Γατα,βρεφος,σκυλος

chris1981

Well-Known Member
29 Νοεμβρίου 2012
52
1
ιωαννινα
Καλησπερα σε ολους,εχω παρα πολυ καιρο που διαβαζω ενημερωνομαι και γενικα μαθαινω οσο περισσοτερα μπορω για τα σκυλια.
Εχω λοιπον καποιες ερωτησεις που θα με βοηθουσαν παρα πολυ για το αν θα μπορεσω να παρω τελικα το σκυλι που ονειρευομαι εδω και χρονια.
1)εχω μια πανεμορφη και πολυ χαδιαρα γατουλα την Ηρα,ξερω οτι θα τα πει καλα με το νεο της φιλο,αυτο που με προβληματιζει ειναι αν θα μπορω να τα αφηνω μονα τους στο σπιτι τισ ωρες που θα λειπουμε στις δουλειες μας και οτν θα ειναι κουταβι και αργοτερα που θα μεγαλωσει.
2)ειμαι σε μια ηλικια που σε λιγο καιρο θελω να αποκτησω ενα παιδακι,ειναι καλυτερα να το καθυστερησω η θα ειναι καλυτερα και για τα 3 μελη της οικογενειας να ειναι απο μικρα μαζι?
3)θηλυκο η αρσενικο?

υγ.ο σκυλος που θελω να παρω ανηκει στις μεγαλες φυλες.
(δεν βιαζομαι καθολου,αλλωστε δεν νιωθω ακομα ετοιμος,απλα θελω να τα εχω ολα υποψιν μου για να μπορεσω να παρω την καταλληλη και ΣΩΣΤΗ αποφαση )

Ευχαριστω ,ελπιζω να μην σας κουρασα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλησπερα σε ολους,εχω παρα πολυ καιρο που διαβαζω ενημερωνομαι και γενικα μαθαινω οσο περισσοτερα μπορω για τα σκυλια.
Εχω λοιπον καποιες ερωτησεις που θα με βοηθουσαν παρα πολυ για το αν θα μπορεσω να παρω τελικα το σκυλι που ονειρευομαι εδω και χρονια.
1)εχω μια πανεμορφη και πολυ χαδιαρα γατουλα την Ηρα,ξερω οτι θα τα πει καλα με το νεο της φιλο,αυτο που με προβληματιζει ειναι αν θα μπορω να τα αφηνω μονα τους στο σπιτι τισ ωρες που θα λειπουμε στις δουλειες μας και οτν θα ειναι κουταβι και αργοτερα που θα μεγαλωσει.

Για να είσαι σίγουρος ότι δε θα φαγωθούν ή τα απομονώνεις ή βάζεις το σκύλο σε crate.

2)ειμαι σε μια ηλικια που σε λιγο καιρο θελω να αποκτησω ενα παιδακι,ειναι καλυτερα να το καθυστερησω η θα ειναι καλυτερα και για τα 3 μελη της οικογενειας να ειναι απο μικρα μαζι?

Γνώμη μου να αφήσεις το παιδάκι ή το σκυλάκι για αργότερα. Όχι και τα δύο μαζί, εφόσον μπορείς να ελέγξεις δηλαδή πότε θα έρθει το ένα και πότε το άλλο. Μην ξεχνάς πως το μεγάλωμα κουταβιού είναι σαν να έχεις παιδί..και πάντα παιδί θα παραμείνει από άποψη δικής σου φροντίδας.

3)θηλυκο η αρσενικο?

Εγώ θα επέλεγα θηλυκό. Υποτίθεται πως είναι πιο ήρεμα..Αν όμως επιλέξεις φυλή, τότε ο εκτροφέας σου θα σε κατευθύνει καλύτερα σ' αυτό το θέμα. Αν και οι περισσότεροι θηλυκό συμβουλεύουν για πρώτη εμπειρία.

υγ.ο σκυλος που θελω να παρω ανηκει στις μεγαλες φυλες.
(δεν βιαζομαι καθολου,αλλωστε δεν νιωθω ακομα ετοιμος,απλα θελω να τα εχω ολα υποψιν μου για να μπορεσω να παρω την καταλληλη και ΣΩΣΤΗ αποφαση )

Ευχαριστω ,ελπιζω να μην σας κουρασα.
Καλωσήρθες

chris1981

Well-Known Member
29 Νοεμβρίου 2012
52
1
ιωαννινα
Εχαριστω πολυ,
Ενταξει οταν θα ειναι κουταβι και δεν θα ξερει πολλα ναι συμφωνω να το βαζω στo crate,αλλα αργοτερα που θα μαθει πολλα πραγματα,παλι θα ειναι καλυτερα να το βαζω μεσα?
Oσο για το παιδι εχω μπερδευτει πολυ,αλλοι μου λενε ακριβως αυτο που μου λες και συ και αλλοι παλι ειναι τελειως αναποδοι(η σωστοι ισως..)και λενε πως θα ειναι οτι καλυτερο να μεγαλωσουν μαζι.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το παιδί δε μεγαλώνει με την ταχύτητα σκύλου. Και πιστεύω, χωρίς να το έχω ζήσει ωστόσο, πως είναι πολύ ψυχοφθόρο να μεγαλώνεις ταυτόχρονα δύο μωρά με διαφορετικές απαιτήσεις.

Σκέψου να έχεις ένα βρέφος 6 μηνών και το κουτάβι 6 μηνών (μεγαλόσωμης φυλής) να θέλει να ανέβει στον καναπέ για παιχνίδι. Πώς θα του θέσεις όρια όταν πρέπει να προσέξεις το παιδί σου πρώτα;

Εκτός αν μιλάμε για σκύλο που θα ζει εκτός σπιτιού, οπότε και δε θα υπάρχει αυτή η αυστηρότητα πέρα από τη βασική εκπαίδευση.

Το crate είναι χρήσιμο και σε μεγαλύτερη ηλικία.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Aν ο σκυλος δεχτει την γατα απο νωρις, ειναι εξ'ισου ασφαλες να το αφηνεις μαζι με την γατα, οσο μαζι με καποιον αλλο σκυλο.
Εμενα ο σκυλος ο μεγαλος που εχω ηταν μαζι με την γατα συνεχεια κ τωρα που πηρα το κουταβι, απο οταν εγινε 4μηνων παλι τα αφηνω μαζι χωρις προβλημα.
Εμπιστευομαι τον γατο μου ομως οτι ΠΟΤΕ δεν θα προκαλουσε ουτε θα επιτηθονταν στο κουταβι.
Ακομα κ οταν το κουταβι εχει ορεξουλες για παιχνιδι κ του σπαει τα νευρα, αυτος απλα αδιαφορει κ παει σε ενα ψηλοτερο μερος για να κοιμηθει.

Για το θεμα παιδιου δεν εχω αποψη, αλλα εχοντας μεγαλωσει πολλα κουταβια, θα ελεγα ειναι αδυνατον να μεγαλωσεις κ παιδι ταυτοχρονα χωρις να λειψει κατι κ απο τα δυο αν δεν εχεις προτερη (μεγαλη) εμπειρια.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.753
7.278
Εχαριστω πολυ,
Ενταξει οταν θα ειναι κουταβι και δεν θα ξερει πολλα ναι συμφωνω να το βαζω στo crate,αλλα αργοτερα που θα μαθει πολλα πραγματα,παλι θα ειναι καλυτερα να το βαζω μεσα?
Όσον αφορά το θέμα της γάτας, υπάρχει κάποια περίοδος μετά τη γνωριμία τους που εσύ μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα πια. Πολλοί έχουμε (καλά εγώ όχι προσωπικά πλέον, μόνο στο πατρικό) γάτες και σκυλιά που συμβιώνουν χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό και όταν λείπουμε, αφού όμως περάσαμε μια περίοδο που θεμελιώθηκε η σχέση τους και είμασταν σίγουροι από τη συμπεριφορά όλων των μερών πώς απολύτως κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει αν μείνουν μόνα τους και για μεγάλο διάστημα. Μέχρι τότε δε μέναν ποτέ ανεπίβλεπτα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εχαριστω πολυ,
Oσο για το παιδι εχω μπερδευτει πολυ,αλλοι μου λενε ακριβως αυτο που μου λες και συ και αλλοι παλι ειναι τελειως αναποδοι(η σωστοι ισως..)και λενε πως θα ειναι οτι καλυτερο να μεγαλωσουν μαζι.
chris1981 καλως ηρθες..

