Γίνεται επιθετικός

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Ο Τσάρλι είναι 1 χρόνου Μπασέ.
Μερικές φορές γίνεται κάπως επιθετικός ( αν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα μπασέ επιθετικό με τον τρόπο που το κάνει!!!).

Αυτό συμβάινει όταν:
Έχει κάτι στο στόμα του τύπου κόκκαλο και πάω να το πάρω. Εκεί κάνει ένα μικρό γρρ χωρίς να δαγκώσει. Γενικά μπορώ να του πάρω πράγματα από το στόμα.

Όταν είμαστε βόλτα αρχίζει να μου δαγκώνει το παντελόνι! Αυτό συμβάινει συνήθως όταν επιστρέφουμε σπίτι ή όταν έχει κουραστεί.

Επίσης κάποιες φορές στο σπίτι από μόνος του αρχίζει και δαγκώνει για 3-4 λεπτά κάτι ανάμεσα σε νεύρα και παιχνίδι.

Γενικά είναι πολύ καλός αλλά βγάζει αραιά και που κάτι σαν επιθετικότητα.
Πως θα την αντιμετωπίσω?

Α, σας υπενθυμίζω το σκύλο...

[video=youtube;77aeXNPO-wo]http://www.youtube.com/watch?v=77aeXNPO-wo[/video]

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Καλησπέρα!
Τα γρυλίσματα προς εσένα δεν πρέπει να τα πάρεις αψήφιστα,είναι σοβαρό.
Το γεγονός πως σου γρυλίζει δείχνει πως δεν έχετε και την καλύτερη σχέση,και δεν του έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του απόλυτα.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Το οτι γρυλίζει και δεν στη χώνει αμέσως είναι θετικό.
Αν την ώρα που κοιμάμαι μου έκανες ότι βλέπω στο βίντεο θα σε είχα κόψει χωρίς γρύλισμα:D.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Έχει κάτι στο στόμα του τύπου κόκκαλο και πάω να το πάρω. Εκεί κάνει ένα μικρό γρρ χωρίς να δαγκώσει. Γενικά μπορώ να του πάρω πράγματα από το στόμα.
Με ποιο τρόπο του περνεις τα πραγματα απο το στομα;
Αν κραταει κάτι και του πεις "άστο" η όπως αλλιως τον έχεις μαθει (αν τον εχεις μαθει), το αφηνει χωρις δευτερη σκεψη;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Έτσι όπως πας να του πάρεις το παιχνίδι από το στόμα στο βίντεο άσχετα αν στο τέλος στο έδωσε είναι λάθος!

Εσύ το φωνάζεις σε σένα και μόλις σου αφήσει το αντικείμενο τότε επιβραβεύεις!

Πάρε-δώσε πρέπει να είναι άσκηση, όχι έχεις εσύ το αντικείμενο και πρέπει να στο πάρω εγώ!

Αφού πάρει το μάθημα ότι πάμε το αντικείμενο στον ιδιοκτήτη τότε του εισάγεις την μέθοδο "παίρνω από το στόμα"!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Παίζει να έχεις δημιουργήσει εσύ πρόβλημα κτητικότητας στο σκύλο σου

Απ' ότι είδα στο video δεν είναι κάτι το τρομερό. Ο δικός μου σκύλος αν πήγαινα να τον πλησιάσω, δάγκωνε το αντικείμενο και έτρεχε μακρυά μου.

Διορθώνεται, όχι με τιμωρίες, αλλά με το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πάλι

δες και τι σου έγραψε ο st3lios πιο πάνω

:)

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Ώπα παιδιά παρεξήγηση! Το βίντεο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγραψα για το γρίλισμα!

Στο βίντεο απλά κοιμάται και τον ενοχλώ! Είναι άσχετο!

