ΓΑΒΓΙΣΜΑ

Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
Καλησπερα!!! Εχω μια σκυλιτσα 6 μηνων και εκει που δε γαβγιζε ποτε, τωρα τελευταια τρωει κατι φλασιες και γαβγιζει τα βραδια. Κι επισης δαγκωνει ασταματητα. Τι να κανω για να σταματησει?

Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
Πάει 2 φορές τη μερα (κανα 20λεπτο η καθεμια) και βγενει ανα 3-4 ωρες για τα τσισακια της οταν ειμαι σπιτι.. Βεβαια μενει περιπου 5-6 ωρες τη μερα εντελως μονη της

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Η γνωμη μου ειναι να μην της δινεις σημασια οταν γαβγίζει γιατι ετσι της περνας το μύνημα οτι με αυτον τον τροπο θα σε εχει κοντα της. Νομίζω πως λειτουργει σαν τα μωρα που οταν κλαίνε τα παιρνουμε αγκαλια κατα συνεπεια συνδεουν το κλάμα τους με την δική μας αντιδραση.

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
καλησπέρα, τι σκυλάκι είναι, δε μας είπες...
Να σου πω τι γνώμη μου, από όσα έμαθα με τον δικό μου. Η βόλτα που της κάνεις, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι μικρη. Βέβαια και η σκυλίτσα σου είναι μικρή σε ηλικία ακόμα, αλλά πιστεύω οτι χρειάζεται περισσότερη εκτόνωση, να κουραστεί, να μυρίσει να βρει κάνα άλλο κουτάβι να παίξει. Τις μέρες που δεν έχεις χρόνο, αφιέρωνε πιο πολύ χρόνο για παιχνίδι μέσα στο σπίτι ή εκπαίδευση (κάτσε, ξάπλωσε, στρώσε το κρεββάτι χαχα). Η εκπαίδευση τα κουράζει πολύ γιατί πρέπει να βάλει το μυαλό της να δουλέψει.
Το γάβγισμα μπορεί να είναι βαρεμάρα. Μπορεί και οχι. Η δική μας εκπαιδεύτρια είχε πει να μη δίνουμε σημασία, αν γαυγίζει ετσι στο κενό. Αν τώρα τη βλέπεις να γαβγίζει στην πόρτα γιατί άκουσε κάτι έξω, πας της δίνεις μια εντολή για να πειθαρχήσει, πχ κάτσε και την ηρεμείς, οχι όμως με τρόπο που να ενθαρρύνει τη συμπεριφορά. Θα δεις, θα περάσεις φάσεις, θα το κόψει το γαβγισμα, θα το ξαναρχίσει...
Όσο για το δάγκωμα, όταν σε δαγκώνει στο παιχνίδι, βγάζεις μια κραυγή (άσχετα αν πόνεσες) και φεύγεις. Έτσι θα καταλάβει οτι με το δάγκωμα σταματάει το παιχνίδι και θα το κόψει.
Αν είσαι συνεπείς σε οτι κάνεις, θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα μαθαίνουν!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Σε σκυλάκι 6 μηνών, το να λες...ΠΟΤΕ δεν έκανε εκείνο ή το άλλο, ή το παράλλο, είναι κάπως άτοπο. Από δω και μετά, θα δεις σιγά-σιγά τι είναι να κάνει, ή να μην κάνει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie