Γαβγίζει

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Γάβγιζε και γρύλιζε (δεν το λες ακριβώς γρύλισμα αυτό που έκανε, βασικά) όταν ήθελε να τα κάνει και ο δικός μου και περίμενα να ηρεμήσει (χωρίς να του δίνω σημασία) και μετά τον έβγαζα να τα κάνει.
Τις πρώτες φορές κρατούσε και 1 ώρα μέχρι να σταματήσει να γαβγίζει, πλέον δεν το κάνει καθόλου. Μόνο το πρωί που ξυπνάμε μου δαγκώνει ελαφρά (σα να μου κάνει μασάζ νιώθω :p ) τα δάχτυλα και πηγαινοέρχεται. Αλλά ποτέ δεν γαβγίζει.
Το έχεις κάνει εσύ αυτό;
Δηλαδή να μην του δίνεις σημασία όσο γαβγίζει.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ναι η αλήθεια είναι πως το έχω κάνει και διήρκεσε περίπου 45 λεπτά , αλλά δεν είναι πάντα το ίδιο , δεν έχεις πάντα την ίδια υπομόνή . Όταν του το έκανα αυτό έκανε διάφορα για να του δώσω σημασία ερχόταν λίγο - λίγο πιο κοντά μετά απομακρυνόταν , έτρεχε πάνω κάτω , μετά κουράστήκε και έπεσε ξερός!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κανε υπομονή!Θα έχεις τέτοια!Θεωρώ όπως και στην δική μου περίπτωση πως είναι λόγω ηλικίας!

Διάβασε σε παρακαλώ αυτό το τοπικ!Ίσως σε βοηθήσει!

Δεν είναι βέβαια ίδιο περιστατικό αλλά νομίζω ότι έχουν την ίδια αιτία...το νεαρό της ηλικίας!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Και επίσης έχοντας τον ίδιο σκύλο ολοένα και πιο πολύ πιστεύω ότι όντως αυτα τα ζώα ωριμάζουν πολύ αργά και επιπλέον τα αρσενικά!
Απλώς εκείνη την στιγμή που γίνονται αυτές οι "ενοχλήσεις" δεν μπορείς να σκεφτείς λίγο πιο πέρα πάρα μόνο το πως θα το κόψεις!Είναι λογικό βέβαια αλλά ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλου μας κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά ότι έχουν μια...αστεία αιτία...το ότι είναι ακόμα μικρά σε ηλικία!
Πολλές φορές εχω τύχει σε τέτοιο περιστατικό όπως περιγράφω στο τοπικ παραπάνω και δεν μπορώ πάρα να μαζευτώ και να σκεφτώ ότι είναι ακόμα...μικρός πάρα τα 2 του χρόνια!Αν και "μεγάλος" για κάποια πράγματα αλλά για άλλα είναι ακόμα "μικρός/ανώριμος"!
Αυτός ο λόγος όμως δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυόμαστε και να μην διορθώνουμε,κάθε άλλο,απλώς να είμαστε παρών και να παρατηρούμε-επιτηρούμε!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το να είναι ομιλητικός υπέρ του δέοντος και να παραμείνει έτσι δεν παίζει σαν περίπτωση; Από προσωπική εμπειρία λέω πως η δικιά μας γερμανίδα γαύγιζε και πολύ μάλιστα. Όχι χωρίς λόγο, αλλά γαύγιζε το κορίτσι μου.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
ο Ιβάν είναι 11,5
..Όταν καθόμαστε στο σαλόνι , μερικές φορές αρχίζει να μου γαβγίζει , σαν να μου λέει να σηκωθώ .
..Έχω παρατηρήσει οτι το κάνει όταν θέλει να πάει ''τουαλέτα'' ή γενικότερα μερικές φορές για να μου τραβήξει την προσοχή
..βέβαια έχω δοκίμάσει διάφορα όπως να τον μαλώσω(λεκτικά) , να του αποσπάσω την προσοχή με ένα παιχνίδι κλπ. Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό είναι φυσιολογικό? Θα του περάσει ή πρέπει να κάνω κάτι άμεσα ?
..βγαίνει 3 φορές βόλτα , την 3η (την βραδινή) βγαίνουμε γύρω στις 2,5 ώρες και κουράζεται πολύ εφόσον παίζουμε με μπαλάκι , τρέχει με άλλα σκυλάκια κλπ.
..Ζεί μέσα στο σπίτι και τις περισσότερες ώρες κοιμάται στο aircondition μιας και ζεσταίνεται. Πιστεύω ούτε θέμα εκτόνωσης είναι , όμως είναι κάτι σαν να έχει κακομάθει .
..Έχω παρατηρήσει οτι το κάνει όταν θέλει ή νερό ή τουαλέτα ή φαί (το τρίτο είναι κανονισμένο και να το ζητάει δεν του το παραχωρώ ).
..Γενικότερα είναι σκυλί που αγχώνεται αρκετά και δεν ξέρω αν είναι αυτό ένας παράγοντας που συμβαίνει αυτό.
..ΜΕΤΑ την βόλτα του τον ταίζω και του δίνω νερό .
___

Αρσενικός Γερμανικός Ποιμενικός, 11,5 μηνών!
Πρώτα θα σου πω ότι είναι σκύλος και γαυγίζει…
Επίσης, έχεις καταλάβει, μάλλον, γιατί σου γαυγίζει... Και εσυ τον μαλώνεις έστω λεκτικά. Πρέπει να βρεις άλλο τρόπο, και όχι τιμωρία-μάλωμα για να έχετε μια αρμονική συμβίωση.

