Γαβγίζει και τρέχει σαν τρελό!!!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Καλησπέρα!! [..] Ευχαριστώ για την προσοχή σας..Ελπίζω να με βοηθήσετε !!!
Καλησπέρα, και καλώς μας ήρθες!

Παραπάνω για παράδειγμα, ο Zak George σου δείχνει πως να σταματήσεις το γαύγισμα. Υπάρχουν κι άλλα βίντεο με το ίδιο θέμα, αλλά και με άλλα, όπως το δάγκωμα. Τσέκαρε το δωρεάν κανάλι του στο youtube εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCZzFRKsgVMhGTxffpzgTJlQ
Υπάρχουν κι άλλοι εκπαιδευτές της θετικής παρότρυνσης, όπως η Victoria stilwell: https://www.youtube.com/channel/UCmdns7sB6Rx86jExLonm3aw
Γνωστή και από την εκπομπή της: https://www.youtube.com/channel/UCKCKzDbSsAYMGp2BccEaRUw
Καλή θέληση και χρόνο να έχεις.

Αν δεν τα καταφέρεις μόνος, υπάρχουν πάντα και οι επαγγελματίες.

Last edited:

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα, και καλώς μας ήρθες!
Υπάρχουν κι άλλοι εκπαιδευτές της θετικής παρότρυνσης, όπως η Victoria stilwell: https://www.youtube.com/channel/UCmdns7sB6Rx86jExLonm3aw
Γνωστή και από την εκπομπή της: https://www.youtube.com/channel/UCKCKzDbSsAYMGp2BccEaRUw
:eek::eek::eek:
την έχεις τσεκάρει την συγκεκριμένη;
ρωτάω γιατί έχω δει ντοκιμαντέρ με θέμα την λεγάμενη, στο οποίο:
Είχε αποκαλυφθεί ότι δεν είχε καμία σχέση με εκπαίδευση σκύλων. Ήταν ηθοποιός-μοντέλο και για να βγάζει χαρτζιλίκι εργαζόταν ως dog walker. Κάπως έτσι προέκυψε και η εκπομπή από την οποία έγινε γνωστή, καθώς παρουσιάστηκε στο casting ως μεγάλη και τρανή εκπαιδεύτρια. Σύντομα έγινε δημοφιλής και η εκπομπή πήγαινε καλά. Όμως σιγά σιγά αυξανόντουσαν τα κρούσματα με τις οικογένειες που είχε προσφέρει τις ...γνώσεις της και έκαναν καταγγελίες για τα άσχημα αποτελέσματα που είχαν οι μέθοδοι της στα σκυλιά. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα περιστατικό με έναν επιθετικό σκύλο προς τους ιδιοκτήτες του. Μετά την "εκπαίδευση" του σκύλου που είχε δείξει σε μία εκπομπή της, ο σκύλος επιτέθηκε ξανά σε κάποιο μέλος της οικογένειας και η Victoria κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς θα πρέπει να κάνουν ευθανασία στον σκύλο! Όπως και πράγματι έγινε!!!Τα "αμερικανάκια"-οι ιδιοκτήτες του σκύλου, πήγαν και τον κοίμησαν , επειδή έτσι τους είπε η άλλη από το τηλέφωνο. Κάποια στιγμή λοιπόν που βγήκαν στην επιφάνεια όλα αυτά, η εταιρία παραγωγής και το κανάλι ξεσκέπασαν την απάτη που είχε στήσει η τύπισσα, φυσικά η εκπομπή κόπηκε και μάλιστα της έχουν κάνει αγωγή για όλα τα κέρδη που είχε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια μέσω της ψεύτικης ιδιότητας της...
sorry για το off topic, αλλά βρήκα ευκαιρία να το μοιραστώ...
O Zak George θεωρώ ότι είναι καλός (αν και πολύ sponsoring ρε παιδί μου στα βιντεάκια του...),
ενώ πολύ καλός είναι και συγκεκριμένος του παρακάτω βίντεο , που αφορά και συγκεκριμένα στο δάγκωμα του κουταβιού:

• Like
Reactions: d-friend and Kotzak

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
:eek::eek::eek:
την έχεις τσεκάρει την συγκεκριμένη; [..]
O Zak George θεωρώ ότι είναι καλός (αν και πολύ sponsoring ρε παιδί μου στα βιντεάκια του..)
:eek:"Τωρά που το κούω!!" Που θα 'λεγε και η γιαγιά μου! Τι να πω.. Και τη γούσταρα αυτή την τύπισσα. Σωστά φαινόταν να τα κάνει όλα. Είμαστε απολύτως σίγουροι για το παραπάνω; Μέχρι και video από τη δική της σχολή (ολόκληρες εγκαταστάσεις) εκπαίδευσης ανέβαζε! Έχω καιρό να την παρακολουθήσω.. :confused: Φαινόταν να το κατέχει πάρα πολύ καλά και να έχει ταλέντο σε αυτό που κάνει.. Και δε μου φάνηκε ποτέ να κάνει κάποιο φάουλ στα video της. Εξαιρετική σε όλη τη θεωρία υπέρ της θετικής εκπαίδευσης. Δε ξέρω πως να κρινω αυτό που μου λες.

