Γαβγίζει το βράδυ


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ειδα πως με το να τον εχω μεσα δεν ειδα καλο
δεν ειδες καλο για ποιον? για σένα ή για το σκύλο?
λογικό είναι να κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι τον πρώτο καιρό, νομίζεις ξέρει ο σκύλος ότι το να μασουλήσει το χαλί είναι κακό και το κάνει επίτηδες για να σας σπάσει τα νευρα? πόσο καιρό προσπάθησες να τον μάθεις να είναι σωστός μέσα στο σπίτι? Με τι τρόπους προσπάθησες?

το λυπηρό κατα τη γνώμη μου είναι πως δεν εχεις καταλάβει ότι για την ''άσχημη'' συμπεριφορα του σκύλου σου φταις εσύ και μόνο εσύ, νομιζεις οτι φταει ο σκυλος και ψαχνεις τρόπους να τον "διορθώσεις" κουκουλώνοντας στην ουσία το πρόβλημα και τις ευθύνες σου (ταρατσα, ηλεκτρικο κολλαρο, οικοπεδο κλπ).
(διαβασα και το αλλο σου θεμα)

αν καταλαβεις τα λαθη σου και προσπαθεησεις να διορθωσεις πρωτα τον εαυτο σου, θα δεις τι καλα που θα διορθωθει και ο σκυλος σου.

ΥΓ:Λυπαμαι βαθύτατα αν υπαρχουν μελη του φορουμ που σου εστειλαν πμ του στυλ "αγορασε το ταδε ηλ.κολλαρο, κανει φανταστικη δουλεια"
 


bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
δεν ειπε κανεις πως κανει φανταστικη δουλεια κτλπ...απλα με βοηθανε στο να βρω κατι σωστο..τις ζημιες τις κανει οταν πειπω και οχι οταν ειμαι εδω...κ απο την αλλη hellooo λυκος ειναι και οχι τσιουαουα να το εχω μονημα μεσα στο σπιτι...προς θεου δηλαδη
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εχεις πρόβλημα με τον σκύλο, κι όμως προσπαθείς να (μας; ) παρουσιάσεις πως τα κάνεις όλα σωστά. Γιατί γαβγίζει το σκυλί; Οταν βρεις την αιτία θα λύσεις και το πρόβλημα, όμως αποφεύγεις στην εύκολη λύση του κολλάρου. Δεν είμαι κατά του κολλάρου αλλά νομίζω πως εύκολα μπορεί να δημιουργήσει ένα σκύλο φοβικό (και δε επιθετικό) αν χρησιμοποιείται από ιδιοκτήτη που δεν ξέρει τι κάνει. Αυτά με τα τσιουάουα, ας τα... φτηνές δικαιολογίες...
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
εγώ πάντως έχω μέσα στο σπίτι και "λύκο" και τσιουάουα.
Η "λύκαινα" έζησε για 3 περίπου χρόνια στην αυλή με ελάχιστες βόλτες αραια και που. Τα βράδια γαυγιζε, κλαψουριζε έξω απο την πορτα κλπ.

Εδώ και 2 εβδομαδες περιπου την εχω μεσα στο σπιτι (εκτος απο τις ωρες που λειπω). Το σκυλί είναι τρισευτυχισμενο και δε γαυγίζει παρα μονο αν μας χτυπησουν το κουδουνι αγνωστοι. Φυσικα βγαινουμε τουλαχιστον 3 βολτες τη μερα. Φυσικα κανει πολλες ζημιες οι οποιες μερα με τη μερα μειώνονται. Φυσικα δεν τα κανω ολα σωστα οποτε πολλες φορες εχουμε ανεπιθυμητες συμπεριφορες αλλα αναγνωριζω οτι το σκυλί δε φταιει, εγω κάνω λάθη και προσπαθω να τα διορθωνω.

Το τσιουαουα ειναι απειρως πιο κακομαθημενο και κακοτροπο (φυσικα δε φταιει αυτο) αλλα δεν μπορει αντικειμενικα να κανει τοσες ζημιες οποτε παιρνει συγχωροχαρτι απο τους γονεις.

Μπορεις να καταλαβεις οτι ο σκυλος εχει προβληματικη συμπεριφορα γιατι εχετε μια προβληματικη συμβιωση και σχεση? Θα σε βοηθησει πολυ αυτη η συνειδητοποιηση πιστευω.
Ασε το ηλεκτρικο κολλαρο και βρες εναν εκπαιδευτη καλύτερα!
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
γιατι ηξερα πως θα βρεθουν πολλοι καλοθελητες γιαα να με ζαλισουν...και πιστεψε με πολλοι μου εχουν στειλει pm γιατι ξερουν πως αμα μιλησουν δημοσια θα τους ζαισετε..δεν εχω κατι αλλο να πω γιαυτο μην περιμενεις απαντηση σε οτι αλλο πεις
Τώρα αν νομίζεις ότι άλλη δουλειά δεν είχαμε από το να σε ζαλίζουμε τότε πάω πασο.. Απάντηση σε ότι πω από σένα δεν περιμένω , μήπως έχεις να μου πεις κάτι με επιχειρήματα; Εκτός από το να τα ξέρεις όλα και να νομίζεις ότι είσαι σωστός στον τρόπο που χειρίζεσαι το πρόβλημα με τον σκύλο σου δεν είδα κάτι διαφορετικό από τα τόσα posts σου.
Δεν θυμαμαι ποιός έγραψε κάτι πολύ σωστό, ότι το γάβγισμα είναι αποτέλεσμα του προβλήματος και όχι το πρόβλημα καθαυτό. Εσύ όπως και τόσοι άλλοι, πηρες ένα σκύλο με σκοπό να τον έχεις στην ταράτσα και να λες ότι έχεις γ.π.
Δεν πήρες έναν σκύλο για σύντροφο σου γιατί αν ήταν έτσι θα είχες φροντίσει να ασχοληθείς με τον σκύλο σου και να διορθώσεις οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργούσε στο σπίτι. ΄Εχεις την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι που τα έχουμε μέσα έχουμε τσιουάουα ή ότι μπήκαν μέσα και άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν αριστοκράτες; Αν δεν ασχοληθείς με το σκυλί σου πως θα δεις τις συμπεριφορές που θέλεις από αυτό;
Και το ότι οι υπόλοιποι του σπιτιού δεν συμφωνούν με το να είναι ο σκύλος σπίτι το έμαθες αφού τον πήρες ;
Ασφαλώς και όχι αλλά δεν σε ένοιαζε , ούτε για την οικογένεια σου που δεν τον ήθελαν μέσα, ούτε για τον σκύλο που δεν ήθελε να ζει στην ταράτσα. Νοιάστηκες μόνο να κάνεις το κέφι σου και να αποκτήσεις ένα γ.π. Άλλο ένα ταρατσόσκυλο στα πολλά που θα του κάνεις και ηλεκτροσόκ επειδή κάνει το λάθος σαν σκύλος και γαβγίζει..
 
Last edited:


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για το κατά πόσο είμαστε ικανοί να χρησιμοποιούμε αυτοβούλως εργαλεία εκπαίδευσης και για το αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ή να χειροτερεύσουμε ήδη υπάρχον πρόβλημα συμπεριφοράς. Ο πνίχτης από μόνος του μπορεί να γίνει από αναποτελεσματικός έως επικίνδυνος απλά και μόνο μετά από λάθος τοποθέτηση ή λάθος χρήση. Πόσο μάλλον ένα ηλεκτρικό κολάρο.
Επίσης δεν μπορείς να καταφεύγεις στην πιο ακραία λύση εάν δεν έχεις δοκιμάσει προηγουμένως όλα τα στάδια εντοπισμού του προβληματος: Γιατί το κάνει, τι του το προκαλεί, πως θα το διορθώσω σωστά και με σωστούς (και όχι απλά γρήγορους χειρισμούς)....κ.λπ. Το να καταφεύγουμε αμέσως στο ηλεκτρικό κολάρο είναι σαν να θέλουμε να σκοτώσουμε το έντομο με τη βαριά... απλά υπερβολικό και χωρίς να έχουμε δοκιμάσει προηγουμένως το αεροζόλ...
Επίσης γενικά σε ότι έχει να κάνει με το σκύλο αν δεν βρεις την αιτία απλά δεν διορθώνεις το πρόβλημα....

Εάν μπεις στον κόπο να διαβάσεις αυτά που σου γράφω απλά σκέψου το εξής... χρησιμοποήσες (αναποτελεσματικά) υφασμάτινο φίμωτρο. Ένα μέλος σου εξήγησε ότι μπορεί ακόμη και να σκοτώσει το σκύλο διότι δεν τον αφήνει να λαχανιάσει. Σωστά???
Τι παρατηρείς??? Χρησιμοποίησες λάθος εργαλείο, με λάθος τρόπο και χωρίς αποτέλεσμα και με προοπτική να πάθει κάτι κακό ο σκύλος. Δεν σε κατηγορώ απλά σου το επισημαίνω διότι κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν είναι ειδικός. Ποιος σου εγγυάται ότι αυτή τη φορά θα τα κάνεις όλα σωστά, τη στιγμή που σου λένε ακόμη και άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει ότι δεν είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση του "προβλήματός" σου....???

Και συγχώρεσέ με για το ύφος μου αλλά θα σου φανεί οικείο: "απο την αλλη hellooo λυκος (ασχολίαστο) ειναι και οχι τσιουαουα" τι περίμενες να κάνει να κάθεται μουγγό.... και όπως είπε και ένας καλός μου φίλος, αν θελαμε ο σκύλος μας να μην γαυγίζει καλύτερα να παίρναμε λούτρινο!!!

Τώρα ως προς το πρόβλημά σου. Ο σκύλος γαυγίζει, Έτσι τον έκανε η μαμά φύση, με αυτόν τον τρόπο "μιλάει" και εκφράζεται. Το πότε πρέπει να γαυγίζει πρέπει να του το μάθεις εσύ... Επομένως αυτό που όλοι προσπαθούμε να σου πούμε είναι ότι:
1) Σκύλος είναι θα γαυγίσει.
2) Δες γιατί ο δικός σου γαυγίζει τόσο πολύ... η έλλειψη κοινωνικοποίησης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα απλοί θόρυβοι να τον τρομάζουν, η βαρεμάρα, η μοναξιά .... κ.ο.κ.
3) Εσύ οφείλεις ως αρχηγός και φίλος του να του μάθεις τους τρόπους συμπεριφοράς του, πότε επιτρέπεται, τι και που..... εάν δεν έχεις όρεξη να το κάνεις και απλά βιάζεσαι για γρήγορα αποτελέσματα ... τι να σου πω, εσύ ξερεις δικός σου φίλος ισχυρίζεσαι πως είναι.
4) Γερμανικό Ποιμενικό ...μουγγό??? Χμμμμ.... κάτι δεν μου κολλάει στην όλη εικόνα, εσένα??
5) Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι (που δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) άνοιξε ένα καινούριο thread με τίτλο "ο σκύλος μου γαυγίζει πολύ - γιατί???"
 
Last edited:


Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Πιστεύω πώς αν τον περιορίσεις πάλι στην ταράτσα, θα συνεχίσει να γαβγίζει και ίσως η κατάσταση επιδεινωθεί. Καλύτερα να ψάξεις στο φόρουμ μήπως υπάρχουν σχετικά άρθρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ή - όπως σου προτείνει η Χρυσούλα - να ξεκινήσεις καινούργιο θέμα για να σε συμβουλεύσουν όσοι έχουν εμπειρία σε τέτοια ζητήματα. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να ασχοληθείς και κυρίως να μην απομονώσεις τον σκύλο στην ταράτσα. Κατά την άποψη μου το ηλεκτρικό κολάρο δεν είναι λύση. Μόνο κακό μπορεί να κάνει στον σκύλο.
 


bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
μου ειπανε να τον βγαζω πολλες βολτες σε κοσμο..οχι εκει στο παρκο που μαζευομαστε με τα σκυλια αλλα αλλου.πχ στην αγορα που εχει πολυ κοσμο για να συνηθιζει τουυς θορυβους και να κοινικωποιειται.αυριο κατα πασα πιθανοτητα θα βρεθω με εναν εκπαιδευτη να με συμβουλεψει για πολλα πραγματα.
 


Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Πολύ ωραία νέα ! Χαίρομαι που αποφάσισες να το παλέψεις. Καλή επιτυχία, αν και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
 


bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
απο την στιγμη που το αφεντικο μου με αφησε να τον παιρνω μαζι στο μαγαζι πλεον μονο το βραδυ θα με δυσκολευει...
να δω ομως γιατι εχουμε κ ενα αλλο γερμανικο ποιμενικο μεγαλο ομως στο μαγαζι κ ειναι αγριο..να δω τι θα γινει
 


Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εφόσον θα είναι κοντά σου στην δουλειά την ημέρα, λογικά το βράδυ θα είναι πιό ήρεμος. Δεν θα μένει μόνος του, δεν θα βαριέται, και επιπλέον θα κοινωνικοποιηθεί στο μαγαζί. Μόνο να μην αρπαχτούν με τον άλλο ΓΠ.
 


bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
δεμενα θα ειναι και τα δυο..μονο που ο δικος μου θα λυνετε οποτε λειπει το αφεντικο και θα παιζω μαζι του :p.
ο αλλος ειναι αγριος πολυ....καθολου κοινωνικος...μονο εμενα και το αφεντικο δεν γαυγιζει..ολους τους αλλους να τους φαει θελει
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μηνύματα
898.116
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97