Γειά σας

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Στο φόρουμ έχουμε πάρα πολλές εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/forumdisplay.php?27-Προσφορά

Επίσης μπορείς να βρεις αγγελίες εδώ:

http://stray.gr/
http://strayshelp.gr/
http://www.kazshelter.org/
http://www.fazoo.gr/
Καλωσήρθες!
Σου έδωσε η Sara σελίδες καταφυγίων όπου μπορείς να κοιτάξεις!
Κρήτη μένεις? Νομίζω υπάρχουν κι εκεί καταφύγια!

Πάντως το κουτάβι από καταφύγιο κανείς δε μπορεί να σου πει με σιγουριά για το πως θα εξεληχθεί ο χαρακτήρας του. Θα πρότεινα να πάρεις ενήλικο, τουλάχιστον 1,5-2 ετών! Για ποιο λόγο θες ντε και καλά κουτάβι?

giorgos g

Active Member
8 Αυγούστου 2011
34
0
ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΩς ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΘΑ ΔΕΝΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΝΙΩΘΕ ΠΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ..ΚΑΙ ΕΠΙΣΗσ πιστευα πως αν ηταν κουταβι δε θα ειχε κακοποιηθει και ταλαιπωρεθει επομενως θα ηταν πιο ηρεμο.μαλλον εκανα λαθος βεβαια απο οτι μου λενε

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πρόσεξε τα σκυλιά που είναι στα καταφύγια δεν είναι όλα κακοποιημένα!

Την σκέψη για ενήλικο σκύλο στην πρότεινα γιατί από τα λεγόμενα σου θέλεις έναν σκύλο που να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις!

Το κουτάβι θέλει δουλειά για να μάθει πολλά πράγματα!Επίσης δεν ξέρεις το χαρακτήρα που θα έχει όταν θα μεγαλώσει!

Μην στεναχωριέσαι, και με τον ενήλικο σκύλο δένεσαι απλά...τέλεια!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν είναι απαραίτητο πως το ενήλικο σκυλί θα έχει κακοποιηθεί/ταλαιπωρηθεί κι ακόμα κι αν έχει πάλι δεν είναι απαραίτητο να βγάλει κακές συμπεριφορές.
Δεν ισχύει ότι το κουτάβι δένεται περισσότερο μαζί σου απ`ότι ο ενήλικος σκύλος. Το μόνο που ισχύει είναι ότι τα κουτάβια είναι πιο χαριτωμένα :D και ότι είναι πιο εύκολο να εκπαιδευτούν. Όμως το ενήλικο ήδη θα ξέρει την τουαλέτα του και ήδη δεν θα κλαίει όταν θα μένει μόνο του (όχι όσο το κουτάβι τουλάχιστον). Άρα θα πρέπει να του μάθεις μόνο να σε ακούει :)

Πάντως μην διαλέξεις μόνο από εμφάνιση. Ρώτα τους υπευθυνους στο καταφύγιο για το χαρακτήρα. Ένα ήρεμο σκυλάκι είναι ότι πρέπει για σένα. Μην πάρεις φοβικό, κυριαρχικό κλπ αφού είσαι εντελώς πρωτάρης (δε θα στο προτείνουν κιόλας μάλλον).

giorgos g

Active Member
8 Αυγούστου 2011
34
0
Ευχαριστω πολυ...και κατι τελευταιο.αν καταφερω να βρω σκυλακι ρατσας απο καποιο γνωστο μου να το προτιμησω απο ενα του καταφυγιου??

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν θέλουμε σκύλο ράτσας, να είναι ράτσας επιβεβαιώνοντας το πρότυπο του σε μορφολογία, χαρακτήρα τον πληρώνουμε και τον αγοράζουμε από εκτροφέα. Αλλιώς αυξάνονται υπερβολικά οι πιθανότητες ν' απέχει απ' το πρότυπο.