θεωρω οτι το κουταβι αν μεγαλωσει με τη γατα δεν θα υπαρχει προβλημα..θα σου που ομως καλυτερα και μελη που εχουν και γατα και σκυλο..εγω που βρηκα το σκυλι μου ενηλικο δεν νομιζω ποτε να τα αφησω μονα τους και να φυγω..

οσο για το 2ο ερωτημα σου εγω θα σου προτεινα να αποκτησεις πρωτα το ενα και μετα το αλλο..το μεγαλωμα ενος κουταβιου ειναι δυσκολη υποθεση ειδικα για καποιον απειρο..
Θα πρεπει να ξυπνας στην αρχη τα βραδια, θα πρεπει να το εκπαιδευσεις στη πανα του που αυτο σημαινει αρκετα ατυχηματα, θα πρεπει να το κοινονικοποιησεις σωστα που αυτο σημαινει βολτες επαφες με αλλα σκυλια κλπ και ισως αργοτερα χρειαστει καποιου ειδους εκπαιδευση που απαιτει επισης χρονο.
Πιστευεις οτι ολα αυτα μπορουν να γινουν οταν θα υπαρχει και ενα νεογεννητο στο σπιτι? η κουραση θα ειναι απιστευτη με τα ξενυχτια, η γυναικα σου ή εσυ δεν θα εχετε την υπομονη να μαζευετε τα ατυχηματα που θα εχει το κουταβι και φυσικα το πρωτο καιρο με το νεογεννητο οι βολτες θα ειναι παρα πολυ περιορισμενες, που πιστευω θα ειναι αρκετα κακο για ενα κουταβι..

Αυτη ειναι η δικη μου αποψη μιλωνοντας θεωρητικα και χωρις να εχω γινει ουτε μανα, ουτε να εχω και τα 2 ταυτοχρονα..

chris1981

Well-Known Member
29 Νοεμβρίου 2012
52
1
ιωαννινα
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας,ναι το ξερω οτι θα ειναι παααρα πολυ δυσκολο αυτο,το εχουμε καταλαβει και οι 2 μας,απλα η αγαπη μας για τα ζωα ειναι τοσο μεγαλη που θα θελαμε πολυ να τα εχουμε μαζι μας και να ειμαστε μια πολυ χαρουμενη οικογενεια.
Δεν ειμαι τελειως απειρος παντα ειχα γατια και σκυλια(ενταξει γατια ειδικα μπορω να πω οτι εχω master:))oμως δεν θελω αυτη η αγαπη που εχουμε να μας βγει μπουμερανγκ και τελικα δεν καταφερουμε να εχουμε ολους ευτυχισμενους οπως τοσο πολυ θελουμε και οι 2 μας.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.115
1.392
εάν η γάτα σου δεν έχει πρόβλημα με τα σκυλιά δεν υπάρχει περίπτωση να φαγωθούνε...
αλλα σε γενικές γραμμές είναι πιο εύκολο να φέρεις γάτα σε σκύλο παρα το αντίθετο στο λέω εκ πείρας... τι σκύλο θέλεις να πάρεις?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εχαριστω πολυ,

Βρε το καλυτερο θα ειναι να μεγαλωσουν μαζι δεν ειπε κανεις το αντιθετο, απλα το θεμα ειναι το αν εσυ θα μπορουσες να ανταπεξελθεις στο μεγαλωμα ενος κουταβιου και ενος παιδιου ταυτοχρονα. Εκτος αν παρεις τωρα το σκυλο και μετα απο κανα χρονο και κατι να ερθει και το παιδακι. Το κουταβι θα πρεπει να μαθει που να κανει την αναγκη του και σωστους τροπους συμπεριφορας. Αν ομως εχεις μαζι και ενα μωρο να μεγαλωσεις οσο να ναι το κουταβι θα μεινει λιγο πισω στην εκπαιδευση. Εγω σου ξαναλεω ή πρωτα σκυλο και μετα απο 1-1μιση χρονο παιδι ή παιδι και μετα απο 4-5-6 χρονια κουταβι :)

chris1981

Well-Known Member
29 Νοεμβρίου 2012
52
1
ιωαννινα
εάν η γάτα σου δεν έχει πρόβλημα με τα σκυλιά δεν υπάρχει περίπτωση να φαγωθούνε...
αλλα σε γενικές γραμμές είναι πιο εύκολο να φέρεις γάτα σε σκύλο παρα το αντίθετο στο λέω εκ πείρας... τι σκύλο θέλεις να πάρεις?
boerboel,η λατρεια μου.....
Βρε το καλυτερο θα ειναι να μεγαλωσουν μαζι δεν ειπε κανεις το αντιθετο, απλα το θεμα ειναι το αν εσυ θα μπορουσες να ανταπεξελθεις στο μεγαλωμα ενος κουταβιου και ενος παιδιου ταυτοχρονα. Εκτος αν παρεις τωρα το σκυλο και μετα απο κανα χρονο και κατι να ερθει και το παιδακι. Το κουταβι θα πρεπει να μαθει που να κανει την αναγκη του και σωστους τροπους συμπεριφορας. Αν ομως εχεις μαζι και ενα μωρο να μεγαλωσεις οσο να ναι το κουταβι θα μεινει λιγο πισω στην εκπαιδευση. Εγω σου ξαναλεω ή πρωτα σκυλο και μετα απο 1-1μιση χρονο παιδι ή παιδι και μετα απο 4-5-6 χρονια κουταβι :)
κατι τετοιο σκεφτομαι και γω οτι ειναι πιο σωστο,και μαλλον θα παω πρωτα για τον σκυλο και μετα για το παιδι...:cool:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Χρηστο κουταβι και μωρο ειναι συσκολος συνδυασμος. Και γω προτεινω πρωτα σκυλακος και μετα το παιδι. Εξαλλου η εγκυμοσυνη κραταει 9 μηνες οποτε θεωρητικα ο σκυλος θα εχει χρονισει μεχρι να ερθει το παιδι, ακομα και αν βιαστεις :D.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.115
1.392
boerboel,η λατρεια μου.....
αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ήδη επιφανές μέλος του forum έχει 2 μεγαλόσωμα σκυλιά το ένα εκ αυτών boerboel και έναν γάτο επίσης άλλο μέλος με boerboel έχει και μικρά (αν δεν απατώμαι) παιδιά οποτε αυτοί είναι οι πιο κατάλληλοι να σε κατατοπίσουν!!!

chris1981

Well-Known Member
29 Νοεμβρίου 2012
52
1
ιωαννινα
αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ήδη επιφανές μέλος του forum έχει 2 μεγαλόσωμα σκυλιά το ένα εκ αυτών boerboel και έναν γάτο επίσης άλλο μέλος με boerboel έχει και μικρά (αν δεν απατώμαι) παιδιά οποτε αυτοί είναι οι πιο κατάλληλοι να σε κατατοπίσουν!!!
για τον john λες,ναι ξερω εχω διαβασει τα παντα στο θεμα με την μοκα,αλλα δεν εχει μικρα παιδια...μπορει ωστοσο να βοηθησει λεγοντας για την γατα και την συμβιωση οταν εφερε τον κουταβο και αν τα αφηνει μονα οταν λειπει.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.115
1.392
για τον john λες,ναι ξερω εχω διαβασει τα παντα στο θεμα με την μοκα,αλλα δεν εχει μικρα παιδια...μπορει ωστοσο να βοηθησει λεγοντας για την γατα και την συμβιωση οταν εφερε τον κουταβο και αν τα αφηνει μονα οταν λειπει.
άλλο μέλος γράφω με παιδιά ;)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα κι από μένα.

Πολύ σύντομα να σου γράψω ότι, ναι, τα δικά μου παιδιά είναι μεγάλα... και μόνο ένα από αυτά μένει μόνιμα μαζί μας...
Οσο για τα υπόλοιπα παιδιά μας, τα σκυλιά μου (επειδή, όπως καταλαβαίνεις, δεν ξέρουν να διαβάζουν ταυτότητες) νιώθουν ως εξής: "σας αγαπάω, μα δεν παντρεύομαι"...

