Γειά σας!!!

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Άυριο θα ειναι η πρώτη βολα με τον Άφρο, (Γερμανικος ποιμενικος).
Στη γειτονια υπαρχει μια κυρια η οποια έχει 5 σκυλια. τα τρια το βραδυ τα κραταει στην αυλή. Τα 2 ειναι αδεσποτα τα οποια τριγυριζουν το βραδυ. Στα κοντινα παρκακια ελευθερα κάνουν βολτες και σκυλιά με ιδιοκτητες αλλα και αδεσποτα. Μέσα σε αυτα τα χρονια εχω γνωρισει ολους αυτους τους μουργους. Ειναι ολα κοινωνικα σκυλια. Ποτε δεν ειδα κάποιο προβλημα συμπεριφορας.
Βέβαια ο Αφρο ειναι αρσενικος όπως και τα περισσοτερα σκυλια της γειτονιας. Τα ερωτηματα μου ειναι πολλα....
1ον Θα συνεχισω να ειμαι κοινωνικη με τα αλλα σκυλια οταν θα ειμαι με τον Αφρο?
2ον Αν ναι πόσο διαχυτική?
3ον Ειναι ασφαλές η κοινωνικοποιηση του Αφρο με τα αδεσποτα?( μια και στα σκυλια συμπεριλαμβανετε η σωματικη τριβη)
4ον Δεν θα πρεπει να επιτρεψω οσο ειναι νωρις να μαθουν ο ενας τη μυρωδια του αλλου πριν ο Αφρο μεγαλωσει?

Ευχαριστω πολυ!
.... και χαρικα που σας βρηκα!!!!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
τι ηλικια εχει ο αφρο ?

για να κοινωνικοποιηθει σωστα πρεπει να τον φερεις σε επαφη με κοινωνικους μη επιθετικους σκυλους αρσενικους θυληκους και σκυλους της ηλικιας του

επισης και με διαφορους ανθρωπους γερους παιδια , παππαδες που φαινονται περιεργοι ;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
1ον Θα συνεχισω να ειμαι κοινωνικη με τα αλλα σκυλια οταν θα ειμαι με τον Αφρο?
2ον Αν ναι πόσο διαχυτική?
3ον Ειναι ασφαλές η κοινωνικοποιηση του Αφρο με τα αδεσποτα?( μια και στα σκυλια συμπεριλαμβανετε η σωματικη τριβη)
4ον Δεν θα πρεπει να επιτρεψω οσο ειναι νωρις να μαθουν ο ενας τη μυρωδια του αλλου πριν ο Αφρο μεγαλωσει?
1. Οσο θέλεις. Εσύ είσαι αρχηγός της αγέλης. Οτι θέλεις κάνεις. (με δεδομένο ότι ο Αφρο το γνωρίζει και δεν θα προσπαθήσει να σε "προστατέψει" ή "διεκδικήσει". Αν συμβει κάτι τετοιο, θα πρεπει να ξεκινήσεις άμεσα εκπαίδευση για να εδραιωθείς στην κορυφή της αγέλης σας.

2. Βλέπε παραπάνω.

3. Εξαρτάται. Γνωρίζεις τα συγκεκριμένα αδέσποτα? Είναι φιλικά? Είναι φιλικός ο Αφρο? Ξέρεις τι να κάνεις σε περίπτωση τσακωμού? Αν αναφέρεσαι σε θέματα υγείας, αν ο Αφρο έχει ολοκληρωσει τα εμβόλια του και παίρνεις όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για τσιμπούρια και ψύλλους, δε βλέπω το πρόβλημα.

4. Γιατι με τα συγκεκριμένα? Είναι "μονιμοι κάτοικοι"? γενικά θα πρεπει να φροντίσεις να κοινωνικοποιηθεί σωστά ο σκύλος ωστε αργότερα να μην έχεις προβλήματα γενικά με τα σκυλιά, όχι μονο τα μόνιμα.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
4 Γιατι με τα συγκεκριμένα? Είναι "μονιμοι κάτοικοι"? γενικά θα πρεπει να φροντίσεις να κοινωνικοποιηθεί σωστά ο σκύλος ωστε αργότερα να μην έχεις προβλήματα γενικά με τα σκυλιά, όχι μονο τα μόνιμα.

