Γειά σας! Είμαι καινούρια εδω....

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
:) Καλημέρα σας!

Διάβασα χτες κάποια posts στο forum σας για θέματα που με απασχολούν και αυτός είναι ο λογος που εγγράφει.

Λίγα λόγια για μένα ή μάλλον για το σκυλάκι μου!!
Την λένε Λίλα! Είναι κυνηγόσκυλο με κόλεϊ, 7 χρονών τώρα. Έχει γεννήσει 3 φορές, σύνολο 20 κουταβάκια (7,7,6 αντίστοιχα)!!
Την λατρεύω, όπως και κάθε άλλο ζωάκι, και ειδικά σκυλάκια!! Έχω τρέλα :) τι να κάνουμε!

Ελπίζω αν και είμαι σίγουρη ότι θα βρω τις πληροφορίες-απαντήσεις που ψάχνω εδώ!

Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά και την ύπαρξή σας!!

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
δε μου ανοιγει το link... αν και λίγο αργα για μενα αυτό!! Εγινε το ζευγαρωμα!! Είναι μεγαλη πια για τετοια... Τωρα σειρά έχουν αλλα...(στειρωση) και το φοβαμαι πολυ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιατί? Απλούστατη επέμβαση είναι η στείρωση. Εδώ στην Αμερική στήνουν καμιά φορά και προσωρινές κλινικές και τις κάνουν σωρηδόν.

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
Στην αρχη δεν ήθελα για να μην παχύνει. Καποια στιγμη το είχα παρει απόφαση (γιατι δεν είναι εύκολη υπόθεση το να βρεις σπίτι στα κουταβακια), αλλά δεν είχα τα λεφτα! Απ'την αλλη φοβαμαι..γιατί ειναι πολύ δραστήρια, μην σκίσει τα ράμματα.Γιατί διαβασα ότι δεν πρεπει να έχει έντονη ασκηση το σκυλί για μια βδομαδα μετα τη στειρωση. Και ειδικα τώρα μετα το περιστατικό που ανέφερα σε αλλο topic με το σκυλί του φίλου μου, δεν μπορω αλλες επεμβασεις. Ξέρω ότι βαζω σε κίνδυνο την ποιότητα της ζωής της όσο μεγαλώνει...αλλα μπορεί να φταιει αυτο που λένε όλοι "δε θα συμβει σε μενα"..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλώς ήρθες!
Τα σύνολο 20 :eek: κουταβάκια τί απέγιναν;

ΥΓ. Διόρθωσα το link που παρέθεσε η mareco, διάβασέ το.

ΥΓ2. Γιατί δεν την στειρώσατε όταν ήταν πιο νέα; Τα σκυλιά παχαίνουν από το φαγητό και όχι από την στείρωση. Τα ράμματα δεν θα τα σκίσει αν την προσέχετε (θα φοράει κόνο). Ο γιατρός τί λέει που θα κάνει τη στείρωση; Η σκυλίτσα είναι ηγιής;

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
τα σκυλάκια τα δώσαμε όλα!! Είχαμε βάλει αγγελίες.Ηταν δύσκολο να βρεθούν οικογένειες, αλλα τελικα τα δώσαμε! Δεν την στείρωσα πιο νωρίς γιατί δεν γνωριζα ότι θα προκαλεσει προβληματα.Ηξερα μόνο ότι παθαίνουν καρκίνο της μήτρας μόνο αν δεν γεννήσουν ποτε. Οπως καταλαβαίνεις δεν είχα πλήρη ενημερωση. Ναι τώρα έχω σκοπό..αλλα συνέβει ένα ασχημο περιστατικό που αναφερω εδω http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10506-Απώλεια-κατοικιδίου-και-αντιμετώπιση.. και δεν μπορω τα χειρουργία τωρα.. Δεν είμαι ετοιμη να δωσω την προσοχή και περιποιηση που πρεπει..ίσως σε κανα μηνα, που θα είμαι καλυτερα για να την προσεξω όπως πρεπει. ναι η σκυλίτσα (της φωτογραφίας) είναι πολύ υγιης!