Όσον αφορά το θέμα μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω εκπαιδεύσει να αφήνει πράγματα. Προσπαθώ να του τα πάρω λίγο με άσχημο τρόπο ανοίγοντάς του το στόμα και μαλώνοντας.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δεν αναφέρομαι στον ύπνο και το καλώδιο αλλά μετά

όταν έχει τη μπάλα στο στόμα, εσύ πλησιάζεις και ο σκύλος σκύβει το κεφάλι λίγο και το στρίβει προς την αντίθετη μεριά από εσένα

Είναι μικρές οι κινήσεις, αλλά εμένα μου δείχνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει να του πάρεις τη μπάλα

Μπορεί φυσικά και να κάνω και λάθος σε όλα αυτά, ε...

Απλά δούλεψε την ανταλλαγή με φαγητό, ειδικά αν είναι λιχούδης.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Για να αποφύγεις τέτοιου είδους καταστάσεις λοιπόν πρέπει να το δείς σαν παιχνίδι,παίρνεις υπέροχες λιχουδιές,δίνεις και το αγαπημένο του παιχνίδι και ξεκινάς το πάρε δώσε με λιχουδιές,μετά απο καιρό με το που βλέπει το χέρι σου να πλησιάζει θα πιστεύει πως θα του δώσεις λιχουδιά οπότε θα έχεις πετύχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα!!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
sPId_x πρεπει να φτιαξεις τη σχεση σου με τον Charlie, να τον κανεις να σε εμπιστευθει.
Το ΜΗ το ξέρει;

Ερωτηση:
Αν ο σκύλος είναι λιχουδης δεν υπαρχει ο "κινδυνος" να αγνοησει πληρως το παιχνιδι ;

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0

ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ
Αν ο σκύλος είναι λιχουδης δεν υπαρχει ο "κινδυνος" να αγνοησει πληρως το παιχνιδι ;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι αν θέλεις να σταματήσεις την λιχουδιά τον τσιγκλάς με το παιχνίδι-αντικείμενο!

Και μετά τον επιβραβεύεις με το παιχνίδι-αντικείμενο!Σιγά σιγά!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ
Φυσικα και υπαρχει. Το φαγητο μπορει να ειναι πολυ ισχυρο κινητρο. Και μονο η μυρωδια του μεζε ή η αναμονη του μπορει να τον κανει να ξεχασει τα παντα, να αγνοησει το παιχνιδι και να περιμενει μονο τον μεζε.
Μετα πρεπει να του δωσεις να καταλαβει πως ο μεζες δεν ερχεται ετσι απο το πουθενα αλλά πρεπει να κανει κατι πρωτα.
Και συντομα πρεπει να απαλλαγεις απο το φαγητο, αφου το φαγητο επιτελεσει τον σκοπο του (πχ να μαθει το aus).

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το φαγητό χρησιμοποιείται μόνο στην αρχή για 2 λόγους

Ο πρώτος είναι ότι για τα περισσότερα σκυλιά είναι ένα ισχυρό κίνητρο να αφήσουν το αντικείμενο για να πάρουν το μεζέ

Ταυτόχρονα, ο σκύλος όταν τρώει, ακόμα και μικρές ποσότητες μπαίνει σε καταστολή, ηρεμεί δηλαδή, οπότε είναι και πιο εύκολο να εκτελέσει την εντολή

Φυσικά μετά, γίνεται ανταλλαγή με άλλο αντικείμενο και αφού του κουμπώσει στο μυαλό ότι το να αφήνει δεν είναι κάτι το κακό, τότε μπορούμε να δίνουμε την εντολή και "ξερή" χωρίς κάποιο αντάλλαγμα

:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μάλλον όλοι κολλάμε στον τρόπο που πρέπει να εφαρμόσουμε για να περάσουμε από το ένα στάδιο στο άλλο!Όλοι λέμε ότι πρέπει να σταματήσεις την λιχουδιά και να αρχίσεις να επιβραβεύεις με το παιχνίδι!Θα κάνω λοιπόν την αρχή…

Ο Αδάμ λοιπόν όντας άβγαλτο κουτάβι τότε που μάθαινε τις εντολές ήταν πολύ εύκολο να τον πλάσω...έτσι λοιπόν αρχίσαμε τις ασκησούλες…
Θα πρέπει να αναφέρω όλη την διαδικασία για να καταλαβαίνουμε πως έχει γίνει από την αρχή η άσκηση!

1η βδομάδα
1η μέρα (αφού έχουμε παίξει λίγο στατικά με την μπάλα)
Πετώ μπάλα
τρέχει στην μπάλα
σταματάει μπροστά της και περιμένει
με κοιτάει,περιμένω
συνεχίζει να με κοιτάει
αποσπάται η προσοχή του
φεύγει από την μπάλα
κάθομαι όρθιος και δεν μιλάω,περιμένω
τον βλέπω κάνει κίνηση προς την μπάλα
πιάνει την μπάλα και την φέρνει κουτσά στραβά ωσάν κουτάβι προς εμένα
3 μέτρα μπροστά από μένα την αφήνει κάτω,με κοιτάει,δεν μιλάω
κάνει την γνωστή υπόκλιση που κάνουν τα σκυλιά όταν θέλουν να παίξουν,δεν μιλάω
παίρνει την μπάλα και την φέρνει σε μένα,στα πόδια ανάμεσα,τρίβεται
βγάζω ένα γενναιόδωρο κομμάτι κοτόπουλο και τον χαιδεύω από το λαιμό μέχρι την ουρά χτυπώντας τον απαλά στα πλευρά και λέγοντάς του “Μπράβο”
παίζει με την μπάλα ανάμεσα στα πόδια μου
σκύβω εμφανίζοντας ένα ακόμη κομμάτι κοτόπουλο και το κρατάω σφιχτά ώστε να τον κάνω να προσπαθήσει να το πάρει μέσα από την μπουνιά μου καθώς στον χρόνο αυτό εγώ παίνω την μπάλα
εφόσον πήρα την μπάλα ανοίγω το χέρι και παίρνει και την υπόλοιπη λιχουδιά
τον χαιδεύω από το λαιμό μέχρι την ουρά χτυπώντας τον απαλά στα πλευρά και λέγοντάς του “Μπράβο”!

Δεν χρησιμοποίησα εντολές!

Συμπέρασμα…
Το κουτάβι έστω και με 1 ΜΟΝΟ φορά έχει πάρει το μήνυμα ότι όταν θα φέρει κάτι θα επιβραβευτεί!
Το κουτάβι έχει πάρει το μήνυμα να μοιράζεται ήρεμα και να συνεργάζεται και όχι να ανταγωνίζεται!

Άλλες 2 επαναφορές και σταμάτησε η άσκηση για εκείνη την μέρα!
Δεν θυμάμαι τι έκανα μετά ή κάναμε λίγη Βασική Υπακοή ή επιστρέψαμε σπίτι!
Για την επόμενη βδομάδα+ κάναμε το ίδιο!

2ηβδομάδα
Πετώ μπάλα
τρέχει στην μπάλα
“Φέρτο”
με κοιτάει,περιμένω
κάθομαι όρθιος και δεν μιλάω,περιμένω
πιάνει την μπάλα και την φέρνει κουτσά στραβά ωσάν κουτάβι προς εμένα
στα πόδια ανάμεσα,τρίβεται με την μπάλα στο στόμα
σκύβω εμφανίζοντας ένα ακόμη κομμάτι κοτόπουλο
“Αστο”
αφήνει την μπάλα και παίρνει το κοτόπουλο ενώ ταυτόχρονα παίρνω την μπάλα
τον χαιδεύω από το λαιμό μέχρι την ουρά χτυπώντας τον απαλά στα πλευρά και λέγοντάς του “Μπράβο”!

