Γειά και χαρά σε όλους. Νέο rottie

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Νέο μέλος. Eδώ και 1,5 μήνα μπήκε στη ζωή μας μια θηλυκιά rottweilerινα με το όνομα Cuba.

4ο σκυλί στη ζωή μου - 3ο rottie.

Είναι τώρα 3,5 μηνών και παλεύουμε με demodex εντοπισμένης μορφής.:(
Στενοχωρηθήκαμε και τσαντιστήκαμε με τον εκτροφέα καθώς όφειλε να μας το πει το λιγότερο......:mad:

Σας διαβάζω εδώ και 15 μέρες και έχω εντυπωσιαστεί με την πλήρη δομή του φόρουμ αλλά και την καλή δουλειά και γνώση όλων των συμμετεχόντων.

Μπορεί κανείς να μου συστήσει κτηνίατρο σε περιοχές Ν. Κόσμου ή Ν. Σμύρνη ή Κουκάκι?

Δεν με ενδιαφέρει η χρέωση αρκεί να είναι γνώστης-σοβαρός και υπεύθυνος.

Αν θεωρείται διαφήμιση μπορεί οποιοσδήποτε να μου στείλει και πμ.

Σας μερσώ ιν αντβάνς και καλώς σας βρήκαμε.:cool:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς Όρισες!

Περαστικά στο σκυλάκι σου.
Δεν γνωρίζω για κτηνίατρους στην Αθήνα,
αλλά επιτρέπεται οπότε όλο και κάποιο μέλος θα σου συστήσει κάποιον.

Από ποιο εκτροφέιο είναι το σκυλάκι αν επιτρεπεται;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Καλωσήρθες!!!

Θέλουμε φωτό!!!

κτηνίατρο δεν ξέρω εκεί που λές-δεν είμαι κι αθηναίος
αλλά πολλά παιδιά μένουν εκεί γύρω-κάποιος θα βρεθεί

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Στενοχωρηθήκαμε και τσαντιστήκαμε με τον εκτροφέα καθώς όφειλε να μας το πει το λιγότερο......:mad:
πιστευεις το ήξερε και δεν σας το είπε?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Καλως ηρθε φιλε και ευχομαι να περασει γρηγορα η δεδομηκωση του κουταβιου σου. Το καλο ειναι οτι το πηρες γρηγορα χαμπαρι και θα προλαβεις την επιδεινωση του. Το κακο ειναι οτι παρολο που το πηρες απο εκτροφειο μπηκες απο νωρις στα βασανα με την υγεια του σκυλου σου. Περαστικα και παλι

ΥΓ. Γραψε το εκτροφειο που τον αγορασες γιατι αυτα πρεπει να γραφονται για να προσεχουν περισσοτερο. Οπως γραφονται τα καλα και οι επιτυχιες του καθε εκτροφεα ετσι πρεπει να γραφονται και τα λαθη.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
πιστευεις το ήξερε και δεν σας το είπε?
Αυτο αν δεν κανω λαθος ειναι κληρονομικο και φορεις της demodex ειναι οι γονεις που χρησιμοποιηθηκαν στο ζευγαρωμα. Ακομα και αν οι γονεις δεν εχουν παρουσιασει demodex θα επρεπε να γνωριζει το ιστορικο των σκυλιων που χρησιμοποιει για ζευγαρωμα αλλιως δεν διαφερει σε τιποτα απο εναν Byb που ζευγαρωνει 2 σκυλια με pedigree.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς Ήρθες Theo με την μικρή σου!

Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις το παρακάτω θέμα για την Δεμοδήκωση!Μόνο να σου πω ότι η Δεμοδηκωση είναι ας το πούμε ύπουλη και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν θα εμφανιστεί στο σκύλο!Αν δεν εμφανιστεί δεν ξέρουμε ότι υπάρχει!Γι αυτό λοιπόν αν εμφανιζόταν η Δεμοδήκωση σε σκύλο του εκτροφέα σου τότε να σουν σίγουρος ότι θα το ήξερες εφόσον είναι υπεύθυνος άνθρωπος έτσι?

Δεμοδήκωση κ οι μορφές της

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα όλους.

Το/α άρθρo/α το/α έχω διαβάσει.

Θεωρώ πως το γνώριζε καθώς και οι 2 γεννήτορες είναι εκτροφής του.

