ο Ιβάν είναι 11,5
..Όταν καθόμαστε στο σαλόνι , μερικές φορές αρχίζει να μου γαβγίζει , σαν να μου λέει να σηκωθώ .
..Έχω παρατηρήσει οτι το κάνει όταν θέλει να πάει ''τουαλέτα'' ή γενικότερα μερικές φορές για να μου τραβήξει την προσοχή
..βέβαια έχω δοκίμάσει διάφορα όπως να τον μαλώσω(λεκτικά) , να του αποσπάσω την προσοχή με ένα παιχνίδι κλπ. Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό είναι φυσιολογικό? Θα του περάσει ή πρέπει να κάνω κάτι άμεσα ?
..βγαίνει 3 φορές βόλτα , την 3η (την βραδινή) βγαίνουμε γύρω στις 2,5 ώρες και κουράζεται πολύ εφόσον παίζουμε με μπαλάκι , τρέχει με άλλα σκυλάκια κλπ.
..Ζεί μέσα στο σπίτι και τις περισσότερες ώρες κοιμάται στο aircondition μιας και ζεσταίνεται. Πιστεύω ούτε θέμα εκτόνωσης είναι , όμως είναι κάτι σαν να έχει κακομάθει .
..Έχω παρατηρήσει οτι το κάνει όταν θέλει ή νερό ή τουαλέτα ή φαί (το τρίτο είναι κανονισμένο και να το ζητάει δεν του το παραχωρώ ).
..Γενικότερα είναι σκυλί που αγχώνεται αρκετά και δεν ξέρω αν είναι αυτό ένας παράγοντας που συμβαίνει αυτό.
..ΜΕΤΑ την βόλτα του τον ταίζω και του δίνω νερό .
___
Αρσενικός Γερμανικός Ποιμενικός, 11,5 μηνών!
Πρώτα θα σου πω ότι είναι σκύλος και γαυγίζει…
Επίσης, έχεις καταλάβει, μάλλον, γιατί σου γαυγίζει... Και εσυ τον μαλώνεις έστω λεκτικά. Πρέπει να βρεις άλλο τρόπο, και όχι τιμωρία-μάλωμα για να έχετε μια αρμονική συμβίωση.
Ας τον βγάζεις 15 φορές βόλτα… Δεν μετράει η ποσότητα σε κάποια πράγματα. Χρειάζεται επικοινωνία μαζί σου, ερεθίσματα, να του δίνεις πόντους και να σε «ακούει» να σε καταλαβαίνει, να μπει στον μυαλό του ποιος είσαι..
Air condition… Ο σκύλος έχει ανάγκη από δροσερό μέρος, σκιερό, με χαμηλή θερμοκρασία και όχι από κοκταίηλ, παγάκια, κλιματισμό και dvd… Είναι Γερμανικός Ποιμενικός!
Νερό…. Πάντα να υπάρχει διαθέσιμο… Τι πάει να πει, σου γαυγίζει και του ανοίγεις την πόρτα να πάει να πιει?
Πως έχεις καταλάβει ότι αγχώνεται ο σκύλος σου? Τι κάνει? Σε ποιες περιπτώσεις? Τι κάνεις εσυ όταν αγχώνεται?
Ελπίζω να περνάει λίγη ώρα πριν την χορήγηση τροφής και νερού, μετα απο την βόλτα...
Γυρίζεις αν καταλαβα καλα μετα την δουλειά σου, το σχολείο σου στο σπίτι σου. Ο σκύλος είναι μεσα στο σπίτι και εχει να σε δει τοσες ώρες.. Εσυ τρως, και ξαπλώνεις να ξεκουραστεις, και ο σκύλος αρχίζει και σου γαυγίζει. Καπως ετσι είναι?
Αν θεωρείς ότι αυτο είναι ενοχλητικό, αν πιστεύεις ότι αυτη η συμπεριφορά του είναι λανθασμένη και έχει κακούς τρόπους, πρέπει εσυ να τον βελτιώσεις...