giorgos g

Active Member
8 Αυγούστου 2011
34
0
Παιδια καταλαβαινω απολυτα την αγωνι α ολων για τα σκυλακια και την συμπεριφορα προς αυτα..εχω παρει την αποφαση να παρω σκυλακι επειτα απο σκεψη αρκετων μηνων και ρωτωντας σας θελω απλα να παρω πληροφοριες ωστε να συμπεριφερομαι οσο το δυνατον καλυτερα στο σκυλακι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΩς ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΘΑ ΔΕΝΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΝΙΩΘΕ ΠΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ..ΚΑΙ ΕΠΙΣΗσ πιστευα πως αν ηταν κουταβι δε θα ειχε κακοποιηθει και ταλαιπωρεθει επομενως θα ηταν πιο ηρεμο.μαλλον εκανα λαθος βεβαια απο οτι μου λενε
Όχι, κάνεις λάθος. :) Τα ενήλικα σκυλιά δένονται με το αφεντικό τους χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν είναι όλα κακοποιημένα και από αυτά που είναι δεν είναι όλα προβληματικά. Το δικό μου το Μουφ και δεμένο μαζί μου είναι και δε γαυγίζει και ήρεμο είναι και μια χαρά τα πάμε και από εκπαίδευση παίρνει και απ' όλα. Καλύτερο σκυλί δε θα μπορούσα να βρω ποτέ μου και το πήρα όταν ήταν δυο χρονών. :)

Τέλος, ναι, να προτιμήσεις το σκυλί του καταφυγίου από του γνωστού σου διότι θα πάρεις τότε από ΒΥΒ που δεν πρέπει. Να σου χαρίσει κανείς ράτσας δεν πρόκειται, εκτός αν πρόκειται για ράτσας που είναι παρατημένο σε καταφύγιο. :)

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθες!!!!
Αφού δεν σου αρέσει κάποια συγκεκριμένη φυλή μπορείς να βρεις αυτά που ζητάς και στα ημίαιμα!!!

Τα ενήλικα σκυλιά πέρα απ' το οτι μπορούν πανεύκολα να δεθούν με τον ιδιοκτήτη τους (απ' τη στιγμή που βέβαια κι αυτός τους προσφέρει την ανάλογη αγάπη) εκπαιδεύονται και πιο εύκολα στο θέμα της τουαλέτας ή σε οτιδήποτε άλλο θέλεις!!!
Υπάρχουν πολλά μικρόσωμα σε καταφύγια και στις αγγελίες εδώ στο φόρουμ και υπάρχουν και πολλά που μοιάζουν με ράτσες αν πια είναι τόσο σημαντικό!Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες κουτάβια αν επιμένεις για κουταβάκι!!!Απ' όλα έχει ο μπαξές!!!Ψάξε και βρες αυτό που θα σου κάνει κλικ!Αν και είμαι σίγουρη πως θα τα ερωτευτείς όλα!!!!;)

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ευχαριστω πολυ...και κατι τελευταιο.αν καταφερω να βρω σκυλακι ρατσας απο καποιο γνωστο μου να το προτιμησω απο ενα του καταφυγιου??
Ο γνωστός σου αποκλείεται να έχει κάνει όλες τις εξετάσεις που πρέπει στους γονείς του κουταβιού!
Οπότε ναι!Αν δεν θες να καταλήξεις με ένα άρρωστο κουτάβι, πιθανών και με πολλά προβλήματα συμπεριφοράς,
να προτιμήσεις αυτό του καταφυγίου!!!!!

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Και στα καταφυγια υπαρχουν πολλα σκυλια ρατσας,απο ανθρωπους που μετανιωσαν που πηραν σκυλο και το παρατησαν...

giorgos g

Active Member
8 Αυγούστου 2011
34
0
Ευχαριστω παιδια..θα αρχισω να ψαχνω για το σκυλακι σε καταφυγιο.σιγουρα θα βρω καποιο που να μου ταιριαζει και να του ταιριαζω και εγω

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Και στα καταφυγια υπαρχουν πολλα σκυλια ρατσας,απο ανθρωπους που μετανιωσαν που πηραν σκυλο και το παρατησαν...
Υπάρχουν πολλά σκυλιά που μοιάζουν καθαρόαιμα, δε σημαίνει πως σε χαρακτήρα επιβεβαιώνουν το πρότυπο ;)

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Υπάρχουν πολλά σκυλιά που μοιάζουν καθαρόαιμα, δε σημαίνει πως σε χαρακτήρα επιβεβαιώνουν το πρότυπο ;)
Δικιο εχεις,εγω απλα λεω γιαυτους που κοιτουν την εμφανιση.Οτι απο εμφανιση υπαρχουν πολλα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιώργο, για κοίταξε εδώ το Βούδα που και κουτάβι είναι και ήρεμο:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?17379-Χαριζεται-ο-μικρος-Βουδας-(4-μηνων)

Το μικρόσωμο σκυλάκι δεν είμαι σίγουρη ότι δε θα γαυγίζει. Έχω την εντύπωση ότι έχουν την τάση να είναι πιο φασαριόζικα, ακριβώς διότι είναι μικρόσωμα. Υπάρχει λόγος που προτιμάς τα μικρόσωμα συγκεκριμένα?