ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ

Christos

Active Member
27 Αυγούστου 2010
36
0
Κρυονέρι-Αττική
Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που δημιουργήσατε αυτή τη σελίδα και σε όλους όσους την..συντηρείτε και την αναβαθμίζετε σε τέτοιο επίπεδο.
Είμαι ο Χρήστος. Και η κυρία της φωτογραφίας είανι η Ιόλη. Είναι Alaskan Malamute , 22 μηνών. Είμαστε μαζί εδώ και 18 μήνες και..δεν ξεκολάμε με τίποτα!! Ζούμε στο Κρυονέρι αρμονικότατα. Είναι λίγο πιο εξυπνη απο εμένα..πολύ πιο πεισματάρα..και κούκλα.

Attachments

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Alaskan Malamute?!?!
Για πες μας περισσότερα, πως είναι να ζεις με τέτοιο θυρίο?
Βάλε και μερικές φωτογραφίες να την δούμε!

Christos

Active Member
27 Αυγούστου 2010
36
0
Κρυονέρι-Αττική
Το να ζείς με ένα τέτοιο..θηρίο..είναι σκέτη πρόκληση!! Είναι εξαιρετικά υπάκουη ( έχει εκπαιδευτεί βέβαια) αν και πεισματάρα..φιλικότατη..ήσυχη (ε!! ουρλιάζει κάπου - κάπου σαν λύκος..αλλά δεν ενοχλεί)..θέλει να έχει παρέα πάντα (σπάνια μένει μόνη της)..είναι επιθετική με τα άλλα ζώα..έχει απίστευτη δύναμη..τρέχει καλπάζοντας...αλλάζει τρίχωμα δύο φορές το χρόνο ( όταν την χτενίζεις τις περιόδους αυτές..μαζεύεις τρίχωμα να ανοίξεις εργαστήριο πλεχτών!!)..είναι μέχρι σήμερα υγιέστατη..και τρώει δύσκολα την ξηρή τροφή (πρέπει να έχει μέσα και..κάτι απο μαγειρεμένο φαγητό!!).
Απαιτει καθημερινή άσκηση και της αρέσει να τρέχει. Δεν της αρέσει να μένει μέσα στο σπίτι για πολύ. Προτιμάει να είναι ελεύθερη στον κήπο και να παίζει με μια μπάλα (η αδυναμία της) . Δεν της αρέσει να μπαίνει στο αυτοκίνητο (το δικό μου!!- στων άλλων μια χαρα κάθεται) και με μισεί θανάσιμα όταν την στέλνω για εκπαίδευση!! Δεν έχει κάνει ζημιές εκτός απο το ότι..ψάχνει σκάβοντας τους σωλήνες ποτίσματος στον κήπο!!
Συμπερασματικά..θέλει να ασχολείσαι μαζι της πολύ και να νιώθει πως είσαι δίπλα της. Ετσι είναι όμως αυτή η ράτσα.

baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Καλως ηρθατε.. οντως το θεμα με την επιθετικοτητα προς τα αλλα ζωα πως της προεκυψε? και κατι αλλο, οταν λες "με μισει θανασιμα οταν την στελνω για εκπαιδευση" τι εννοεις? εσυ δεν παρευρισκεσε στην εκπαισευση? και τι ειδους εκπαιδευση της κανεις? Απο που την πηρες δεν θα ρωτησω! :)

Πολυ ομορφη παντως!

Christos

Active Member
27 Αυγούστου 2010
36
0
Κρυονέρι-Αττική
Καλώς σας βρήκαμε.
Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση για την επιθετικότητα. Απο 4 μηνών που την πήρα είχε επιθετικές τάσεις απέναντι στα άλλα σκυλιά. Αυτό επιδεινώθηκε μεγαλώνοντας. Πλησιάζει τα άλλα σκυλιά..χαίρεται..θέλει να παιξει μαζί τους..και ξαφνικά επιτίθεται. Κι αυτό δεν το μάζεψε καμία εκπαίδευση.
Εχει κάνει την βασική εκπαίδευση υπακοής, την άρνηση τροφής (δύο φορές γιατί ενδιάμεσα εγώ δυστυχώς δεν έδωσα σημασία στο θέμα αυτό) και ξεκίνησε και εκπαίδευση για φύλακας αλλά την σταματήσαμε γιατί δεν κάνει για φύλακας η ράτσα αυτή. Εχουν εκαπιδευτεί κάποια αλλά απο ότι ξέρω πολλές φορές τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.
Στην εκπαίδευση υπακοής πήγαινα κι εγώ κάποιες φορές (δύο φορές την εβδομάδα).
Δεν της αρέσει να την παίρνει ο εκπαιδευτής της.
Α! και την πήρα απο τα Ιωάννινα.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
η εκπαίδευση θα πρέπει να γίνεται πάντα παρουσία του ιδιωκτήτη.
και για να εκπαιδεύεται ο ίδιος αλλά και για να βλέπει την μέθοδο του εκπαιδευτή.
πολλοί σκύλοι έχουν γυρίσει με προβλήματα από κακούς χειρισμούς..
αλήθεια Χρήστο με ποίον τρόπο προσπάθησες να μειώσεις την επιθετικότητα προς τα άλλα σκυλια?

Christos

Active Member
27 Αυγούστου 2010
36
0
Κρυονέρι-Αττική
Στην βασική εκπαίδευση η οποία διήρκησε τέσσερις εβδομάδες-στον χώρο του εκπαιδευτή- παραβρέθηκα 5 φορές απο μία ώρα. Την εκπαίδευση για άρνηση τροφής την συνεχίζω και τώρα καθημερινά σχεδόν στο σπίτι.
Για την επιθετικότητα στα άλλα σκυλιά το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να την φέρνω σε συχνή επαφή μαζί τους μπας και ηρεμήσει λίγο. Αν έχεις κάτι να μου προτείνεις θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Σε ευχαριστώ πολύ.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
δεν έχω να προτείνω κάτι γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και το θέμα της επιθετικότητας είναι πολύπλευρο.
απλά για να μαθαίνουμε ρώτησα με ποίον τρόπο.
αυτό με το να τον φέρνεις σε συχνή επαφή με άλλα σκυλιά μπορεί να δρα και αντίστροφα από αυτό που θέλεις!ειδικά αν τον πιέζεις κιόλας!
ο εκπειδευτής τι σου είπε?