Βόλτα, κοπλιμέντα και φωνές

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Η χθεσινοβραδυνή βόλτα τα είχε όλα! Δεν ήταν βόλτα αυτό, καλλιστεία ήταν! Το τι κοπλιμέντα ακούσαμε δε λέγεται. Πασαρέλλα ο Pluto! Σταματούσαν όλοι και χαμογελούσαν, με ρωτούσαν τι ράτσα είναι (δεν έχει ξαναδει teckel ο Έλληνας!) του λέγανε "τι φάτσα είσαι εσύ, τι ομορφιά, τι φάση που έχει" και άλλα τέτοια. Μέχρι και ένα αυτοκίνητο σταμάτησε για να τον δουν. Χαντρούλα πρέπει να του βάλω! Πήγαμε βόλτα και στο λούνα παρκ που δουλεύει μια φίλη μου, έχετε ξαναδει λουκάνικο σε λούνα παρκ; Ορίστε, δείτε το:
http://img413.imageshack.us/img413/1376/img0181pn.jpg
(Έχει κάτσει και με στυλ, σαν την Κλεοπάτρα!)
Καλά όλα αυτά, αλλά αυτό το αξιαγάπητο σκυλάκι μόλις πλησιάσει άνθρωπος, ναι μεν κουνάει την ουρά του αλλά ξελαρυγγιάζεται κιόλας! Ερχόταν μια κυρία με τα παιδιά της για να τον δουν, "δαγκώνει;" μου λέει. Της λέω "όχι, αλλά δεν τον έχω πάει ποτέ κοντά σε παιδάκια καλύτερα να μην το επιχειρήσουμε τώρα". Πλησίασε αυτή, άπλωσε το χέρι της να το μυρίσει, τεντωμένο εγώ το λουρί εννοείτα.. Σταμάτησε να γαυγίζει αυτός, κούναγε την ουρά του μόνο και το μύριζε. Παίρνουν θάρρος, τα παιδάκια κι αρχίζουν να πλησιάζουν κι αυτά, αρχίζει να γαυγίζει πάλι αυτός! Αυτό ήταν, καναμε μεταβολή και φύγαμε! ΡΕΖΙΛΙ γίναμε! Το έχω πάρει απόφαση, έχω ένα αντικοινωνικό σκυλί! Δεν τα θέλουμε τα παιδάκια, πώς να το κάνουμε! Πλησίασε μια άλλη κοπέλα με το παιδάκι της, ο δικός μου αυτή τη φορά έβαλε την ουρά κάτω απο τα σκέλια έτρεχε να φύγει! Κρίμα, το χαζό! :)

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Ετσι ηταν καποτε η Killah. Οσο την κρατουσα μακρυα απο αλλα σκυλια (εκει ειχαμε το προβλημα βασικα) δεν ειχαμε καμια βελτιωση. Οταν βρηκα σκυλια που ηταν καλοι χαρακτηρες και αρχισαμε να προσπαθουμε σιγα σιγα, μεσα σε λιγο καιρο αλλαξε τελειως συμπεριφορα. Σαφως ημουν παντα διπλα και διορθωνα οταν προσπαθουσε να κανει τα δικα της (καβαλημα κλπ...)
Οποτε νομιζω οτι δεν πρεπει να παρεις αποφαση κατι, απλα σιγα σιγα να το αντιμετωπισεις. Να τον φερνεις οσο μπορεις σε επαφη με κοσμο που γνωριζεις ωστε να ξερεις πως θα συμπεριφερθουν. Τα παιδακια που ειναι συνηθως αποτομα στις κινησεις τους οντως δεν ειναι οτι καλυτερο για αρχη. Μην τα παρατας...θα τον βρεις τον τροπο :)

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν το γαυγισμα που κάνει είναι για παιχνίδι, για εκφοβισμό ή απο φόβο. Όπως είπα κουνάει την ουρά του, οπότε μάλλον παιχνίδια θέλει (υποθέτω). Απο τη στιγμή που δεν είμαι σίγουρος όμως, δεν το ρισκάρω! Πρέπει να βρω κόσμο για practice :)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πρέπει να βρείς πρώτα παιδιά που τα γνωρίζεις και έχουν την όρεξη και τον χρόνο να ασχοληθούν μαζί σου και με το σκυλί σου. Αρχικά πρέπει να έχεις μερικά παιδιά (2-5) σε κάποια απόσταση να παίζουν μεταξύ τους (όχι τρεχαλητά και τρελλά πράγματα, αλλά ήρεμα παιχνίδια) και να είσαι σε μια απόσταση εσύ με τον Πλούτο να τα παρατηρήσει (ενώ εσύ παρατηρείς τις αντιδράσεις του), όσο θα είναι στην τσίτα διόρθωνέ τον με ένα σκούντιγμα ελαφρό (να μην τσιτώνετε), όταν είναι χαλαρός άρχισε να πηγαίνεις όλο και ποιο κοντά (κάνεις δηλαδή μερικά βήματα προς τα παιδάκια και σταματάς πάλι να δείς εντυπώσεις) καθόλη την διάρκεια όμως τα παιδάκια δεν πρέπει με τίποτα να κοιτάξουν, αγγίξουν ή δώσουν σημασία στον Πλούτο. Σιγά σιγά θα πλησιάσετε δίπλα τους όπου θα κάτσετε να τα παρακολουθείτε και όταν είναι απόλυτα ήρεμος θα δώσεις στα παιδάκια κάποια λιχουδιά, την δείχνουν στον Πλούτο (εδώ καλό είναι αν έχει μάθει να δίνει το χεράκι) ζητάνε στον Πλούτο τα παιδιάκια (ένα ένα όχι όλα μαζί) να δώσει χεράκι και να του δώσουν την λιχουδιά.

