Προσωπικά προτιμώ το σαμαρι (αν κ δεν είναι αυτό το θέμα μας...) κ σκυλο μετάνιωσα που εβαλα πανω της κολλαρο εστω κ για λιγο καιρό, κυρίως οταν ηταν κουταβι.
Οταν την μαθαινα το λουρι τραβαγε κ λογικο ειναι γιατι εβλεπε ολα αυτα τα καινουρια πραγματα κ δεν ηξερε κατα που να πρωτοπαει, το μονο που κατάφερα είναι να γυρνάμε κ ναναι η γλώσσα εξω κ να νομίζω οτι θα μου μείνει στον τοπο ετσι οπως ανασαινε.
Το κολλαρο κατα την αποψη μου είναι βλαβερο για την τραχεια κ μακροπροθεσμα επικίνδυνο για την υγεια ενός σκύλου που μονίμως τραβάει (υπάρχουν κ αυτα, δεν το καταλαβαίνω μεν, αλλα υπάρχουν...) αλλα κ ο σκυλος να μην τραβαει, αρκει ενας αγαρμπος η ανυπόμονος ιδιοκτήτης που καθε τρεις κ λιγο τραβαει αποτομα το λουρι κ καλα για να διορθωσει (τους εχω δει κ αυτους. ..) για να γίνει η ζημιά.
Μια χαρα διορθωση κανεις κ με το σαμαρι (σταματας, τραβας, κανεις μεταστροφή) τα παντα ολα κ ακομη καλυτερα!
Δε θα φοβασαι, τωρα που ειναι μικρο πρεπει να του τα μαθεις ολα για να μην εχετε μπελαδες μετα (που μετα πραγματικά θα τραβάει, τωρα αυτο δεν είναι τιποτα) εσυ κανεις κουμαντο, εσυ θα του υποδειξεις που πως κ ποτε θα πατε!