λοιπον,
καταρχην ευχαριστω ολους σας για τις γρηγορες απαντησεις σας....και για να μην παρεξηγηθω, ποτε μα ποτε δεν ηθελα να συγκρινω τα δυο σκυλια....
σιγουρα γνωριζω πολλα περισσοτερα σε οτι αφορα ενα μποξερ ενω το πρεσα το εχω δει μονο σε εκθεσεις...... προσφατα κιολας, την εβδομαδα που μας περασε πηγα δω ενα απο κοντα ενος εκτροφεα εξωτερικου που μενει στην αθηνα....ενω το σκυλι ηταν πρωταθλητης μπλα μπλα μπλα....μπορω να πω οτι δεν εμεινα ευχαριστημενος..... καταρχην το μεγεθος(γιατι παιζει ρολο και αυτο) ηταν τεραστιο...ρωτησα αν εχει γεννησει, μου ειπαν πως ναι αλλα η ιδιοκτητρια μου ειπε οτι εχει σωστα κιλα, ενω ο ιδιοκτητης μου ελεγε οτι ειχε παραπανω κιλα....ηταν ενα σκυλι βαρυ, που αν γινοταν κατι και αρχιζε να παιρνει αναποδες και να τρεχει, δεν θα αντεχε πολυ και λογω καρδιας θα τα "τιναζε"....μιλαω κυριολεκτικα!!!!!!!!!δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος.......καμια σχεση με αυτα που ειχα δει στις εκθεσεις...
σιγουρα ξερω τα συν και τα μειον ενος μποξερ, σιγουρα ξερω οτι ενα μποξερ αν εκπαιδευτει σε σωματοφυλακη θα ειναι ενα καλο σκυλι με καπα κεφαλαιο οπως λεει και ο φιλος @giannnis.
απλα το μειον που εχει ενα μποξερ ειναι το θεμα της υγειας(θα μου πεις οτι ρε φιλε επειδη ετυχε μια φορα και το μποξερ που ειχες παρει απο εκτροφεα, απο την πρωτη ημερα ειχε προβληματα, δεν παει να πει οτικαι το επομενο θα ειναι το ιδιο, ισα ισα που τωρα θα ξερω τι πρεπει να προσεξω ακομα και σε εναν εκτροφεα)
ενω το πρεσα ενα εχει το συν οτι απο μονο του το εχει ενσικτο του φυλακα, και πιστεψτε με οτι στην περιοχη που μενω, θελω ενα σκυλι-πολυβολο...(με την καλη εννοια)
απειρες φορες εδω και δυο μηνες εχω αλλαξει απο πρεσα σε μποξερ και απο μποξερ σε πρεσα..... συν οτι τσεκαρω αν υπαρχει καποια αλλη φυλη με τα κριτηρια που εχω μεσα στο κεφαλι μου.....
στην αρχη ειχα ακουσει τα καλυτερα για τα πρεσα και απο δυο παιδια του φορουμ,απο εναν εκτροφεα που ειχα μιλησει μαζι του, αλλα απο αυτο που ειδα την περασμενη εβδομαδα εχασα πασις ιδεα...και να φανταστειτε οτι ηταν θηλυκο....φαντασου το αρσενικο... το μονο καλο που πηρα απο την επισκεψη μου ηταν τι πρεπει να κοιταω στο πρεσα για να μπορω ακομα και εγω που ειμαι ασχετος με την φυλη, να καταλαβω αν το κουταβι ειναι οκ ή οχι....
επειδη ειμαι λιγο ψειρας βλεπω να μην αποκτω σκυλι και να προσλαβω εναν σωματοφυλακα...
και για να προλαβω καποιους, το σκυλι δεν το θελω για σωματοφυλακη............................το θελω για παρεα δικη μου και της οικογενειας μου αλλα να εχει και το ενσικτο του φυλακα.... πλεον δεν ειμαστε στις παλιες εποχες που αποκτουσαμε ενα σκυλι μονο για την ομορφια του και την εξυπναδα του... για εμενα την σημερον ημερα θελω να εχει και το ενσικτο του φυλακα.....
ιδωμεν....................
Παντα φιλικα
Χρηστος.