Γαύγισμα με εντολή!!!

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Ξέρει κανείς απο την παρέα πως μπορούμε να κάνουμε τον σκύλο μας να γαυγίσει προς κάποιο πρόσωπο με εντολή??Υπάρχουν τρόποι??

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εγώ το έχω καταφέρει αλλά όχι προς κάποιο πρόσωπο,να γαυγίζει σε εμένα όταν της το ζητάω.
Την ξεκίνησα όταν ήταν μικρή,σε καθιστή θέση,να με κοιτάει στα μάτια,μετά γαυγιζα εγώ πρώτος αφήνοντας ένα κενό μεταξύ των επαναλήψεων.
Δεν θα καταλαβαίνει στην αρχή τι θες αλλά μετά από πολύ επανάληψη θα γαυγίσει,τότε επιβραβεύεις με λιχουδιά,χάδια,χαρές κλπ
Σιγά σιγά αντικατέστησα το δικό μου γαύγισμα με την εντολή "γαύγισε" η οποία δουλεύει πάντα μέσα στο σπίτι πλέον.
Έξω είναι άλλου παπά ευαγγέλιο κ δεν έχω πολυασχοληθεί να σου πω την αλήθεια κυρίως γιατί δεν έχουμε κάποιο χώρο χωρίς πολύ κόσμο.
Τώρα υποθέτω κάπως έτσι θα πρέπει να κινηθείς κ εσύ αν κ δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε ειδήμων.
Καταθέτω απλά τι δούλεψε στο σκυλί μου.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ε φαντάζομαι πρώτα πρέπει να μάθεις την εντολή κ μετά να δουλέψεις το "προς ξένους" :p

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Το γαύγισμα είναι μεσα στον σκύλο.
Μπορείς να το καλλιεργήσεις με εντολή.

Συχνά αυτό είναι το γαύγισμα στο "πρόσεχε" ή στο ρεβίρ.

Υπάρχουν τρόποι, αλλα για το σωστό αποτελέσμα δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, πιστευω.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εμένα πάλι με βοήθησε μόνη της να το μάθουμε με εντολή.

Οταν από μικρή γαύγιζε σε κάποιον, της λέγαμε "Ποιος είναι?" κ το έκανε με περισσότερη ένταση. Τώρα όταν είναι στον οδηγό, περιμένει να ακούσει ακριβώς αυτό για να γαυγίσει σε κάποιον άγνωστο.

Μπορεί να είμαστε λίγο ανάποδοι, αλλά έτσι έμαθε κ το "μίλα". :)
Στο "κάτσε", της έλεγα "ποιος είναι" για να καταλάβει τί θέλω κ σιγά-σιγά το αντικατέστησα με το "μίλα".
Πλέον οι 2 εντολές έχουν κ άλλο γαύγισμα ;)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Προς συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ξέρω πώς γίνεται αν και έχω ακούσει ότι γίνεται, γενικά όμως εμείς έχουμε δυο φράσεις, η μία είναι ''ποιός είναι'';; κι η άλλη που πιάνει μόνο όταν είμαστε σπίτι μας είναι ''πόρτα''

EDIT: Με μια διαφορά, με το ''ποιός είναι'' πάει κατά βούληση να επισκοπήσει πόρτα ή παράθυρο όπου κι αν είμαστε. Με το ''πόρτα'' πάει στην εξώπορτα και μυρίζει και συνήθως γαβγίζει υπόκωφα αν δεν είναι κανένας ή αν είναι κοφτά και δυνατά επαναλαμβανόμενα.

Εμείς και τα δυο τα μάθαμε με τους πιτσαδόρους και σιγά σιγά γενίκευσα.

Last edited:

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Οχι μόνο προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο!!Γενικά σε όποιον τον πω να γαυγίσει!!!
Θυμαμαι εναν κυριο που το ειχε κανει αυτο.. ελεγε στο σκυλο του χαιρετα τον κοσμο και εκανε ο σκυλος.. αουυυυυ και γαβ γαβ.. :D

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ας το μάθει πρώτα, κ μετά βρίσκεις κ το ύφος! :p

Νευριάζω όταν το βλέπω, αλλά ο καλός μου "εμπλουτίζει" το "ποιος είναι" με περισσότερο ενθουσιασμό/φωνή κ λεξιλόγιο.

"Ποιος είναι μωρε?"
"Ποιος είναι? Φάτονε!"
"Μη μασάς" Κ άλλα τέτοια.

Δν έχει σημασία τί της λέει, αν τον ακούσει ενθουσιασμένο, ενθουσιάζεται κ αυτή κ ο ξένος γίνεται εχθρός.

Εγώ μόνο κανά βράδυ το χρησιμοποιώ που γυρνάμε σπίτι κ βλέπω τπτ περίεργο. Οχι ότι θα φοβηθεί κανείς έναν σκύλο 5,5 κιλά αλλά κ μόνο ο θόρυβος... Της λέω σιγανά "Ποιος Τσίλι μου?" κ κοιτάει να βρει ποιον πρέπει να διώξει :p

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
Το γαύγισμα είναι μεσα στον σκύλο.
Μπορείς να το καλλιεργήσεις με εντολή.

Συχνά αυτό είναι το γαύγισμα στο "πρόσεχε" ή στο ρεβίρ.

Υπάρχουν τρόποι, αλλα για το σωστό αποτελέσμα δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, πιστευω.
για το γαυγισμα της επιφυλακης χρειαζεσαι
σιγουρα δευτερο ατομο το οποιο ειναι ο
προπονητης-ερεθιστης. Στο ipo ετσι
μαθαινει ο σκυλος το ρεβιρ. Ερεθιζει το
σκυλο με την παρουσια του κ προσπαθει
να του τραβηξει το ενδιαφερον. Δεν τον προκαλει με τη λινατσα η το μανικι αλλα
μονο με την παρουσια του.η προκληση με
τη λινατσα γινεται για να του βγαλει το
ενστικτο του θηρευτη κ εκει δεν θες
γαυγισμα, θες ενα σκυλο προσηλωμενο
στο μανικι που με την πρωτη ευκαιρια θα
δαγκωσει χωρις νευρα. Εσυ η ο
προπονητης του λεει την εντολη κ μολις ο
σκυλος γαυγισει του δινει τη λινατσα σαν
επιβραβευση. Οταν οσκυλος το
κατανοησει αυτο τοτε ο προπονητης
περιμενει να γαυγισει περισοτερες φορες
απο μια κ μετα παλι επιβραβευση. Καποιες
φορες θα αποχωρει μετα το γαυγισμα
δινοντας την εντυπωση στο σκυλο οτι με
αυτο που εκανε τον εδιωξε κ.τ.λ. Οταν ο
σκυλος μπει στο νοημα ομως θα πρεπει να
κανεις κ το αντιστροφο, δηλ. Οταν
γαυγιζει γενικα σε οποιονδηποτε η στον
προπονητη χωρις να τον προκαλει κ χωρις
να του χεις δωσει την εντολη, του κανεις
μια μικρη διορθωση δινοντας του μετα
απο πολλες επαναληψεις κ διαφορα
σεναρια, να καταλαβει οτι δεν γαυγιζει
παντα σε οποιον πλησιαζει αλλα μονο
οταν του το λες εσυ. Μετα μπορεις να το
δουλεψεις κ με περισσοτερα ατομα, να
αυξομειωνεις την αποσταση μεταξυ
ατομων κ σκυλου η οτι αλλο θελεις να
δουλεψεις. Το ιδανικο ειναι τη μια στιγμη
να χαιδευει καποιος το σκυλο κ την
επομενη στιγμη που θα του δωσεις την
εντολη να θελει να τον φαει!! Πρεπει να δουλευεις παραλληλα αυτα τα δυο, μαχητικοτητα-ενστικτο θηρευτη, γιατι υπαρχει περιπτωση να ανεβει πολυ ο σκυλος σε ενα απο τα δυο, δηλ. Να θελει μονο να δαγκωσει κ να μην γαυγιζει η να γαυγιζει μονο κ να μην ενδιαφερεται για το μανικι παραμενωντας προσηλωμενος στον κακο κ να θελει να τον μαμησει γιατι θα του χεις ανεβασει πολυ την επιθετικοτητα!! Αυτο βεβαια εχει να κανει περισοτερο με το σπορ, σε βοηθαει πολυ ομως να εχεις ενα πολυ ισοροπιμενο σκυλο. Ουφ πολλα εγραψα, εχω στο μυαλο μου αλλα τοσα!! Ελπιζω μονο να μην σε μπερδεψα! Καποια παιδια που ασχολουνται περισοτερο με το σπορ ισως με διορθωσουν σε κατι η να τα συνοψισουν καπως!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97