Έτσι θέλουμε να καταλάβει ο Πλούτο ότι τα παιδάκια έχουν λιχουδιές να του δώσουν, άρα είναι κάτι θετικό.

Αυτός είναι ένας απο τους πολλούς τρόπους προσέγγισης αν θες να δοκιμάσεις.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Πολύ καλό! Έχω στο μυαλό μου δυο παιδάκια για εθελοντές. Το χεράκι το δίνει, εύκολα! Θα το προσπαθήσω, thanks!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πρόσεχε μονάχα, μην κάνεις απότομα βήματα και βιασύνες, μέχρι να πλησιάσετε τα παιδάκια μπορεί να πάρει και μισή ώρα και μία ώρα (ανάλογα με το σκυλί), μην βιάζεσε και κάνεις βιαστικές κινήσεις διότι μετά όλα θα πάνε χαμένα. Πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή και να παρατηρείς καλά το σκυλί πότε είναι χαλαρό και έτοιμο για ένα παραπάνω βήμα πρός τα παιδιά.

Για να μην βαρεθούν τα παιδιά, μπορούν να παίζουν κάποιο επιτραπέζιο, ή κάνα PSP ή DS, κάτι να ασχολιούνται και αυτά και να φαίνετε ότι διασκεδάζουν (όχι ότι βαριούνται).

Ο πλούτο κυνηγάει μπάλες ή μπαλάκια? Αν ναι, εφόσων φτάσετε κοντά στα παιδιά και όλα καλά, βγάλε μια μπάλα και την κλοτσάς στα παιδάκια και αυτά σε εσένα (ενώ ο Πλούτο την κυνηγάει), εδώ θέλουμε να δείξουμε στον πλούτο ότι παιχνίδι μπορεί να γίνει όσο με το αφεντικό τόσο και με παιδάκια. Άρα συσχετίζει και το φαγητό και το παιχνίδι με παιδάκια. Διπλό καλό για αυτόν.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Τρελαίνεται για μπαλάκια. Μπορούμε να παίζουμε για ώρες. Το πρόβλημα είναι οτι με το που θα δει τα παιδάκια αρχίζει και φωνάζει. Ότι και να του πω, δε σταματάει με τίποτα. Μόνο αν φύγουμε απο το σημείο ή αν του κλείσω το στόμα :p

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Για αυτό σου λέω αρχικά θα πλησιάσετε σιγά σιγά και θα τον επιβραβέυεις όσο είναι ύσηχος (και όχι στρεσαρισμένος). Θέλει χρόνο και υπομονή. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πριν τον βάλεις να παίξει με παιδάκια μπορείς να πηγαίνεις να παίζεις μαζί του κοντά σε χώρους (παιδική χαρά, αυλή σχολείου, ...) με παιδιά για να συνηθίσει τις φωνές.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
κοιτα μιας κ εχουμε ιδια ρατσα φοβαμαι πως το γαβγισμα δεν το αποφευγεις,κ στον αερα γαβγιζει,και ειδικα στους αγνωστους,δεν ξερω αν το κανει μονο στα απιδια σε σενα εμενα το κανει σε οπιον δε γνωριζει παντως

