Βόλτα στην Καβάλα...

barbajean

Member
10 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Καλησπέρα.
Έχω ένα 2χρονο θηλυκό γερμανικό ποιμενικό. Αυτή τη στιγμή ζούμε στην Ηλιούπολη, μια πόλη που είναι πραγματικά φτιαγμένη για σκυλιά, με άφθονα πάρκα, πλατείες και πράσινο.
Από Γενάρη και για τρείς περίπου μήνες θα πάω στην Καβάλα. Θα μένω στο κέντρο της πόλης, μαζί με το σκυλί μου.
Με εξαίρεση το βουνό, πού αλλού μπορούμε να πάμε βόλτα, χωρίς αυτοκίνητο, δεδομένου ότι στο κέντρο έχει πολλά αδέσποτά???
Για πείτε καμιά ιδέα γιατι έχω αγχωθεί....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τι σημαίνει ότι στο κέντρο έχει αδέσποτα;
Στις περιοχές που μαζεύεται ο κόσμος..που είναι τα καταστήματα...υπάρχουν ζώα που δεν δεσπόζονται...πιθανότατα σκυλιά

:cuniaoo::cuniaoo::cuniaoo:

barbajean

Member
10 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Τι σημαίνει ότι στο κέντρο έχει αδέσποτα;
Σημαίνει οτι υπάρχουν ελεύθερα σκυλιά, τα οποία μπορεί βέβαια ο δήμος να έχει εμβολιασμένα ή/και στειρωμένα,αλλά αυτό δε σημαίνει οτι θα ανεχθούν ένα άγνωστο σκύλο να περάσει από τα μέρη τους χωρίς να κάνουν φασαρία.

barbajean

Member
10 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω που να ξέρει να μου δώσει μια ιδέα- συμβουλή???????????

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Είναι δηλαδή δεδομένο ότι θα πλακωθούν; Έχουν ξαναπλακωθεί ή δεν το έχεις δοκιμάσει καν;

Για μέρη στην Καβάλα που μπορείς να τον αφήσεις ελεύθερο θα σου πω ένα μέρος που άφηνε κι ο αδερφός μου τον δικό του. Είναι αν δεν κάνω λάθος όπως μπαίνεις στην πόλη (ερχόμενος από Ξάνθη) στο παλιό νοσοκομείο. Ακριβώς από κάτω, εκεί που έχει κάτι παλιά καράβια μπορείς να τον αφήσεις να τρέξει μιας και δεν κινδυνεύει από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Κι οπουδήποτε αλλού μέσα στην πόλη υπάρχουν περιφραγμένοι χώροι, όπως γήπεδα μπάσκετ, αρκεί φυσικά να μην ενοχλείς κανέναν και να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του :)

Αν έμενα Καβάλα, κάθε μέρα θάλασσα θα ήμουν..

swkratisk

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
145
1
serres
υπέροχη πόλη η καβάλα αλλά για σκυλιά, δε ξέρω. παραλίες άφθονες και άδειες, αυτή την εποχή. οπότε ένα μέρος που μπορεί να παίξει ο σκύλος, είναι εκεί.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω που να ξέρει να μου δώσει μια ιδέα- συμβουλή???????????
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνήθως τα αδέσποτα είναι αρκετά φιλικά ή στην χειρότερη να σας γαυγίζουν απο μακριά. Αυτά που κάποιες φορές ισως δημιουργήσουν πρόβλημα είναι τα ημι-αδέσποτα αλλά μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ σοβαρά προβλήματα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλά αυτό δε μπορείς να το λες έτσι ελαφρά τη καρδία. Που ξέρεις την ψυχολογία του άλλου σκύλου κι αν θα πρέπει να ανησυχήσει ή όχι;

Υπάρχουν αδέσποτα φιλικότατα, υπάρχουν αδέσποτα τρομαγμένα και υπάρχουν αδέσποτα επιθετικά..
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς το πρόβλημα σε σχέση με τα αδέσποτα..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
γιαυτό είπα συνήθως, τα αδέσποτα για να γίνουν επιθετικά θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη αγέλη και πάλι συνήθως με την φωνή φευγουν. Το πρόβλημα το δημιουργούν κάποια ημι-αδέσποτα όταν είναι αρκετά μαζί αλλά και πάλι αν αποφύγεις να περάσεις κοντά απο αυτό που θεωρούν χώρο τους δεν έχεις πρόβλημα, και στο Πειραιά που έμενα και στους Θρακομακεδόνες τώρα που μένω ενώ πάντα είχαμε πολλά αδέσποτα δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα απο αυτά. Τώρα ο καθένας μιλάει απο προσωπική εμπειρία, ίσως σε κάποιον άλλον έχει τύχει κάτι άλλο.
Εγώ το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει είναι με σκύλο που τον αφήνουν να βγαίνει βόλτα μόνος του ή με σκύλο που τον αφήνει το αφεντικό ελευθερο.

barbajean

Member
10 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Καταρχήν σας ευχαριστω όλους.
vek Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με αδέσποτα, αλλά δεν υπάρχουν και πολλές επαφές καθώς εδώ που μένουμε δεν έχουμε και όταν βλέπω κάποιο απο μακρυά προσπαθω να το αποφύγω(προσέχουμε για να έχουμε!!).
Έχω σκοπό να την βγάζω πολλές βόλτες την κούκλα μου και δεν θέλω να είναι πάντα η ίδια διαδρομή.
mad00lini πίσω από τις καμάρες στο καρνάγιο-θα το δοκιμάσω καλή ιδέα. Όσο για τη θάλασσα....τη φοβάμαι χειμωνιάτικα γιατί την λατρεύει και αντε να στεγνώσει μετα...
Θα κάνουμε πολλές εξορμήσεις και θα σας πώ και εγώ τη γνώμη μου, ακόμα και απο βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Ευχαριστώ και πάλι...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Θα δεις δεν θα έχεις πρόβλημα, όμορφη πόλη η Καβάλα με με πολλές επιλογές για μεγάλες βόλτες :D
Εγώ τα αδέσποτα εκτός απο αξιαγάπητα τα βρίσκω και χρήσιμα στην κοινωνικοποίηση του σκύλου μου,
συνήθως έρχονται παρέα μας στην βόλτα και όλα είναι μια χαρά.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.751
7.279
vek, άποψή μου είναι ότι κακώς τον/την συμβουλεύεις ότι αποκλείεται να έχει κίνδυνο επίθεσης από αδέσποτο, ας μην πάνε αέρα-πατέρα σε όλα τα αδέσποτα καθώς όπως είπε και ο/η mad00lini υπάρχουν αδέσποτα που (λόγω του φόβου τους βέβαια) μπορεί να είναι επιθετικά. Και ναι όπως λες με μια φωνή φεύγουν συνήθως αλλά ξέρεις αν ο/η barbajean ξέρει/θα μπορέσει να βάλει αυτή τη φωνή *σωστά* (δηλαδή χωρίς να τρομάξει το ζώο παραπάνω εντείνοντας την απειλή που νιώθει άρα και την επιθετικότητά του)? Εμένα μου έχει τύχει πολλάκις αδέσποτα να έρχονται με γρύλλισμα και τσαμπουκά και επειδή τα καλοπιάνω να κάνουν και χαρούλες μετά και έχει τύχει να έρχονται αδέσποτα που δεν τα χει πάρει το μάτι μου καν και να ορμάνε κατευθείαν στο σκύλο μου από το πουθενά. Πάντως το τελευταίο για μένα είναι εξαίρεση και συμβαίνει από σκυλιά με πολλά τραύματα, συνήθως αν δεν περάσεις από δίπλα τους ακριβώς αλλά πας 3-4 μέτρα παραπέρα, ακόμα κι αν σας βλέπουν, δύσκολα θα έρθουν για μανούρα. Τώρα μιλάμε και για θηλυκό σκυλί, δεν ξέρω από θηλυκά, μπορεί να έρθουν και για έρωτες :p

That said, barbajean γνώμη μου είναι ότι κακώς αποφεύγεις όλα τα αδέσποτα του κόσμου, ειδικά αν η σκυλίτσα σου είναι μικρή σε ηλικία, κάνεις κακό στην κοινωνικοποίησή της και μεγαλώνεις έτσι την πιθανότητα να σας μανουριάσουν όντως αδέσποτα καθώς θα μυρίζονται το φόβο σας (και των δυο). Αν μπορέσεις, ίσως θα ήταν καλύτερο να βολιδοσκοπήσεις τα αδέσποτα που θα βρεις στη γειτονιά σου όταν με το καλό πας (θα δεις και από άλλους σκυλοιδιοκτήτες) και να την αφήσεις να γνωριστεί με κάποια φιλικά.

Και πίστεψέ με, αν φοβάσαι τόσο τα αδέσποτα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποφύγεις αυτά που δε σας γουστάρουν με το να είσαι παρέα με κάποια φιλικά σας αδέσποτα στη βόλτα που είτε θα σας υποδεικνύουν ποια άλλα αδεσποτάκια είναι ήρεμα και φιλικά, είτε θα σας "ανοίγουν δρόμο" προειδοποιώντας τα άλλα ότι "ανήκετε στην αγέλη τους" και να σας αφήσουν ήσυχους (proud member μιας αγέλης εδώ και πολλά χρόνια - και ενώ έφερα νέα σκυλιά στην παρέα η αφοσίωση τους ήταν πάντα η ίδια. Βόλτες πάμε μαζί. Οι φίλοι τους έγιναν και δικοί μας και όσοι δε μας γουστάρανε είτε μας αποδέχτηκαν κατόπιν προτροπής τους είτε κάτσαν στη δικιά τους μεριά του πάρκου γιατί "είμασταν δικοί τους".)

Α, και αν όντως καταφέρετε να κάνετε φίλους, μην ξεχάσετε να τους ευχαριστήσετε γιατι οι φίλοι σας σας έχουν ανάγκη - νεράκι, φαγάκι, χαδάκι και προστασία από τους ανθρώπους (το λιγότερο) και θα κάνετε φίλους για μια ζωή.

Τώρα πιο ον τόπικ, δεν έχω ιδέα τι παίζει στην Καβάλα, σόρρυ! Την εμπειρία μου σε βόλτα εντός πόλης όπου θα συναντήσεις πολλά αδέσποτα μεταφέρω :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σίγουρα η λύση δεν είναι να αποφεύγεις την επαφή με αδέσποτα. Μπορείς να δοκιμάσεις να τη φέρεις σε επαφή εφόσον έχει τελειώσει τα εμβόλιά της. Προτιμότερα τα μεμονωμένα σκυλιά για αρχή, μην πέσεις σε καμιά αγέλη και δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.751
7.279
Προτιμότερα τα μεμονωμένα σκυλιά για αρχή, μην πέσεις σε καμιά αγέλη και δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς.
Α ναι, πολύ σωστά, μια σελίδα ποστ και ξέχασα το βασικότερο :p

barbajean

Member
10 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.Δεν είναι ότι δε ξέρω πως να φέρνω παρουσία αδέσποτων-έχουμε ξανά βγει βόλτα-αλλά στο κέντρο της πόλης έχει αρκετά σκυλιά που φαντάζομαι θα ειναι μια αγελη και δε θέλω να προκάλεσω την τύχη μας και το άγχος των περαστικών γιατί έχει πολύ κόσμο από τις καφετέριες κτλ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στο κέντρο μιας πόλης σαν την Καβάλα, μόνο ο δικός σου σκύλος θα κυκλοφορεί δεσποζόμενος, για να προκαλέσει τέτοια ταραχή στον κόσμο :rolleyes:

Δύο χρονών, έχει πλέον κατασταλλαγμένο χαρακτήρα. Πως είναι λοιπόν ο χαρακτήρας της, με άλλα σκυλιά;Δεν έχει τόση σημασία αδέσποτα ή δεσποζόμενα. Εχει σωστή συμπεριφορά; Σωστή γλώσσα σώματος;

Αν ναι...τότε δεν πρέπει να αγχώνεσαι ιδιαίτερα.
Αν όχι...τότε δεν φταίνε τα αδέσποτα ανά την επικράτεια.

Κακώς την "προστατεύεις" τόσο καιρό και τόσο πολύ, από την συναναστροφή με άλλους σκύλους.

Μόνο εσύ ξέρεις, πως συμπεριφέρεται ο σκύλος σου.
Αν αγχώνεσαι τόσο πολύ εκ των προταίρων, πιθανότατα χωρίς να υπάρχει λόγος, ο σκύλος σου σίγουρα το εισπράττει και το αφομοιώνει και είναι και άδικο για τα αδέσποτα.
Πιστεύω, ότι είναι κυρίως, δικιά σου εγκεφαλική "ανησυχία" και όχι πραγματική :)

barbajean

Member
10 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Και πάλι σας ευχαριστώ,αλλά δεν κατάλαβα πως από μέρη για βόλτα στην Καβάλα έγινε θέμα για συμπεριφορά σε σχέση με τα αδέσποτα.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Πάρα πολύ εύκολα, διαβάζοντας μόνο, το αρχικό σου ποστ/ερώτημα.
Με εξαίρεση το βουνό, πού αλλού μπορούμε να πάμε βόλτα, χωρίς αυτοκίνητο, δεδομένου ότι στο κέντρο έχει πολλά αδέσποτά???
Για πείτε καμιά ιδέα γιατι έχω αγχωθεί....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn