Γαβγισμα σκυλου και νομοθεσια

nansy@love

Member
11 Ιουλίου 2015
19
0
34
Γεια σας! Εχω ενα σκυλο ( λαμπραντορ )στην αυλη του σπιτιου η οποια ειναι μεγαλη, εχει χορο να τρεξει και να παιξουμε παρεα. Τον χειμωνα ο σκυλος γαβγιζε εντονα τα βραδια ωρες ολοκληρες γιατι ηθελε παρεα εμεις ομως το παρατηρισαμε αυτο και τον μαιο αρχισαμε και τον βαζαμε τα βραδυα μεσα στο σπιτι. Απο τοτε δεν γαβγιζει παραμονο λιγο περιπου 8 με 10 το βραδυ. Στο σπιτι μενει μονο η οικογενεια μου, διπλα ομως υπαρχουν κατι γειτονες που αυτες τις ωρες που γαβγιζει του πετανε νερα, τα οποια πανε παντου (μπαλκονι αυλη) και μερικες φορες πανω στον σκυλο!
Θα ηθελα να μου πειτε τι γινετε σε αυτη την περιπτωση και πως θα το αντιμετωπιζε η αστυνομια γιατι μας απειλουν οτι θα την φερουν

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο νόμος αναφέρει ότι μπορεί να γίνει η διατήρηση του σκύλου σε μονοκατοικία αρκεί να τηρούνται οι κανόνες καλής γειτονίας και οι ώρες κοινής ησυχίας! Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο σκύλος θα γαβγίζει ανεξέλεγκτα οποιαδήποτε άλλη ώρα γιατί χάνεται και η όποια διακριτικότητα!

Γι'αυτό αν μπορείτε διαχειριστείτε τον σκύλο γιατί έχουν δίκιο! Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει το γάβγισμα ενός σκύλου! Πέρα από αυτό το συνεχόμενο γάβγισμα δείχνει ότι δεν γίνεται σωστοί χειρισμοί στον σκύλο! Τουτέστιν ο σκύλος δεν γαβγίζει. Θα γαβγίσει αν είναι για κάποιο λόγο ή αν είναι ανεκπαίδευτος και μη κοινωνικοποιημένος!

Το ότι πετάνε νερά στον σκύλο είναι λάθος. Αλλά η μισή Ελλάδα έχει τα σκυλιά έξω στην αυλή και γαβγίζουν για ψύλλου πήδημα...! Πάλι καλά που του πετάνε νερά και δεν του έχουν ρίξει καμιά φόλα...
Σας τρομοκράτησα ε?:)

nansy@love

Member
11 Ιουλίου 2015
19
0
34
Ο νόμος αναφέρει ότι μπορεί να γίνει η διατήρηση του σκύλου σε μονοκατοικία αρκεί να τηρούνται οι κανόνες καλής γειτονίας και οι ώρες κοινής ησυχίας! Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο σκύλος θα γαβγίζει ανεξέλεγκτα οποιαδήποτε άλλη ώρα γιατί χάνεται και η όποια διακριτικότητα!

Γι'αυτό αν μπορείτε διαχειριστείτε τον σκύλο γιατί έχουν δίκιο! Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει το γάβγισμα ενός σκύλου! Πέρα από αυτό το συνεχόμενο γάβγισμα δείχνει ότι δεν γίνεται σωστοί χειρισμοί στον σκύλο! Τουτέστιν ο σκύλος δεν γαβγίζει. Θα γαβγίσει αν είναι για κάποιο λόγο ή αν είναι ανεκπαίδευτος και μη κοινωνικοποιημένος!

Το ότι πετάνε νερά στον σκύλο είναι λάθος. Αλλά η μισή Ελλάδα έχει τα σκυλιά έξω στην αυλή και γαβγίζουν για ψύλλου πήδημα...! Πάλι καλά που του πετάνε νερά και δεν του έχουν ρίξει καμιά φόλα...
Σας τρομοκράτησα ε?:)
Μα δεν γαβγιζει ανεξελενκτα μονο αναμεσα στην βολτα και το φαι πολυ λιγο και επειδη οι γειτονες το εχουν παρει με κακο ματι ριχνουν νερα

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
...Τον χειμωνα ο σκυλος γαβγιζε εντονα τα βραδια ωρες ολοκληρες γιατι ηθελε παρεα εμεις ομως το παρατηρισαμε αυτο και τον μαιο αρχισαμε και τον βαζαμε τα βραδυα μεσα στο σπιτι. Απο τοτε δεν γαβγιζει παραμονο λιγο περιπου 8 με 10 το βραδυ. Στο σπιτι μενει μονο η οικογενεια μου, διπλα ομως υπαρχουν κατι γειτονες που αυτες τις ωρες που γαβγιζει του πετανε νερα, τα οποια πανε παντου (μπαλκονι αυλη) και μερικες φορες πανω στον σκυλο!
Αλλα ειπες στο προηγουμενο μηνυμα σου...
Οπως και να 'χει, ο σκυλος γιατι γαυγιζει μεταξυ 8-10;

nansy@love

Member
11 Ιουλίου 2015
19
0
34
Αλλα ειπες στο προηγουμενο μηνυμα σου...
Οπως και να 'χει, ο σκυλος γιατι γαυγιζει μεταξυ 8-10;
Γαβγιζει για πολους λογους κυριως γαβγιζει τους διπλανους γιατι ψηνουνε τα βραδυα και σκυλος τους βλεπει και επειδη ολη τη μερα κανει ζεστη το βραδυ του ερχετε ολη η ενεργεια

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
αν εσυ εισαι τυπική , δεν θα επρεπε να το σκεφτεις καν. εσυ να τους φερεις την αστυνομια. ακους εκει να πετανε νερα στο σκυλο σου!.

οταν λεω τυπική εννοώ οτι ο σκυλος φοραει τσιπακι , το τσιπάκι ειναι δηλωμένο στο όνομα σου, ειναι εμβολιασμενος τον τελευταιο χρονο, τηρούνται οι κανονες ευζωίας του και οι κανονες κοινης ησυχιας.

nansy@love

Member
11 Ιουλίου 2015
19
0
34
αν εσυ εισαι τυπική , δεν θα επρεπε να το σκεφτεις καν. εσυ να τους φερεις την αστυνομια. ακους εκει να πετανε νερα στο σκυλο σου!.

οταν λεω τυπική εννοώ οτι ο σκυλος φοραει τσιπακι , το τσιπάκι ειναι δηλωμένο στο όνομα σου, ειναι εμβολιασμενος τον τελευταιο χρονο, τηρούνται οι κανονες ευζωίας του και οι κανονες κοινης ησυχιας.
Ειμαστε τυπικοι σε ολα εκτος απο το τσιπακι. Η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα καν οτι ειναι υποχρεωτικο και ο κτηνιατρος μας δεν μας ειχε ενημερωσει για τιποτα τετιο

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εκτός από την μεγάλη αυλή όπου μπορεί να παίξει, βόλτες βγαίνει; και 100 στρέμματα να είναι η αυλή η βόλτα για οποιαδήποτε σκύλο είναι απολύτως απαραίτητη. Πόσο μάλλον για 1 λαμπραντορ που έχουν φουλ ενέργεια και χρειάζονται μεγάλη εκτονωση ώστε να μην κάνουν ζημιές, να μην ενοχλούν και να είναι ευτυχισμένα.

nansy@love

Member
11 Ιουλίου 2015
19
0
34
Εκτός από την μεγάλη αυλή όπου μπορεί να παίξει, βόλτες βγαίνει; και 100 στρέμματα να είναι η αυλή η βόλτα για οποιαδήποτε σκύλο είναι απολύτως απαραίτητη. Πόσο μάλλον για 1 λαμπραντορ που έχουν φουλ ενέργεια και χρειάζονται μεγάλη εκτονωση ώστε να μην κάνουν ζημιές, να μην ενοχλούν και να είναι ευτυχισμένα.
Βγενει καθε βραδυ 10 η ωρα περιπου

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
αμα δεν εκτονωνεται ο σκυλος λογικο να γαβγιζει...οι βολτες θα πρεπει να ναι 3 την ημερα με διαρκεια μιας ωρας ετσι ωστε να εκτονωνεται αρκετα και οταν γυριζεται σπιτι να μην εχει ενεργεια για τιποτα μονο για ξαπλα και παιχνιδακια.Επισης τις ωρες κοινης ησυχιας να τον βαζετε σπιτι ετσι ωστε να μην δεχεται κανενα ερεθισμα απο κει τριγυρω!

• Like
Reactions: korthem

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Ειμαστε τυπικοι σε ολα εκτος απο το τσιπακι. Η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα καν οτι ειναι υποχρεωτικο και ο κτηνιατρος μας δεν μας ειχε ενημερωσει για τιποτα τετιο
για την ακριβεια ο σκυλος θα επρεπε να φοραει τσιπακι πριν καν σας τον δωσουν:p

nansy@love

Member
11 Ιουλίου 2015
19
0
34
αμα δεν εκτονωνεται ο σκυλος λογικο να γαβγιζει...οι βολτες θα πρεπει να ναι 3 την ημερα με διαρκεια μιας ωρας ετσι ωστε να εκτονωνεται αρκετα και οταν γυριζεται σπιτι να μην εχει ενεργεια για τιποτα μονο για ξαπλα και παιχνιδακια.Επισης τις ωρες κοινης ησυχιας να τον βαζετε σπιτι ετσι ωστε να μην δεχεται κανενα ερεθισμα απο κει τριγυρω!
Δεν γιενετε να τον βγαζουμε 3 βολτες γιατι ειναι καλοκαιρι και τα σιγκεκριμενα σκυλια ενοχλουντε πολυ απο την ζεστη

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
Δεν γιενετε να τον βγαζουμε 3 βολτες γιατι ειναι καλοκαιρι και τα σιγκεκριμενα σκυλια ενοχλουντε πολυ απο την ζεστη
τοτε εισαι υποχρεωμενη να το βγαζεις νωρις το πρωι για αρκετη ωρα μια απογευμα επισης αρκετη οπως και βραδυ (αποφευγω το μεσημερι λογω ζεστης που λες εκτος απο την τουαλετα)

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Λατρεύω τα σκυλιά, είχα τον πρώτο μου σκύλο στην ηλικία των 7 χρονών, τώρα στα 40 μου έχω δύο.

Ταράζεται η ψυχική μου ηρεμία όταν βγαίνω βόλτα με τα σκυλιά, ακόμα και ώρες μη κοινής ησυχίας (πχ 20:00-22:00) και τα μπαλκονόσκυλα μας γαβγίζουν σαν μανιασμένα. Ιδιαίτερα ταράζομαι όταν είναι οι ιδιοκτήτες μέσα στο σπίτι ή ακόμα και μαζί τους στο μπαλκόνι και δεν κάνουν τίποτα.

Μου τρυπάει τα αυτιά μία φράση που έχει καραμέλα η γειτόνισσα: "Νταίζη, ΕΛΑ ΜΕΣΑ" και η Νταίζη την γράφει κανονικά μέχρι να φύγουμε από το οπτικό της πεδίο.

Φαντάσου αν ταράζομαι εγώ και δεν το ανέχομαι, τι παθαίνουν αυτοί που δεν γουστάρουν τα σκυλιά.

• Like
Reactions: ghelly

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Θα φροντισουμε να του βαλουμε! Κοστιζει?
οταν τσιπαρα τη δικια μου νομιζω ηταν σαρανταρικο. τωρα που εχουν κανει λιγο πιο ευκολη την διαδικασια καταχώρησης νομιζω οτι το κοστος μειωθηκε.

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Τα Λαμπραντόρ ενοχλούνται από τη ζέστη; Εγώ νόμιζα ότι από τη ζέστη ενοχλούνταν τα μπουλντόγκ και τίποτα μαστίφ τύπου Αγίου βερνάρδου... Ρωτάω για να μάθω, ενοχλούνται και αυτά; Αφού είναι κυνηγόσκυλα και άρα έχουν συνηθίσει να δουλεύουν στη ζέστη...:confused:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τα Λαμπραντόρ ενοχλούνται από τη ζέστη; Εγώ νόμιζα ότι από τη ζέστη ενοχλούνταν τα μπουλντόγκ και τίποτα μαστίφ τύπου Αγίου βερνάρδου... Ρωτάω για να μάθω, ενοχλούνται και αυτά; Αφού είναι κυνηγόσκυλα και άρα έχουν συνηθίσει να δουλεύουν στη ζέστη...:confused:
Όλα τα σκυλιά ενοχλούνται απο τη ζέστη, απλα μερικά εχουν παραπάνω θέματα (πχ τα βραχυκεφαλα με την αναπνοή)

**διαβασα κάπου πως μπορείς να κρίνεις αν η θερμοκρασία ειναι κατάλληλη για σκυλοβολτα αν μπορείς να ακουμπήσεις την παλάμη σου στην άσφαλτο και να την κρατήσεις για 10 δευτερόλεπτα -χωρίς να καείς :Ρ- :)

nansy@love

Member
11 Ιουλίου 2015
19
0
34
Δυστηχως ενοχλουνται παρα πολυ απο την ζεστη! Ο δικος μου το μεσημερι δεν σηκονετε με τιποτα!

nansy@love

Member
11 Ιουλίου 2015
19
0
34
οταν τσιπαρα τη δικια μου νομιζω ηταν σαρανταρικο. τωρα που εχουν κανει λιγο πιο ευκολη την διαδικασια καταχώρησης νομιζω οτι το κοστος μειωθηκε.
Ο κτηνιατρος το βαζει??