Το άλλο μέλος που νομίζω ότι έχει μικρά παιδιά (βέβαια, θάχουν μεγαλώσει λιγάκι, μέχρι τώρα) είναι ο dkoriss, που μπορεί να σου πει για τη συμβίωση του Boerboel με πολύ μικρά παιδιά...

Μιά γενική σκέψη μου, όμως, λέει ότι, παρότι λατρεύω τα μαστιφοειδή που έχω, καθώς και (όλα σχεδόν) τα Ορεινά Ποιμενικά... αν ήμουν στη δική σου "φάση", θα προσανατολιζόμουν σε κάτι πιο "χαλαρό", για αρχή... και, σε δεύτερη φάση, κάτι λίγο λιγότερο "χαλαρό"... και σε τρίτη (ή και τέταρτη) φάση, μπορεί να κατέληγα στο σκυλί "των ονείρων μου"...

Δηλαδή, αρχικά, θα προσανατολιζόμουν σε φυλή (ή "αυτόνομο" σκυλί - διαλεγμένο ημίαιμο, δηλαδή) που θα είχε τις πιθανότητες να συμβάλει σε μιά πραγματικά ανέμελη οικογενειακή ζωή...:)

Υ.Γ. Η συμβίωση με μιά καλότροπη γάτα μη σε απασχολεί ιδιαίτερα, εφόσον η γάτα έχει φτάσει πρώτη στο σπίτι...

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.115
1.392
είναι γιατί έχεις επιλέξει και μια πολύ δυναμική φυλή!!! εδώ εγώ το σκέφτομαι όταν θα έρθει η στιγμή να κάνω ένα παιδάκι πως θα τα φέρω βόλτα με σκύλο γατιά και άντρα :p

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.115
1.392
εφόσον η γάτα έχει φτάσει πρώτη στο σπίτι...
εγώ διαφωνώ σε αυτό Jhonk!!!
έχω 3 γατιά τα 2 πριν το σκύλο και το τελευταίο μετά...
οι ισορροπίες είναι εντελώς διαφορετικές...
οι 2 πριν δεν τον έχουν αποδεχτεί στο 100%
σε αντίθεση με τον νέο που κοιμάται αγκαλιά με τον σκύλο

και μάλιστα η μια αν πάει ο μπόμπιρας και ξαπλώσει διπλα της θα του χώσει και μια σφαλιάρα

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...μπορει ωστοσο να βοηθησει λεγοντας για την γατα και την συμβιωση οταν εφερε τον κουταβο και αν τα αφηνει μονα οταν λειπει.
Οταν λείπουμε όλοι:

1. Η Μόκα ελεύθερη, παντού και πάντα...
2. Ο γάτος κλεισμένος στα "διαμερίσματά του"...
3. Ο κούταβος, μέσα στο crate του...

Αυτή η διάταξη ισχύει, γιατί υπάρχουν κάποιοι "θανατηφόροι" συνδυασμοί:

Η Μόκα, όπως καταλαβαίνεις, έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη μας, σε όλα τα επίπεδα... αλλά...

Α. Μόκα και κούταβος: Μπορεί να ξεκινήσει παιχνίδι που θα σημάνει, τελικά, πολλές ζημιές - μετακομίσεις κλπ... αυτό το δοκιμάζουμε σταδιακά, λείποντας λίγη ώρα, για αρχή... τα αποτελέσματα είναι θετικά, μέχρι στογμής... πιάνει ο καθένας τη γωνιά του και μελαγχολούν παρέα...

Β. Μόκα και γάτος: Ακόμα χειρότερος συνδυασμός, γιατί ο γάτος έχει την κακή συνήθεια να ανεβαίνει ψηλά και να πετάει πράγματα στη Μόκα (για να παίξουν), η οποία κινδυνεύει να τα φάει και να πάθει μεγάλο κακό...

Τώρα, συμβίωση γάτου - κούταβου: ΙΔΑΝΙΚΗ !!!
Απλά, πάντα (όταν λείπουμε) ανησυχούμε, κυρίως, μήπως ο γάτος βγάλει κανα μάτι του Casper, πάνω στα παιχνίδια τους... και, δευτερευόντως, μήπως ο Casper "μασουλήσει" τον γάτο περισσότερο απ' ότι συνήθως...

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.025
Νεότερο μέλος
DinaT