κι εγω θα συμφωνησω με τη Γεωργια ο καθε σκυλος και ο καθε ιδιοκτητης ειναι μερα με τη νυχτα....ο καθενας μας δεν μπορει να ξερει τι κανει ο αλλος στο σπιτι του απο τα λεγομενα του και μονο, και τι θεωρει ο καθενας μας κακο,ζημια η΄ αταξια,για να πραξεις και αναλογα τη στιγμη εναντι του σκυλου.Και αλλο το κουταβι....και αλλο ο ενηλικος σκυλος :wink:keyman said:Αλλά νομίζω πως ο κάθε σκύλος είναι τόσο διαφορετικός όσο και ο κάθε ιδιοκτήτης που είναι επισφαλές να δίνουμε "οδηγίες" από φόρουμ για τόσο γενικά θέματα εκπαίδευσης.
....
Oχι, ο σκύλος δεν πρεπει να φοβάται το χέρι μας, το λουρί του, το σκουπόξυλο, δεν πρέπει να φοβάται τους κρότους (εφημερίδα) κλπ κλπΕξάλλου το έχουμε ξαναπεί πως ο σκύλος πιέζεται με τι ίδιο το ΜΗ και το ΟΧΙ και με τους περιορισμούς που του θέτουμε και όχι με τα μέσα αυτά καθαυτά.
Oχι, δεν νομίζεις.Μην παρερμηνευτούμε όμως ε?Άλλο άσκηση βίας συστηματικής και έντονης και άλλο δίνω μια ξυλιά στον πωπό ή ένα ελαφρύ χτύπημα στην μουσούδα για να τον συνετίσω επειδή συνεχίζει να μασουλάει το καλώδιο της τηλεόρασης ενώ του έχω πει ΜΗ πριν και δεν σταματάει πχ.
Άλλο δίνω μια ξυλιά στο παιδί μου γιατί ενώ του έχω πει χίλιες φορές δεν βάζουμε τα χεράκια μας στις πρίζες εκείνο τα βάζει.....και άλλο βγάζω την ζώνη από το παντελόνι και το σαπίζω επειδή έριξε κάτω το καλό βάζο κατα λάθος.Νομίζω?