Συλβόσκυλο και η δικιά μου θέλει να κυνηγάει τις γάτες που βλέπουμε έξω.
Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θέλει να τους κάνει κακό ή αν την εντυπωσιάζει η ταχύτητα τους. Πάντως σε γάτα δεν έχει επιτεθεί ποτέ, ενώ το έκανε σε πουλί (το κρατούσε με τα δυο μπροστά της πόδια αλλά ευτυχώς το πουλί μπόρεσε να φύγει).
Τέλος Μαΐου μια κοπέλα που ασχολείται με τις γάτες μου είχε προτείνει να φιλοξενήσω μία καθώς πολλά σπίτια φιλοξενίας είναι φοιτητές και τον Ιούνιο είχαν εξεταστική.
Η κοπέλα αυτή σε συζήτηση μας μου είχε πει “να ξέρεις ότι η γάτα βάζει τους κανόνες στο σπίτι”.
Τελικά στο γατί διαγνώσθηκε ένα πρόβλημα υγείας και έτσι προτιμήθηκε ένα σπίτι με ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε γάτες και θα μπορούσαν να το περιποιηθούν.
Ψάχνοντας το θέμα της συγκατοίκηση είχα δει στη σελίδα της Γατοομοάδας Θεσσαλονίκης πως να φέρεις σε επαφή σε σπίτι με σκύλο το νέο γάτο. Πρόσφατα που το έψαχνα δε το έβρισκα. Αν θυμάμαι καλά όμως έλεγε στην αρχή να έχεις το γάτο σε ένα μικρό δωμάτιο για να συνηθίσει το χώρο (αναφερόταν βέβαια σε γάτο που δεν ήξερε πριν καθόλου τη νέα του οικογένεια) και μετά να τους έχεις, αν είναι δυνατόν, σε ένα δωμάτιο χωρισμένο στα δύο πχ με κάγκελα που έχουν για τα μωρά ώστε να παρατηρούν το ένα το άλλο αλλά να μην μπορούν να έρθουν σε επαφή.
Αν ψάξεις έχει και ένα βίντεο στο παρά τρίχα που, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, έχει τον σκύλο σε κλουβί μεταφοράς, το γάτο απ' έξω και ταΐζει και τα δύο ζώα για να συνδυάσουν θετικά την παρουσία το ένα του άλλου.
Εμείς τελικά σε επαφή με γάτο ήρθαμε λίγο αργότερα. Το καλοκαίρι η μαμά μου βρήκε απέναντι από το σπίτι ένα γατάκι. Το πήρε, το έβαλε στην αυλή και το περιποιείται. Ο γάτος ήταν ήδη ένα μήνα πριν πάμε εγώ και η Λάρα για καλοκαίρι οπότε γνώριζε τους δικούς μου και θεωρούσε την αυλή σπίτι του.
Όταν πήγαμε την πρώτη μέρα είχα τη Λάρα σε τσάντα μεταφοράς (ερμητικά κλειστή!) και ο γάτος ήρθε κοντά μας. Παρότι ήταν νωρίς, την επόμενη μέρα πήρα το γάτο στα πόδια μου, ο οποίος είναι πολύ χαδιάρης, έβαλα τη Λάρα στη τσάντα πολύ κοντά μας για να μας βλέπει και να τον μυρίζει. Μετά άνοιξα την τσάντα και τέλος ενώ ο γάτος ήταν τελείως χαλαρός έβγαλα το σκύλο και τον κράτησα δίπλα μου, αλλά όχι πάνω στην καρέκλα.
Τελικά παρά τις αρχικές μου αμφιβολίες τις επόμενες μέρες ο σκύλος ήταν αυτός που προκαλούσε το γάτο σε παιχνίδι -κάνοντας την "υπόκλιση", και ο γάτος τον κοιτούσε με δυσπιστία ή έφευγε.
Επίσης, έτυχε μία φορά η γάτα να προσπαθήσει να “χαστουκίσει” το σκύλο.
Βέβαια πρέπει να πω ότι στην περίπτωση μου τα δύο ζώα δεν έμεναν ποτέ μόνα τους και όποτε βρίσκονταν ήταν υπό την παρουσία ανθρώπου.
Τώρα άσχετο αλλά θα αναφέρω και ένα σκηνικό από το καλοκαίρι στους γονείς μου με το σκύλο και τη γάτα. Μια μέρα κάθομαι στην αυλή με τα δύο ζώα να κάθονται στο γκαζόν. Σε κάποια φάση μπαίνει από την ξύλινη αυλόπορτα ένας τύπος και χωρίς καν να χαιρετίσει πάει προς το σιδερένιο “ντουλάπι” με τα ρολόγια της ΔΕΗ (οι δίπλα που έλλειπαν καιρό και είχαν αποσυνδέσει το ρεύμα ζήτησαν επανασύνδεση και μας είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει συνεργείο). Η Λάρα ορμάει γαβγίζοντας προς το μέρος του και αυτός στέκεται μπροστά στα ρολόγια. Εγώ δεν επεμβαίνω αφού θεωρώ απίθανο πχ να την κλωτσήσει στην αυλή μου παρουσία μου και επίσης θεωρώ απαράδεκτο τον αγενή τρόπο με τον οποίο μπήκε. Η Λάρα λοιπόν, αφού αυτός δε φεύγει, του δαγκώνει το μπατζάκι (πρώτη και μοναδική φορά την είδα να δαγκώνει) και αυτός της λέει... “εεε... πήγαινε στη γάτα”!!!!
Όταν εγώ είχα απευθυνθεί στη Hlilana μου είχε στείλει εξαιρετικό πμ με αναλυτικές πληροφορίες! Την ευχαριστώ!
Θα σου έλεγα λοιπόν εκμεταλλεύσου την!
Συλβόσκυλο εννοείται ότι περιμένουμε το βίντεο με τη Σύλβα να “νιαουρίζει”!!
Και να σου θυμίσω ότι περιμένουμε βίντεο με τη Σύλβα να (ανθρωπο)μιλάει!!
Και αν ξεκινήσεις τις κινηματογραφήσεις τράβα και όταν... κάνει τις.... “δύο δουλίτσες”!! :lol: