Γειά σας

23 Φεβρουαρίου 2011
8
0
Γεια σας.
Νέος στο φόρουμ και ιδιοκτήτης ενός boxer 3 μηνών.
Το φόρουμ το βρίσκω αρκετά καλό με ενημερώσεις , λύσεις προβλημάτων και για ένα αρχάριο σαν εμένα , αποτελεί πηγή πληροφοριών .
Θα ήθελα από κάποιους έμπειρους να μου εξηγήσουν όσο αφορά την εκπαίδευση κάποια πράγματα (θα ήθελα στα πρώτα του βήματα να το εκπαιδεύσω εγώ και σε ηλικία 6 μηνών να το πάω σε ένα επαγγελματία).
1. Έχω διαβάσει πως οι εντολές ΄΄κάτσε΄΄ - ΄΄κάτω΄΄ - ΄΄μείνε΄΄ κ.λ.π , εντολές καθημερινότητας θα πρέπει η κάθε εντολή να έχει εκμάθηση-εκπαίδευση από 2 με 3 φορές από 5΄.
2. Τις υπόλοιπες ώρες που θα κοινωνικοποιείται και εννοώ βόλτες στο πάρκο , συναναστροφή με άλλα σκυλιά , θα κρατάει στο μυαλό του τα 5λεπτα μαθήματα ή θα πρέπει να το σκυλί κατά την εκπαίδευση να μην αποσυντονίζεται με άλλα ζωντανά.
Ευχαριστώ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μακάρι να μπορούσε κάποιος να σου απαντήσει σε μερικές γραμμές αλλά δεν είναι καθόλου ευκολο

αν ήθελες να κάνεις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις

προτείνω να διαβάσεις την Ενότητα Εκπαίδευση ,ειδικά τα sticky θέματα

γενικά
η εκπαιδευση χρειάζεται επιμονή υπομονή και σταθερότητα
για τις περισπάσεις που λές
πρώτα χωρίς περισπάσεις-αλλά μετά και με περισπάσεις

τα 5λεπτα μαθήματα δεν είναι και νόμος
απλά είναι καλά να κάνεις συχνά σύντομα μαθήματα παρά μακρόχρονα και όχι συχνά

χρησιμοποίησε δέλεαρ
αν δουλευει το χάδι και το μπράβο -προτίμησε αυτό
αλλιώς μεζέ
στην περίπτωση του μεζέ,μην παρασυρθείς στην ποσότητα-μιά ελάχιστη ποσότητα ίσα για την γευση είναι αρκετή

23 Φεβρουαρίου 2011
8
0
Σε ευχαριστώ kokoni.
Εχω αντίληψη πως το κουτάβι , σίγουρα στη ηλικία των 6 μηνών θα πάει σε επαγγελματία εκπτη.
Απλά θα ήθελα με τη σειρά μου , χωρίς πίεση , φωνές να αισθανθώ τη χαρά όσο μπορώ να του μάθω 2- 3 εντολές.
Αναφερόμουν σε 5λεπτα μαθήματα 3 με 4 φορές τη ημέρα.
Από ότι κατάλαβα kokoni , οι βόλτες θα γίνονται μακριά απο άλλα σκυλιά , μέχρι να εμπεδώσει τις εντολές?

μακάρι να μπορούσε κάποιος να σου απαντήσει σε μερικές γραμμές αλλά δεν είναι καθόλου ευκολο

αν ήθελες να κάνεις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις

προτείνω να διαβάσεις την Ενότητα Εκπαίδευση ,ειδικά τα sticky θέματα

γενικά
η εκπαιδευση χρειάζεται επιμονή υπομονή και σταθερότητα
για τις περισπάσεις που λές
πρώτα χωρίς περισπάσεις-αλλά μετά και με περισπάσεις

τα 5λεπτα μαθήματα δεν είναι και νόμος
απλά είναι καλά να κάνεις συχνά σύντομα μαθήματα παρά μακρόχρονα και όχι συχνά

χρησιμοποίησε δέλεαρ
αν δουλευει το χάδι και το μπράβο -προτίμησε αυτό
αλλιώς μεζέ
στην περίπτωση του μεζέ,μην παρασυρθείς στην ποσότητα-μιά ελάχιστη ποσότητα ίσα για την γευση είναι αρκετή

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Καλημερα,καλωσηρθες και να σου ζησει το κουταβακι σου!!Οσο για την εκπαιδευση,για τη δικια μου(καμια σχεση σε ρατσα,μαλτεζ εχω,αλλα ιδια ηλικια)ηδη πηρα μια καλη εκπαιδευτρια,οχι για να εκπαιδευσει τη γλυκα αλλα εμενα για το πως μαθαινει πραγματα.Μαζι θα τα κανουμε ολα,οποτε και σε εκπαιδευτη να το πας,παλι θα την εχεις τη χαρα που λες.Αφου ομως θελεις να το πας αργοτερα,η κοπελα μου ειπε οτι στην αρχη θα ξεκιναμε με λιχουδιες σαν δελεαρ,μετα θα μειωνουμε και θα βαζουμε μπραβο και παιχνιδακια και αφου τα εμπεδωσει ξεκιναμε σιγα σιγα να του αποσπαμε την προσοχη..Αλλα μικρες προσπαθειες παντα,οχι ενα μισαωρο την καθε εντολη γιατι μετα σε αγνοει..καλη επιτυχια!