Γίνεται να εκπαιδευτεί πίντσερ 9 μηνών? Κόστος?

Fo74gr

New Member
19 Ιανουαρίου 2011
2
0
Athens
Καλησπέρα,
Έχω ένα ατίθασο αρσενικό πίντσερ (9 μηνών), λαίμαργο (τρώει ότι βρεί...πέτρες, ξύλα, χόρτα, σε ηλικία 4 μηνών κατάπιε ένα παγωτίνι μαζί με το ξυλάκι, καμιά 10αριά κεράσια μαζί με το κουκούτσι), και θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γίνεται σε αυτή την ηλικία να εκπαιδευτεί (βασικά πράγματα: να μασάει το φαγητό του, να τρώει μόνο από εμάς, να μην κυνηγάει γάτες και μεγάλα σκυλιά!). Επίσης πόσο είναι το κόστος αυτής της εκπαίδευσης και αν υπάρχουν σύλλογοι που την παρέχουν δωρεάν.

Ευχαριστώ,

Φωτεινή

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!

Δεν θα βρεις εκπαίδευση δωρεάν.
Μπορείς όμως να βρεις έναν κατάλληλο εκπαιδευτή και να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου μαζί του.
Θα μπορούσες να το κάνεις ακόμα και αν ήταν 9 χρονών.
Μην έχεις μόνο μεγάλες προσδοκίες στο κομμάτι του
να τρώει μόνο από εμάς

Fo74gr

New Member
19 Ιανουαρίου 2011
2
0
Athens
Σε ευχαριστώ!! Και αν σου ζητούσα τώρα βοήθεια στο να βρω αυτόν τον κατάλληλο εκπαιδευτή...θα ήταν κατάχρηση καλοσύνης?? (κατά προτίμηση Αθήνα, βόρεια προάστεια)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν είναι θέμα κατάχρησης καλοσύνης, είναι απλά ότι τέτοια απόφαση δεν μπορεί να βασιστεί σε ότι σου προτείνω εγώ (ή οποιοσδήποτε άγνωστος).
Ούτε εσύ πρέπει να βασιστείς στα λεγόμενα μου, ούτε εγώ έχω λόγο να πάρω τέτοια ευθύνη.
Διάβασε το θέμα που σου παρέθεσα στο παραπάνω link και αν έχεις κάποια απορία ή προβλιματισμό πολλά μέλη θα το συζητήσουν ευχαρίστως μαζί σου.
Το θέμα δεν είναι μόνο να βγάλω την ευθύνη από πάνω μου, αλλά κυρίως ότι έτσι θα είσαι κι εσύ πιο προετοιμασμένη και ικανή να εμπιστευτείς τελικά αυτόν που θα επιλέξεις μετά από προσεκτική έρευνα.