ΒYB .. κριτηρια για τον χαρακτηρισμο.

pap.christos

Active Member
20 Ιανουαρίου 2014
27
0
Λάρισα
Οι byb τι διαφορετικό κάνουν δηλαδή;
BYB πιστευω οτι ειναι αυτος που εχει τη σκυλα του σε οικοπεδο χωρις πορτα και την γκαστρωνουν 2 φορες το χρονο τα αδεσποτα κ γεμιζει ο τοπος απο ακομα περισσοτερα αδεσποτα.εκτος αν εσεις εννοειται εναν ανευθυνο που δεν στειρωνει τα σκυλια του και γκαστρωνονται συνεχεια.το να γεμισουμε κουταβια δεν ειναι τοσο κακο αποι τι στιγμη που βρισκουν σπιτι και αγαπη.αποψη μου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
pap.christos θα σου απαντούσα ευχαρίστως, στην απαράδεκτη άποψή σου, αλλά δεν θέλω καθόλου, να "χαλάσω" το συγκεκριμένο εξαιρετικό θέμα.

pap.christos

Active Member
20 Ιανουαρίου 2014
27
0
Λάρισα
μπορεις απλα να μου απαντησεις μια και καλη γιατι ειμαι καινουριος και δεν τα ξερω αυτα και να το αφησουμε εκει γιατι θα χαλασουμε το πολυ ωραιο του liverpool.!θα το εκτιμουσα πολυ!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
κατα την ταπεινή μου άποψη :
ως BYB χαρακτηρίζεται οποιοςδήποτε παράγει κουτάβια ενώ δεν είναι εκτροφέας.
εκτροφέας:ατομο που θα συνδυάσει γνώσεις γενετικής, κτηνιάτρικής και σκυλοσυμπεριφοράς-εκπαίδευσης για να παράγει κουτάβια με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά(όπως υγεία, χαρακτήρας ,μορφολογία).
όπως είχε πει κάποιος άλλος στο φόρουμ ο εκτροφέας δεν παράγει κουτάβια με σκοπό να τα δώσει σε οικογένειες όπου θα ζήσουν ευτυχισμένα.(έτσι κάνουν κάποιοι BYB)
σκοπός του εκτροφέα είναι να προσφέρει το καλύτερο χαρακτηριστικό στις επόμενες γενιές σκύλων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τα πράγματα, είναι εξαιρετικά απλά.

Δεν πρέπει κανείς, που δεν έχει πολύ συγκεκριμένο και εξαιρετικά μελετημένο εκτροφικό στόχο, να ζευγαρώνει σκύλο.

Κανείς, καμμία φορά και για κανέναν λόγο.

• Like
Reactions: Yorkaddict

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
...ο εκτροφέας δεν παράγει κουτάβια με σκοπό να τα δώσει σε οικογένειες όπου θα ζήσουν ευτυχισμένα.(έτσι κάνουν κάποιοι BYB)
Οι byb δεν έχουν αυτό τον σκοπό.

...
σκοπός του εκτροφέα είναι να προσφέρει το καλύτερο χαρακτηριστικό στις επόμενες γενιές σκύλων.
Ο εκτροφέας, θα έπρεπε να έχει αυτόν και μόνο τον σκοπό.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
το να γεμισουμε κουταβια δεν ειναι τοσο κακο αποι τι στιγμη που βρισκουν σπιτι και αγαπη.αποψη μου
Κακό; Τι λες τώρα, μια χαρά είναι, μια και που στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα και παρατημένα σκυλιά/γατία από το σπίτι, προϊόντα από τέτοια ζευγαρώματα ανεγκέφαλων ανθρώπων και δεν έχει καμία σημασία αν τα ζευγαρώνουν τη θηλυκιά μια φορά σε όλη τη ζωή της η το κάνουν σε κάθε οίστρο. Μα πόσα σπίτια μπορούν να βρόυν αυτά τα κουτάβια, για πες; Πόσα σκυλιά έχεις υιοθετίσει εσύ προσωπικά; Σε πόσα κουτάβια η ενήλικα σκυλιά έχεις βρει σπίτι; Μου φαίνεται οτι δεν έχεις ιδέα για το θέμα των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Τα πράγματα είναι απλά...

Backyard Breeder : Ιδιώτες που το κατοικίδιο ζώο τους είτε ζευγαρώνει τυχαία (από απροσεξία του ιδιοκτήτη) είτε εκτρέφουν για διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα τα χρήματα, για να δουν τα παιδιά τους το "θαύμα της γέννησης" κλπ. Τα ζώα τους συνήθως δεν έχουν εξετασθεί ιατρικώς και γεννετικώς...

Πηγή : The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το να γεμισουμε κουταβια δεν ειναι τοσο κακο αποι τι στιγμη που βρισκουν σπιτι και αγαπη.αποψη μου
Πες μου σε παρακαλώ που ακριβώς μένεις στη Θεσσαλονίκη που όλα τα κουτάβια βρίσκουν σπίτι και αγάπη να έρθω να εγκατασταθώ μόνιμα.

Ρε συ παντού αδέσποτα σκυλιά,άλλα πεθαίνουν της πείνας, άλλα φολιάζονται, τα πατάνε αμάξια, τα χτυπάνε παιδιά(και μεγάλοι),μερικά δε, δεν προλαβαίνουν καν να τα πάθουν όλα αυτά γιατί με το που γεννιούνται τα παίρνουν οι κατα τα άλλα φιλόζωοι ιδιοκτήτες της σκύλας, τα κλείνουν σε σακούλες και τα πετάνε στα σκουπίδια "γιατί η σκύλα έπρεπε να κάνει μια γέννα γιατί... γιατί έτσι". Κάτσε να βρουν όλα αυτά τα σκυλιά σπίτι και αγάπη και μετά το ξανασυζητάμε το θέμα.

Μου έχουν ζητήσει αρκετά άτομα κουτάβι απο τον σκύλο μου ώστε έχω εξασφαλίσει τα κουτάβια για 2 γέννες τουλάχιστον. Ξέρω ότι τα κουτάβια θα πήγαιναν σε καλά σπίτια αν τον ζευγάρωνα αλλά ο λόγος που έχω επιλέξει να μη το κάνω είναι γιατί το θεωρώ ασυνείδητο να υπάρχουν σκυλιά που παθαίνουν όλα τα παραπάνω και εγώ να συμβάλω στο να συνεχίσουν να μένουν στον δρόμο, γιατί τα σπίτια στα οποία θα πήγαιναν τα κουτάβια του σκύλου μου, μπορούν άνετα να δεχθούν ένα αδέσποτο σκυλί.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
τα πραγματα είναι παρα πολυ απλα :( ρίξε μια ματια στ φατσομπουκι να δεις πόσο συχνα βρεχει κουτάβια, σκουπιδοκουταβα λίγων ημερών ή κουτάβια 2, 3, 4, 5,μηνων που καποιος αφησε γιατί αφου ενιωσε η σκύλα του την χαρα της μητρότητας ή εζησαν αυτός και η οικογένεια του το θαυμα της γεννησης δεδν ήθελε και το βαρος της ευθυνης στο να φερνεις ζωή στον κόσμο. Αν θες ρωτα και καποιον γνωστο σου που είχε καποια γεννα αν μετα απο ενα χρόνο εψαξε να βρει που είναι τα κουταβια και αν ηταν όλα στα σπίτια που τα έδωσε :(
Με ελαφριά καρδια λεμε και τι πειραζει αν βρουν τα κουταβια σπίτι αλλα αν εβρισκαν δεν θα ύπηρχαν τόσα κουτάβια στο δρόμο παρατημενα......