Βόλτα...κωμικοτραγικοί ιδιοκτήτες

vasilis23

Member
22 Φεβρουαρίου 2016
11
1
Γειας σας,είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα σχέτικα με την βόλτα του σκύλου.Κατ'αρχάς έχω ένα κουτάβι βέλγικο τον black αρσενικό 4,5 μηνών, τον έχω 2 μήνες τώρα.Οι βόλτες του είναι καθημερινά 5,απο τις οποίες οι 4 είναι μικρές γύρω απο το σπίτι για να κάνει την ανάγκη του και η 1 είναι η μεγάλη γύρω στις 2 ώρες.Στην μεγάλη του βόλτα τον πάω στην εθνική γλυπτοθήκη.Εκεί έρχονται και άλλοι ιδιοκτήτες με τα σκυλιά τους.Το όλο θέμα μου εκεί πέρα είναι το ότι ο καθένας ενώ το παίζει ειδικός πάνω στα σκυλιά είναι στον κόσμο του.Αυτό που γίνετε είναι να έρχονται με τα σκυλιά τους να τα παρατάνε όλα μαζί να πιάνουν την κουβέντα χωρίς να ασχολούνται μαζί τους, κουτσομπολευοντας ο ένας τον άλλο για τον λάθος χειρισμό του σκυλου του χωρίς οι δικοί τους οι σκύλοι να κάνουν αυτά που λένε στους άλλους.Καθώς σε όσα σκηνικά που έχουν γίνει ποτέ κανένας σκύλος δεν είχε το νου του στο αφεντικό του όσο και να φώναζε.Αυτό που κάνω εγώ είναι όταν πηγαίνω εκεί να το αφήνω να παίζει με τα άλλα σκυλία αλλα στην διάρκεια του παιχνιδίου του το κόβω για ένα λεπτό φωναζοντάς προς στο μέρος μου ώστε να έχει συνέχεια το μυαλό του σε μένα.Σήμερα λοιπόν που πήγαμε κάτσαμε 1 ώρα με τα άλλα τα σκυλιά παίζοντας και όσες φορές τον φώναξα ήρθε.Μετά απομονωθήκαμε για ασκήσεις με ένα μπαλάκι και μια τριχιά και στο φεύγα τον άφησα να παίξει ένα τέταρτο πάλι με τα άλλα τα σκυλιά.Όταν τον φώναξα να φύγουμε στην αρχή ήρθε όμως σε μια φάση ξαναπήγε στα άλλα τα σκυλιά ενώ εγώ τον φώναζα να έρθει προς τα εμένα.Πήγα τον μάζεψα αλλά μου το έκανε και δεύτερη φορά,τότε τον έπιασα και του έριξα 4 χαλαρές σφαλιάρες στην μουσούδα του.Όταν σηκώθηκα να φύγω είχαν μείνει όλοι(οι φιλόζωοι) και με κοιτούσαν λες και το είχα κρεμάσει απ το τσιγκέλι το σκυλακι μου.Σε παρόμοια σκηνικά που δεν περιείχαν σφαλιάρες και απλά τον φώναζα όταν δεν με άκουγε όλοι μου λέγαν λογικό είναι να μην σε ακούει είναι μωρό,το θέμα είναι ότι οι εντολές που του δίνω τις ξέρει άπλα θέλει να κάνει το δίκο του.Το υπεραγαπάω το σκυλί μου και δεν είμαι του στυλ ξύλο πνήχτες κ.τ.λ. για να μάθει.Απλά θέλω όταν είμαστε έξω να κάνει ότι θέλει έχοντας το νου του σε μένα έτσι ώστε όταν πάει να γίνει η ''στραβή'' να το αποτρέψω και να μην κλαίω. Ποια η γνώμη σας γενικά... έχω ψιλοβαρεθεί πάνω στην γλυπτοθήκη και ψάχνω καινούργιο μέρος να τον βγάζω μιας και όπως προείπα,όλοι εκεί πάνε για κους κους, αμολώντας τα σκυλία τους χωρίς να ασκολούνται καθόλου μαζί τους.Σχολιάζοντας τους άλλους και όταν γίνει η στραβή να σκούζουν σαν βλάκες και στο επόμενο λεπτό αντί να ασχοληθούν με την συμπεριφορά του σκύλου τους να δίνουν σε άλλους συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν άμα τους τύχει το ίδιο περιστατικό....κωμικοτραγικός ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ... απ την μια να γελάς και απο την άλλη να κλαις.Αν εγώ το βλέπω λάθος το όλο θέμα ενημερώστε με...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες!