γιατί ειναι τα σκυλια που θα βλεπει καθε μερα.....

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλησπερα σου!

Μπορεις να ερχεσαι σε επαφη με οσα σκυλια θελεις!Αφου λες οτι τα εχεις παρατηρησει και εχεις δει οτι δεν προξενουν προβληματα τοτε δεν βρισκω κανενα απολυτως προβλημα!Φυσικα θα εχεις παρει τα μετρα σου οσον αφορα την υγεια του δικου σου,ολοκληρωση των βασικων πρωτω εμβολιων και ο σκυλος να ειναι περασμενος με καταλληλο φαρμακο για ψιλλους κτλ κτλ!Μην στεναχωριεσαι το καθε σωστα κοινωνικοποιημενο σκυλι καταλαβαινει οτι ο δικος σου ειναι κουταβακι και το δεχεται πολυ ευκολοτερα,ωστοσο δεν λειπουν και οι περιπτωσεις που ο δικος σου μπορει να το παρατραβηξει λιγο και να αρχισει να ενοχλει τον αλλον σκυλο,ετσι αυτος θα οτν βαλει στην θεση στην πιο απλη περιπτωση και στην χειροτερη μπορει να του επιτεθει!

Εδω ειναι ισως το πιο σημαντικο σημειο!Εσυ εισαι Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ αρα αυτο συνεπαγεται οτι σε αυτην την τρυφερη ηλικια που ειναι θα πρεπει να νιωθει σιγουρος για ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ!Εσυ θα πρεπει να εισαι σε θεση να μπεις μπροστα και να υπερασπιστεις το μικρο σου με οτι αυτο συναπαγεται!Ετσι δειχνουν ποιος ειναι ο αρχηγος οταν ξεφυγει η κατασταση!Ετσι αναβαινεις στα ματια του!Ετσι θα σε εμπιστευεται και αργοτερα θα μπορεσει να σε προστατεψει και αυτος!Θα πρεπει να του δειξεις οτι εισαι διατεθειμενη να κανεις τα παντα για να διασφαλιστει η ακεραιοτητα του!Γι αυτο οταν και αν κανει την κινηση καποιο σκυλι να επιτεθει η να δειξει επιθετικη συμπεριφορα μπαινεις αυτοματα μπροστα και το κοβεις κατευθειαν χωρις πολλα πολλα!

Μην τολμησεις να παρεις ποτε τον μικρο αγκαλια για να τον προστατεψεις!Μπορει να κλαψουρισει,μπορει να ερθει στα ποδια σου,μπορει να κανει 1002 αλλα εσυ θα πρεπει να εισαι σταθερη ψυχραιμη και χωρις πολλα!Το ληγεις εκει το θεμα και τον καλεις προς αλλη κατευθυνση!Απλα...

Καλες βολτες με τον μικρο και καλες γνωριμιες με τα αδεσποτα!Μην φοβασαι τιποτα,αφου τα ξερεις τα σκυλια,βγες εξω και απολαυσε μαζι με τον μικρο σου!

Ειναι καλο να γνωριζονται μεταξυ τους για τις μετεπειτα καθημερινες συναντησεις τους!

Ειχα ακριβως το ιδιο αγχος, μιας και εγω ειμαι ιδιοκτητης Γερμανικου Ποιμενικου, πριν 1+μηνα που καναμε την 1η βολτα μας!

Το καλυτερο μερος για να ξεκινησεις την πρωτη σας βολτα ειναι ενα σκυλοπαρκο η τελοσπαντων εκει που συγκεντρωνονται πολλοι ιδιοκτητες σκυλων!

Να τον χαιρεσαι και να σου ζησει!!!