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
φοβαμαι πως το γαβγισμα δεν το αποφευγεις,
Συγνώμη, αλλά μεγάλο λάθος σκέψης. Το να επιτρέπεις σε ενα σκυλί να γαυγίζει (όπως λές) στον αέρα και όποτε θέλει για κανένα λόγο σοβαρό (δηλαδή θέμα φύλαξης, κτλ) είναι ισάξιο με το να αφήνεις τον σκύλο σου να σε πάει βόλτα ή να κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι σου. Όλα αν θες διορθώνονται. Δεν είναι λογικό να λες ότι όποτε του καπνίσει του σκυλιού και γαυγίζει εσύ δεν κάνεις κάτι για αυτό γιατί νομίζεις ότι είναι κάτι καλό ή κάτι που δεν διωρθώνετε ή είναι της φυλής. Όλα σχεδόν τα σκυλιά αν τα αφήσουμε χωρίς κανένα έλεγχο ή διόρθωση θα γαυγίζουν ανεξέλενκτα με το παραμικρό.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Η αλήθεια είναι οτι η συγκεκριμένη φυλή έχει τάση για γαύγισμα. Διορθώνεται όμως (απο ότι έχω ακούσει! Σχεδόν όλα διορθώνονται). Απλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να έχεις "βοηθούς" ή παιδάκια, ή σκυλάκια ανάλογα την περίπτωση. Εγώ ως τώρα δεν είχα την ευκαιρία να βρω "βοηθούς"! Για αυτό προσπαθούσα να κάνω διορθώσεις με το λουρί, με λιχουδιές κλπ αλλά μάταια. Ίσως δεν προσπάθησα αρκετά, τι να πω.
Χθές είδαμε ένα σκυλί στο δρόμο, θηλυκο. Με προέτρεψε η ιδιοκτήτριά του μιας και είναι αντίθετου φύλου να τα αφήσουμε να μυριστούν. Εγώ επιφυλακτικός, τον πλησίασα σιγά σιγα και τι λέτε να έκανε; ΤΗΣ ΕΧΩΣΕ ΚΟΥΤΟΥΛΙΑ! Με τη μουσούδα του, στο κεφάλι της. Μάλλον πήγε να τη δαγκώσει (είχα δει παρόμοια κίνηση στην εκπομπή της Victoria.) Έχω ένα σκύλο gentleman! Σέβεται και αγαπάει τις γυναίκες! Και μέσα σε όλα αυτά στρίγγλιζε, δε μιλάμε για γαύγισμα, αλλά για ΣΤΡΙΓΓΛΙΑ! Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή απο όσο νόμιζα. Αν είχα τη δυνατότητα θα πήγαινα σε εκπαιδευτή.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
@igeorge, κάνεις ένα πολύ τεράστειο λάθος που πολύς κόσμος το κάνει χωρίς να το ξέρει. Πως περιμένεις ο σκύλος σου να αλλάξει συμπεριφορά όταν εσύ ο ίδιος βλέποντας ένα άλλο σκυλί ή άνθρωπο αγχώνεσε και στέλνεις αρνητική ενέργεια προς το σκυλί σου? Πρέπει να καταλάβεις ότι το σκυλί και εσύ συνδέεστε ποιο πολύ απο όσο νομίζεις μέσω του λουριού. Αν εσύ είσαι συνέχεια αγχωμένος, στρεσαρισμένος, φοβισμένος, κλπ όλα αυτά στέλνονται στον σκύλο σου, καταλαβαίνει ότι δεν είσαι σε θέση να αναλάβεις πρωτοβουλία και να τον προστατεύσεις για "αν" κάτι συμβεί και για αυτό περνει αυτός την πρωτοβουλία να προστατεύσει και εσένα και τον εαυτό του. Είναι σαν να του δίνεις την αρχηγία έτσι. Αν εσύ δεν χαλαρώσεις, δεν νιώσεις σίγουρος για τις κινήσεις σου και τις πράξεις σου δεν θ α διορθωθεί ποτέ ο σκύλος σου.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Συγνώμη, αλλά μεγάλο λάθος σκέψης. Το να επιτρέπεις σε ενα σκυλί να γαυγίζει (όπως λές) στον αέρα και όποτε θέλει για κανένα λόγο σοβαρό (δηλαδή θέμα φύλαξης, κτλ) είναι ισάξιο με το να αφήνεις τον σκύλο σου να σε πάει βόλτα ή να κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι σου. Όλα αν θες διορθώνονται. Δεν είναι λογικό να λες ότι όποτε του καπνίσει του σκυλιού και γαυγίζει εσύ δεν κάνεις κάτι για αυτό γιατί νομίζεις ότι είναι κάτι καλό ή κάτι που δεν διωρθώνετε ή είναι της φυλής. Όλα σχεδόν τα σκυλιά αν τα αφήσουμε χωρίς κανένα έλεγχο ή διόρθωση θα γαυγίζουν ανεξέλενκτα με το παραμικρό.
δεν με καταλαβες δεν ειπα οτι δε διορθονετε.απλα ειναι απο τις φυλες που εχουν την ταση να γαβγιζουν οποτε σε καποιο σημειο το γαβγισμα ειναι δεδομενο και εμενα γαβγιζε και γαβγιζει μπορω να πω ακομα μετα απο 6 χρονια σχετικα πολυ οχι βεβεα οποσ παλια αλλα γαβγιζει αρκετα απλα ηθελα να πω οτι το γαβγισμα ειναι ακτι που που πρεπει να αντιμετωπισεις απλα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν