καλησπέρα, τι σκυλάκι είναι, δε μας είπες...
Να σου πω τι γνώμη μου, από όσα έμαθα με τον δικό μου. Η βόλτα που της κάνεις, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι μικρη. Βέβαια και η σκυλίτσα σου είναι μικρή σε ηλικία ακόμα, αλλά πιστεύω οτι χρειάζεται περισσότερη εκτόνωση, να κουραστεί, να μυρίσει να βρει κάνα άλλο κουτάβι να παίξει. Τις μέρες που δεν έχεις χρόνο, αφιέρωνε πιο πολύ χρόνο για παιχνίδι μέσα στο σπίτι ή εκπαίδευση (κάτσε, ξάπλωσε, στρώσε το κρεββάτι χαχα). Η εκπαίδευση τα κουράζει πολύ γιατί πρέπει να βάλει το μυαλό της να δουλέψει.
Το γάβγισμα μπορεί να είναι βαρεμάρα. Μπορεί και οχι. Η δική μας εκπαιδεύτρια είχε πει να μη δίνουμε σημασία, αν γαυγίζει ετσι στο κενό. Αν τώρα τη βλέπεις να γαβγίζει στην πόρτα γιατί άκουσε κάτι έξω, πας της δίνεις μια εντολή για να πειθαρχήσει, πχ κάτσε και την ηρεμείς, οχι όμως με τρόπο που να ενθαρρύνει τη συμπεριφορά. Θα δεις, θα περάσεις φάσεις, θα το κόψει το γαβγισμα, θα το ξαναρχίσει...
Όσο για το δάγκωμα, όταν σε δαγκώνει στο παιχνίδι, βγάζεις μια κραυγή (άσχετα αν πόνεσες) και φεύγεις. Έτσι θα καταλάβει οτι με το δάγκωμα σταματάει το παιχνίδι και θα το κόψει.
Αν είσαι συνεπείς σε οτι κάνεις, θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα μαθαίνουν!!