Γαύγισμα όταν ακούει θόρυβο

Βίκυ Μ.

Active Member
30 Σεπτεμβρίου 2013
33
0
Σέρρες
Γεια σας παιδιά, έχω μια σκυλίτσα 2 χρονών και κάτι και το πρόβλημα είναι ότι γαυγίζει πίσω από την εξώπορτα όταν ακούει κάποιον να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες, κάποιον στον διάδρομο κ.λπ. Επίσης γαυγίζει πάρα πολύ όταν μας χτυπάνε το θυροτηλέφωνο. Την μαλώνω όποτε είμαι σπίτι και συμβαίνει αυτό (και είμαι πολλές ώρες στο σπίτι) λέγοντας "όχι", "κακό"κ.λπ.
Καμιά συμβουλή???

Alquilina

Member
22 Σεπτεμβρίου 2015
21
34
26
Γινε λιιγο πιο σαφης σε παρακαλω...γαβγιζει ετσι απο μικρουλα ή τωρα παρουσιαστηκε τετοια συμπεριφορα;

Γεια και σε εσενα :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Της είχατε δείξει ότι όταν χτυπάει η πορτα πρέπει να κάθεται ήσυχη σε κάποιο σημείο ή κατευθείαν "μη" και μάλωμα? Γιατι για να μάθει ενα σκυλι -ειδικά αφού όπως λες το έκανε απο ΄πάντα- να μην εκδηλώνει μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, θα πρέπει να εχει μάθει την επιθυμητή. Αν το μαλώνετε διαρκώς από τότε που το ξεκινησε, το σκυλι δεν έχει μάθει "εναλλακτική" συμπεριφορά, μόνο ότι γαυγίζω...με μαλώνουν.

• Like
Reactions: Gilida

Βίκυ Μ.

Active Member
30 Σεπτεμβρίου 2013
33
0
Σέρρες
Της είχατε δείξει ότι όταν χτυπάει η πορτα πρέπει να κάθεται ήσυχη σε κάποιο σημείο ή κατευθείαν "μη" και μάλωμα? Γιατι για να μάθει ενα σκυλι -ειδικά αφού όπως λες το έκανε απο ΄πάντα- να μην εκδηλώνει μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, θα πρέπει να εχει μάθει την επιθυμητή. Αν το μαλώνετε διαρκώς από τότε που το ξεκινησε, το σκυλι δεν έχει μάθει "εναλλακτική" συμπεριφορά, μόνο ότι γαυγίζω...με μαλώνουν.
Κατάλαβα τι εννοείτε... Απλά δεν ξέρω πως να το πετύχω αυτό. Με το που ακούει κουδούνι αφηνιάζει! Την μαλώνω λέγοντας "όχι, μη, ησυχα" αλλά προκοπη δεν βλέπω. Δεν μπορεί να καθίσει ήσυχη ούτε λίγα δευτερόλεπτα. Πως θα το πετύχω αυτό?

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Ξέρω ένα τρόπο που απαιτεί υπομονή, χρόνο, κόπο, καθόλου μάλωμα και κοντά στα 3 κιλά κοντοσούβλι (για το σκυλί έτσι).
Α, απαιτεί επίσης ταχύτητα ταΐσματος 60tpm (treats per minute - λιχουδιές το λεπτό).

Αν μπορείς να δεσμευτείς στα παραπάνω, πολύ ευχαρίστως να σου δώσω link να δοκιμάσεις.

Εναλλακτικά βρες έναν εκπαιδευτή.

Βίκυ Μ.

Active Member
30 Σεπτεμβρίου 2013
33
0
Σέρρες
Ξέρω ένα τρόπο που απαιτεί υπομονή, χρόνο, κόπο, καθόλου μάλωμα και κοντά στα 3 κιλά κοντοσούβλι (για το σκυλί έτσι).
Α, απαιτεί επίσης ταχύτητα ταΐσματος 60tpm (treats per minute - λιχουδιές το λεπτό).

Αν μπορείς να δεσμευτείς στα παραπάνω, πολύ ευχαρίστως να σου δώσω link να δοκιμάσεις.

Δέχομαι κάθε πρόταση! Θέλω να αποφύγω τον εκπαιδευτή

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070

60tpm λέει :D:ROFLMAO::LOL:

• Like
Reactions: Michalis-Maya