:confused:Και για τον άλλον ακούστηκε κατά καιρούς ότι δεν έχει δίπλωμα εκπαιδευτή, αλλά ακόμα κι αν αυτό αληθεύει, δεν τα πάει άσχημα.. Πολλοί εξαίρετοι αρχιτέκτονες δεν είχαν σπουδάσει αρχιτεκτονική.. Το ίδιο θα συμβαίνει και σε άλλους κλάδους φαντάζομαι.. Δε ξέρω πως θα έπρεπε να το κρίνω.. :confused:

Last edited:

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
προφανώς, σε πολλές περιπτώσεις επιτυχημένων ατόμων στον χώρο τους, το πτυχίο δεν ήταν αυτό που έκανε την διαφορά...
Και η συγκεκριμένη μπορεί να τα δείχνει άψογα στην δουλεία που παρουσιάζει...
Πάντως ότι το είδα το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, το είδα! Και από τότε δεν ξανασχολήθηκα με την δουλεία της...και φυσικά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αλήθεια όλο αυτό το στόρι.Θα ψάξω να το βρω,αν θυμηθώ που το πέτυχα για να ανεβάσω το link...
προς το παρόν βρήκα αυτό:

• Like
Reactions: Kotzak and d-friend

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
προφανώς, σε πολλές περιπτώσεις επιτυχημένων ατόμων στον χώρο τους, το πτυχίο δεν ήταν αυτό που έκανε την διαφορά...
Και η συγκεκριμένη μπορεί να τα δείχνει άψογα στην δουλεία που παρουσιάζει...
Πάντως ότι το είδα το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, το είδα! Και από τότε δεν ξανασχολήθηκα με την δουλεία της...και φυσικά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αλήθεια όλο αυτό το στόρι.Θα ψάξω να το βρω,αν θυμηθώ που το πέτυχα για να ανεβάσω το link...
προς το παρόν βρήκα αυτό:

Θυμόμουν αυτό μόνο, αποσπάσματα του οποίο παίχτηκαν και σε εκείνο που πόσταρες, για να αναδειχθεί η αντίφαση. Τι να πω.. Το μόνο λογικό που μπορώ να σκεφτώ υπέρ της, είναι ότι και η ίδια μέχρι να γνωρίσει την κυρία που με θετική αποκλειστικά εκπαίδευση αναμορφώνει ακόμα και σκύλους που πέρασαν την "κόκκινη γραμμή" στις εγκαταστάσεις της, ώστε και να της αφιερώσει αυτό το video και να θελήσει να αναδείξει τη δουλειά της, δε θεωρούσε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ήταν εφικτό, οπότε και πρότεινε τη λάθος λύση για τον προβληματικό σκύλο. Η θετική εκπαίδευση και οι εφαρμογές της (τα εκπαιδευτικά της όρια) ήταν ακόμα κάτι σχετικά καινούριο. Θεωρώντας, ότι δε θα μπορούσε να κάνει κάτι με τις γνώσεις και την εμπειρία της, πρότεινε κάτι που και η ίδια κάποια χρόνια αργότερα θα μετάνιωνε. Εδώ κτηνίατροι με διπλώματα και προτείνουν την ευθανασία για ψήλου πήδημα.. Ουκ ολίγες τέτοιες περιπτώσεις έχουμε διαβάσει εδώ μέσα. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή. Δεν είμαι και ο δικηγόρος της.

• Like
Reactions: Kotzak

pzychonem

Active Member
10 Αυγούστου 2016
36
10
33
3η βόλτα δεν έχει; αν όχι, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως ο μικρός σου χρειάζεται περισσότερη εκτόνωση...το δάγκωμα πρέπει να το κόψεις (εκτός και αν δεν σε ενοχλεί...), υπάρχουν αρκετά σχετικά βιντεάκια στο youtube.
Εκανα αυτο το λαθος κ τον εβγαζα για αρκετη ωρα 3-4 φορες την ημερα. Δεν κουραζοταν,αντιθετως μετα ειχε περισσοτερη ενεργεια κ αυτο που καταλαβα ειναι πως οσο περισσοτερο το κουραζεις στην καθημερινοτητα του τοσο περισσοτερο το συνηθιζει κ ζηταει κι αλλο.

SHIRO

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2016
65
19
35
καλημερα κι απο μενα!να σου ζησει το ψυχακι σου!!

ειναι πολυ μικρουλης ακομη και θελει αρκετη δουλεια για να μαθει κι αυτος κι εσυ καποια πραγματα.απο τη δικη μου εμπειρια...6 το απογευμα ειναι πολυ νωρις για βολτα.γινεται να γινει αργοτερα??και μια ενδιαμεση ισως θα ηταν καλυτερα.συνηθως εκεινη την ωρα 6 με 8-9 τους πιανει μια υπερενταση.ενω μεχρι εκεινη την ωρα αραζουν και κοιμουνται,καπου εκει που αρχιζει να νυχτωνει ξεσηκωνονται και κανουν σαν τρελα.θελουν παιχνιδι,βολτα,εκτονωση γενικως.λογικο ειναι βεβαια!γι αυτο θα προτεινα μια βολτα και παιχνιδι λιγο αργοτερα.εμενα προσωπικα ο δικος μου βγαινει για τη βραδυνη του βολτα γυρω στις 9-10,μεγαλη βολτα ομως,με εκτονωση αρκετη και παιχνιδι,και μετα απο καμια ωρα αφου γυρισουμε τρωει και πεφτει ξερος.αρχιζει τα ροχαλητα.
οταν ηταν ακομη μικροτερος και ειχαμε το ιδιο θεμα με το δαγκωμα στο παιχνιδι,η λυση για εμας ηταν να του δινω κατι που επιτρεποταν να δαγκωσει.οταν πχ ερχοταν και δαγκωνε το χερι μου,του ελεγα εννοειται μη με ενταση και του εδινα ενα παιχνιδι στο στομα που μπορουσε να δαγκωσει.ετσι μαθαμε να μη δαγκωνει εμας.
οταν εκανε σαν τρελος,οταν πηδουσε πανω μας αγαρμπα και δε σταματουσε με τιποτα,και σ'εμας και στους καλεσμενους μας,του φορουσα το λουρι του και τον ειχα διπλα μου.καθομουν στον καναπε κι αυτος με το λουρι του διπλα μου,μεχρι να ηρεμησει.δεν τον εδενα σε κανενα καλοριφερ βεβαια.απλα διπλα μου με το λουρι.ειτε καθομουν ειτε εκανα δουλειες,αυτος διπλα μου με το λουρι.πρωτα φυσικα εντονο ΜΗ κι οταν δεν ακουγε το λουρακι στο χερι,του εδινα εντολη να ξαπλωσει,να μεινει εκει και παρεα μου μεχρι να ηρεμησει.μεσα σε 2-3 λεπτα ηρεμουσε και μετα απο κανα 5λεπτο το πολυ τον αφηνα.με τον καιρο εμαθε στο ΜΗ γιατι αλλιως καταλαβαινε οτι θα χασει την "ελευθερια" του με το λουρι.το εκανα αυτο γιατι ειχε μαθει κι απο τη βολτα του με το λουρι οτι θα πρεπει να ειναι διπλα μου ηρεμος και μονο αν εδινα εγω το οκ μπορουσε να κανει τα δικα του.δεν ξερω αν αυτο που εκανα ηταν "σκληρη τιμωρια" αλλα σε εμας επιασε.
περα απο αυτο δεν εχει τυχει να τον "τιμωρησω" καπως αλλιως.του λεω εντονα αρκετα ΜΗ,του δινω εντολη να κατσει και να ξαπλωσει και μεχρι να δω οτι εχει ηρεμησει δεν τον αφηνω να σηκωθει.χωρις λουρι πλεον.
κι εγω που εχω crate δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε ως τιμωρια.δεν ξερω πως μπορει να δουλεψει αυτο.πως δηλαδη θα μαθεις τον σκυλο σου να ειναι εκει τιμωρια και ταυτοχρονα να το δει και ως "σπιτι" του η ως ενα μερος που θα τον αφηνω οταν φευγω απο το σπιτι χωρις να πιστευει οτι τον τιμωρω.γιατι εγω ετσι το εχω το crate,σαν μερος,δικο του,σπιτι του,που τον αφηνω οταν φευγω.
ολα αυτα τα εχω χτισει με τον εκπαιδευτη μας.ο οποιος κυριως εκπαιδευσε εμας κι οχι τοσο το σκυλο.μας εμαθε πολλα και το κυριοτερο ειναι οτι σε εμας δουλευουν.αλλα ο καθε σκυλος ειναι διαφορετικος...θα προτεινα να παρεις μια γνωμη απο εκπαιδευτη για να σε καθοδηγησει.να δει τον σκυλο σου,να τον εκτιμησει και να σου πει πως θα κινηθεις.