Βόλτα και μερικά προβληματάκια.....

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Καλησπέρα σε όλους...
Λοιπόν.. τα προβληματάκια μας ειναι τα εξής...
Πρώτον όταν ετοιμαζομαστε για βόλτα μολις του βάλω το λουράκι του αρχιζει και το δαγκώνει... μετα απο λίγο σταματάει και έξω που είμαστε δεν εχει κανενα πρόβλημα...πώς θα τον κάνω να σταματήσει να το δαγκώνει?...
Δευτερον έξω οταν του δίνω εντολές π.χ. κατσε ή ελα ή μη σπάνια με ακουει... τώρα τελευταια ακουει στο κατσε αλλα οταν αφηνω ελευθερο το λουρι και μετα πρεπει να το μαζεψω για να τον εχω κοντά μου στο δρόμο δεν γυρναει με αποτελεσμα να τον τραβάω πίσω...
Τρίτον όταν βλέπει κάποιον να ερχετε ή κάποιον στο οπτικό του πεδίο χοροπηδάει για να τον πάρω αγκαλιά. Παλιά που ήταν πιο μικρός ακομα και τώρα οταν ερθει καποιος στο σπίτι τον παίρνω αγκαλιά πρώτα και μετα ανοιγω την πόρτα... Λέτε να φταίει αυτο και να θέλει να τον πάρω μόλις δει κάποιον??... κάνω καλά που τον παίρνω αγκαλιά για να ανοιξω την πόρτα του σπιτιού??...
Τέταρτον αυτο αφορά ποιο πολύ εμενα παρα τον Πρίγκηπα... οταν βλέπω αδέσποτα σκυλάκια τον πέρνω αμέσως και πάμε προς το σπίτι για να μην τα δει και ερθουν προς το μέρος μας. Φοβάμαι να έρθει σε επαφη μαζί τους γιατι για μενα ειναι ακομα μωράκι (8 μηνών ειναι τώρα). Πώς θα σταματήσω να φοβάμαι??.
Αυτά ηταν τα προβληματάκια μας... Ελπίζουμε να μπορέσετε να μας βοηθήσετε να τα λύσουμε...
Ευχαριστούμε πολυ... να'στε όλοι καλα και να χαίρεστε τα "παιδάκια" σας...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Λεκτική αποτροπή στο δαγκωμα του λουριού!

Αγκαλιά γιατί τον παίρνεις?Για να ανέβει στην αγκαλιά σου σημαίνει ότι εσυ σκύβεις και τον παίρνεις και του δημιούργησες αυτό το αίσθημα!Αν τον αφήσεις εκεί που είναι και δεν το πάρεις αγκαλιά αλλά αδιαφορήσεις δεν θα πάθει τίποτα μην στεναχωριεσαι!Μην του δίνεις σημασία!Μην παιδεύεται τον εαυτό σας!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
μη μη μη.αν συνεχισει γυρνα το λιγο καιρο σε αλυσιδακι οδηγο.
μην παιρνεις το σκυλο αγγαλια.και ας τον να δει κανα σκυλο κοινωνικοποιηση πως θα κανεις
οσο γιατις εντολες εχεις πολυ δουλεια ακο μα μεχρι να γινει αυτο που θες

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
έρχετε σε επαφη με αλλους σκύλους αλλα μονο οταν ειναι με τα αφεντικά τους... τα αδέσποτα που δεν υπάρχει κάποιος (δυστυχώς) να τα ελέγξει τα φοβάμαι...

σήμερα πηγε να με δαγκώσει οταν του τραβηξα το λουρι απο το στομα αλλα του φωναξα δυνατα... δεν μου εδωσε και πολυ σημασια γιατι χοροπηδουσε και πηγε να το δαγκώσει παλι...
μήπως μου το δαγκώνει επειδη δεν του το έχω συνέχεια ελεύθερο???... όταν είμαστε στον δρόμο του το εχω κοντό που να περπατάμε διπλα δίπλα για να μπορω να τον ελέγχω και καλύτερα... μετα στην αλάνα που τον πάω του το αφήνω ελεύθερο...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Λεκτική αποτροπή στο δαγκωμα του λουριού!

Αγκαλιά γιατί τον παίρνεις?Για να ανέβει στην αγκαλιά σου σημαίνει ότι εσυ σκύβεις και τον παίρνεις και του δημιούργησες αυτό το αίσθημα!Αν τον αφήσεις εκεί που είναι και δεν το πάρεις αγκαλιά αλλά αδιαφορήσεις δεν θα πάθει τίποτα μην στεναχωριεσαι!Μην του δίνεις σημασία!Μην παιδεύεται τον εαυτό σας!
και εμένα το κάνει μερικές φορές η μικρή μου ενω σεν σκύβω σηκώνεται στα 2 πόδια και με γρατζουνάει για να την πάρω αγκαλιά ... και χωρις να υπάρχει λόγος μερικές φορες

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
και τωρα τι κανουμε???... εχθες ξεχασα το λουρι πανω στο καναπε και εφυγα για λιγο να παω στου γειτονα μου να παρω κατι... οταν γυρισα το λουρι ηταν κομμενο στα δυο... του φωναξα βεβαια αλλα δεν νομιζω να καταλαβε και πολλα... οταν πηγα να του το παρω να το πεταξω με δαγκωσε ξανα... :(

δεν υπαρχει κανεις να με βοηθησει??.... :( :( :(

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Ναι. αφηνεις το κολαρο καπου τυχαιαιαιια αφου του εχεις βαλει κατι καφτερο. Δοκιμασμενο σε αλλα αντικειμενα και με επιτυχια. Εννοειται με σενα καπου εκει κοντα να παρατηρεις. Οτυαν απομακρυνθει απο το κολαρο, λες μπραβοοοοοοοοοοο και λιχουδιτσα!

Υγ: σε δαγκωσε;;;;;;; κατι παει λαθος με την βασικη εκπαιδευση...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
δεν υπαρχει κανεις να με βοηθησει??.... :( :( :(
Βασική Υπακοή χρειάζεται κ πολλή ενασχόληση με το σκύλο σου (όπως κ κοινωνικοποίηση με ανθρώπους/ζώα/αυτοκίνητα/παιδάκια/κ άλλες καταστάσεις). Από αυτά που διαβάζω πιστεύω ότι ο σκύλος σε αγνοεί, λόγω έλειψης σεβασμού κ γενικά δε φαίνεται να'χετε δημιουργήσει σωστές βάσεις σε ό,τι αφορά τη σχέση σας.

Φυσικά κ δεν είμαστε παντογνώστες, αλλά γι'αυτο υπάρχουν κ οι επαγγελματίες... Γιατί δεν απευθυνεστε, λοιπόν, σε έναν εκπαιδευτή;

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
δεν εχω τα λεφτα να παω σε εναν εκπαιδευτη...
τον βλεπω ετσι μικροκαμωμένο και τον λυπαμαι να τον μαλωνω... εχει μαθει της εντολες μεσα στο σπιτι και με υπακουει... αλλα εξω δεν με ακουει...
η αληθεια ειναι οτι τον εχω καλομαθει και δεν ξερω τωρα πως να σταματησω να του φερομαι οπως οταν ηταν μωρακι....

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εχεις ακολουθες επιλογες: αγαπας πιο πολυ τον εαυτο σου; -> πρπει να γινεις αρχηγος για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και τα ακρα σου ολοκληρα.
Αγαπας τον μικρο πανω απο τον εαυτο σου; -> πρπει να γινεις αρχηγος της αγελης για να βρει ισορροπια και ηρεμια και ασφαλεια η λατρεια σου.
Διαλεξε :)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Αν δεν εχειις οντως χρηματα, μπορεις να πας σε καποιο γκρουπ εκπαιδευσης, ειναι πιο οικονμικο απο το πριβε. Πληρωνεις καθε επισκεψη. Ειναι ενα εισητηριο για σινεμα συν ποπ κορν και κοκακολα. Μεχρι τοτε, ΔΙΑΒΑΣΕ προσεκτικα διαφορα θεματα απο το φορουμ περι αρχηγιας για αρχη.

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
ελπιζω τωρα που θα εχω και περισσοτερο χρονο να ασχοληθω μαζι του να αλλαξω τη σχεσης μας... πρεπει να μαθω να του λεω μη και οχι γιατι αλλιως με βλεπω μιση... :p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εάν εκεί που μιλάς με το παιδί σου, γυρίσει και του κάνεις κάτι που το ενοχλήσει και αυτό σου σκάσει ένα χαστούκι τι θα κάνεις...??? Θα το λυπηθείς επειδή είναι γλυκούτσικο?
Η πειθαρχία και τα όρια δεν έχουν καμία σχέση με το ξύλο! Πρέπει να μάθεις να βάζεις τα όριά σου... σκέψου δε καλά αυτό που σου είπε η hopsi για τα group εκπαίδευσης!

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
δεν ξερω τι ειναι τα group εκπαιδευσης... αν και δεν νομιζω στα χανια απο οπου ειμαι να υπαρχει κατι τετοιο...
μπορειτε να μου πειτε τι ειναι και πως λειτουργουν??...

οχι βεβαια... το ξυλο δεν ειναι η λυση σε καμια περιπτωση.... το μονο που καταφερνει καποιος με το ξυλο ειναι ο σκυλος του να τον φοβαται κατι που εγω δεν το θελω...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ακριβώς, άρα μπορείς να είσαι αυστηρή μαζί του και να μην τον λυπάσαι, γιατι αυτός σίγουρα δεν θα σε "λυπηθεί"...

Είναι ομαδικό μάθημα εκπαίδευσης... σκύλος και ιδιοκτήτης εκπαιδεύονται μαζί με "συμμαθητές" και τον εκπαιδευτή ... πολύ καλή ευκαρία για ένα κουτάβι να μάθει και παράλληλα να κοινωνικοποιηθεί!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μπράβο βρε...!!

Ένα θα σου πω... ένα ποστ μου έγραψε και τα είπε όλα για τα Yorkies όταν πρωτομπήκα στο forum!!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
η Στελλα ειναι φοβερο πλασμα. Εχω την τυχη να την εχω γνωρισει απο κοντα. Ειμαι της αποψης πως οποιος ψαχνει, βρισκει. Αρα...ταταααα, τωρα ξερει η γωγω πως δεν υπαρχει δικαιολογια, εχει κοντα της τη Στελλα που ειναι αστερι..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97