Γαλλικό Μπουλντόγκ ή μινιατουρ Μπουλ Τεριερ;

ministo

Member
10 Δεκεμβρίου 2010
9
0
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη για ορισμένα λάθη στην πλοήγηση!Χαίρομαι που γίνομαι μέλος αυτής της κοινότητας! Το τελευταίο διάστημα αποφάσισα να αποκτήσω ένα σκύλο! Μένω σε διαμέρισμα και εργάζομαι ώρες γραφείου που σημαίνει και κάποια απογεύματα για 2-3 ώρες. Ύστερα απο έρευνα κατέληξα σε Γαλλικό μπουλντογ ή μίνι μπουλ τεριε..Παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας για την ιδανικότερη επιλογή!
ευχαριστω εκ των προτερων και αν υπάρχει κάποια διευκρύνιση ειμαι πρόθυμος να τη δώσω

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ θα ήθελα να μου πείς με ποιά κριτήρια διάλεξες αυτές τις φυλές γιατί απέχουν αρκετά σαν περιπτώσεις και υποψιάζομαι ότι έχεις λάθος κριτήρια

ή αν προτιμάς πές μας τι θέλεις απο τον μελλοντικό σου σκύλο

ministo

Member
10 Δεκεμβρίου 2010
9
0
Να σου πω πως περίπου κατέληξα!Ψλαχνω μικρόσωμο (διαμέρισμα)σχετικά σκύλο που θα έχει όμως μία σχετική μυική δύναμη!Δηλαδή θεωρώ και το γαλλικό και το μινι το συνδυάζουν αυτό με ενέργεια και ένταση και έχουν ανάγκη για άθληση, γεγονός που μου αρέσει και μπορώ να το προσφέρω! Τώρα σαν χαρακτήρες δεν βρήκα ιδιαίτερες διαφορές (μπορεί να κάνω και λάθος)!
τωρα, δεν ξέρω τι άλλο εννοείς?

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
εγώ θα ήθελα να μου πείς με ποιά κριτήρια διάλεξες αυτές τις φυλές γιατί απέχουν αρκετά σαν περιπτώσεις και υποψιάζομαι ότι έχεις λάθος κριτήρια

ή αν προτιμάς πές μας τι θέλεις απο τον μελλοντικό σου σκύλο
Ετσι!

Τουλάχιστον για τα bull terrier,
να έχεις υπόψη ότι σαν χαρακτήρες δεν διαφέρουν από τα standard!
Προσωπικά δεν σου το προτείνω για πρώτο σκύλο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και ειδικά σε αντιπαράθεση με γαλλικό μπουλντόγκ εμένα μου ακούγεται σαν να λέμε "ενυδρείο ή μαιμού σε κλουβί"

ministo

Member
10 Δεκεμβρίου 2010
9
0
Δηλαδη θεωρείτε οτι το μινι μπουλ τεριε ειναι πιο δυσκολο στην εκπαιδευση του, στην διαμονή του σπίτι κτλ?? Το λέω επειδη και ενας φίλος μου έχει γαλλικο και δεν τα πολυκαταφερνει...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
διαφορετικά επίπεδα ενέργειας
διαφορετικά σκυλιά πολύ
άλλη προσεγγιση γενικά
απο εκπαιδευσιμότητα -το έχω ξαναπεί- μετράει πιο πολύ εσύ τι κάνεις και βέβαια τι έκανε ο εκτροφέας του σκύλου, παρά η φυλή έτσι απλά....

πες μας τα κριτήριά σου......

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Δηλαδη θεωρείτε οτι το μινι μπουλ τεριε ειναι πιο δυσκολο στην εκπαιδευση του, στην διαμονή του σπίτι κτλ?? Το λέω επειδη και ενας φίλος μου έχει γαλλικο και δεν τα πολυκαταφερνει...
Καλά, το τι κάνει ο φίλος σου δεν είναι ενδεικτικό.;)

Θα σου απαντήσουν και άλλα μέλη για τα bulldogs.

ministo

Member
10 Δεκεμβρίου 2010
9
0
Τα κριτηρια σας τα εξηγησα..τωρα οταν εσυ αναφερεις αλλα επιπεδα ενεργειας..αλλη προσεγγιση κτλ..τι ακριβως εννοεις? και πως το εκλαμβανεις?
π.χ. σε επαφη με αλλα ζωα ποια η διαφορα? σε ενεργεια μεσα στο σπιτι (ζημιες, εκτονωση κτλ??), σε γαυγισμα?, σε ανεξαρτησια(αν χρειαζεται να μενει 6-8 ωρες σπιτι?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γεια σου!

Το γαλλικο παντος δεν ειναι σκυλος που μενει ευκολα πολλες ωρες μονος του στο σπιτι, και μαλιστα χωρις να κανει ζημιες!!
Ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα σκυλια!
Τωρα για το αν ειναι αθλητικα- ναι, ειναι!
Αλλα σε αλλα επιπεδα, απο οτι φανταζεται ο "μεσος ενδιαφερομενος". Τα γαλλικα ειναι "παλαιστες"- οχι αθλητες του στιβου. Δεν ειναι για μεγαλες βολτες, ιδιως το καλοκαιρι. Εμεις περπαταμε τωρα κανα 3 ωρω ανετα- αλλα το καλοκαιρι καθολου- ολη μερα στην αυλη και στην πισινα τους και μονο το βραδυ η πολυ πρωι μικρες βολτες.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.399
10.580
Athens
Για τα μπουλ τεριέ δεν γνωρίζω, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο αθλητικά από τα γαλλικά μπουλντόγκ - συνεπώς θα έχουν και μεγαλύτερες ανάγκες εκτόνωσης. Το γαλλικό μπουλντόγκ δεν είναι σκυλί που θα το πάρεις μαζί στο τζόγκιγκ ή θα πάρεις τα βουνά για πολλές ώρες. Είναι ιδανικό "αστικό" σκυλί. Δεν έχει "προβλήματα" χαρακτήρα - είναι ίσως λίγο "ξεροκέφαλα" μερικές φορές. Είναι μια καλή λύση για έναν "πρωτάρη".

Δεν είναι "γαυγιστερά" σκυλιά. Όσον αφορά τις ζημιές, θεωρώ πως ισχύει ότι και με τα περισσότερα σκυλιά όταν μένουν μόνα τους και ψάχνουν ενδιαφέροντα - εγώ έχω κλάψει μερικά έπιπλα. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει κουτάβι ή σκυλί που να μην κάνει ζημιές αν βρει την ευκαιρία μόνο του.

Στο θέμα κατά πόσο θα μείνει μόνο του, θεωρώ πως όπως το μάθει κανείς. Πόσες ώρες την ημέρα θα είναι μόνο του?

Είναι σκυλί που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες θερμοκρασίες, δηλαδή οπωσδήποτε aircondition το καλοκαίρι, θάλασσα τις πρωινές ώρες και όχι βόλτες το καταμεσήμερο. Αυτό ισχύει βέβαια για τα περισσότερα σκυλιά, αλλά ακόμη περισσότερο για τα γαλλικά μπουλντόγκ.

Η επιλογή του θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, διότι η φυλή μαστίζεται από προβλήματα όπως:
- Αναπνευστικά προβλήματα
- Προβλήματα σπονδυλικής στήλης και εξάρθρωσης επιγονατίδας
- Δερματικά προβλήματα και αλλεργίες

Συνεπώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή του εκτροφέα που θα σου δώσει κουτάβι. Ο σωστός εκτροφέας θα πρέπει να κάνει εξετάσεις στους γεννήτορες για τα θέματα σπονδυλικής στήλης και επιγονατίδας και αυτοί να είναι πιστοποιημένοι για αυτά, όπως και να μην βάζει σε αναπαραγωγή σκυλιά με αναπνευστικά προβλήματα.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
- είναι ίσως λίγο "ξεροκέφαλα" μερικές φορές.
Αν είναι ξεροκέφαλα τα γαλλικά,
τα bull terriers τι είναι?

Είναι ο ορισμός του ξεροκέφαλου σκύλου!

Εχουμε μια φράση που λέμε:
Αν του "καρφώσει" ότι θα περάσει μέσα από τον τοίχο,
θα τον χτυπάει μέχρι να το κάνει!

Ενα αστείο χαρακτηριστικό παράδειγμα συμπεριφοράς τους!:D

4:10

[video=youtube;MWvCcwTw7Ac]http://www.youtube.com/watch?v=MWvCcwTw7Ac[/video]

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
:D Το παίρνω πίσω για την ξεροκεφαλιά στα γαλλικά!
Kαι εσάς σας αγαπάμε, αλλά αυτή είναι η ειδικότητα μας!

Στην κουζίνα έχουμε δυο πόρτες που οδηγούν στον ίδιο χώρο!
Η απόσταση των δύο πορτών είναι μικρότερη από 1 μέτρο.
Η δικιά μου τόσα χρόνια θέλει να περνάει απο την κλειστή!!!!!! :eek: :D
Χαχαχαχαχα! :D

ministo

Member
10 Δεκεμβρίου 2010
9
0
Δηλαδη ρε παιδια που καταληγουμε?? να σας πω την αληθεια εγω κλεινω προς το μινι μπουλ τεριε..ΑΣε σωματοδομη δεν ειναι του ιδιου μεγεθους?

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Τι που καταλήγουμε? :confused:
Σου λέμε μεταξύ των δύο φυλών που αναφέρεις, πάρε το γαλλικό!
Τι άλλο να σου πούμε?

Αν θες πάντως, υπάρχουν και άλλες μικρόσωμες φυλές!
Τα κοκόνια τα ξέρεις? ;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
έχεις δίκιο-μου διέφυγε το πόστ σου με τα κριτήρια

για τα σκυλάκια που ανέφερες θα το αφήσω στους φίλους που έχουν ήδη και απο όσο ξέρω είναι έμπειροι και με την φυλή τους και με το φόρουμ
άκουσέ τους

Περι κοκονακίων που αναφέρθηκαν - αλλά και γενικά οτιδήποτε φυλής κουταβάκια η αρχή θα είναι δύσκολη εφόσον πρέπει να λείπεις απο το σπίτι και δεν υπάρχει άλλος εκεί.
Ισως να φρόντιζες να έπαιρνες κουταβάκι όταν θα έχεις άδεια απο την δουλειά?
όχι ότι θα πάθει τίποτα σωματικό.....
αλλά δεν θα πάρει καλή αρχή η συμβίωσή σας

Αυτό που θα σου πρότεινα,και πες μας αν έχεις τον χρόνο να το κάνεις αλλιώς να σου κάνουμε το ταχύρυθμο :lol: , είναι να ψάξεις λίγο στα θέματα εκπαιδευσης τουαλέτας και κοινωνικοποίησης να δείς τις ανάγκες ενός κουταβιού
ψάξε και λίγο τις φυλές ,γιατί μου φαίνονται λίγο ζόρικες οι επιλογές σου(η κάθε μιά τους για άλλο λόγο)
είσαι και πρωτάρης με τα σκυλιά απο ότι καταλαβαίνω

σκοπός είναι να συμβιώσεις με ένα ζώο 15+ χρόνια με όσο το δυνατόν περισσότερες ευχάριστες στιγμές και για τους δυό σας
μην σε ψαρώσουν οι πετσοπάδες που προκειμένου να πουλήσουν τα παρουσιάζουν όλα ευκολα κι απλά "νταξ μωρέ σκυλί είναι και τέτοια"
και βέβαια ότι φυλή επιλέξεις θα την αποκτήσεις μόνο απο εκτροφέα και μετά απο ψάξιμο γιατί όπως καταλαβαίνεις παίζει πολύ κοροιδία και σε αυτόν τον τομέα.........:(

και ένα μυστικό - για θέμα επιλογής φυλής
κάθε φυλή ταιριάζει με έναν τύπο ανθρώπου και έναν τύπο καθημερινότητας
έχει θετικά αλλά και αρνητικά (σε σχέση με τον κάθε τύπο ανθρώπου πάντα....)
μην μένεις σε αυτά που νιώθεις θετικά,ψάξε να βρείς αυτά που σου φαίνονται αρνητικά και σκέψου αν μπορείς να τα ανεχτείς
ας πούμε λένε τα παιδιά "τα μπουλ τερριέ είναι ξεροκέφαλα" αυτό για πολλούς είναι αρνητικό
για πολλούς όμως πάλι ,όπως ο φίλος εδώ που ήδη έχει, αυτό είναι σχεδόν θετικό...τον γοητευει...την βρίσκει....
γίνομαι αντιληπτός φαντάζομαι!!!!

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
ας πούμε λένε τα παιδιά "τα μπουλ τερριέ είναι ξεροκέφαλα" αυτό για πολλούς είναι αρνητικό
για πολλούς όμως πάλι ,όπως ο φίλος εδώ που ήδη έχει, αυτό είναι σχεδόν θετικό...τον γοητευει...την βρίσκει....
γίνομαι αντιληπτός φαντάζομαι!!!!
Το ότι είναι ξεροκέφαλα το αναφέρουμε ως χαρακτηριστικό στοιχείο τους.
Αν κάποιους τους γοητεύει, είναι υποκειμενικό.
Αντικειμενικό είναι ότι τέτοια χαρακτηριστικά έχουν προεκτάσεις στην εκπαίδευση και στην συμβίωση.
Και σίγουρα όχι θετικές.

Τα σκυλια αυτά έχουν επίσης χαρακτηριστικά που απαιτούν εμπειρία στον χειρισμό τους.
Επιθετικότητα προς το είδος τους, ανάγκη για άσκηση, δύναμη μου καποιες φορές γίνεται εκνευριστική στο παιχνίδι κτλ

Προβλήματα υγείας, οπως δερματικά.
Θα μάθει ο ιδιοκτήτης τους όλη την κτηνιατρική και φαρμακολογική βιβλιογραφία!

Οταν κάποιος όπως ο φίλος μας, παρουσιάζει ως επιλογές δυο ανόμοιες φυλες,
δείχνει ότι δεν έχει την απαιτούμενη "προϋπηρεσία".

Οπότε καλό είναι να αρχίσει με κάτι πιο εύκολο και καλόβολο, και να την αποκτήσει με θετικό τρόπο.;)

ministo

Member
10 Δεκεμβρίου 2010
9
0
παιδια σας ευχαριστω που ασχολειστε!κατ' αρχην ηθελα να σς πω οτι δεν εχω καταληξει καπου επισημα και γιαυτο πηρα την πρωτοβουλια να ζητησω την γνωμη σας διαβάζοντας και άλλα post! απλά προσπάθησα να εξηγήσω τις παραμέτρους που το βλέπω και τι με γοητεύει τόσο σωματικά, όσο και βάσει των χαρακτηριστικών της φυλής όπως εχω διαβάσει και έχω κάνει μία μικρή έρευνα. όπως γνωρίζω και τις δυσκολιες!Μου αναφέρεις φίλε ότι κάθε φύλη ταιριάζει με ένα συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου(κάτι παρόμοιο) πως θα το ανακαλύψω αυτό!

Να σου πω την αλήθεια και εμένα όταν ο φίλος έγραψε για ξεροκεφαλιά με γοήτευσε..βέβαια δεν ξέρω αν η ξεροκεφαλιά σε ένα σπίτι που θα χρειαστεί να μείνει 6 ώρες μόνο τουμου προκαλέσει στην επιστροφή πονοκέφαλο (ιχιχχι)!!
Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω πως στην οικοδομή που μένω υπάρχει χώρος κάτω ενα κομμάτι του οποίοι είναι περιφραγμένος περίπου (30τ.μ.) όπου μένει και ένα θηλυκο χάιλαν τερι -ο ιδιοκτήτης το ανεβάζει μία πάνω στο σπίτιμία κάτω-!ίσως η παραμονή κάτω θα συνέβαλε στην εκτόνωση, στην τουαλέτα και στην μείωση των ζημιών..Βρίσκομαι εκτός Αθήνας και γενικά στην γειτονιά πολλοι έχουν σκύλους και ειδικα στο μπαλκόνι τους!
Τα κοκόνια δεν τα ξέρω καθόλου και με αυτή την ονομασία δυσκολεύτηκα να τα βρώ!
Επίσης επισκέφτηκα μία εκπαιδεύτρια σκύλων (ίσως θα βοηθούσε και αυτό το πράγμα στα πρώτα βήματα)?
Eπίσης καθαρά διευκρινηστικα θα μπορούσατε να μου πείτε σχετικά με την τριχόπτωση τι ισχύει!Νομίζω κι τα δύο πρέπει αν βρίσκονται στην ίδια περίπου κτάσταση!??!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.023
Νεότερο μέλος
p4709