδω μεσα.

απολυτοι δεν μπορουμε να ειμαστε σε τιποτα...απο τα συμφραζομενα προσπαθουμε παντοτε να βγαζουμε τα οποια συμπερασματα μας και να βοηθαμε -στο μετρο του δυνατου- το καθε μελος,για το καλυτερο.

εαν οι γνωστοι σου ανηκουν στην κατηγορια BYB,τοτε οχι μην παρεις το κουταβι απο εκει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.399
10.580
Athens
Αφήνουμε ποτέ ένα "γνωστό" να μας βγάλει δόντι χωρίς να είναι οδοντίατρος? :D

Εγώ θα πρότεινα να το αφήσεις από το γνωστό (πες μια δικαιολογία...αν έχεις "δεσμευτεί") και αν θέλεις πολύ μπουλ τεριέ, από όσο έχω διαβάσει υπάρχουν καλά εκτροφεία στην Ελλάδα. Υπάρχουν νομίζω και 1-2 κάτοχοι μπουλ τεριέ εδώ μέσα που μπορούν να σε κατατοπίσουν τι να προσέξεις, ρωτήσεις, ψάξεις κλπ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δηλαδή η μάνα είναι απο Ουγγαρία με pedigree και είναι και εκθεσιακό.
Το κουτάβι το βρήκες απο αγγελία γιατί αυτό μου θυμίζει αυτή η φράση?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.399
10.580
Athens
τελικα εχουν pedigree και οι γονεις και η μανα ειναι εκθεσιακο..
Το εκθεσιακό είναι καλό βήμα αλλά και πάλι δεν σου δίνει εγγύηση. Αν διαβάσεις εδώ μέσα έχουμε "παίξει πόλεμο" για το κατά πόσο ένας "εκθεσιακός σκύλος" είναι κατάλληλος για αναπαραγωγή. Ο λόγος είναι ότι στις εκθέσεις δεν τσεκάρουν "καταλληλότητα αναπαραγωγής με βάση τα προβλήματα της φυλής". Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Στην έκθεση του Μαίου, καλύτερος φυλής στα γαλλικά μπουλντόγκ βγήκε σκύλος που κόντεψε να πάθει collapse στο στίβο και τον πλάκωσαν στα παγάκια για να μπορέσει να συνέλθει, λόγω έντονου αναπνευστικού προβλήματος. Ο σκύλος μπορεί να είναι εξαιρετικός μορφολογικά αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει σε αναπαραγωγή γιατί έχει μεγάλες πιθανότητες να βγάλει κουτάβια με αντίστοιχο πρόβλημα. Άρα το "εκθεσιακός" δεν είναι εγγύηση υγείας, παρά μόνον μορφολογίας.

giorgosathens

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2010
51
0
Δηλαδή η μάνα είναι απο Ουγγαρία με pedigree και είναι και εκθεσιακό.
Το κουτάβι το βρήκες απο αγγελία γιατί αυτό μου θυμίζει αυτή η φράση?

απο αγγελια αλλα δν εγραφε τπτ απο αυτα.οτι ειναι απο ουγγαρια και οτι ειναι ακθεσιακο