Προσπερνάω ένα μεγάλο μέρος του κειμένου σου και στέκομαι στην διόρθωση που έγινε στον σκύλο από σένα!
Θα πρέπει να μάθεις όταν εκπαιδεύεις οργανισμούς(παιδιά ή σκυλιά) να προσπαθείς μετά από κάθε διόρθωση να έρχεται και η διδαχή ή το αντίθετο!Μόνο έτσι δίνεις κατεύθυνση σε ένα μυαλό!
Επίσης θα πρέπει να μάθεις να δουλεύεις το ρητό "Ότι δεν θέλουμε να μας συμβεί δεν το προκαλούμε"! Δημιούργησες εκείνες τις συνθήκες ώστε να μην έχεις την προσοχή του σκύλου σου πάνω σου. Του έδωσες πολλά ερεθίσματα και τον διόρθωσες επειδή τα εκμεταλλεύτηκε(και καλά έκανε)!
Ακολουθείς την πεπατημένη, δηλαδή βρίσκεις συγκεκριμένα σκυλιά σωστά κοινωνικοποιημένα, αποφεύγεις τα πάρκα, δουλεύεις σε κάθε βόλτα τον σκύλο σου, φιλτράρεις τα ερεθίσματα που του δίνεις...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
1)2 ωρες για 4,5 μηνων κουταβι ειναι πολυ
2)Την εχεις δει οποτε την κατασταση εκει που πας,την εχεις εμπεδωσει (ποσο καιρο πας ειπαμε?) παρολα αυτα ομως συνεχιζεις κ πας διακινδυνευοντας το σκυλι σου ειτε να του επιτεθουν (κατα ποσο ειναι περιφραγμενος χωρος ιδεα δεν εχω) ειτε να υιοθετησει κακες συνηθειες ειτε 1002 τεσπα...
3)Ειχες την απαιτηση απο ενα ΚΟΥΤΑΒΙ που τοχεις στην κατοχη σου μολις 2 μηνες να σε υπακουσει :)ROFLMAO:) ενω ειστε σε εναν εξωτερικο χωρο με μυριαδες ερεθισματα κ επειδη δεν σε ακουσε με την μια πηγες κ του σκασες 4 "χαλαρες" σφαλιαρες στην μουσουδα?Που ακομη κ ενηλικα σκυλια πουχεις φαει "ψωμι κ αλατι"¨μαζι τους ενα πραμα,μπορει να τυχει να σε γραψουν...Γιατι το κανες?Τι υπεθεσες οτι θα το διδαξεις δλδ ετσι?Γιατι εγω αμα ημουν στην θεση του απο κεινη την στιγμη κ υστερα θα σε εβλεπα κ θα κοβα λασπη!
Καπως πρεπει να κανεις ενα rewind κ να καλοσκεφτεις γενικοτερα πολλα πραγματα...γιατι ταχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου...
Κ κοψε κ τα πολυσυχναστα τα μερη,για πολλους λογους...
4)Εαν θες να αποτρεψεις την στραβη κατσε ασχολησου με το μωρο ουσιαστικα,διδαξε το,διαπαιδαγωγησε το,χτιστε μια σχεση αμοιβαιου σεβασμου κ αγαπης...

