Γαύγισμα

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Σχετικά με το γαύγισμα τι κάνουμε?
Το δικό μου που είναι 9 μηνών είναι πολύ συνεργάσιμο αλλά γαυγίζει πολύ εύκολα και ότι και να κάνω δεν σταματάει.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Εάν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και δεν σταματά το γαύγισμα τότε έχεις ένα σκυλί που σου δημιουργεί πρόβλημα άρα δεν περνάτε καλά μαζί
θα σου πρότεινα να πάρεις το ιδικό κολάρο σπρέι είναι εντελώς ακίνδυνο και σου εγγυώμαι ότι το πρόβλημα σου θα βρει λύση

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Σε ποιες περιπτώσεις γαυγίζει – με άλλα σκυλιά, στο σπίτι, όταν νιώθει κίντυνο, με άλλους ανθρώπους, όταν ζητάει κάτι ? Και εσύ Perla τι κάνεις τότε ?

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Για παράδειγμα όταν είναι στο μπαλκόνι και περνάει άλλο σκυλί ή άνθρωπος από κάτω και όταν ακούει να ανεβαίνει κάποιος στον όροφο.Εγώ την πλησιάζω, την ηρεμώ ή της δίνω κάποια λιχουδιά και μερικές φορές αυτό πιάνει.Άλλες όμως δεν σταματάει με τίποτα και της μιλάω αυστηρά να σταματήσει.Υπόψην ότι όταν είμαστε βόλτα ποτέ δεν γαυγίζει και πάντα κάνει χαρές με όλους.Μόνο όταν είμαστε σπίτι γίνεται αυτό.

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Βέβαια είναι εγχειρισμένη και εδώ και 20 μέρες δεν την έχω βγάλει παρά μόνο τις τελευταίες 2 μέρες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γι'αυτό σε ρώτησα ... όταν γαυγίζει λοιπόν της δίνεις μια λιχουδιά ... έστω όχι όλες τις φορές αλλά μερικές ... πώς σου ακούγεται?
Μπορείς να δοκιμάσεις το παιχνίδι ''μίλα'' πάντα σε κλειστό χώρο χωρίς ερεθίσματα, και ενώ το σκυλί είναι συγκεντρωμένο πάνω σου ... σκοπός είναι να γαυγίζει με εντολή ... το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται σωστό timing, τόσο σωστό που αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις, ανέτρεξε στην βοήθεια ενός επαγγελματία ... μέσα σε αυτό το παιχνίδι θα εντάξεις (αφού μάθει το ''μίλα'') το ''σιωπή'' και θα επιβραβεύεις την μικρή σιωπή που θα κάνει ανάμεσα στον χαμό ... έπειτα θα προσπαθήσεις να αυξήσεις τα διαστήματα, αυτό χρειάζεται ακόμα καλύτερο timing ... σε άλλες περιπτώσεις που θα συνεχίζει τον χαβά της, δεν θα της μιλάς αυστηρά, ακόμα και αυτό μπορεί να την ενθαρρύνει ... σκέψου ότι μερικοί που θέλουν να ''πορώσουν'' τα σκυλιά τους κάνοντας κυναθλήματα που εμπεριέχουν δάγκωμα, σχεδόν γρυλίζουν προς τον σκύλο τους, αυτό τον πορώνει πολλές φορές, δεν τον αποτρέπει ... αν θές να κόψει το γαύγισμα, σε άσχετες φάσεις πχ που θα γαυγίζει από το μπαλκόνι, χρειάζεσαι αυστηρό και κοφτό ΜΗ ... ή ΣΙΩΠΗ, αν έχεις προχωρήσει την προηγούμενη άσκηση ... τελική λύση αν δεν καταφέρεις τίποτα από αυτά, το σπρέι που αναφέρθηκε ... θα κάνει μάλλον καλή δουλειά ...

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Πολύ σωστά αυτά που ανέφερε ο denis, όταν μια συμπεριφορά μας ενοχλεί μπορούμε να την κάνουμε εντολή και μετά να διδάξουμε μια αντίθετη... κάθε φορά που τον ακούς να γαυγίζει πες την λέξη ΜΙΛΑ και μετά δώσε του μια λιχουδιά κάνε το αρκετές φορές και όταν το καταλάβει άρχισε να τον επιβραβεύεις όταν δεν γαυγίζει και πες την λέξη ΣΙΩΠΗ... σε πολύ λίγο διάστημα θα καταλάβει τι θέλεις... :wink:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Διαβασα το προβλημα της perla, το ιδιο περιπου προβλημα εχω κι εγω και επισης οτι και να κανω δεν γινεται τιποτα.Απλα εχω εντοπισει οτι επειδη την εχω ολη μερα στο μαγαζι συγκεκριμενα στο γραφειο μαζι μου οταν καποιος παει να μπει στο γραφειο μου τον γαυγιζει ακαταπαυστα ειτε απο φοβο προς τους ξενους ειτε για να προστατεψει καπως τις δυο μας.Καπως ετσι μου φαινεται.Γιατι ακομη και οταν οι ανθρωποι την παιρνουν με το καλο και της μιλανε με γλυκολογα συνεχιζει να ξεσηκωνει τον κοσμο μεχρι να την παρω αγκαλια και τοτε σταματαει.Στο σπιτι η' στην βολτα δεν το εχει κανει ποτε.

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Αυτό που κάνω είναι το εξής.Όταν της λέω "Σταμάτα" και ακούει χρησιμοποιώ το clicker και της δίνω λιχουδιά.Βέβαια δεν πιάνει πάντα.Μπορεί να κάθεται μαζί μου ήρεμη στον καναπέ και όταν περνάει κάποιος από κάτω (εγώ είμαι 3ο όροφο) πετάγεται και ξεσηκώνει τον κόσμο.Εκεί και μουσακά να της δώσω δεν σταματάει με τίποτα :oops:
Μόνο αν την πάρω αγκαλιά σταματάει αλλά με το που την αφήνω κάτω ξαναρχίζει
Πάντως, πολύ έξυπνο το "Μίλα". :roll: γιατί έτσι μπορεί να κάνει το συνειρμό πιο εύκολα με το 'Σιωπή'.
Θα το δοκιμάσω από σήμερα.
Ευχαριστώ

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kρατάς κάτι που θέλει, ας πούμε την λιχουδιά ψηλά μπροστά της ώστε να μην την φτάνει, δεν κάνεις καμία κίνηση, μόνο λές μίλα, με τον ίδιο τόνο και συχνότητα, όταν μιλήσει της το δίνεις ...

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Περιμένεις την ώρα που περνάει κάποιος από κάτω... και όταν γαυγίσει κάνεις κλίκ και λες ΜΙΛΑ ... θα το πιάσει απίστευτα γρήγορα πίστεψέ με... :D

Μη ανησυχείς ότι θα της το ενισχύσεις μόλις μάθει το ΣΙΩΠΗ θα δουλέψεις αυτό με το κλικερ όταν περνάει κάποιος από κάτω... πρώτα να μάθει τι σημαίνει το ένα και τι το άλλο...

Για κάποιο λόγο αυτά που δεν πρέπει να κάνουν τα μαθαίνουν πιο εύκολα.... :lol:

westy_dog

New Member
16 Οκτωβρίου 2007
1
0
Παιδιά γεία σας είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την αποψη μου για το γαύγισμα...
Ειχα πολλά σκυλιά το τελευταίο μου είναι ενα westy. Να ξέρει η perla ότι γενικά τα westy ειναι σκυλιά που γαυγίζουν και πολλές φορές "κολλάνε " με το γαύγισμα. Από την photo βλέπω ότι μάλλον έχει westy. Η λύση της είναι πολύ απλή και σωστά την προβληματική συμπεριφορά του σκύλου την κάνεις εντολή και μετά τον μαθαίνεις το αντίθετο. Ο δικός μου π.χ. απολαμβάνει πλέον να του λέω "γαυγισε" και μάλιστα το χρησιμοποιώ και σαν εντολή επιβράβευσης στο τέλος της εκπαίδευσης, ενώ σταματά αμέσως με το "σιωπή" και ειναι σημαντικό να συνδυάσεις πάντα και κινήσεις του σώματος σου, τα σκυλιά καταλαβαίνουν καλύτερα ετσι.( Στο "σιωπή" εχώ βάζω το χέρι μου κάθετα στο στόμα , όπως είναι η γνωστή κίνηση μην μιλας"
.....Αυτά.. ελπίζω να μάθω πολλά απο το forum ... :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
westy_dog καλώς ήρθες! :p
Κάνε ένα intro εάν θες στην ενότητα «Νέο μέλος» και γράψε μας λίγα πράγματα για ‘σενα και τη σχέση σου με τα σκυλιά, έτσι ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να σε καλωσορίσουμε και επίσημα στο forum!
:wink:

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Το "μίλα" δεν το έχω εφαρμόσει ακομά αλλά διαπίστωσα πως όταν της λέω να σταματήσει, χρησιμοποιώ το clicker και της δίνω λιχουδιά άλλες φορές σταματάει εντελώς και άλλες καθώς τρώει τη λιχουδιά μουρμουρίζει.Πάντως πάμε πολύ καλύτερα από όταν την μάλωνα.Εκεί δεν γινόταν τίποτα.Φώναζα εγώ, γαύγιζε αυτή.
Προς westy_dog:Το τερατάκι μου είναι westie

George peiraias

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
47
0
Πειραιάς
Να ρωτήσω?
Όταν λέτε να αποθαρύνουμε το κουτάβι ή γενικότερα το σκυλί μόνο με τα λόγια ή χρειάζεται και καμμιά ξυλιά?
η κτηνιάτρος μου είχε πει οτι φοβούνται την εφημερίδα....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι κτηνίατροι καλό θα είναι να κοιτάνε την επιστήμη τους και οι εκπαιδευτές τη δουλειά τους. :wink:
Συνήθως ένα δυνατό «ΜΗ» είναι υπεραρκετό για να αποθαρρυνθεί το κουτάβι. Με τις εφημερίδες και τις ξυλιές το μόνο που καταφέρνουμε, είναι να κάνουμε προβληματικό το ζώο μας.

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
George, η εφημερίδα είναι για να την διαβάζουμε,
όχι να τρομάζουμε το σκυλί.
Αυστηρά με μια συγκεκριμένη λέξη (μη, όχι ),
κόβεις σιγά σιγά κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά σε ένα κουτάβι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog