Γέννα rottweiler..

AthensFinest

Active Member
16 Νοεμβρίου 2010
29
0
Σε 3 εβδομάδες θα απόκτήσω ένα κουτάβι rottweiler..
αρχικά ήθελα να πάρω amstaff, είχα ανοίξει και αντίστοιχο θέμα στο forum, όμως δυστυχώς ένας φίλος μου έκανε τη μ@%@κία και ζευγάρωσε τη σκύλα του (καθαρόαιμο rott)με ένα άλλο επίσης καθαρόαιμο rott..
γεννήθηκαν 8 κουταβάκια και αφού μου το είπε , σκέφτηκα ότι από το να καταλήξουν στο δρόμο ή στα χέρια κάποιου ανεύθυνου, θα είναι καλύτερα να πάρω ένα εγώ που στην τελική ψάχνομαι συνεχώς για τα σκυλιά για να μαθαίνω ό,τι μπορώ.
ορθά πράττω;
δε θέλω να έχω τύψεις που θα το κάνω αυτό..
πάντως και το παιδί δε το κάνει για να βγάλει λεφτά , έτσι και αλλιώς τα χαρίζει..

Υ.Γ:Η σκύλα του είναι ελεύθερη από δυσπλασίες ισχύου-αγκώνα.
Υ.Γ.2:Έχω ήδη διαβάσει πολλά για τα rotties , πάντα τα συμπαθούσα σα σκυλιά και τα θεωρώ πολύ "αρχοντικά"..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν πράττεις ορθώς...
αλλά ο φίλος σου περισσότερο...
γιατί δεν δήλωσε την γέννα
ο εκτροφέας του το ξέρει?
ελευθερο δυσπλασίας και εκτός εκτροφείου γέννα-πολύ κρίμα που τα κουταβάκια δεν θα πάρουν μέρος στην φυλή...
ο αρσενικός?

AthensFinest

Active Member
16 Νοεμβρίου 2010
29
0
τον άρχισα στις ερωτήσεις μία μέρα , όπως αν δήλωσε τη γέννα, αν ξέρει ότι τα κουτάβια μέχρι 7 εβδομάδων ΠΡΕΠΕΙ να είναι με τα αδέρφια τους και τη μάνα τους γιατί μαθαίνουν βασικούς κανόνες και πειθαρχία και παίρνουν αντισώματα από το γάλα της κλπ..και μου απάντησε ότι τα έχει φροντίσει όλα ο πατέρας του.
του ζήτησα να μη διανοηθεί να κόψει την ουρά ούτε στον δικό μου , ούτε σε κανένα άλλο γιατί εκτός του ότι είναι παράνομο , το βρίσκω και τελείως ανώφελο για το ίδιο το σκυλί , εφόσον δεν πρόκειτε να εργάζεται..και μου απάντησε "εντάξει μωρέ , δε θα τις κόψω αλλά έτσι και αλλιώς δε κάνει η ουρά το σκύλο"...τι να του πω μετά;!;!
για τον ...μπαμπά δεν έχω ενημερωθεί..θα τον ρωτήσω να μου πει..
και όχι πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχει ενημερώσει τον εκτροφέα του!
επειδή όμως το παιδί είναι παντελώς άσχετο , θέλω να μου αναφέρετε αναλυτικά και να του εκτυπώσω ένα χαρτί με το τι πρέπει να κάνει τις εβδομάδες που απομένουν..
τον ρώτησα για αποπαρασιτώσεις και εμβολιασμούς και μου απάντησε ξανά ότι τα κανονίζει ο πατέρας του αυτά..

και τώρα που είπα πατέρας , πριν 1 εβδομάδα έχασα τον δικό μου..και το σκυλί ελπίζω σε μία τέτοια κατάσταση να είναι καλή συντροφιά και να αναπτύξουμε μία δυνατή σχέση.. (άσχετο , αλλά είπα να το αναφέρω ως ένα παραπάνω λόγο που θέλω πλέον να αποκτήσω σκύλο)

AthensFinest

Active Member
16 Νοεμβρίου 2010
29
0
επανέρχομαι με κάποιες ερωτήσεις:

Συγκεκριμένα και αναλυτικά , με εβδομάδες αν γίνεται:

πότε γίνονται τα πρώτα εμβόλια και πόσο κοστίζουν;
κάθε πότε οι αποπαρασιτώσεις;

Δυστυχώς , ο φίλος μου μου δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει όλα τα σκυλιά 7 εβδομάδες , και το δικό μου θα μου το δώσει στις 5μιση.
Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι η 5η και 6η εβδομάδα , όπως έχω διαβάσει , είναι σημαντικές για να μάθει "τρόπους" από τη μάνα του;
Σε σχέση με τη διατροφή του;θα χρειαστεί τάισμα με μπιμπερό ή θα περάσω κατευθείαν σε ξηρά τροφή;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μην το πάρεις-απλά
και ενημέρωσε και όλους τους ενδιαφερόμενους να κάνουν το ίδιο....

ο φίλος σου είναι απαράδεκτος και ειδικά με τέτοια μεγαλόσωμη φυλή με λίαν έντονο ταπεραμέντο είναι πολύ πολύ κρίμα κι άδικο να διώξει τα κουτάβια τόσο νωρίς

επίσης
προσωπικά
γνωρίζω μεν
αλλά αρνούμαι να δώσω μασημένη τροφή σε έναν ανήθικο και αδαή

ας ανοίξει ένα βιβλίο
ας ρωτήσει έναν κτηνίατρο
οτιδήποτε
πάντως μην πάρεις κουτάβι απο εκεί....

και 7 ακόμα είναι οριακά αρκετό.....τουλάχιστον 9 θα έπρεπε
να υποθέσω ότι τα έχει κάπου έξω? με αυτό το κρύο.....

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δυστυχώς , ο φίλος μου μου δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει όλα τα σκυλιά 7 εβδομάδες , και το δικό μου θα μου το δώσει στις 5μιση.
Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι η 5η και 6η εβδομάδα , όπως έχω διαβάσει , είναι σημαντικές για να μάθει "τρόπους" από τη μάνα του;
Δεν το παίρνεις.Απλά!

AthensFinest

Active Member
16 Νοεμβρίου 2010
29
0
όχι βρίσκονται σπίτι του kokoni..
και μάλιστα πήγα και τα είδα σήμερα..
πραγματικά δε μου πάει καρδιά να αφήσω τα καημένα στην τύχη τους :(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
5.5 εβδομαδων?:(
Ωραιος ο φιλος σου.. μπράβο του να του πεις. Παίρνει το βραβειο του byb της χρονιας.
Μην παρεις το σκυλι....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όλα θα τα πάρεις?
όταν ξανακάνει γέννα?
πάλι όλα θα τα πάρεις?

ενώ αν του μείνουν όλα μπορεί να μην ξανακάνει ποτέ.....

η παραμονή με την μάνα είναι πολύ σημαντική

AthensFinest

Active Member
16 Νοεμβρίου 2010
29
0
εγώ προφανώς ένα θα πάρω, αλλά τα υπόλοιπα 7 τα έχει ήδη "κλείσει" σε άλλους..οι οποίοι μπορεί να μην ενοχλούνται καν που θα τους τα δώσει νωρίτερα..
για να πω την αλήθεια αν φταίει κάποιος , φταίει ο πατέρας του ο οποίος δεν ακούει κανέναν και τίποτα.
πάντως ειδικά σήμερα που τα είδα δε μπορώ να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να πω ότι τον μικρό δε τον θέλω..
προτιμάω να αναλάβω τις ευθύνες εγώ από νωρίς , να ξέρω τι μπορεί να προκύψει (θέμα συμπεριφοράς υποθέτω) και να είμαι έτοιμος για αυτό.παρά να του μείνουνε τα σκυλιά αμανάτι και να τα εγκαταλείψει, μαζί και αυτό που θα ήταν δικό μου και θα μπορούσα να το φρόντιζα..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αν τα εχει κεισει δεν του μενουν αμανατι....
αν του μεινουν αμανατι και τα παρατησει..
1. δεν θα ξανακανει γεννα
2. πας και παιρνεις απο τα παρατημενα...
απλα μην παρει κανεις πριν τις 7 εβδομαδες

αν και κατι μου λεει οτι πηρες...

AthensFinest

Active Member
16 Νοεμβρίου 2010
29
0
όχι δεν έχω πάρει ακόμα.
τώρα βρίσκομαι στο στάδιο της προετοιμασίας του χώρου..και της αγοράς των απαραίτητων..
και επίσης της διαρκούς ανάγνωσης ελληνικών και αγγλικών άρθρων :)
όμως αν σε 3 βδομάδες μου πει "θα το πάρεις γιατί αλλιώς δε μπορώ να το συντηρήσω" , δε με βλέπω να του λέω όχι..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κακό θα κάνεις! Όχι στο κουτάβι, στους ιδιοκτήτες! Θα τους διευκολύνεις! Τουλάχιστον έχεις μιλήσει καθόλου για επόμενες γέννες? Να μην ξαναγίνουν? Εφόσον όπως λες δεν πουλάνε μπας και γίνει ένα stop και τόσα να είναι μόνο!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
απο αυτά τα 7 "δωρεάν" κουτάβια, ξέρετε πόσα θα γεννηθούν σε λίγα χρόνια?
κάντε εναν πρόχειρο υπολογισμό και θα καταλάβετε

AthensFinest

Active Member
16 Νοεμβρίου 2010
29
0
Κακό θα κάνεις! Όχι στο κουτάβι, στους ιδιοκτήτες! Θα τους διευκολύνεις! Τουλάχιστον έχεις μιλήσει καθόλου για επόμενες γέννες? Να μην ξαναγίνουν? Εφόσον όπως λες δεν πουλάνε μπας και γίνει ένα stop και τόσα να είναι μόνο!
εγώ του το έχω πει , απο κει και πέρα να τον αναγκάσω δε μπορώ.
μου είπε τα κλασσικά , ότι ζευγάρωσε τη σκύλα του "για να έχει ζευγαρώσει μία φορα".
και ότι επίσης όπως λέει , αν ζευγαρώσει μία σκύλα έχει λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο. :confused:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλά!!! κλασσική απάντηση περί ζευγαρώματος!!!! Δυστυχώς το έχω ακούσει και απο κτηνίατρους!!! Καλή τύχη εύχομαι!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μην πάρετε κανένας σας ...
πολύ απλό μου φαίνεται

είναι πολύ σημαντικό διάστημα αυτό

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν νομίζω να μην πάρει κανένας όλοι θα πάρουν, το θέμα το σοβαρότερο είναι αυτό που είπε ο George A, πόσα ακόμα θα γεννηθούνε....