κ μη πολυνοιαζεστε για το τι θα πει ο ενας κ ο αλλος,ή τι ιδεα θα σχηματισει ή ποιος την εχει μεγαλυτερη κλπ κλπ
γιατι καπως ετσι σε κοβω...

• Like
Reactions: Phyrrus

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα! Αν εννοείς το πάρκο κοντά στην Κατεχάκη, απόφυγέ το γιατί 1) είναι τεράστιο,δεν έχει περίφραξη από παντου και ουκ ολίγες φορές σκυλάκια έχουν βγει μέχρι τη λεωφόρο και 2) έχει μεν πολλούς σκυλάδες η περιοχή αλλά έχει και φόλες κατά καιρούς...

vasilis23

Member
22 Φεβρουαρίου 2016
11
1
1)2 ωρες για 4,5 μηνων κουταβι ειναι πολυ
2)Την εχεις δει οποτε την κατασταση εκει που πας,την εχεις εμπεδωσει (ποσο καιρο πας ειπαμε?) παρολα αυτα ομως συνεχιζεις κ πας διακινδυνευοντας το σκυλι σου ειτε να του επιτεθουν (κατα ποσο ειναι περιφραγμενος χωρος ιδεα δεν εχω) ειτε να υιοθετησει κακες συνηθειες ειτε 1002 τεσπα...
3)Ειχες την απαιτηση απο ενα ΚΟΥΤΑΒΙ που τοχεις στην κατοχη σου μολις 2 μηνες να σε υπακουσει :)ROFLMAO:) ενω ειστε σε εναν εξωτερικο χωρο με μυριαδες ερεθισματα κ επειδη δεν σε ακουσε με την μια πηγες κ του σκασες 4 "χαλαρες" σφαλιαρες στην μουσουδα?Που ακομη κ ενηλικα σκυλια πουχεις φαει "ψωμι κ αλατι"¨μαζι τους ενα πραμα,μπορει να τυχει να σε γραψουν...Γιατι το κανες?Τι υπεθεσες οτι θα το διδαξεις δλδ ετσι?Γιατι εγω αμα ημουν στην θεση του απο κεινη την στιγμη κ υστερα θα σε εβλεπα κ θα κοβα λασπη!
Καπως πρεπει να κανεις ενα rewind κ να καλοσκεφτεις γενικοτερα πολλα πραγματα...γιατι ταχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου...
Κ κοψε κ τα πολυσυχναστα τα μερη,για πολλους λογους...
4)Εαν θες να αποτρεψεις την στραβη κατσε ασχολησου με το μωρο ουσιαστικα,διδαξε το,διαπαιδαγωγησε το,χτιστε μια σχεση αμοιβαιου σεβασμου κ αγαπης...

κ μη πολυνοιαζεστε για το τι θα πει ο ενας κ ο αλλος,ή τι ιδεα θα σχηματισει ή ποιος την εχει μεγαλυτερη κλπ κλπ
γιατι καπως ετσι σε κοβω...
1)δύο ώρες δεν το αναγκάζω να είναι έξω...Δεν είναι ότι έχω χρόνο για πέταμα αλλα από την στιγμή που κάθεται δεν έχω και θέμα...Και αυτές τις 2 ώρες δεν τρέχει μαραθώνιο θα παίξει θα μυρίσει θα κάτσει και αλλα 1002 από μεριάς μου μακάρι να ήταν 30 λεπτά με το ρολόι αλλα δεν εχω και θέμα

2)Την κατάσταση την έχω δει με τον καιρό δεν είναι ότι πήγα την πρώτη φορά και ήρθε κάποιος και μου είπε άκου να δεις εδώ γίνετε αυτό και κείνο

