Πως και δεν το εβαλες στην πριζα; Εντυπωσιακό!Προσωπικά έχω δοκιμάσει δύο μεθόδους για το συνεχές γαύγισμα , και οι δύο απέδωσαν μία χαρά
Το ψεκαστήρι με το νερό και το τσίγκινο κουτί με τα ψιλά νομίσματα , το οποίο το κουνούσα μόλις η Μπεμπέ ξεκινούσε να γαυγίζει και με το που σταμάταγε για να δει απορημένη από που ερχόταν ο νέος θόρυβος, την επιβράβευα
Το ψεκαστήρι ήταν λίγο πιο δύσκολο γιατί δεν μπορούσα να τη πετύχω παντα
Ευτυχώς με το κουτί, τώρα έχει σταματήσει να γαυγίζει στα ΠΑΝΤΑ και την αφήνω να γαυγίζει μονο εκεί που θέλω εγώ
...τι αλλο θελεις να συμβει δηλαδη για να στραβωσει το σκυλακι με τα παιδακια για παραδειγμα...; Να την κανουν μπαλα ποδοσφαιρου;; Το σκυλακι εχει 2 κακες εμπειριες, και αν τα σκεφτεις καλυτερα μπορει να θυμηθεις και αλλες.Κατι που ηθελα να πω ειναι οτι ειχαν συμβει μαζεμενα δυο ατυχηματα οταν ηταν 3 μηνων.
Το ενα επειδη δεν ειχαμε τελειωσει με τα εμβολια την πηγαινα κατω στην αυλουλα να κανει πιπι της και την ανεβαζα σπιτι παλι.Ειχε ερθει ενα πιτσιρικι εκει 5 χρονων και μου ειπε να την χαιδεψει,τον αφησα και την αρπαξε απο το αυτι και την σηκωσε και την πονεσε παρα πολυ.
Η δικη μου αντιδραση ηταν πολυ λαθος αφου κοπανησα το παιδι να την αφησει,μετα την πηρα αγκαλια αλλα την ξαναφησα δεν φυγαμε κατευθειαν γιανα μην τρομαξει με την "βολτα".
Μετα απο 20 μερες ακαι αφου εχουν τελειωσει τα εμβολια ειπα να την παω βολτα και να μην την εχω αγκαλια.και οπως την αφηνω καθεται να κανει πιπι της και περναει τρεχοντας ενα αλλο παιδι δε βλεπει το λουρακι της και την εκανε σφεντονα στο αερα και εσκασε κατω!λυθηκε κιολας και αρχισε να τρεχει μολις την φωναξα και με ειδε γυρισε αλλα εγω ημουν πιο τρομαγμενη απο αυτη (εκλαιγα και τετοια) και την πηρα κατευθειαν αγκαλια και την πηγα στο γιατρο.
Αυτες τις @@ εχω κανει...
Φοβιες και ανασφαλειες λες για την δικη μου περιπτωση?Εξηγησε μου το λιγο καλυτερα γιανα δω πως το δημιουργησα ολο αυτο.Να δώσω κι εδώ (αφού με ακολουθείς...) ένα παράδειγμα ζωντανό που έχω:
Αν διαβάσεις αυτό το θέμα που έχω βάλει κάποτε:
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?7859-Σκυλάκος-σε-ταράτσα
...θα δεις ένα τελείως παρατημένο σκυλάκι που όμως είναι εξωπραγματικά κολλημένο στην καρ....λα που το έχει...
Θα μπορούσες να το πεις και συγκινητικό με αυτή την έννοια. Σε καμμία περίπτωση, δεν είναι ούτε κατά διάνοια υγιής σχέση σκύλου/αφεντικού. Θέλω λοιπόν να πω, ότι η προσήλωση του ζώου στον άνθρωπο, μπορεί να έχει πολλές αιτίες και ερμηνείες. Οχι όλες, απαραιτήτως καλές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι πρώτοι λόγοι που μου έρχονται στο μυαλό, είναι ανασφάλεια και φοβίες. Οχι εμπιστοσύνη και χαρά.
Πάντως, εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω, ποιούς κινδύνους θεωρείς ότι διατρέχει σε αυτήν την περίπτωση
Δεν ειναι στην τσιτα ακριβως,δεν την ενοχλουν τα παντα δηλαδη αλλα οτι της κανει εντυπωση το γαυγιζει!Άργησα να καταλάβω τι εννοόυσες αλλα το κατάλαβα
Όσο για το σκυλο στην ταράτσα το ότι έδειχνε (δείχνει?) αυτή την συμπεριφορά στον άνθρωπο του δεν σημαίνει ότι υπάρχει δυνατή σχέση. Ας κατεβεί απο την ταράτσα να δούμε πόσο προσκολλημένο είναι σε αυτόν.
Ένας σκύλος που είναι συνέχεια στην τσίτα και επιφυλακτικό χωρίς να διατρέχει κινδυνος το θεωρώ κάτι που πρέπει να προσέχουμε. Απο το να γαυγίζει στην γυνάικα που τινάζει το χαλί δεν υπάρχει άμμεσος κίνδυνος αλλά η αντίδραση αυτή συσωρεύεται και ενδυναμώνει μια συμπεριφορά που κανείς δεν την θέλει στο σκύλο του.
Θα δεχόσουν ένα ενήλικο doberman να αντιδράει έτσι?
Τα παιδακια ας τα γαυγιζει δε με νοιαζει ουτε εμενα μαρεσουν,αμα ημουν σκυλος θα γαυγιζα και εγω!Πιστεψε με μετα απο αυτα δεν ξανααφησα παιδακι να την χαιδεψει οταν με πλησιαζουν να την πειραζουν τους λεω οτι δαγκωνει και φευγουν!Πραγματικα τα εχει φοβηθει το ματι μου δεν ξερω πως θα αντιδρασουν σε ενα μικρο σκυλι.Πως και δεν το εβαλες στην πριζα; Εντυπωσιακό!
flygirl μην αρχισεις τιποτα βλακειες με κερματα και ψεκαστηρια..
Τα σκυλια γαυγιζουν. Τα χρυσοψαρα οχι. Τους αρεσει και το νερο - με ψεκαστηρι ή χωρις - και δεν χαλιουνται και απο κερματα. Μπορεις να τα πετας και για ευχες στη γυαλα αμα λαχει.
...τι αλλο θελεις να συμβει δηλαδη για να στραβωσει το σκυλακι με τα παιδακια για παραδειγμα...; Να την κανουν μπαλα ποδοσφαιρου;; Το σκυλακι εχει 2 κακες εμπειριες, και αν τα σκεφτεις καλυτερα μπορει να θυμηθεις και αλλες.
Παρολα αυτα αντιδρα σε διαφορα και λογο ηλικιας. Το βασικοτερο ειναι να μην αντιδρας εσυ. Αμα σε πιανει πανικος τι θα κανει το σκυλι επειδη περναει ενα μηχανακι ας πουμε, το σκυλι το καταλαβαινει αυτο. Και μπαινει σε μια κατασταση που εσυ μετα ψαχνεις να εξηγησεις. Ενω στην πραγματικοτητα εχεις φερει εσυ το σκυλι σε αυτη την κατασταση. Εφοσον δεν υπαρχει προβλημα κοινονικοποιησης και φοβιας, το σκυλακι εισαι μια χαρα και αν ειναι εσυ cool και σταθερη, δεν θα εχεις προβληματα. Κουταβι ειναι αλλωστε. Ολα περιεργα της φαινονται ακομα.
Δεν μπορω να πω οτι ειναι και οτι καλυτερο αυτο, αλλα ο καθενας κανει οτι θελει. Προσπαθησε ομως, να μην περνας στο σκυλι αυτη την "αντιπαθεια" προς τα παιδακια.Τα παιδακια ας τα γαυγιζει δε με νοιαζει ουτε εμενα μαρεσουν,αμα ημουν σκυλος θα γαυγιζα και εγω!Πιστεψε με μετα απο αυτα δεν ξανααφησα παιδακι να την χαιδεψει οταν με πλησιαζουν να την πειραζουν τους λεω οτι δαγκωνει και φευγουν!Πραγματικα τα εχει φοβηθει το ματι μου δεν ξερω πως θα αντιδρασουν σε ενα μικρο σκυλι.
Αντι να κανεις αυτο, που ειναι μια καποια πιεση για το σκυλι - που ειναι και μωρο ακομα - γιατι δεν φροντιζεις να κερδισεις την προσοχη της και να περασει ολη η φαση σαν να μην τρεχει τιποτα. Που αυτη ειναι και η αληθεια. Κανε το σκυλακι τρελο για κατι. Ενα μπαλακι, ενα παιχνιδι .. κατι, ή χρησιμοποιησε φαγητο (οχι την ξηρα τροφη, κατι φανταστικο - λουκανικακια , συκωτακια ). Κατι που δεν θα εχει στην διαθεση της 24 ωρες το 24ωρο.Νταξει νομιζω οτι πολλα συναισθηματα της τα εχω περασει εγω αθελα μου,οχι φοβιες ομως πραγματικα το πιστευω αυτο,ενα μικρο αγχος ισως.
Οταν πλησιαζει ανθρωπος στην βολτα που τωρα πια ξερω οτι θα αρχισει να γαυγιζει της λεω ΜΗ πριν πλησιασει και η με γραφει η γρυλιζει.Αλλα δεν θελει να δαγκωσει θελει να παει εκει να παιξει,να μυρισει κτλ
Αυτη ειναι αλλη σκυλουλα ομως. Μην περιμενεις τιποτα να ειναι ιδιο. Θα σε οδηγησει σε λαθη. Ολα τα σκυλια ειναι διαφορετικα!Μαλιστα...οπου ειπα οτι γαυγιζει γαυγιζει...δεν ειπα υπερβολες οταν ειμαστε εξω η στο μπαλκονι γαυγιζει οτι περναει!!
Μεσα στο σπιτι αμα μπει καποιος τον γαυγιζει!δε μπορω να πω ψεματα..μου φαινεται υπερβολικο.Ειχα συνηθησει και απο την προηγουμενη σκυλουλα μου που ηταν ηρεμη πολυ και μου φανηκε η διαφορα.
Να δει το σκυλι ομως. Το πως γαυγιζει, η γλωσσα του σωματος, τα παντα εχουν σημασια!Αλλα κουταβια στην ηλικια της σπανε και τρωνε πραγματα ας πουμε,αυτη δεν το κανει αυτο και ολοι μου λενε οτι ειμαι τυχερη,αλλα εμενα μου φαινεται οτι κατι δεν κανω σωστα.
Θα προσπαθησω να βρω καποιον που να ξερει και να τον ρωτησω για ολα αυτα.
Μαλτεζοειδές είναι το σκυλάκι, από γέννα ιδιώτη. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Τι σημασία ακριβώς έχουν οι ερωτήσεις που της κάνεις;Tι να πώ...Με πρόλαβες Kirki-Amirah στο copy-paste...
Άλλοι κάνουν αμαν να γαυγιζει ο σκύλος και εσυ εχεις πρόβλημα..
Παιδιά sorry αλλά λέμε ότι να 'ναι, ανάλογα με τα κέφια μας. Vasbar δεν το λέω μόνο για σένα.
Δεν κάνουν όλοι αμάν να γαβγίζει ο σκύλος τους. Και μάλιστα ασταμάτητα. Είναι πολλές οι φορές που είναι πολύ σημαντικό το πρόβλημα.
Αρχικά σου αναγνωρίζω τα δικά σου τεράστια λάθη...Δεν φταινε τα παιδακια που εκαναν ότι εκαναν, δικό σου είναι το λάθος !!!!
Πιστευω, πως υπάραχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που δεν μας εχεις πει, ή που πιστευεις ότι σεν ειναι σημαντικά.
Επίσης, άποψη μου πάντα, συμφωνώ να μη μπεις στη διαδικασία, αν δεν έχει καυσωνα , να καταβρέχεις το κουτάβι... Επίσης ούτε κουτακι με κέρματα. Πάρε δύο πλαστικά μπαλάκια με σφυρίχτρα και βουυρρ για παιχνιδι κλπ κλπ κλπ .....
Ακόμη, ουτε να σου περάσει απο το μυαλο να αγοράσεις "μαγικά καλούδια" απο το ιντερνετ για να "φτιάξεις" το σκύλο σου.
Το να λες ΜΗ συνέχεια είναι λάθος.
Να λές ΜΗ όταν πρέπει και όχι ΜΗ καλημέρα σας, ΜΗ γεια σας, ΜΗ καληνύχτα, ΜΗ, ΜΗ , ΜΗ για τα πάντα και παντού. Πολλές φορές χάνει την ουσία η λέξη της.
Ειναι το κουτάβι σου Γ.Π. Σωστά?
6 μηνών θ., σωστά?
Απο που πήρες το κουτάβι?
Εσυ τι θέλεις απο το συγκεκριμένο σκύλο?
Τι σκύλο είχες πριν και πόσο καιρό?
Οκ, λάθος μου. Διάβασα λικάκι αντι για λιλάκι...Μαλτεζοειδές είναι το σκυλάκι, από γέννα ιδιώτη. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Τι σημασία ακριβώς έχουν οι ερωτήσεις που της κάνεις;
Δεν θέλει σκύλο φύλαξης η κοπέλλα. Ενα μικρόσωμο συντροφιάς έχει, από αυτά που έχουν μεγάλη τάση για πολύ και αδικαιολόγητο σαματά.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να του καλλιεργήσει την τάση αυτή. Αντιθέτως.
Επειδή όμως δεν είμαι ούτε στο μυαλό της, ούτε και εκπαιδεύτρια, δεν προτείνω μεθόδους καταστολής ή εκπαίδευσης.
Απλά επισημαίνω την σοβαρότητα κατ' εμέ του θέματος.
aja1:Οκ, λάθος μου. Διάβασα λικάκι αντι για λιλάκι...
Σίγουρα είναι πρόβλημα η υπερβολή...aja1:
Να σου πω κάτι ;
Ασχέτως φυλής, εσύ ας πούμε δεν θεωρείς μέγα πρόβλημα, αν ο σκύλος σου "γαβγίζει σε ότι κινείται" ; Και εσύ μπορεί όχι. Η γειτονιά;
Τέλος πάντων. Ισως είναι λάθος να προβάλλουμε ο καθένας μας, τα θέλω του. Η κοπέλλα προφανώς για να βάλει ως θέμα στο φόρουμ, το θεωρεί πρόβλημα. Και ως τέτοιο θα πρέπει να το χειριστούμε.
Αυτό πάλι, δεν το έχουμε πει πουθενά.ε, ενταξει , δεν εχει και την κουκλα του σατανα. Εχει σκυλο - που γαυγιζει. Ξερω γω , ειμαι ο μονος που μου φαινεται φυσιολογικο αυτο;;
Αυτή η περιγραφή σου φαίνεται φυσιολογική;Το λιλακι εγινε 6 μηνων και περνώντας ο καιρος γαυγιζει τραγικα πολυ στους παντες και τα παντα!!Δεν γαυγιζει μονο οταν ας πουμε ειμαστε καπου και καθομαστε πχ καφε εκει κοιμαται δεν ενοχλει,μεχρι να απρει ειδηση βεβαια κανενα σκυλο που εκει αρχιζει η υστερια!!
Γαυγιζει στα μηχανακια,αυτοκινητα κτλ
γαυγιζει στα παιδακια ολα!
γαυγιζει αμα περναει καποιος απο διπλα της και ορμαει νομιζεις οτι θα σε κανει χιλια κομματακια αλλα παει γιανα μυρισει αμα την χαιδεψουν ηρεμει αλλα μολις σταματησουν παλι τα ιδια!!
Αν μπει καποιος σπιτι ακομα και η μανα μου την γαυγιζει για λιγο.
Σημερα την πηγα σε μια μεγαλη αυλη γιανα την αφησω ελευθερη να τρεξει και ειδε μαι γυναικα πουθ απλωνε τα ρουχα και εκανε την τρελη!!
Δεν ξερω τι να κανω!!Καθε φορα που γαυγιζει της λεω ΜΗ,της αλλαζω πορεια αλλα εκεινη τιποτα!!Τι εχω κανει λαθος και κανει τετοια επιθεση??
Θεωρείς ότι μιλάμε για φυσιολογικό γάβγισμα; Πάντα από αυτές τις περιγραφές έτσι;
Το γιατι γαυγιζει ειναι που πρεπει να "διαβασει" και αν υπαρχει θεμα φοβου ή λαθος εντυπωσης , να το διορθωσει.
Αυτό νομίζω ότι λέμε από την αρχή.
Αλλα δεν ειναι δυνατον να λεμε , σκυλος που γαυγιζει = προβληματικη συμπεριφορα. Μη τρελαθουμε κιολλας.
Ωχ, νομίζω ότι ξανασυμφωνούμε...Σίγουρα είναι πρόβλημα η υπερβολή...
Να που συμφωνήσαμε λοιπόν
Πρέπει όμως να δει την ουσία, γιατι το κάνει αυτό...
Καλά λέει και ο Kirki-Amirah, πρέπει να τον διαβάσει.
Βεβαίως. Αν είναι σε θέση να το κάνει μόνη της. Αν δεν είναι; Ζητάει βοήθεια. Οτι κάνει δηλαδή σε τόσες σελίδες. Σωστά;
Πάντως, μεταξύ μας, όσα σκυλάκια εχω δει σε αυτη τη κλίμακα, έχουν ενα τ ε ρ α σ τ ι ο θέμα με τον εαυτό τους, λέω εγω τώρα.., εχουν ενα γενικά τεραστιο θέμα "τσαμπουκά". Τυχαίο να είναι σε ολα αυτα που εχω δει εγώ? Μπορεί...
Αρα;Ενα μικρόσωμο συντροφιάς έχει, από αυτά που έχουν μεγάλη τάση για πολύ και αδικαιολόγητο σαματά.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να του καλλιεργήσει την τάση αυτή.