vek, άποψή μου είναι ότι κακώς τον/την συμβουλεύεις ότι αποκλείεται να έχει κίνδυνο επίθεσης από αδέσποτο, ας μην πάνε αέρα-πατέρα σε όλα τα αδέσποτα καθώς όπως είπε και ο/η mad00lini υπάρχουν αδέσποτα που (λόγω του φόβου τους βέβαια) μπορεί να είναι επιθετικά. Και ναι όπως λες με μια φωνή φεύγουν συνήθως αλλά ξέρεις αν ο/η barbajean ξέρει/θα μπορέσει να βάλει αυτή τη φωνή *σωστά* (δηλαδή χωρίς να τρομάξει το ζώο παραπάνω εντείνοντας την απειλή που νιώθει άρα και την επιθετικότητά του)? Εμένα μου έχει τύχει πολλάκις αδέσποτα να έρχονται με γρύλλισμα και τσαμπουκά και επειδή τα καλοπιάνω να κάνουν και χαρούλες μετά και έχει τύχει να έρχονται αδέσποτα που δεν τα χει πάρει το μάτι μου καν και να ορμάνε κατευθείαν στο σκύλο μου από το πουθενά. Πάντως το τελευταίο για μένα είναι εξαίρεση και συμβαίνει από σκυλιά με πολλά τραύματα, συνήθως αν δεν περάσεις από δίπλα τους ακριβώς αλλά πας 3-4 μέτρα παραπέρα, ακόμα κι αν σας βλέπουν, δύσκολα θα έρθουν για μανούρα. Τώρα μιλάμε και για θηλυκό σκυλί, δεν ξέρω από θηλυκά, μπορεί να έρθουν και για έρωτες
That said, barbajean γνώμη μου είναι ότι κακώς αποφεύγεις όλα τα αδέσποτα του κόσμου, ειδικά αν η σκυλίτσα σου είναι μικρή σε ηλικία, κάνεις κακό στην κοινωνικοποίησή της και μεγαλώνεις έτσι την πιθανότητα να σας μανουριάσουν όντως αδέσποτα καθώς θα μυρίζονται το φόβο σας (και των δυο). Αν μπορέσεις, ίσως θα ήταν καλύτερο να βολιδοσκοπήσεις τα αδέσποτα που θα βρεις στη γειτονιά σου όταν με το καλό πας (θα δεις και από άλλους σκυλοιδιοκτήτες) και να την αφήσεις να γνωριστεί με κάποια φιλικά.
Και πίστεψέ με, αν φοβάσαι τόσο τα αδέσποτα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποφύγεις αυτά που δε σας γουστάρουν με το να είσαι παρέα με κάποια φιλικά σας αδέσποτα στη βόλτα που είτε θα σας υποδεικνύουν ποια άλλα αδεσποτάκια είναι ήρεμα και φιλικά, είτε θα σας "ανοίγουν δρόμο" προειδοποιώντας τα άλλα ότι "ανήκετε στην αγέλη τους" και να σας αφήσουν ήσυχους (proud member μιας αγέλης εδώ και πολλά χρόνια - και ενώ έφερα νέα σκυλιά στην παρέα η αφοσίωση τους ήταν πάντα η ίδια. Βόλτες πάμε μαζί. Οι φίλοι τους έγιναν και δικοί μας και όσοι δε μας γουστάρανε είτε μας αποδέχτηκαν κατόπιν προτροπής τους είτε κάτσαν στη δικιά τους μεριά του πάρκου γιατί "είμασταν δικοί τους".)
Α, και αν όντως καταφέρετε να κάνετε φίλους, μην ξεχάσετε να τους ευχαριστήσετε γιατι οι φίλοι σας σας έχουν ανάγκη - νεράκι, φαγάκι, χαδάκι και προστασία από τους ανθρώπους (το λιγότερο) και θα κάνετε φίλους για μια ζωή.
Τώρα πιο ον τόπικ, δεν έχω ιδέα τι παίζει στην Καβάλα, σόρρυ! Την εμπειρία μου σε βόλτα εντός πόλης όπου θα συναντήσεις πολλά αδέσποτα μεταφέρω