3)δεν είπα ότι δεν με άκουσε με την μια διάβασε λίγο τι γράφω και μην φαντάζεσαι δρακους...Απλα κάθε μέρα όταν φεύγουμε και του λέω πάμε έλα ερχετε κατευθείαν σήμερα ήταν η πρώτη φορά που μου έκανε όλο αυτό το σκηνικό...Και το αν ήσουν εσύ στην θέση του το τι θα έκανες το βλέπεις σαν άνθρωπος... γιατι με την ίδια λογική και άμα σε φροντίζα όσο φροντίζω το κουτάβι μου δεν υπήρχε περίπτωση κάθε φορά που γυρνάω σπίτι να μου,εσύ να μου έκανες τόσες χαρές και να με εγλυφες και αλλα τα υπόλοιπα που κάνουν από την χαρά τους...Δεν το παίζω ειδικός ή ξερολας αν ο τρόπος μου ήταν για σένα λάθος μπορείς να δώσεις καμία συμβουλή τι να κάνω την επόμενη φορά για να καταλάβει ότι έκανε κάτι λαθος
4)Το μωρό μου τον τελευταίο καιρό είναι το μόνο που με νοιάζει μιας και αν βγάλεις δουλειά και ύπνο όλη μου την μερα την βγάζω μαζί του...
Και λάθος με εκοψες γιατι γραμμένους τους εχω όλους γι'αυτό και ότι έκανα το έκανα μπροστά τους περιμένοντας ανάλογη αντιμετώπισή το μόνο που με νοιάζει είναι να βγει σωστός ο σκυλος μου και γι'αυτό και κάθομαι και γράφω στο forum ώστε να ακούσω γνώμες και συμβουλές

Last edited by a moderator:

vasilis23

Member
22 Φεβρουαρίου 2016
11
1
Ναι αυτό εννοώ εχω αρχίσει να κοιτάζω το άλσος στην Παπάγου απλά εκεί θα χρειαστώ αμάξι γιατι γλυπτοθήκη πηγαιναμε με τα πόδια

Last edited:

vasilis23

Member
22 Φεβρουαρίου 2016
11
1
Καλώς ήρθες!

Προσπερνάω ένα μεγάλο μέρος του κειμένου σου και στέκομαι στην διόρθωση που έγινε στον σκύλο από σένα!
Θα πρέπει να μάθεις όταν εκπαιδεύεις οργανισμούς(παιδιά ή σκυλιά) να προσπαθείς μετά από κάθε διόρθωση να έρχεται και η διδαχή ή το αντίθετο!Μόνο έτσι δίνεις κατεύθυνση σε ένα μυαλό!
Επίσης θα πρέπει να μάθεις να δουλεύεις το ρητό "Ότι δεν θέλουμε να μας συμβεί δεν το προκαλούμε"! Δημιούργησες εκείνες τις συνθήκες ώστε να μην έχεις την προσοχή του σκύλου σου πάνω σου. Του έδωσες πολλά ερεθίσματα και τον διόρθωσες επειδή τα εκμεταλλεύτηκε(και καλά έκανε)!
Ακολουθείς την πεπατημένη, δηλαδή βρίσκεις συγκεκριμένα σκυλιά σωστά κοινωνικοποιημένα, αποφεύγεις τα πάρκα, δουλεύεις σε κάθε βόλτα τον σκύλο σου, φιλτράρεις τα ερεθίσματα που του δίνεις...
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες...Εσύ τι θα έκανες στην θέση μου αν εξελίσσονταν έτσι το περιστατικό στο τέλος?

Alex_mps

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
46
254
37
Το παιχνίδι με την τριχιά το εκανα και εγω στον δικο μου να εχεις τον νου σου οταν θα βλέπεις να αποκτάει πολυ κτητικότητα .θα καταλάβεις σημάδια αν ξεκινήσει να δαγκώνει χωρίς να υπολογίζει τιποτα εκεί όντως θα χρειαστούν οι χαλαρές σφαλιάρες στην μουσούδα . Τωρα για το οτι δεν ήρθε πιστευω πως το καλύτερο θα ηταν απλα η επιβράβευση οταν έρχεται

• Like
Reactions: vasilis23

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
καλησπερα @vasilis23
να χαιρεσαι τον κουταβο σου!
Συνοπτικα, θα συμφωνησω οτι η διαρκεια της βολτας του μικρου ειναι μεγαλη. Ισως ειναι ενας βασικος λογος που σημερα δεν σε ακουσε οταν τον φωναξες. Τα σκυλια ειναι καλο να αποκτουν "ελευθεριες" με τον καιρο...δηλαδη καθως ωριμαζουν και καθως αφομοιωνουν περισσοτερο την εκπαιδευση (του "ελα" στην προκειμενη περιπτωση) ωστε να ειναι πιο ελεγχομενη η σχεση σας.
Η αντιδραση σου ηταν λαθος, με τις "σφαλιαριτσες" θα πετυχεις το αντιθετο αποτελεσμα. Να σε φοβαται ή να νομιζει πως οταν ερθει σε κοντινη αποσταση ενδεχομενως να τον "τιμωρησεις" ξανα.
Εβαλες ενα βρεφος σε μια κατασταση που δεν ειναι σε θεση να αντιληφθει γιατι τις εφαγε απο σενα.
Θα σου προτεινα να δεις τουλαχιστον κανενα βιντεακι στο youtube (σε πρωτη αμεση φαση), να διαβασεις βιβλια και σχετικα αρθρα στο internet με θεματα βασικης εκπαιδευσης κουταβιων , στα οποια παντου θα δεις οτι η θετικη ανατροφοδοτηση στις ενεργειες του σκυλου ειναι η καλυτερη μεθοδος εκπαιδευσης.
Οσο για τους Ελληναρες, δεν θα σχολιασω. Απο μακρια και αγαπημενοι, δυστυχως το 80% των ανθρωπων που εχουν σκυλο στην Ελλαδα, ειναι ασχετοι με το αντικειμενο.

vasilis23

Member
22 Φεβρουαρίου 2016
11
1
καλησπερα @vasilis23
να χαιρεσαι τον κουταβο σου!
Συνοπτικα, θα συμφωνησω οτι η διαρκεια της βολτας του μικρου ειναι μεγαλη. Ισως ειναι ενας βασικος λογος που σημερα δεν σε ακουσε οταν τον φωναξες. Τα σκυλια ειναι καλο να αποκτουν "ελευθεριες" με τον καιρο...δηλαδη καθως ωριμαζουν και καθως αφομοιωνουν περισσοτερο την εκπαιδευση (του "ελα" στην προκειμενη περιπτωση) ωστε να ειναι πιο ελεγχομενη η σχεση σας.
Η αντιδραση σου ηταν λαθος, με τις "σφαλιαριτσες" θα πετυχεις το αντιθετο αποτελεσμα. Να σε φοβαται ή να νομιζει πως οταν ερθει σε κοντινη αποσταση ενδεχομενως να τον "τιμωρησεις" ξανα.
Εβαλες ενα βρεφος σε μια κατασταση που δεν ειναι σε θεση να αντιληφθει γιατι τις εφαγε απο σενα.
Θα σου προτεινα να δεις τουλαχιστον κανενα βιντεακι στο youtube (σε πρωτη αμεση φαση), να διαβασεις βιβλια και σχετικα αρθρα στο internet με θεματα βασικης εκπαιδευσης κουταβιων , στα οποια παντου θα δεις οτι η θετικη ανατροφοδοτηση στις ενεργειες του σκυλου ειναι η καλυτερη μεθοδος εκπαιδευσης.
Οσο για τους Ελληναρες, δεν θα σχολιασω. Απο μακρια και αγαπημενοι, δυστυχως το 80% των ανθρωπων που εχουν σκυλο στην Ελλαδα, ειναι ασχετοι με το αντικειμενο.
Λογικά αυτά που γράφεις και κατανοητά...απλά σαν συμβουλή για να καταλάβω μιας και είναι και το πρώτο μου κουτάβι και σε καμία περίπτωση δεν το ευχαριστιέμαι όταν τον μαλώνω.Στην συγκεκριμένη περίπτωση κατά την γνώμη σου αφού έγινε ότι έγινε και έχοντας καταλάβει ότι εγώ φταίω τι έπρεπε να κάνω...Αλλά και γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις (λογο του ότι είναι και αρσενικό και αυτό το λέω όχι για το συγκεκριμένο περιστατικό απλά κάποιες φορές χωρίς να το φαντάζομαι θέλει να βγει από πάνω) τι κάνω?