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το καταλαβαίνω απόλυτα. Ο σκυλάκος του φίλου σου όμως είχε πρόβλημα υγείας (την καρδιά του). Αν η σκυλίτσα σου είναι υγιής τότε οι πιθανότητες να συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια της νάρκωσης είναι πάρα πολύ μικρές. (κάθε χειρουργείο έχει τα ρίσκα του βέβαια, ο σκυλάκος μου είχε μια επέμβαση στο γόνατο πριν μια εβδομάδα, 10 χρόνια γέρασα για εκείνες τις 2 μέρες).

Μπορείτε επίσης να κάνετε και εξετάσεις αίματος πριν την επέμβαση ούτως όστε να βεβαιωθείτε αν διατρέχει κάποιον κίνδυνο από τη νάρκωση.

Ο άλλος δρόμος είναι να μην την στειρώσετε καν, αλλά να την προσέχετε σαν τα μάτια σας όταν θα έχει οίστρο.

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
Συγγνωμη για τη διόρθωση.. το βασικό πρόβλημα του ήταν ο καρκίνος που είχε στους όρχεις..και δεν άντεξε το σκυλι..την πολύωρη αναισθησία εξαίτιας της ηλικίας και του φυσήματος που είχε. Ξέρω ότι εμενα δεν έχει τίποτα απο θέμα υγείας, αλλα όπως λες και εσυ..μια επεμβαση ειναι πολυψυχοφθορα. και επειδη τωρα ειμαι ηδη χαλια..ειναι και ο λογος που δεν το επιχειρω. Αν και διαβασα..οτι αν γινει στειρωση πανω απο την ηλικια των δύο χρονων δεν αποκλειεται μετεπειτα του καρκίνου του μαστου. Δυστυχώς είχα λαθος πληροφόρηση απο γιατρους που μου ελεγαν κατα τα 6-7 χρονια της ειναι καλη ηλικια για στειρωση.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επίσης άλλη λάθος πληροφόρηση είναι πως αν δεν ζευγαρώσει θα πάθει καρκίνο, πυομήτρα είναι που παθαίνουν κατά μεγάλο ποσοστό.

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
παιδιά έλεος πια έλεος !!! είστε φιλόζωοι και λέτε να κάνουν στείρωση στα σκυλιά ??? αυτό δεν στέκι κατά την γνώμη μου η στείρωση πρέπει να γίνετε σε μεγάλη ηλικία....αν ήταν έτσι να στειρώνουμε όλους τους άντρες να στειρώνουμε και τις γυναίκες για να μη πάθουν AIDS πραγματικά δεν πιστεύω τι λέτε!!! αν όλα τα σκυλιά στον κόσμο τώρα ήταν στειρωμένα δεν θα υπήρχαν σκυλιά...δεν ξέρω τι να πω όλο τα ίδια και τα ίδια βαρέθηκα!!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
δηλαδη να μην στειρωσουμε κανενα σκυλο?ουτε τα αδεσποτα?ουτε τα ημιαδεσποτα?στειλε μας μια διευθηνση να σου στελνουμε τα καουταβια απο τυχαιες γεννες τα τα μεγαλωνεις εσυ.
και ακομα δεν βρικσω ΚΑΝΕΝΑ λογο να ζευγαρωνουν δυο ημιαιαμα!δοξα το θεο υπαρχουν αμετρητα σε καταφυγια να παρει οποιος θελει.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
twipsy διάβασε λίγα περί στειρώσεως και αναπαραγωγής στα ζώα και τα ξαναλέμε..........δείχνεις να μη γνωρίζεις για το θέμα και μιας και απέκτησες ένα πολύ όμορφο σκυλάκι θα ήταν καλό να μάθεις περισσότερα...

μεταξύ μας κατά την γνώμη μου σε μερικούς ανθρώπους η στείρωση είναι μάλλον απαραίτητη αλλά τεσπα.......αυτό είναι άλλου παπά βαγγέλιο...

Lila καλώς ήρθες στο φόρουμ !:)
μη φοβάσαι για την στείρωση, απλά βρες έναν ιατρό που να εμπιστεύεσαι και κάνε πλήρη αιματολογικό έλεγχο στην σκυλίτσα σου πριν να κάνεις την επέμβαση.(γενική, βιοχημικές.....)
Και για τα ράμματα μη φοβάσαι....μπορείς να συζητήσεις με τον ιατρό να τα κάνει εσωτερικά, που είναι πολύ πιο ασφαλή οπότε δεν θα χρειαστεί να φορέσει ούτε κολάρο. Όσον αφορά την ανάρρωση οι δικές μου γαιδούρες την άλλη μέρα της επέμβασης χοροπηδάγανε.....

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
δηλαδη να μην στειρωσουμε κανενα σκυλο?ουτε τα αδεσποτα?ουτε τα ημιαδεσποτα?στειλε μας μια διευθηνση να σου στελνουμε τα καουταβια απο τυχαιες γεννες τα τα μεγαλωνεις εσυ.
και ακομα δεν βρικσω ΚΑΝΕΝΑ λογο να ζευγαρωνουν δυο ημιαιαμα!δοξα το θεο υπαρχουν αμετρητα σε καταφυγια να παρει οποιος θελει.
Πες τα χρυσε μου ανθρωπε!!!!!!!

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
παιδιά έλεος πια έλεος !!! είστε φιλόζωοι και λέτε να κάνουν στείρωση στα σκυλιά ??? αυτό δεν στέκι κατά την γνώμη μου η στείρωση πρέπει να γίνετε σε μεγάλη ηλικία....αν ήταν έτσι να στειρώνουμε όλους τους άντρες να στειρώνουμε και τις γυναίκες για να μη πάθουν AIDS πραγματικά δεν πιστεύω τι λέτε!!! αν όλα τα σκυλιά στον κόσμο τώρα ήταν στειρωμένα δεν θα υπήρχαν σκυλιά...δεν ξέρω τι να πω όλο τα ίδια και τα ίδια βαρέθηκα!!
όσο ζω ακούω και δε ξέρω τι άλλο θα ακούσω ακόμα και είμαι κ σε επικίνδυνη ηλικία γμτ!!!:eek::eek::eek:

καλώς ήρθατε Lila και συ κ η κούκλα σου!!

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
Να 'στε καλα παιδιά για το καλωσόρισμα!! Για τα εσωτερικά ράμματα ξερω..ναι! ειναι και πιο γρηγορη η αναρρωση.Βρηκα και ένα ιατρικο κεντρο που (λεει οτι) ειδικευεται σε τετοιες επεμβασεις.απλα το θεμα ειναι αυτό που είπατε...Η Εμπιστοσύνη στον γιατρό!!! Γιατί μετά απ αυτό που επαθε το σκυλάκι του φίλου διστάζω καπως.. Και όσο για το αν πρεπει να κανουμε στειρωση ή οχι στα σκυλια..θα απαντήσω εγω που ξερω τα λιγοτερα!.. αυτο που σιγουρα ισχυει είναι ότι δε μπορεις να συγκρινεις την υγεια του σκυλου με του ανθρωπου. πρωτον γιατι ο δικος μας χρονος αντιστοιχει σε κεινα για 7 χρονια!οποτε ηλικιακα και μονο διαφερουμε! για να μην αναφερθω στα χρωμοσώματα ..και κατεπεκταση στα οργανικα σημεια!!!... Και όπως είπε και η Tara.. σε καποιους ανθρωπους μαλλον πρεπει να απαγορευθει η αναπαραγωγή._ ΥΓ: θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει με το θεματακι μου?? http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10506-Απώλεια-κατοικιδίου-και-αντιμετώπιση.. Ευχαριστώ