Συμπέρασμα…
Το κουτάβι έστω και με 1 ΜΟΝΟ φορά με εντολές έχει πάρει το μήνυμα ότι όταν θα φέρει κάτι θα επιβραβευτεί!
Το κουτάβι έχει πάρει το μήνυμα να μοιράζεται ήρεμα και να συνεργάζεται με εντολές και όχι να ανταγωνίζεται!

Άλλες 2 επαναφορές και σταμάτησε η άσκηση για εκείνη την μέρα!
Για την υπόλοιπη βδομάδα+ κάναμε το ίδιο!

Όταν έκρινα σωστό ότι ο μικρός έχει καταλάβει πως είναι να δουλεύεις με αυτόν τον τρόπο προσπάθησα να κάνω το εξής…

Πετώ μπάλα
τρέχει στην μπάλα
“Φέρτο”
πιάνει την μπάλα και την φέρνει σε εμένα γρήγορα
“Αστο”
αφήνει την μπάλα μπροστά μου και παίρνει το κοτόπουλο

Ξανά
Πετώ μπάλα
τρέχει στην μπάλα
“Φέρτο”
πιάνει την μπάλα και την φέρνει σε εμένα γρήγορα
“Αστο”
Λέω “Παιζουμε”,κάνω στατικούς ελιγμούς ή ακόμα και τρεξιμάτακι για να με ακολουθήσει και να ανεβάσω το ενδιαφέρον για την μπάλα,τον τσιγκλάω με την μπάλα
ηθελημένα αφήνω να μου πάρει την μπάλα από τα χέρια
απομακρύνεται με την μπάλα στο στόμα
πάω στην αρχική θέση και τον φωνάζω
“Φέρτο”
έρχεται με την μπάλα στο στόμα
“Άστο”

Ξανά τσίγκλημα
“Παίζουμε”
ηθελημένα κάποια στιγμή αφήνω την μπάλα να την πάρει
αρχική θέση
“Φέρτο”
“Αστο”

Ξανά χωρις λιχουδιά,μόνο με αντικέιμενο και ο σκύλος κλείδωσε!

Προσπάθησα να μην του δημιουργήσω την εντύπωση ότι αφαιρώντας τις λιχουδιές θα σταματήσει να εκτελεί και έτσι τον πέρασα από το ένα στάδιο στο άλλο κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο και δίνοντας τον να καταλάβει ότι το να εκτελείς δεν έχει να κάνει με το κοτόπουλο αλλά με το αντικείμενο και με μένα!

Ναι υπήρχαν πισωγυρίσματα αλλά σταθερά τα επεξεργαζόταν και ξανά ξανά ξανά άσκηση!

Δεν ξέρω αν είναι άσχετο με το θέμα αλλά νομίζω ότι με το να δίνεις και να παίρνεις χτίζεται μια καλή σχέση και αποφεύγεις ανεπυθήμητες συμπεριφορές όπως ΚΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ,κακή σχέση κτλ κτλ!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Επειδη δεν εχει χρειαστει εως σήμερα να δώσω λίχουδια για επιβραβευση
όταν αφηνουν κάτι ή όταν φερνουν κατι (και τα δύο μου σκυλια αλλα και το springer spaniel εχουν την επαναφορα στο "αίμα" τους),
-χρησιμοποιουσα απλα ένα παιχνιδι πιο "ποθητο" απο το ήδη υπαρχον για να τους επιβραβευσω στο "άστο"
αλλα και στην επαναφορα καταλαβαν απο νωρίς πως αν δεν το αφησουν στα ποδια ή στα χέρια μου το παιχνιδι δεν θα συνεχιστει-
δεν γνωριζω τη διαδικασια.
Καταλαβα τη διαδικασια και ευχαριστώ για τις απαντησεις :)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σε σκυλιά που δεν έχουν την επαναφορά στο "αίμα" τους όπως λες χαρακτηριστικά, η μέθοδος με το φαγητό τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο αρχικά έτσι ώστε να μάθουν την επιθυμητή συμπεριφορά :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97