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Λογικά αυτά που γράφεις και κατανοητά...απλά σαν συμβουλή για να καταλάβω μιας και είναι και το πρώτο μου κουτάβι και σε καμία περίπτωση δεν το ευχαριστιέμαι όταν τον μαλώνω.Στην συγκεκριμένη περίπτωση κατά την γνώμη σου αφού έγινε ότι έγινε και έχοντας καταλάβει ότι εγώ φταίω τι έπρεπε να κάνω...Αλλά και γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις (λογο του ότι είναι και αρσενικό και αυτό το λέω όχι για το συγκεκριμένο περιστατικό απλά κάποιες φορές χωρίς να το φαντάζομαι θέλει να βγει από πάνω) τι κάνω?
φαινεται οτι ειναι το πρωτο σου κουταβι, για αυτο σου προτεινα να διαβασεις πολυυυυυυ για τον τροπο εκπαιδευσης, γιατι προφανως εχεις θεωρητικα καποιες γνωσεις αλλα πρεπει να εμβαθυνεις.
Εγω στην συγκεκριμενη περιπτωση, θα πηγαινα να τον παρω απο την σκυλοπαρεα χωρις πολλα-πολλα, επειδη το "ελα" δεν θα μπορουσες να το πετυχεις στην φαση που βρισκοσασταν (ο σκυλος σου ηταν κουρασμενος και ειχες χασει την προσοχη του).
Και απο αυριο επαναληψη στο "ελα", ενω ειστε μονοι σας. Οσο προοδευει, αν μπορεις να βρεις μονο ενα-δυο σκυλακια για να δουλεψεις ξανα την εντολη (με σταδιακη επιβαρυνση δλδ). Και οταν θεωρησεις οτι ειστε ετοιμοι για την σκυλοπαρεα,προσπαθησε να προνοησεις ποτε θα κουραστει ο σκυλος σου και να φυγετε πριν φτασετε παλι στο ιδιο σταδιο με τις προαλλες.
Τελος θα σου πω πως ουτε εγω ειμαι επαγγελματιας εκπαιδευτης, απλα σου λεω πως θα το χειριζομουν εγω.
Αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα και αφου ειναι ο πρωτος σου σκυλος, θα ηταν χρησιμο να απευθυνθεις σε καποιον εκπαιδευτη (αφου ψαξεις και για αυτον), αλλιως ενημερωσου απο μονος σου!!! Δοξα το Θεο με το internet οι πηγες ειναι παρα πολλες...
Καλη συμβιωση με τον Black!

