καλα,ναι χαζο εννοω να μην του φωναζω/μαλωνω/αρπαξω για να φυγουμε οπως οπως κτλ...οτι τον κραταω σταθερα και κοντα μου εννοειται, αλλιως εχει παρει σβαρνα οτι υπαρχει τριγυρω του...
Ενα ήρεμο χάδι στα πλευρά, χωρίς λόγια ή έστω ένα αθόρυβο "μπράβο" και συνέχεια της βόλτας.Συμφωνω με τη mareco, απλως θα ήθελα να προσθέσω ότι σημαντικό ρόλο, κατα τη γνώμη μου, παίζει και η επιβραβευση.
Αν πετυχεις αυτο το οποίο θέλεις, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα, επιβραβευσε τον.
Να είσαι προσεχτικός όμως με τον τρόπο που θα τον επιβραβευσεις.
Ισως χρειάζεται κάτι ηπιο και σταθερο.
Δεν χρειάστηκε να διαβάσω το υπόλοιπο κείμενο!Σταμάτησα στην 1η πρόταση και κάνεις ένα σοβαρό λάθος που πιθανόν στρεσάρει τον σκύλο!Προφανώς και έχεις τσίτα το λουρί για να μην ορμήξει ο δικός σου όταν ακούς να έρχεται μηχανάκι,έτσι?Αυτό δεν είναι προετοιμασία,αντίθετα είναι σαν να του λες "κάτι έρχεται άρα τσιτώνουμε το λουρί" και ο σκύλος στρεσάρεται και δεν ακούει τίποτα!Αυτο ναι, αν το βλεπω απο μακρια ειμαι προετοιμασμενος..τον κραταω καλα, ειμαι ετοιμος για διορθωση, του βγαζς και μια λιχουδια στη μουρη αν τον δω να τσιτωνει πολυ για να με ακουσει και να κατσει.. αλλα αν πεταχτουν τα ρημαδιασμενα με δυνατο θορυβο μηχανης χωρις να τα παρω χαμπαρι την εχω βαψει...μα οχι, πειτε μου.. γιατι να παραγγειλει καποιος στις 8 φαγητο??? εμενα δε με λυπουνται?? (προσεχω και τις ωρες πλεον που τον βγαζω!)