Είναι το εκτροφείο Von der Sudbrise. Γέννα R (σύνολο κουταβιών 4, 3 αρσενικά + 1 θηλυκό)

Όταν πήρα την κουτάβα είδα ένα στιγματάκι σε μέγεθος φακής στη μουσούδα αλλά με καθησύχασε πως είναι από δαγκώματα με τα αδέλφια του.
Το στίγμα έφυγε αλλά μια μέρα στον κτηνίατρο που μου συνέστησε και πήγαινα το κουτάβι, ήταν εκεί καθώς ο ένας αρσενικός εξετάστηκε και μου είπε πως έχει μια κληρονομική ασθένεια από την προγιαγιά του.

Εκεί μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά. Μετά από 10 μέρες.....................τσουπ !!! Τοπική αλωπεκία και κνησμός. Ξύσμα και μικροσκόπιο έδειξαν demodex.

Διάλυμα αμιτράζης τοπικά τις πρώτες 10 μέρες.

Αυτή τη στιγμή μώλις γυρίσαμε από τον κτηνίατρο και μου είπε πως μάλλον θέλει χάπια καθώς έχει σχεδόν σε όλο το κεφάλι αλωπεκία, στο πλάι του χείλους, στο ένα μπροστά πόδι, στο ένα πίσω και καθημερινά έχω την εντύπωση πως βγάζει .:(

Επέλεξα εκτροφέα και πήγα σε 2-3 για να καταλήξω σε αυτόν, αλλά μετά λύπης μου διεπίστωσα πόσο έλληνες είμαστε και στο θέμα εκτροφής.

6 στους 9 είναι ΒΥΒ που ζευγαρώνουν σκυλιά με pedigree και δηλώνουν τις γέννες στον ΚΟΕ, κλέβοντας παράλληλα μέρες !!!!!!!

Η ψυχολογική μας φθορά ήδη είναι τεράστια και πόσο μάλλον σε μένα που έχω χάσει 2 σκυλιά κουτάβια (μόρβα και τύφος). Γι αυτό επέλεξα εκτροφέα τάχα μου τάχα μου για να μην παίξω ζαριά με ΒΥΒ.

Μετά από δικές μου ενστάσεις επί της χρήσης χαπιών αμιτράζης στην κουτάβα (3,5μηνών-15κιλά) ο κτηνίατρος μου συνέστησε να πάρω ProMeris DUO αμπούλα και τοπική χρήση παράλληλα με διάλυμα αμιτράζης.

Φωτό θα σηκώσω όταν έχω ηρεμήσει και πάρει κουράγιο.

Σας ευχαριστώ όλους και δόξα το άγιο ίντερνετ καθώς σε αυτή τη χώρα θα τρελλαθούμε την καταδίκη μου μέσα !!!!:(

υ.γ.: Σας θερμοπαρακαλώ όποιος έχει εμπεριά και γνωρίζει κτηνιάτρους σοβαρούς και υπεύθυνους στις περιοχές που αναφέρω ας τους πει. Αν θεωρείται διαφήμιση ή αντιδεοντολογικό ας μου στείλει π.μ.
Σας παρακαλώ καθώς θα αλλάξω κτηνίατρο καθώς δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τον εκτροφέα και τους "ελληνικά υπεύθυνους" συνεργάτες του.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Theo, καλώς μας βρήκες.

Περαστικά, καταρχήν!!!

Είσαι σε "καλό" μέρος και θα βρεις την άκρη. Από 'δω και πέρα, θα τα λέμε συχνά.

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Απο ποιά περιοχή της Αθήνας είσαι?
Ν. Κόσμο FIX.

Ξέχασα επίσης να αναφέρω πως η αμιτράζη (ή έστω διάλυμά της) δεν κάνει να το τρώει ή γλύφει ο σκύλος, έτσι δεν μπαίνει σε περιοχές που μπορεί να τις φτάνει με τη γλώσσα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Βέβαια, δεν μπορείς πάντα να βρίσκεις τον "καλό" γιατρό δίπλα στο σπίτι σου...:cool:

Ας πούμε, στην Αργυρούπολη (νομίζω) βρίσκεται η κα Γιανναράκη. Θα σου πει το μέλος Krina (που είναι και εκτροφέας rottweiler) γι' αυτήν.
Εγώ (δυστυχώς) ξέρω εξαιρετικούς γιατρούς, πιο πολύ στα βόρεια.
Αλλα μέλη θα σου συστήσουν, επίσης, σωστούς γιατρούς.

Για το λόγο αυτό σου είπα "είσαι σε καλό μέρος":)

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Φωτό θα σηκώσω όταν έχω ηρεμήσει και πάρει κουράγιο.
ΟΚ. Την παλεύουμε.
Τα πρώτα δείγματα στο κεφάλι(ιδιαίτερα στα μάτια), πόδια, χείλος, μουσούδι δείχνουν να φεύγουν δημιουργώντας κάτι σαν ξηροδερμία και μετά σιγά σιγά εξαφανίζονται.

Βέβαια στο στήθος και τις μασχάλες το φαινόμενο έχει γίνει πολύ έντονο αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή της θεραπείας. 3 βδομάδες ProMeris Duo και τώρα θα της βάλουμε τη 2η δόση.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά καθώς είναι μια πανέξυπνη, υπερκοινωνική σκυλίτσα που κάνει όλο ζαβολιές και από 2,5 μηνών φανερώνει και τα χαρακτηριστικά της φυλής, αν μου επιτρέπεται να ειπωθεί κάτι τέτοιο για κουτάβι τόσο μικρό. "Βήχες" τη νύχτα αν ακούσει θόρυβο ή ασανσέρ-σούφρωμα των χειλιών και σήκωμα τρίχας σε στύλ πάνκι :D Η διπλανή μας που γυρνάει πρωί πρέπει να τρομάζει όπως και μεις καθώς 4-5 το πρωί και ενώ κοιμάται πετάγεται η Cuba και γρυλίζει πίσω από την πόρτα και κάνει και κανά 2 γάβ έτσι για την κουλτούρα.

Τα Χριστούγεννα γίνεται 4,5 μηνών και είναι περίπου 19 κιλά και 47εκατοστά ύψος και ιδιαίτερα λεπτή γκόμενα, σε σημείο που την φωνάζω ντόμπερμαν και γυρνάει το κεφάλι στραβά.

Ξέρει το κάτσε-έλα-μείνε-σπίτι σου-πήγαινε στη γυναίκα μου-φαί-νερό και τα ονόματα σκύλων της γειτονίας.:eek:
Δε λερώνει εντός σπιτιού αλλά το μπαλκόνι το τιμάμε ακόμα στο κατούρημα.

Σε σχέση με τα άλλα 2 rott που είχα δείχνει πολύ εξυπνότερη-πονηρή.

Σημειωτέον πως 2 μήνες τώρα δεν έχει ακουμπήσει βιβλία -βιβλιοθήκη-έπιπλα-κουρτίνες και γενικά συμπεριφέρεται σαν ενήλικο σκυλί στο σπίτι του χωρίς να της το έχουμε διδάξει.

Μια μικρομανία έχει με το χώμα και ότι σκίζεται σε χαρτί και νάυλον και ότι "δαγκωσκίζεται". Καταστροφέας εγγράφων πρέπει να ήταν στην προηγούμενη ζωή της.

Αγαπημένα της πράγματα είναι φαϊ και η βόλτα.:D

Τιμά πολύ το μήλο, τα αμύγδαλα, τις ίνες από πορτοκάλι (ξέρει και το θόρυβο του μίξερ:D) και το μαρούλι !! Ντόινγκ !!:eek:

Τις νύχτες επισκέπτεται τους πορτιέρηδες του Σταυρού του Νότου για γκομενιλίκια και χάδια και γουστάρει περιπολία τα γύρω τετράγωνα.
Έχουμε θέμα με τις γάτες αλλά και πάλι με ακούει και γυρνάει και κάθεται μπροστά μου κοιτώντας με στα μάτια.:D

Χαιδεύεται σε όλους αλλά δε δέχεται να της πιάσουν λαιμό από κάτω αν δεν τους ξέρει.
Αν δε τους ξέρει καλά τραβάει τα αυτιά πίσω και κάνει τη μουσούδα φώκιας και ήχους !!!:D

Είχα τάξει φωτογραφίες και έφτιαξα 2-3 album να δείτε το κορίτσι μας.:)
http://www.dogforum.gr/v3/album.php?u=6073

Ευχαριστώ όλους σας για την αγάπη και ενδιαφέρον που δείχνετε για τους τετράποδους και φίλους μας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.023
Νεότερο μέλος
p4709