Last edited:
  • Like

vasilis23

Member
22 Φεβρουαρίου 2016
11
1
φαινεται οτι ειναι το πρωτο σου κουταβι, για αυτο σου προτεινα να διαβασεις πολυυυυυυ για τον τροπο εκπαιδευσης, γιατι προφανως εχεις θεωρητικα καποιες γνωσεις αλλα πρεπει να εμβαθυνεις.
Εγω στην συγκεκριμενη περιπτωση, θα πηγαινα να τον παρω απο την σκυλοπαρεα χωρις πολλα-πολλα, επειδη το "ελα" δεν θα μπορουσες να το πετυχεις στην φαση που βρισκοσασταν (ο σκυλος σου ηταν κουρασμενος και ειχες χασει την προσοχη του).
Και απο αυριο επαναληψη στο "ελα", ενω ειστε μονοι σας. Οσο προοδευει, αν μπορεις να βρεις μονο ενα-δυο σκυλακια για να δουλεψεις ξανα την εντολη (με σταδιακη επιβαρυνση δλδ). Και οταν θεωρησεις οτι ειστε ετοιμοι για την σκυλοπαρεα,προσπαθησε να προνοησεις ποτε θα κουραστει ο σκυλος σου και να φυγετε πριν φτασετε παλι στο ιδιο σταδιο με τις προαλλες.
Τελος θα σου πω πως ουτε εγω ειμαι επαγγελματιας εκπαιδευτης, απλα σου λεω πως θα το χειριζομουν εγω.
Αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα και αφου ειναι ο πρωτος σου σκυλος, θα ηταν χρησιμο να απευθυνθεις σε καποιον εκπαιδευτη (αφου ψαξεις και για αυτον), αλλιως ενημερωσου απο μονος σου!!! Δοξα το Θεο με το internet οι πηγες ειναι παρα πολλες...
Καλη συμβιωση με τον Black!
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο να απαντήσεις...το έλα σαν εντολή το έχει μάθει πρώτο πρώτο, γι'αυτό ίσως και αντέδρασα έτσι, καθώς και όταν παίζει και του το λέω που εκεί είναι ακόμα πιο δύσκολο θα έρθει. Από εκεί και πέρα για εκπαιδευτή δεν το βλέπω γι'αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ...Όσο για τις γνώμες ότι μου λέει ο καθένας το φιλτραρω το ψάχνω και προσπαθώ να ακολουθήσω την καλύτερη πορεία χωρίς να είμαι απόλυτος

• Like
Reactions: Haris Drazen

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο να απαντήσεις...το έλα σαν εντολή το έχει μάθει πρώτο πρώτο, γι'αυτό ίσως και αντέδρασα έτσι, καθώς και όταν παίζει και του το λέω που εκεί είναι ακόμα πιο δύσκολο θα έρθει. Από εκεί και πέρα για εκπαιδευτή δεν το βλέπω γι'αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ...Όσο για τις γνώμες ότι μου λέει ο καθένας το φιλτραρω το ψάχνω και προσπαθώ να ακολουθήσω την καλύτερη πορεία χωρίς να είμαι απόλυτος
Στην πραξη αποδεικνυεται οτι δεν το εχει μαθει τοσο καλα οσο νομιζεις.
Αρα πρεπει να πας μερικα βηματα πισω. Επισης το παιχνιδι που λες ειναι κατι που μαλλον συμβαινει οταν εισαι μονο εσυ κ ο σκυλος=μονο εσυ και ενα ερεθισμα,οχι πολλα μαζεμενα!
Και σου ξαναλεω οτι δεν υπολογιζεις και την κουραση που ειχε ο σκυλος σου στην συγκεκριμενη φαση, που επιβαρυνε την κατασταση.
Πρεπει να διαβασεις πολυ, στο ξαναλεω!!!! ;)

• Like

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Το έλα είναι η πιο δύσκολη εντολή από όλες.. διάβασε λίγο για τη χρήση μακρύ ιμάντα για την εκπαίδευση....
Μην βιάζεσαι και μην απογοητεύεσαι. Ακόμα και αν σου δείξει ότι την ξέρει την βλακεια μπορεί να την κάνει, ειδικά γύρω στην εφηβεία είναι στάνταρ ότι παίζει να σε γράψει και επίτηδες.

Τα μάτια σου πάντα 1014 ακόμη και σε χώρο με περίφραξη, σε ανοιχτούς χώρους ποτέ είναι πολύ επικίνδυνο και παράνομο... προσοχή στην επιλογή των φίλων για να μην ξεσηκώνει κακές συνήθειες και σκαν πάντα σε οποιοδήποτε χώρο ακόμα και με λουρί για φόλες...

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie