Βόλτα όλοι μαζί;!

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Ξερει ο τασος τι ηθελα να πω..λοιπον..θα καταρχην απο τα προαναφερομενα να σου πω οτι ο σκυλος λογαριαζει για αρχηγο εναν...τον εαυτο του..γιαυτο και φευγει μπροστα.Κατα δευτερον κανει αυτο που η ρατσα του εκτραφηκε να κανει..να τραβαει ελκηθρα...μπροστα απο τα υπολοιπα σκυλια..αρα μεσα στην μικρη σας αγελη (των τριων..) αυτος ειναι αυτος που θελει να ειναι μπροστα και να κανει το κουμαντο..
Ο λογος που με εσενα ειναι ποιο ''υπακουος'' ειναι επειδη ειναι αρσενικο και εσυ θηλυκο..ενω με τον συζυγο ειναι διαφορετικα..
Στην αντιμετωπιση τωρα του προβληματος..
Ο προηγουμενος..(ο φυλακας..) τι σκυλος ηταν?

Σπύρος-Μαρία

Active Member
27 Μαϊου 2016
42
18
44
Ξερει ο τασος τι ηθελα να πω..λοιπον..θα καταρχην απο τα προαναφερομενα να σου πω οτι ο σκυλος λογαριαζει για αρχηγο εναν...τον εαυτο του..γιαυτο και φευγει μπροστα.Κατα δευτερον κανει αυτο που η ρατσα του εκτραφηκε να κανει..να τραβαει ελκηθρα...μπροστα απο τα υπολοιπα σκυλια..αρα μεσα στην μικρη σας αγελη (των τριων..) αυτος ειναι αυτος που θελει να ειναι μπροστα και να κανει το κουμαντο..
Ο λογος που με εσενα ειναι ποιο ''υπακουος'' ειναι επειδη ειναι αρσενικο και εσυ θηλυκο..ενω με τον συζυγο ειναι διαφορετικα..
Γ.Π. και border collie. Μαζί από κουτάβια.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Γ.Π. και border collie. Μαζί από κουτάβια.
Ok..πιστευω να σου ειναι ηδη εμφανες οτι το μαλαμουτ ειναι περισσοτερο πρωτογονο..ποιο ανεξαρτητο ..και λιγο ποιο απομακρο απο αυτα τα δυο..
επισης οσον αφορα στις εντολες..θελει λιγο διαφορετικο τροπο προσεγγισης..
Οι λιχουδιες κομμενες...Ο σκυλος σου δεν ειναι εντονα κυριαρχικος παραλαυτα πρεπει να μπει μια ταξη..

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μια απτα ιδια κ απο δω...
Συν οτι το ετερο ημισυ το "τραβαει" περα δώθε ενω σε μενα δεν κανει ουτε καν κινηση (οταν ειναι καθεις μονος του λεμε τωρα) κ επισης τον ψιλογραφει (σαυτο ευθυνεται αποκλειστικα εκεινος γιατι κ ειναι "μαλθακος" μαζι της κ επισης οταν την εκπαιδευα δεν ειχε υπομονη να εμπλακει κ εκείνος...)
Οταν ημαστε κ οι 3 αμα προηγουμαι τον τραβάει να με φτασει
Κ αμα ειμαι πίσω σταματαει συνεχεια κ κοιταει πισω αν ερχομαι
Αυτο λύνεται απλα με το να την διαβεβαιωνω λεγοντας "εδω ειμαι,ερχομαι,προχωρα"
Απο οσα περιγραφω νομιζω ειναι εμφανες ποιος ειναι που στην κλιμακα της ιεραρχιας...χωρις να σημαινει αυτο οτι δεν της παραχωρω ορισμενα "ελευθέρας" μη τυχον κ θεωρησει οτι ειναι αρχηγος...ταχουμε ξεκαθαρισει αυτα χρονια τωρα!
Αμα μεγαλωσει λιγο κ το δικο σας,θα μπουνε ολα σε μια σειρά
Τωρα τι σοι σειρά θαναι αυτη,απο σας εξαρτάται.

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Παίζει να εξαρτάται και λίγο από το σκύλο αν θα ηρεμήσει επ' αυτού ή όχι. Μπορεί να σοβαρέψει λίγο και να ελαττώσει την ένταση που το κάνει, αλλά να το κόψει τελείως μπορεί και να μη συμβεί ποτέ.

Με τη Μάγια όταν βγαίνουμε οι δυο μας είναι, ως επί το πλείστον, "σπαθί". Και αναλόγως της συμπεριφοράς της, κερδίζει ή χάνει ελευθερίες.
Όταν βγαίνουμε με πρόσωπα που γνωρίζει καλά, ξεσαλώνει και είμαι πιο αυστηρή μαζί της. Όταν δε, αποχωρεί κάποιος από την παρέα μένει να τον κοιτάει με ύφος "Πάει η αγέλη, διασπάται, κάνε κάτι, χανόμαστε."
Στη φάση σκυλοβόλτας με παρέα, που περιλαμβάνονται κι άλλα σκυλιά μέσα (σε φάση - σε κάθε άνθρωπο αντιστοιχεί και σκύλος), είναι πάλι πιο ήρεμη.

Έχω την αίσθηση ότι παίζει, επίσης, ρόλο ότι οι υπόλοιποι την "ανεβάζουν" παραπάνω. Και θεωρεί ότι είναι ώρα να κάνει ό,τι βλακεία της κατέβει στον εγκέφαλο.

Σπύρος-Μαρία

Active Member
27 Μαϊου 2016
42
18
44

Ok..πιστευω να σου ειναι ηδη εμφανες οτι το μαλαμουτ ειναι περισσοτερο πρωτογονο..ποιο ανεξαρτητο ..και λιγο ποιο απομακρο απο αυτα τα δυο..
επισης οσον αφορα στις εντολες..θελει λιγο διαφορετικο τροπο προσεγγισης..
Οι λιχουδιες κομμενες...Ο σκυλος σου δεν ειναι εντονα κυριαρχικος παραλαυτα πρεπει να μπει μια ταξη..
Λοιπόν! βόλτα και οι 3 μαζί σήμερα..χωρίς λιχουδιές!!! ούτε καν στην τσέπη για ώρα ανάγκης! Ορέστης ο άψογος!!!!!!! Ευχαριστώ για τη συμβουλή! :) Γενικά, για τα δεδομένα της φυλής και της ηλικίας είναι πολύ καλός και μου έκανε εντύπωση πώς αφού ξέρει τί θέλω και το κάνει μας έβγαζε την πίστη όταν ήμασταν κι οι 3. Έμαθε πολύ γρήγορα ότι έπρεπε να μάθει, δεν έχει κάνει ούτε μια ζημιά εκτός από απόπειρες όπως μία φορά που πήρε το χαλάκι από το μπάνιο και ήρθε έχοντας το στο στόμα να δεί που είμαι και αν μπορεί να το δανειστεί :p ! Α! και μια φορά που ανέβηκε στον καναπέ και περίμενε μέχρι να γυρίσουμε στο σαλόνι στη θέση Κάτσε, για να δει αν έκανε καλά που ανέβηκε εκεί ή όχι :p
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: κομμένες οι λιχουδιές στη βόλτα! του έκανα χατίρια όταν ήταν πολύ πολύ καλός, λίγο tug και τρέξιμο μαζί! αυτό δεν πειράζει φαντάζομαι; :p

Last edited:
  • Like
Reactions: Kouros

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κούρε, μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Δεδομένου των προηγούμενών μας μπορεί να μην θέλεις να την απαντήσεις επειδή μπορεί να σου φανεί ειρωνεία ή εξυπνάδα. Αλλά το έχω πραγματική απορία οπότε ρωτάω, αν θέλεις άπαντα.

Όταν ο σκύλος είναι υπάκουος στον άντρα του ζευγαριού, τότε φταίει η χροιά της ανδρικής χροιάς, η στάση σώματος και η σωματοδομή του άντρα και γενικότερα το ότι ο άντρας είναι αρχηγός. Όταν ο σκύλος είναι υπάκουος στη γυναίκα του ζευγαριού, τότε φταίει που η γυναίκα είναι θηλυκό κι ο σκύλος αρσενικός ενώ με τον άντρα είναι αλλιώς. Δηλαδή είναι θέμα του σκύλου. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο σκύλος να είναι υπάκουος στη γυναίκα και να μην φταίνε εξωγενείς παράγοντες, αλλά να είναι καθαρά δική της κατάκτηση και δουλειά;

Αν απαντήσεις, ευχαριστώ προκαταβολικά, και ζητώ συγγνώμη από τη θεματοθέτη για το σχεδόν off topic.

• Like
Reactions: LaCat

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Κούρε, μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Δεδομένου των προηγούμενών μας μπορεί να μην θέλεις να την απαντήσεις επειδή μπορεί να σου φανεί ειρωνεία ή εξυπνάδα. Αλλά το έχω πραγματική απορία οπότε ρωτάω, αν θέλεις άπαντα.

Όταν ο σκύλος είναι υπάκουος στον άντρα του ζευγαριού, τότε φταίει η χροιά της ανδρικής χροιάς, η στάση σώματος και η σωματοδομή του άντρα και γενικότερα το ότι ο άντρας είναι αρχηγός. Όταν ο σκύλος είναι υπάκουος στη γυναίκα του ζευγαριού, τότε φταίει που η γυναίκα είναι θηλυκό κι ο σκύλος αρσενικός ενώ με τον άντρα είναι αλλιώς. Δηλαδή είναι θέμα του σκύλου. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο σκύλος να είναι υπάκουος στη γυναίκα και να μην φταίνε εξωγενείς παράγοντες, αλλά να είναι καθαρά δική της κατάκτηση και δουλειά;

Αν απαντήσεις, ευχαριστώ προκαταβολικά, και ζητώ συγγνώμη από τη θεματοθέτη για το σχεδόν off topic.
Δεν εχουμε κανενα προηγουμενο..
Μην το βλεπεις φεμινιστικα το πραγμα ομως...
Για να ειναι υπακουος ,ηρεμος και χαρουμενος και ευτυχισμενος ο σκυλος πρεπει να υπαρχει ενας ΑΡΧΗΓΟΣ και η παρουσια του στην αγελη να αναγνωριζεται απο το σκυλο.
Δεν ειπα πουθενα οτι φταιει η σωματοδομη..ουτε η χροια με το φυλο (αν και σε καποια πραγματα η χροια της γυναικας ειναι θετικη στην εκπαιδευση ,στου αντρα σε καποια αλλα).Αυτο το παραδειγμα ειναι απο αλλη περιπτωση οπου ειχα πει (δεν θυμαμαι σε ποιον..μαλλον στη στελλα με το ροτβαιλερ-που ειναι γυναικα) για τη σταση του σωματος και το βλεμμα (ολοι πρεπει να εχουμε σταθερη-ηρεμη-αποφασιστικη φωνη οταν λεμε την εντολη..παρατηρησε σε ενα παρκο ιδιοκτητες ,αντρες γυναικες να προσταζουν τα σκυλια τους και να λενε κατσε κατσε κατσε (πολλες φορες υστερικα επειδη βλεπουν οτι ο σκυλος τους γραφει και σκυβουν κιολας και τον κοιτουν στα μουτρα...τα σκυλια δεν υπακουουν γιατι νιωθουν την αδυναμια του εκπαιδευτη -ιδιοκτητη)
Στην περιπτωση της Σπυρος-Μαρια ο σκυλοςοπως εγραψα βλεπει τον εαυτο του ως αρχηγο και στη Μαρια κανει το χατηρι γιατι τα αρσενικα ειναι ποιο φιλικα με τις γυναικες (δεν ξερω να το εκφρασω ακριβως..) την βλεπει ως φιλη ,ενω τον Σπυρο ως μελος της αγελης ομως αντιζηλο..ΚΑΝΕΝΑΝ δεν εχει δει ακομα ως αρχηγο απλα κανουνε παρεα(ετσι το βλεπει ο σκυλος..Ομως αν συνεχισει σωστα απο εδω και μπρος η κατασταση θα φτιαξει , το σκυλι δεν ειναι εντονα κυριαρχικο ,ειναι ποιο ακατεργαστο απο τα προηγουμενα.
Θα προσπαθησω να γραψω και αλλα στη μαρια (εχω και κατι εκκρεμοτητες με αλλους φιλους που στειλανε πμ)
Συγνωμη αλλα λογω δουλειας δεν προλαβαινω ,θα προσπαθησω να απαντησω το συντομοτερο.
Orilis καταβαθος εγω πιστευω οτι με γουσταρεις..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν το είδα φεμινιστικά. Απλά όντως κάπου είχες γράψει παλιότερα (δεν θυμάμαι ούτε κι εγώ αν ήταν στη Στέλλα με το ροτ, κολλάει πάντως να ήταν εκεί). Είδα και τώρα αυτό και μου δημιουργήθηκε απορία. Όχι τίποτ'αλλο, απλά αυτό που έχω δει στα σκυλιά γύρω μου είναι ότι ο σκύλος ή θα είναι αφέντης του εαυτού του και ζει με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να τον κάνουν ζαφτι, ή είναι πιο υπάκουος στον πιο σταθερό της οικογένειας. Σε αυτόν που εννοεί αυτό που λέει, πιο πολλές φορές από τους υπόλοιπους. Εαν, δε, αυτός (ο σταθερός άνθρωπος) είναι και επίμονος, μπορεί να καλουπώσει το σκύλο στις συμπεριφορές που επιθυμεί.

Για την τελευταία τελευταία σου πρόταση, θα σου πω ότι υπάρχουν φορές που γράφεις κάτι (σε σχέση με το σκύλο) που συμφωνώ απολύτως και μέσα στο ίδιο ποστ γράφεις και κάτι πράγματα τόσο άκυρα για την δική μου οπτική γωνία κι εμπειρία, που μου σπάνε τα νεύρα. Δεν σε γνωρίζω σαν άνθρωπο και δεν μπορώ να σου πω αν σε γουστάρω. Αμφιβάλλω ότι ταιριάζουν τα χνώτα μας, πάντως. Σίγουρα τα γραπτά σου με μπριζώνουν κάποιες φορές.

• Like
Reactions: Kouros