Γατακι έξω απο την πόρτα του σπιτιού.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Απο χθες το βράδυ εχει έρθει ένα γατάκι έξω ακριβώς απο το σπίτι μου, μου φαινεται να ειναι εβδομάδων μόλις. Μια σταλιά ειναι, και ολομόναχο. Το ταίζω, του βάζω νερό αλλα θα ήθελα να προσπαθήσω να το βάλω στο σπίτι γιατί χρειάζεται φροντίδα...Βρεχει και συνέχεια αυτες τις μέρες και το κακόμοιρο δεν ξεκουνιέται απο εκεί.

η Σύλβια όμως, π'αει στην εξωπορτα μπροστα και χωνει την μυτη της στη μουσουδα, το μυριζει και τρελαινεται, φυσαει ξεφυσάει, κλα'ιει ,γαυγίζει (αρχισε να μιμείται και το νιαούρισμα) και φοβάμαι πολύ να φέρω τον σκυλο και γάτα σε επαφή.
Θέλω να σεβαστω το σκυλι που δεν έχει την καλύτερη σχεση με τις γατες, αλλα αν υπάρχει καποιος τρόπος να ανέχεται η Συλβια το γατί , θα ήθελα να το δοκιμάσω.
Σκεφτομαι να βρω εναν ανθρωπο να δώσω το γατί, αλλα προς το παρόν δεν έχω καποιον υποψιν μου.
Πως μπορώ να το χειριστώ λέτε?

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Οταν λες δενε χει τις καλυτερες σχεσεις τι εννοεις? Παιζει να το πιασει και να του σπασει το λαιμο??

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Οταν λες δενε χει τις καλυτερες σχεσεις τι εννοεις? Παιζει να το πιασει και να του σπασει το λαιμο??
Οχι αλλα θα το κυνηγάει χωρις σταματημο νομίζω. Δεν έχει δαγκώσει γάτα ποτέ.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Μαλλον το γατακι θες να σεβαστεις τοτε!!:D
Βρε μηπως τα κυνηγαει για να παιξει??

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον θες να το βάλεις μέσα...γνώμη μου το βάζεις σε ένα δωμάτιο που δεν θα έχει πρόσβαση η Σύλβια και άμα κάνει την δύσκολη απέξω ε..βάλτης και μια φωνούλα δεν θα πάθει κάτι. Αν συνηθίσει την παρουσία του γατιού νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα μετά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ακριβως τα ίδια και εμεις με τη Σελιν οταν καθεται γάτα στην εξωπορτα μας. Κόβει από αερα και κουρνιάζουν εκει. Μόλις τη δω να φυσάει-ξεφυσάει στην πορτα καταλαβαίνω και της το κόβω. Αλλά και που κυνηγάει τις γατες από περιεργεια και για να παιξει, πού ξερει κανεις πώς θα αντιδράσει η γάτα αν στριμωχτει?

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Κάπου είχα διαβάσει για έναν σκύλο που δεν τα πήγαινε καλά με τις γάτες ότι δέχτηκε μωρό γατάκι σιγά σιγά και περιέγραφε η κοπέλα το πώς το έβαλε στο σπίτι. Νομίζω της maxinikol ήταν το θέμα.
Κάνε μιά αναζήτηση, ίσως πάρεις καμιά ιδέα! :)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Και η δικια μου δεν τα παει καλα με τις γατες, με τα μωρα ομως δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.
Συλβοσκυλο σου εχω στειλει π.μ.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Η γατα αμα στριμωχτει σιγουρα θα το ριξει το μπουκετο της...δε θα μασησει ακομα και μωρο να ειναι, οποτε προσεχουμε μην εχουμε κανα ατυχημα με τα ματια του σκυλου.
Κατα τα αλλα θα συμφωνησω με Σταματια.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εξω δε προκειται να ζησει καποιο αμαξι θα το φαει. Εχω βρει πολλες φορες γατακια, τα δικα μου τα σκυλια ειναι εξοικιωμενα βεβαια, αλλα τα γατια φοβουνται.
Το θεμα ειναι να τα φερεις σιγα σιγα σ επαφη, μπορεις ας πουμε να χεις καποιο απο τα δυο στο crate ουτως ωστε να μυριζονται με σχετικη ασφαλεια. Συνηθως επισης, οπως και στα σκυλια, βοηθαει να μην ερθουν σ επαφη μουρη με μουρη αλλα ο ενας να μυρισει το πισω μερος του αλλου.
Αν ο σκυλος σου δεν εχει επιθετικοτητα προς τις γατες, να θελει ας πουμε να τις ξεσκισει, και του δωσεις να μυρισει τον πωπο της γατας, δυσκολα θα της επιτεθει.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Συλβόσκυλο και η δικιά μου θέλει να κυνηγάει τις γάτες που βλέπουμε έξω.
Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θέλει να τους κάνει κακό ή αν την εντυπωσιάζει η ταχύτητα τους. Πάντως σε γάτα δεν έχει επιτεθεί ποτέ, ενώ το έκανε σε πουλί (το κρατούσε με τα δυο μπροστά της πόδια αλλά ευτυχώς το πουλί μπόρεσε να φύγει).

Τέλος Μαΐου μια κοπέλα που ασχολείται με τις γάτες μου είχε προτείνει να φιλοξενήσω μία καθώς πολλά σπίτια φιλοξενίας είναι φοιτητές και τον Ιούνιο είχαν εξεταστική.
Η κοπέλα αυτή σε συζήτηση μας μου είχε πει “να ξέρεις ότι η γάτα βάζει τους κανόνες στο σπίτι”.
Τελικά στο γατί διαγνώσθηκε ένα πρόβλημα υγείας και έτσι προτιμήθηκε ένα σπίτι με ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε γάτες και θα μπορούσαν να το περιποιηθούν.

Ψάχνοντας το θέμα της συγκατοίκηση είχα δει στη σελίδα της Γατοομοάδας Θεσσαλονίκης πως να φέρεις σε επαφή σε σπίτι με σκύλο το νέο γάτο. Πρόσφατα που το έψαχνα δε το έβρισκα. Αν θυμάμαι καλά όμως έλεγε στην αρχή να έχεις το γάτο σε ένα μικρό δωμάτιο για να συνηθίσει το χώρο (αναφερόταν βέβαια σε γάτο που δεν ήξερε πριν καθόλου τη νέα του οικογένεια) και μετά να τους έχεις, αν είναι δυνατόν, σε ένα δωμάτιο χωρισμένο στα δύο πχ με κάγκελα που έχουν για τα μωρά ώστε να παρατηρούν το ένα το άλλο αλλά να μην μπορούν να έρθουν σε επαφή.
Αν ψάξεις έχει και ένα βίντεο στο παρά τρίχα που, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, έχει τον σκύλο σε κλουβί μεταφοράς, το γάτο απ' έξω και ταΐζει και τα δύο ζώα για να συνδυάσουν θετικά την παρουσία το ένα του άλλου.

Εμείς τελικά σε επαφή με γάτο ήρθαμε λίγο αργότερα. Το καλοκαίρι η μαμά μου βρήκε απέναντι από το σπίτι ένα γατάκι. Το πήρε, το έβαλε στην αυλή και το περιποιείται. Ο γάτος ήταν ήδη ένα μήνα πριν πάμε εγώ και η Λάρα για καλοκαίρι οπότε γνώριζε τους δικούς μου και θεωρούσε την αυλή σπίτι του.
Όταν πήγαμε την πρώτη μέρα είχα τη Λάρα σε τσάντα μεταφοράς (ερμητικά κλειστή!) και ο γάτος ήρθε κοντά μας. Παρότι ήταν νωρίς, την επόμενη μέρα πήρα το γάτο στα πόδια μου, ο οποίος είναι πολύ χαδιάρης, έβαλα τη Λάρα στη τσάντα πολύ κοντά μας για να μας βλέπει και να τον μυρίζει. Μετά άνοιξα την τσάντα και τέλος ενώ ο γάτος ήταν τελείως χαλαρός έβγαλα το σκύλο και τον κράτησα δίπλα μου, αλλά όχι πάνω στην καρέκλα.
Τελικά παρά τις αρχικές μου αμφιβολίες τις επόμενες μέρες ο σκύλος ήταν αυτός που προκαλούσε το γάτο σε παιχνίδι -κάνοντας την "υπόκλιση", και ο γάτος τον κοιτούσε με δυσπιστία ή έφευγε.
Επίσης, έτυχε μία φορά η γάτα να προσπαθήσει να “χαστουκίσει” το σκύλο.
Βέβαια πρέπει να πω ότι στην περίπτωση μου τα δύο ζώα δεν έμεναν ποτέ μόνα τους και όποτε βρίσκονταν ήταν υπό την παρουσία ανθρώπου.

Τώρα άσχετο αλλά θα αναφέρω και ένα σκηνικό από το καλοκαίρι στους γονείς μου με το σκύλο και τη γάτα. Μια μέρα κάθομαι στην αυλή με τα δύο ζώα να κάθονται στο γκαζόν. Σε κάποια φάση μπαίνει από την ξύλινη αυλόπορτα ένας τύπος και χωρίς καν να χαιρετίσει πάει προς το σιδερένιο “ντουλάπι” με τα ρολόγια της ΔΕΗ (οι δίπλα που έλλειπαν καιρό και είχαν αποσυνδέσει το ρεύμα ζήτησαν επανασύνδεση και μας είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει συνεργείο). Η Λάρα ορμάει γαβγίζοντας προς το μέρος του και αυτός στέκεται μπροστά στα ρολόγια. Εγώ δεν επεμβαίνω αφού θεωρώ απίθανο πχ να την κλωτσήσει στην αυλή μου παρουσία μου και επίσης θεωρώ απαράδεκτο τον αγενή τρόπο με τον οποίο μπήκε. Η Λάρα λοιπόν, αφού αυτός δε φεύγει, του δαγκώνει το μπατζάκι (πρώτη και μοναδική φορά την είδα να δαγκώνει) και αυτός της λέει... “εεε... πήγαινε στη γάτα”!!!!

Όταν εγώ είχα απευθυνθεί στη Hlilana μου είχε στείλει εξαιρετικό πμ με αναλυτικές πληροφορίες! Την ευχαριστώ! :)
Θα σου έλεγα λοιπόν εκμεταλλεύσου την!

Συλβόσκυλο εννοείται ότι περιμένουμε το βίντεο με τη Σύλβα να “νιαουρίζει”!!
Και να σου θυμίσω ότι περιμένουμε βίντεο με τη Σύλβα να (ανθρωπο)μιλάει!!
Και αν ξεκινήσεις τις κινηματογραφήσεις τράβα και όταν... κάνει τις.... “δύο δουλίτσες”!! :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα δικα μου ξερουν απο ανεκαθεν γατια- και οταν ηρθαν σπιτι μας, προυπηρχε και ενας γατος.
Δεν τον ειχαν πειραξει ΠΟΤΕ ( ασε που ηταν και γομαρι και δεν μασσαγε) αλλα οταν στο χωριο τον αφηναμε να περιφερεται ελευθερα, καθε φορα που ερχοταν σπιτι και ηθελε να μπει στην αυλη, του ορμουσαν για να τον κυνηγησουν. Λες και δεν τον αναγνωριζαν, οτι ηταν δικος μας.
Αλλα επειδη αυτος δεν ετρεχε, οπος εκαναν τα αλλα ( τα ξενα) γατια, σταματουσαν εκει.

Μετα ειχαμε μια περιοδος χωρις γατα ( ειχε πεθανει ο γατος μας)- και οποια γατα εμφανιζονταν στην αυλη μας, την κηνηγουσαν.
Μεχρι που μια μερα ηρθε ο Roccos!!
Κατεβηκα, ανοιξα την πορτα, ετρεξαν ολες μαζι εξω και αυτος καθοταν στην μεση της αυλης μας!
Ετρεχαν καταπανω του- αρχισαν να πηδανε, να γαυγιζουν να τον σπροχνουν με την μουσουδα τους- για να τον κανουν να τρεξει- για να τον κυνηγανε. Αλλα αυτος δεν εκανε τιποτα! Καθοταν εκει και δεν κουνηθηκε- οταν αρχισαν να ηρεμουν και να τον κοιτανε εκπληκτες, σηκοθηκε και περπατουσε γυρο τους, τριφτικε πανω τους και εμειναν με το στομα ανοιχτο.
Του εβαλα να φαει και απο τοτε ειναι "δικος μας".! Βασικα της γειτονιας. Κανονικα εχει ενα σπιτακι και κρεβατακι στην πυλοτη μας και εκει τρωει και περναει πολλες ωρες. Αλλα οταν κανει κρυο, κοιμαται στους γειτονες, που τον βαζουν μεσα στο σπιτι. Οταν κανει ζεστη παει απεναντι στο συνεργειο αυτοκινητων και καθεται εκει στο γραφειο που εχουν αιρκοντισιον. Με τα σκυλια μου τα παει πολυ καλα!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Πρόσφατα γνώρισα έναν παπαγάλο που γαβγίζει - περιμένω με αγωνία το βιντεάκι της Σύλβιας να νιαουρίζει, επίσης :)

Σοβαρά τώρα, ελπίζω με τη βοήθεια της γκουρού Ηλιάννας να το πετύχετε και να κάνουν καλό παρεάκι! Αφού δε τη βλέπεις να είναι επιθετική, πιστεύω έχεις πολύ καλές ελπίδες. Αναμένουμε ενημέρωση!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Παρτο μεσα. Μη φοβασαι θα δεις οτι θα βρουν το ρυθμο τους. Στην αρχη να εισαι συνεχεια απο πανω τους και να μην τα αφηνεις λεπτο απο τα ματια σου μεχρι να σιγουρευτεις οτι το σκυλι δεν εχει σκοπο να το βουτηξει ασχημα. Βαλτης και καμια φωνη οταν το παρατραβαει. Ο σκυλος μου οταν τον μαζεψαμε κυνηγουσε ολες τις γατες. Εκτος απο τον γατο που εχουμε εδω κι ενα χρονο μεσα στο σπιτι πριν απο μια εβδομαδα μαζεψαμε ενα μικροσκοπικο γατακι απο τη μεση του πουθενα. Φαινεται ειναι η περιοδος που εχει γεννητουρια και τα ξεφορτωνονται. :(

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Επισης να πω οτι αν το γατι ειναι μωρο και ειναι κουλ και οχι αγριο ειναι σχεδον απιθανο να κανει ζημια σε εναν ενηλικο σκυλο. Δεν αφηνω ομως ποτε τη Μοκα οταν φευγω μονη της με το/τα γατια γιατι δεν της εχω εμπιστοσυνη.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Κανονικα εχει ενα σπιτακι και κρεβατακι στην πυλοτη μας και εκει τρωει και περναει πολλες ωρες. Αλλα οταν κανει κρυο, κοιμαται στους γειτονες, που τον βαζουν μεσα στο σπιτι. Οταν κανει ζεστη παει απεναντι στο συνεργειο αυτοκινητων και καθεται εκει στο γραφειο που εχουν αιρκοντισιον.
Θεός ο γάτος! :cool:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Σας ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες! Τα εβλεπα σκουρα εγω αλλα μου δωσατε ελπίδες για το παλιοσκυλο!Ισως να ειναι περιεργη απλα.
Μολις γυρίσω σπίτι θα προσπαθησω να το βάλω μεσα...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Γνώμη μου είναι να σηκώσεις το γατάκι αγκαλιά και μόλις πάει η άλλη να κάνει τίποτα χαζά να την μαλώσεις...να μην της επιτρέψεις να κάνει <τσαμπουκά>. Καλή επιτυχία!!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αν το σηκωσει αγκαλια και το γατι τρομαξει υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να τη κανει ριγε. Μια φορα το εκανα και η Μοκα εκανε κατευθειαν τη κινηση να το προκαλεσει για παιχνιδι, τρομαξε κι εγω το μετανιωσα πολυ πικρα.

Εγω 2 πραγματα θα εκανα.
1) Θα το επιανα απο τον σβερκο και θα γυρναγα το πωπο του να το μυρισει η Συλβια και σιγα σιγα να ανεβαινε ολο και πιο πανω κρατωντας τη Συλβια απο το κολαρο ωστε να μπορω ανα πασα στιγμη να τη συγκρατησω.
2) Θα εβαζα ενα απο τα 2 στο crate και θα αφηνα το αλλο εξω να μυριστουν για λιγο και μετα θα το εβγαζα εξω.

Εγω κανω το πρωτο και δινω παντα στο γατι τη δυνατοτητα αν φοβηθει να εχει μερος να κρυφτει. Η γνωριμια των γατιων με τη Μοκα γινεται παντα αμεσα γιατι δεν εχουμε τη πολυτελεια του δευτερου δωματιου. Υπαρχει το ενδεχομενο το γατι να τρομαξει και η Συλβια να ψιλοφρικαρει, αυτο δεν σημαινει οτι θα γινεται μονιμα, εγω θα εδινα περιθωριο αρκετες ημερες να δω πως θα εξελιχθει το θεμα :)