Βόλτα με ή χωρίς λουρί...

nikoky

Member
10 Μαρτίου 2011
14
0
Αθήνα
Έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα αλλού συζήτηση για το θέμα. Δεν αναφέρομαι στην καθημερινή βόλτα του σκύλου μέσα στη πόλη, αλλά σε πιο μακρυνές βόλτες στο βουνό ή τη θάλασσα.
Η Κίρκη χαίρεται πολύ να τρέχει ελεύθερη στο βουνό - δεν απομακρύνεται ποτέ περισσότερο από 5-10 μέτρα από κοντά μου.
Υπάρχει κάποια άποψη για το αν είναι καλό ή κακό (επικίνδυνο ίσως) για τον σκύλο το παιχνίδι αυτό;
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Οι απόψεις είναι μοιρασμένες νομίζω σε αυτό το θέμα (έχω παρακολουθήσει παλιότερη παρόμοια κουβέντα). Εξαρτάται βασικά από το πως κρίνεις εσύ το σκύλο σου. Αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα απομακρυνθεί, ότι δεν θα φάει κάτι επικίνδυνο κλπ κλπ...που φυσικά δε μπορείς να είσαι σίγουρος για όλα αυτά οπότε ουσιαστικά παίρνεις ένα ρίσκο αφήνοντας το σκυλί χωρίς λουρί σε μη περιφραγμένο χώρο.

Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, καλύτερα να την αφηνεις χωρίς λουρί μόνο σε περιφραγμένα μέρη όπως πάρκο, γήπεδο, αυλή κλπ.

Εσύ κρίνεις πόσο εμπιστοσύνη σου έχει το σκυλί σου ώστε να μην απομακρυνθεί και να γυρίσει σε σένα no matter what που λένε και στο χωριό μου :D

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
γεια σου......σιγουρα η κιρκη θα αιρεται να ειναι ελευθερη αλλα δεν ξερω προσωπικα φοβαμαι παρα πολυ....πιστευω οτι αφου μενει κοντα σου, ενα επιμηκεινομενο λουρακι θα ειναι μια χαρα...

και αυτη ασφαλης κ εσυ ησυχος!!!

κατα την γνωμη μου ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος αν ο σκυλος σου θα γυρισει...και αν δεν???

το διακινδυνευεις????υπαρχουν τοσα εραθισματα γυρω της....

Last edited:

nikoky

Member
10 Μαρτίου 2011
14
0
Αθήνα
όσο έχουμε πάει βόλτες στο βουνό (5-6 φορές) δεν απομακρύνεται πολύ και πάντα γυρνάει. το μόνο που φοβάμαι είναι καμιά φόλα...
αλλά από αυτό δεν γλυτώνεις ακόμα και στο λουρί να είναι το σκυλί. άμα βρει "λαχταριστό" μεζέ, σιγά μην καταφέρεις να της το πάρεις από το στόμα... θα το καταπιεί αμάσητο...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κοίτα, είναι ακόμη 7 μηνών, μπορεί όταν χρονίσει και μπει στην "εφηβεία" να γίνει πιο ανεξάρτητη και να φευγει πιο εύκολα μακριά σου. Εγώ στην αρχή το σκυλί μου που το μάζεψα από το δρόμο σε ηλικία 1+ έτους περίπου το έβγαζα βόλτα χωρίς λουρι (σε πάρκο) και δεν απομακρυνόταν απο μένα. Μετά απο κανα μήνα που σιγουρευτηκε ότι δε θα με χάσει άρχισε να απομακρύνεται και δεν γύρναγε αμέσως όταν τη φώναζα.
Τώρα όταν την πάω βόλτα, μόνο με λουρί, αλλά δεν έχει πάρκο εκεί κοντα πια οπότε έτσι κι αλλίως με λουρί θα την έβγαζα :)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλημέρα, μέσα στην πόλη θα σου πρότεινα λουρί. Αν πάτε βουνό η θάλασσα είναι κρίμα να της στερείς τη χαρά να τρέχει ελεύθερη. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη μου. Συνήθως οι φόλες βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές και στόχο έχουν να εξαλείψουν ενοχλητικά αδέσποτα. Σε βουνά ή στις παραλίες είναι μικρότερος ο κίνδυνος. Πάντως εμείς όταν κάνουμε εξορμήσεις έξω από την πόλη πάντα είμαστε χωρίς λουρί. Αν την εμπιστεύεσαι δοκίμασε το :)

nikoky

Member
10 Μαρτίου 2011
14
0
Αθήνα
Καλημέρα, μέσα στην πόλη θα σου πρότεινα λουρί. Αν πάτε βουνό η θάλασσα είναι κρίμα να της στερείς τη χαρά να τρέχει ελεύθερη. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη μου. Συνήθως οι φόλες βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές και στόχο έχουν να εξαλείψουν ενοχλητικά αδέσποτα. Σε βουνά ή στις παραλίες είναι μικρότερος ο κίνδυνος. Πάντως εμείς όταν κάνουμε εξορμήσεις έξω από την πόλη πάντα είμαστε χωρίς λουρί. Αν την εμπιστεύεσαι δοκίμασε το :)
μου είπαν ότι στην Πάρνηθα, στον Υμηττό και σε άλλα βουνά ρίχνουν φόλες ...για πλάκα. Έχει κανείς εμπειρία από αυτό;

Επίσης εκτός Αθηνών διάφοροι "κυνηγοί" ή "βοσκοί"...

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Στον Υμηττό που τον πάω συχνά πυκνά δεν έχω συναντήσει κάτι...Χωρίς να αποκλείω ότι υπάρχουν. Απλά εμείς δεν έχουμε συναντήσει κάτι.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Πριν μερικες μερες μιλησα με ενα παιδι που εψαχνε για κουταβι ροτβαιλερ γιατι το προηγουμενο πεθανε απο φολα στο Ν. Βουτζα. Εγω μενω Κατω Χαλανδρι κοντα σε ενα μεγαλο παρκο που και εκει καποτε ενας τρελος γερος εβαλε φολες γιατι δεν ηθελε να μαζευονται εκει σκυλοι γιατι μαζευει χορτα και του τα κατουρανε! Δεν υπαρχουν λοιπον ασφαλη μερη εκτος αν πας σε κανενα βουνο στο πουθενα. Λουρι φλεξι δεν βολευει γιατι αν εχει θαμνους θα μπερδευτει και θα σου σπασει τα νευρα. Πρεπει να εισαι 100% σιγουρος οτι θα επιστρεψει οταν το φωναξεις το σκυλι γιατι αν μυρισει κανενα ζωο και το παρει στο κυνηγι μαλλον απιθανο ειναι να σε ακουσει και να επιστρεψει. Θα χαθει, οποτε καλο ειναι να εχεις μαζι σου και καμια σφυριχτρα οπως εχουν οι κηνυγοι και να το εχεις μαθει να ερχεται οταν την ακουει.

nikoky

Member
10 Μαρτίου 2011
14
0
Αθήνα
ενδιαφέρον. συμφωνώ ότι μέσα στη πόλη στη βόλτα θα έχουμε λουρί. μιλάω όμως για βόλτες στο βουνό ή τη θάλασσα.
επίσης κοντά στο σπίτι μου υπάρχει μια μικρή πλατεία. μέχρι εκεί πάμε με το λουρί. στη πλατεία το βγάζουμε και παίζουμε με ξύλα. μετά το φοράμε πάλι και γυρίζουμε σπίτι...
στη πλατεία εμφανίζονται και άλλα σκυλιά κατά καιρούς, τόσο δεσποζόμενα όσο και αδέσποτα.
παρόλο που η Κίρκη μερικές φορές τα πλησιάζει, της είναι πιο σημαντικό το παιχνίδι με τα ξύλα από το ενδιαφέρον για τα άλλα σκυλιά...

nikoky

Member
10 Μαρτίου 2011
14
0
Αθήνα
Οταν της λες "ας το" το αφήνει; Από τις πιο σημαντικές εντολές...
...όχι πάντα - και ιδίως όχι αν πρόκειται για φαΐ...

προσπαθώ όμως... έχεις πρόταση για το πως να ...την πείσω;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μην την αφήνεις από το λουρί μέχρι να της το μάθεις. Οπως έγραψαν τα παιδιά, μπορεί να φάει φόλα στο βουνό.

Εμείς μάθαμε με το φλέξι. Του έλεγα να αφήσει και τραβούσα το φλέξι. Ετσι μάθαμε.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Καλησπέρα, έχω εγκαταλείψει την Αθήνα και μένω στην Ήπειρο (έξω από τα Γιάννενα). Η Emma κάνει βασική (τελειώσαμε με τον εκπαιδευτή και εδώ και ........9 μήνες και για όσο ζει θα συνεχίζουμε μόνοι μας).
Στις 100 φορές τις 95 με το here θα έρθει να κάτσει μπροστά μου, έστω και εάν εκείνη τη στιγμή έχει βρεί λαχταριστό κοκκαλάκι. Το πρόβλημα προκύπτει στο τι κάνεις ή τι μπορεί να συμβεί τις άλλες 5 που....θα εμφανιστούν άλλα σκυλιά, θα μυρίσει κάποιο άγνωστο ζώο, θα συναντήσει κάποιο μικρό παιδί (εδώ πάνω θα τη συναντήσει κάποιος κυνηγός :eek:)
Θα σε προέτρεπα να μη το αφήνεις ελεύθερο, τουλάχιστον μέχρι να έχεις πολύ καλή εικόνα του χώρου στον οποίο κινείστε (πολλές επισκέψεις) και πάλι με ρίσκο....
Καλώς ή κακώς κάποιες φορές το αναλαμβάνω και εγώ...