Γειά και από μας...........

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Από που βγήκε το συμπέρασμα ότι είναι ημιαιμάκι?
Αριέλ..έχει χαρτιά το σκυλί?

Έχει πιστοποιητικό απο τον ΚΟΕ που νομίζω ότι αρκεί. Γενικά τα ημίαιμα δαλματίας (απ'όσο έχω δει δηλαδή) είναι αρκετά διαφορετικά. Το χαρακτηριστικό με τις βούλες είναι πολύ ευαίσθητο και χάνεται εύκολα μετά από μια διασταύρωση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα άγχος για το χειμώνα γιατί τώρα έχουμε συνηθίσει πολύ μεγάλες βόλτες που δεν ξέρω αν θα μπορούμε να τις κάνουμε το χειμώνα. Αλλά αυτό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα.
Εμείς οι μπουλντογκάδες παρακαλάμε να κάνει κρύο και να ρθει χειμώνας για να κάνουμε καμιά μεγάλη βόλτα. Αντιανεμικό/αδιάβροχο και γαλότσα και έξω από την πόρτα

Καλωσήρθατε! :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς ήρθατε και μπράβο που τον υιοθετήσατε!
Είναι πολύ πολύ όμορφος!
Μια ερώτηση εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος, σας τον έδωσαν στειρωμένο?

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Ήταν προυπόθεση από τη φιλοζωική να τον στειρώσουμε εμείς σε δικό τους κτηνίατρο πριν τον πάρουμε, το οποίο γίνεται για ολα τα σκυλάκια που δίνονται για υιοθεσία για λόγους υγείας και ειδικότερα στα καθαρόαιμα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να θέλει να τα πάρει κάποιος για να τα χρησιμοποιήσει για παραγωγή κουταβιών.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Και γιατί να στειρώνονται τα σκυλιά με Pedigree?
Μόνο όταν έχεις πληρώσει το Pedigree έχεις δικαίωμα να πηγαίνεις σε εκθέσεις....να δεις αν ο σκύλος σου κάνει για αναπαραγωγή..κλπ..κλπ?
Όσοι προτιμούν να πάρουν από φιλοζωική "είναι μ'αυτούς" που μαζεύουν αδέσποτα...και δεν έχουν σχέση με την "clean cut" κυνοφιλία?

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Αν έχω καταλάβει καλά, ο λόγος που ήθελαν να τον στειρώσουν επειδή είναι καθαρόαιμο ήταν για να αποφύγουν την περίπτωση να τον πάρει κάποιος και να τον έχει σε άθλιες συνθήκες και να τον θέλει μόνο για να τον αναπαράγει (π.χ. από παράνομα εκτροφεία κλπ).

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ε...αυτοί να ζητήσουν στον επόμενο νόμο να στειρώνονται όλα τα σκυλιά υπό αυτόν τον κίνδυνο!
Δηλαδή το τσεκάρισμά τους δεν επαρκεί?
Το συμβόλαιο υιοθεσίας δεν τους καλύπτει???
Ε...ρε jumbo...

Άριελ...σόρυ για το πρήξιμο...
Αλλά αν δεν σου κάνει κόπο, μας ανεβάζεις μία το pedigree?

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Οσον αφορά όμως τους ελέγχους από τις φιλοζωικές, ξέρω ότι έχεις την λογική να σκεφτείς, ότι είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έως και ακατόρθωτο επίτευγμα, τουλάχιστον σε βάθος χρόνου, για τον κάθε σκύλο που δίνουν, για το οποίο βέβαια δεν μπορούμε και να τους προσάψουμε ευθύνη.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Πόσα σκυλιά με pedigree έχουν οι φιλοζωικές για να "χαθεί η μπάλα"?
Τι νόημα έχει τότε ούτως η άλλως το "συμβόλαιο"?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Δεν φαντάστηκα ότι χρειαζόταν να σου πω, ότι όσο έχω τουλάχιστον βιώσει εγώ, δεν υπάρχουν στις φιλοζωικές pedigrένια σκυλιά. Το θεώρησα αυτονόητο...:rolleyes:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν φαντάστηκα ότι χρειαζόταν να σου πω, ότι όσο έχω τουλάχιστον βιώσει εγώ, δεν υπάρχουν στις φιλοζωικές pedigrένια σκυλιά. Το θεώρησα αυτονόητο...:rolleyes:
Ωραίααααααααα
Πάμε παρακάτω...
Σε αυτήν λοιπόν την μοναδική περίπτωση...που όπως υποστηρίζει η Άριελ...το σκυλί της έχει pedigree...
Γιατί να υποχρεωθεί να το στειρώσει?
Όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το συμβόλαιο είναι τυπικό. Φυσικά και κάνανε πάρα πολύ καλά και τον δώσανε στειρωμένο, μπορεί η Άριελ να μην έχει σκοπό να τον χρησιμοποιήσει για παράνομη εκτροφή, αλλά πώς μπορείς να είσαι 1000% σίγουρος ότι ο σκύλος που έσωσες δεν θα είναι αιτία να δημιουργηθούν κι άλλα σκυλιά που θα χρειαστεί να σώσεις στο μέλλον?
Το ότι έτυχε ο συγκεκριμένος σκύλος να έχει pedigree δε σημαίνει κάτι. Άλλωστε αν η Άριελ ήθελε σκύλο να τον δείχνει στην εκθέσεις δεν θα έπρεπε να απευθυνθεί σε φιλοζωική για την απόκτησή του!

Για το αν οι εκτροφείς θα έπρεπε να δίνουν στειρωμένα τα ζώα τους, είναι μια άλλη συζήτηση που αν θες ευχαρίστως να σου πω την άποψή μου, αλλά όχι εδώ αφού θα χαλάσουμε το θέμα της κοπέλας :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Συνεπώς...
Θες πλήρη σκύλο...πληρώνεις...
Αν δεν πληρώνεις...πρέπει να πάρεις ημίαιμο...ή αν δεν είναι ημίαιμο...τουλάχιστον "κλαδεμένο"
Και οι εκτροφείς χαρούμενοι...
Και οι φιλοζωικές με ήσυχο το κεφάλι...
groovy....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Οσα σκυλιά δίνονται μέσω φιλοζωικών, δίνονται στειρωμένα ή με την υποχρέωση στείρωσης.
Το αν έχουν pedigree ή όχι [κάτι που σου επαναλαμβάνω αλλά δεν φαίνεται να με καταλαβαίνεις, δεν έχει τύχει ποτέ να ακούσω ότι έχει συμβεί], δεν αφορά κανέναν της φιλοζωικής.
Η στείρωση είναι δεδομένη. Και πολύ καλά κάνουν. Πολύ περισσότερο δε, στην περίπτωση που ο σκύλος μοιάζει πάρα πολύ με καθαρόαιμος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Κώστα ειλικρινά, ακόμη δεν έχω καταλάβει, η ένστασή σου που είναι;
Με βοηθάς λιγάκι;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024