και τι ωρες να τον εχω μεσα?
Πραγματκά θέλω να είμαι ευγενική, αλλά δυσκολεύομαι! Θα το πω στα ίσα και ότι γίνει. Άλλωστε εδω και για πιο μικρά και ηλίθια πράγματα την έχω ακούσει στέρεο εδώ μέσα, αλλού δικαίως και αλλού άδικα: Λοιπόν...
δεν είσαι ΙΚΑΝΗ να έχεις σκύλο για τους ακόλουθους λόγους:
1. Ο μπαμπάς ή/και η μαμά κάνουν κουμάντο
γιατί είσαι ΑΝΗΛΙΚΗ. Άρα και να ήθελες να αλλάξεις κάτι στη σχέση σου με το σκύλο, δεν εξαρταται ΚΑΘΟΛΟΥ από σένα. Μάλλον η εμπειρία μου δείχνει οτι πολλοί ενήλικοι νησιώτες δεν τα πάνε γενικα καλα με τα σκυλιά. Δεμμένα 24 ώρες το 24ωρο και ισως κανένα χάδι με το πόδι και να είναι και ευτυχισμένα. Είναι να τα λυπάτε κανείς που έμπλεξαν με τέτοιους ανθρώπους. Δυστυχώς δεν πάει έτσι όμως και τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν χωρίς καταγγελίες και μηνύσεις.
2. Θεωρείς τον σκύλο παιχνίδι και μόνο γουτσου-γουτσου και αμα γαβγίζει ο καημένος που τον έχεις αλυσοδεμένο όλη την ωρα
σε ενοχλεί κιόλας, αντι να δείξεις κατανόηση!!! Έλεος δηλαδη! (Πού είσαι ρε marenco!!!)
3. Δεν αφιερώνεις χρόνο στο σκύλο παρα μόνο
μισή ώρα τη μέρα! Ξανά έλεος!
4. Δεν δέχεσαι γνώμες και συμβουλές από κανέναν και
οτι σου είπαν εδω μέσα το παίρνεις στραβα και τσαμπουκαλεύεσαι και "ρε φίλε" και "δεν κατάλαβες" και λοιπά. Ξανά μανά έλεος!!!
5. Κατευθείαν αντί να ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις όταν τα είδες σκούρα,
ρώτησες πως να μεταφέρεις το σκύλο σε Αθήνες κλπ. Ρε έλεος λεμε!!! Αυτό τα λέει όλα. Σε κούρασε ο σκύλος και δεν σε αδικώ γιατί
είσαι πολύ μικρη ακόμα να κατανοήσεις το πόσο μεγάλη δέσμευση είναι ένας σκύλος. Το να έχεις σκύλο έιναι σαν να έχεις επι 15 χρόνια ένα μικρό παιδάκι. Θέλει
αφοσίωση, πρόγραμμα και εκτόνωση, κάτι που δεν μπορείς εσυ και οι γονείς σου και όλοι οι ομοιδεάτες σου να προσφέρετε σε σκύλους!
Λοιπόν. Τα πράγματα είναι απλά και οι επιλογές 2
α) Δώσε τον σκύλο σε κάποιον υπεύθυνο άνθρωπο να γλιτώσει το ζωντανό
β) Βάλε κάτω τον εαυτό σου και τους γονείς σου και μάθε τι σκ@τ@ θα πει "υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου", τι θα πει φροντίδα, αγάπη, αυτοθυσία, υπεθυνότητα, τάξη, υπακοή. ΑΝ το δεύτερο δεν δουλέψει, τότε σίγουρο η Α επιλογή είναι η καλύτερη και για σενα και τους γονείς σου και για το σκύλο. Προτείνω να βάλεις αγγελία άμμεσα.