Ας τον βγάζεις 15 φορές βόλτα… Δεν μετράει η ποσότητα σε κάποια πράγματα. Χρειάζεται επικοινωνία μαζί σου, ερεθίσματα, να του δίνεις πόντους και να σε «ακούει» να σε καταλαβαίνει, να μπει στον μυαλό του ποιος είσαι..
Air condition… Ο σκύλος έχει ανάγκη από δροσερό μέρος, σκιερό, με χαμηλή θερμοκρασία και όχι από κοκταίηλ, παγάκια, κλιματισμό και dvd… Είναι Γερμανικός Ποιμενικός!
Νερό…. Πάντα να υπάρχει διαθέσιμο… Τι πάει να πει, σου γαυγίζει και του ανοίγεις την πόρτα να πάει να πιει?
Πως έχεις καταλάβει ότι αγχώνεται ο σκύλος σου? Τι κάνει? Σε ποιες περιπτώσεις? Τι κάνεις εσυ όταν αγχώνεται?
Ελπίζω να περνάει λίγη ώρα πριν την χορήγηση τροφής και νερού, μετα απο την βόλτα...
Γυρίζεις αν καταλαβα καλα μετα την δουλειά σου, το σχολείο σου στο σπίτι σου. Ο σκύλος είναι μεσα στο σπίτι και εχει να σε δει τοσες ώρες.. Εσυ τρως, και ξαπλώνεις να ξεκουραστεις, και ο σκύλος αρχίζει και σου γαυγίζει. Καπως ετσι είναι?
Αν θεωρείς ότι αυτο είναι ενοχλητικό, αν πιστεύεις ότι αυτη η συμπεριφορά του είναι λανθασμένη και έχει κακούς τρόπους, πρέπει εσυ να τον βελτιώσεις...

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Λοιπόν , θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε αυτη την μακροσκελή σου διάλεξη :)

Αγχώνεται σε ειδικές περιπτώσεις , π.χ. όταν φεύγω απ'το σπίτι , προσπαθώ να το βελτιώσω και έχω δει πρόοδο , ή όταν βγαίνω στο μπαλκόνι και π.χ έχει νερά και δεν θέλω να βγει για να μην τα κάνει σκατα μέσα στο σπίτι . Τώρα πως καταλαβαίνω οτι αγχώνεται? Αρχίζει και κάνει ένα στριγγλιστό γάβγισμα , τρέχει πάνω κάτω και ορισμένες φορές χτυπάει το τζάμι / την πόρτα κλπ. Νομίζω εδώ στο φορουμ το αναφέρει ως άγχος αποχωρισμού - αν δεν κάνω λάθος.

Ποιός μίλησε για κοκταίηλ και DVD ? Οκ με το νερό ήδη το έβαλα μέσα :)

Ναι μετά την βόλτα περνάει περίπου ένα τέταρτο και μετά του δίνω την τροφή.

Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός όταν λες να τον βγάλω και 15 φορές βόλτα . Νομίζω 3 φορές είναι ΥΠΕΡαρκετές και η εκτόνωση του ικανοποιητική εξίσου.

Σε ευχαριστώ για τις ερωτήσεις σου / απαντήσεις σου btw και για την ειρωνία σου , όσο για το τελευταίο δεν θα έγραφα στο φορουμ απλά για να περάσει η ώρα , όμως με σκοπό την βελτίωση του.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Κράτησες μόνο τα σπουδαία βλέπω, και αυτά λάθος.

Και μπαϊ δε γουέι, δεν ειρωνεύτηκα καθόλου..

Τέλος πάντων, διορθώσου εσύ πρώτα, για να διορθωθεί ο σκύλος μετά.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Τέλοσπάντων επειδή με ενοχλούν οι σοφιστείες σου , δεν θα ασχοληθώ με την τελευταία φράση σου και δεν θα μπω στον κόπο να σου εξηγήσω γιατί . Σας ευχαριστώ όλους (και εσένα Vasbar :) )

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μάνο...ο σκύλος παντού σε ακολουθεί...μα στην τουαλέτα θα πας,μα στο δωμάτιο θα πας,μα στο μπαλκόνι!Και ειδικά αν σηκωθείς απότομα και είναι ξαπλωμένος στο πάτωμα θα σηκωθεί και ίσως γαβγίσει,αγχωθεί γιατί κάτι έγινε και φεύγεις!Εγώ το θεωρώ σωστή συμπεριφορά και αποδεκτή γιατί και ο δικός μου ο σκύλος το κάνει!Δεν είναι άγχος αποχωρισμού αυτό!Και μένα μόλις φύγω από το σπίτι με ακολουθεί ως την πόρτα και πολλές φορές γαβγίζει και με καλεί αλλά μετά την πέφτει!Είναι ποιμενικός και αν έχετε και υγιή σχέση νομίζω είναι χαρακτηριστικο αυτό!Αν δεν κάνει το σπίτι λίμπα μόλις φύγεις γιατί αγχώνεσαι,χαχα?Είναι σκυλιά που θέλουν να βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον άνθρωπο τους!

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
χαχα , ακριβώς αυτό κάνει , αν σηκωθώ απότομα τότε σηκώνεται και αυτός . Οχι ευτυχώς την φάση που τα κάνει όλα χάλια την έχουμε περάσει !! :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οσο ειναι σε μικρη ηλικια ο σκυλος σε ακολουθει παντου μεσα στο σπιτι, ακομα και στο μπανιο. Μεγαλωνοντας θα δεις οτι αυτο θα σταματησει εκτος και αν εσυ τον παροτροτρυνεις να σε ακολουθησει η αν πας προς την κουζινα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.252
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97