Βολτάροντας στο ίντερνετ...

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Tις προάλλες έπεσα πάνω σε αυτό:

Επικίνδυνες φυλές σκύλων

Ποιές φυλές χαρακτηρίζονται επικίνδυνες

Είναι φυλές σκύλων που έχουν επιλεγεί από τους εκτροφείς με βάση τα επιθετικά τους χαρακτηριστικά. Συνήθως κατάγονται από φυλές που στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί για μονομαχίες και με τις κατάλληλες διασταυρώσεις εξελίχθηκαν για να χρησιμοποιούνται σαν σωματοφύλακες ή φύλακες.

Bullmastiff Προέκυψε από διασταύρωση bulldog με διάφορα mastif.Πρέπει να καθοδηγείται από πολύ ενεργητικό αφεντικό και χρησιμοποιείται σαν σωματοφύλακας.Θεωρείται τρομακτικός φύλακας χώρων.Περισσότερες πληροφορίες από την wikipedia.org

Bullterrier Προέκυψε διασταυρώνοντας bulldog με old english terrier προκειμένου να δημιουργηθεί ένας σκύλος εξαιρετικά άγριος.Eίναι γεννημένο για να είναι αιμοβόρος μαχητής και χρησιμοποιείται σαν φύλακας και σωματοφύλακας.Περισσότερες πληροφορίες από την wikipedia.org

Rottweiler Προέρχεται μάλλον από το Ιταλικό mastiff και κατά το Μεσαίωνα χρησιμοποιείτο στα αγροκτήματα ενώ τώρα είναι κυρίως σωματοφύλακας και φύλακας χώρων.Τρελαίνεται και γίνεται ανεξέλεγκτο, αν του φανεί ότι κάποιος πάει να πειράξει το αφεντικό του.Περισσότερες πληροφορίες από την wikipedia.org

Tosa Διασταύρωση τοπικής Ιαπωνικής φυλής με bulldogs, bullterriers κ.α.Ξεκίνησε σαν σκύλος μονομαχιών και μετά προχώρησε στα καθήκοντα του φύλακα και σωματοφύλακα.Είναι επιθετικό και εριστικό σκυλί και καχύποπτο με τους ξένους.Περισσότερες πληροφορίες από την wikipedia.org

και πάει λέγοντας....

Το αξιοσημείωτο στα παραπάνω είναι ότι περιέχονται στην επίσημη σελίδα κτηνιάτρου στην Αθήνα.Οι κατεξοχήν δηλαδή άνθρωποι (μαζί με εκτροφείς και εκπαιδευτές) που θα πρεπε να χρησιμοποιούν άλλου είδους φρασεολογία και να προσεγγίζουν τέτοια θέματα με περισσότερη προσοχή και ευαισθησία,καταθέτουν κείμενα online για αιμοβόρικους μαχητές και λοιπά γραφικά,με παραπομπές στη wikipedia...

Δυστυχώς,αυτό που λείπει περισσότερο απόλα είναι η αληθινή κουλτούρα πάνω στον "αγαπημένο φίλο του ανθρώπου" (κερνάω και εγώ με τη σειρά μου κλισέ..).Ή που θα να αιμοβόρικα και άγρια και "τι τα θες τώρα αυτά τα θηρία" ή που θα παίρνουμε αψήφιστα σκύλους +60 κιλών με αποτέλεσμα να τα βλέπουμε να βολτάρουν χωρίς λουρί σε πάρκα και παιδικές χαρές,γιατί "εμένα μωρέ ο σκύλος μου μακούει πάντα"...Και εις άλλα με υγεία!

D

Deleted member 14614

Guest
Γράφει κι άλλα απίστευτα πιο κάτω, αλλά είναι τόσο γελοία που δεν θα τα αναπαράγω καν. Οι πολλοί "ειδικοί" μας έφαγαν!

• Like
Reactions: Chris K.A.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι και δυστυχώς πολλοί ηλίθιοι πιστεύουν ότι ειναι σκυλαροι για πολύ σκληρά αγόρια...

Astr0peleki

Active Member
23 Μαϊου 2015
39
47
Αθήνα
Γράφει κι άλλα απίστευτα πιο κάτω, αλλά είναι τόσο γελοία που δεν θα τα αναπαράγω καν. Οι πολλοί "ειδικοί" μας έφαγαν!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! ''Οι πολλοί "ειδικοί" μας έφαγαν!''

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Καλημέρα!
Tι εννοείς "μπορεί να μην το εχει σκεφτεί καν"?Επαγγελματίας του χώρου είναι,όφειλε να γνωρίζει...Και εν πάσει περιπτώσει,στα 33 μου,έχω πάψει να πιστεύω ότι θα αλλάξω τον κόσμο,ειδικά με ένα μέηλ

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μη το βλεπεις ετσι...πιο παλια ειχα διαβασει ενα κουλο στο fb για τα ροτ στην επισημη σελιδα της royal canin,δε θυμαμαι ακριβως τι, κατι πουταν σχετικο με το ποσο αγρια κ αδυσωπητα ειναι :)cautious:) κ κατεληξα να στέλνω μνματα στην royal να τους εξηγω για τα εσφαλμενα μνματα που περναει η ελληνικη royal στους Έλληνες καταναλωτές κ ιδιοκτήτες...δειξαν μεγαλο ενδιαφερον κ απαντουσαν αμεσα η αληθεια ειναι...εν τέλει με διαβεβαιωσαν οτι θα επιληφθουν...μετα ξεχαστηκα με κατι αλλα θεματα κ δεν παρακουληθησα την εκβαση...αλλα τεσπα ελπιζω να αντιλήφθηκαν το λαθος τους...
Εμεις που εχουμε ηδη καποια σκυλια απτις συγκεκριμενες ρατσες παει στα διαλα, ξερουμε οτι λενε λαλακιες, αλλα φαντασου να τα διαβαζει πχ αυτα καποιος που νομιζει οτι το σκυλι ειναι προέκταση του πεους του ή καποια υστερικη μαμα που στην βολτα της με το παιδι της συνανταει εναν ιδιοκτητη ροτ!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εννοω οτι ακόμα και οι επαγγελματιες κανουν λαθη. Μπορεις να την ενημερώσεις για το λαθος. Δε σου προτεινα να αλλαξεις τον κόσμο αλλα να προσπαθήσεις να αλλαξεις μια αναρτηση :). Για να το κανεις θεμα προφανως σε απασχολεί. Τι νοημα εχει να το συζητάμε μεταξυ μας εμεις που συμφωνουμε πανω κατω; Σαν τους γερους στα καφενεια.:)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Δεν ειμαστε καλα.. ''pit bull-type dog''
δε καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου..:ROFLMAO: πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, με τόσες μπουλο-παραλλαγές..το χάνεις στο τέλος. Οπότε σου λέει ο "ρεπόρτερ" ας εφεύρω μια μ@...ία να τα καλύψω όλα..:p

• Like
Reactions: Kimigaz

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Είναι παγιωμένη η άποψή μου @Μαρια&Ηρα πως η ανθρώπινη βλακεία πάντα βρίσκει τα περιθώρια να αναδειχτεί....Επίσης,βρίσκω σημαντικότατες διαφορές στα 2 περιστατικά.Από τη μία πιθανότατα έχουμε τον social media manager ο οποίος γράφει άστοχα στο FB για θέμα που δε γνωρίζει και από την άλλη έχουμε επιστήμονα του είδους που γράφει για αιμοβόρικα σκυλιά στην επίσημη σελίδα του.Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ παρολαυτα

@betty coltrane το κάνω θέμα γιατί προφανώς και με απασχολεί.Πιθανότατα ο διάλογος θα ναι "και ποιός είσαι εσύ που θα μου υποδείξεις τι είναι σωστό και τί είναι λάθος"...Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να ασχοληθώ περαιτέρω με ανόητους που αναπαράγουν αστικούς μύθους.Προτιμώ στο λίγο ελεύθερο χρόνο μου να τα σχολιάζω με ανθρώπους που έχουμε κοινές αφετηρίες εδώ μέσα

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Διαφωνω οτι οι διαφορες ειναι ουσιαστικες, γιατι σου ανεφερα ενα περιστατικο με εταιρεια που παραγει κ προμηθεύει σκυλοτροφες aka υποτίθεται οτι διαθέτουν τεχνογνωσια για τις αναγκες τους, κ για συγκεκριμενες ρατσες πολλες φορες, τουτεστιν ξερουν πιο πολλα απο τον μεσο ιδιοκτητη...αυτη λοιπον η (μεγαλη, κακως κατα την γνωμη μου γιατι προκειται για μια μετριαα τροφη) εταιρεια που εχει ενα σημαντικο βημα απευθυνεται σε εκατομμύρια ιδιοκτητες κ μελλοντικους ιδιοκτητες, αφουγκραζεται (υποτιθεται) τις αναγκες των κατοικιδιων κ τους ενημερώνει για διαφορα ζητηματα αλλα κ τους βοηθαει επισης (κ παλι υποτιθεται)...έχοντας λοιπον αυτα υποψη μου θεωρησα χρεος μου να εκφρασω την αγανακτηση μου (με κοσμιο τροπο) για τα εσφαλμενα μνματα που περνανε...οποτε...ειναι ακριβως το ιδιο με την δικη σου περιοτωση...θεωρω...(δε με αφορα ποιος ειναι υπευθυνος για την συγγραφή διαφορων κειμενων, το θεμα ειναι οτι ειναι ολοι ανθρωποι με επισημο κ σοβαρο ρολο που λενε αρλούμπες κ διαιωνίζουν κακως κειμενα)

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
αυτό σου εξηγώ ακριβώς από πάνω...Οτι τις social media σελίδες μεγάλων εταιρειών τις χειρίζονται σχεδόν πάντα social media managers & όχι ας πούμε ένας κτηνίατρος της Royal Canin.Αυτή η δουλειά,η επικοινωνία των προιόντων μιας εταιρείας δηλαδή στα social media δίνεται από τους μεγάλους ομίλους σε εξωτερικούς συνεργάτες,που στο 90% των περιπτώσεων δεν έχουν σχέση με το ίδιο το προιόν αλλά διαβάζουν γιαυτό και το προωθούν.Αυτό είναι δεδομένο ότι ισχύει

Πολύ πρόσφατη είναι μια αντίστοιχη ιστορία μεγάλου εκδοτικού οίκου στα μέρη μας,που ο social media manager έγραψε ανορθόγραφα ολόκληρο κατεβατό για ένα διαγωνισμό βιβλίου...

Betty μου ρθε πρόσφατα ένα μήνυμα γνωστού μου που τον παρέπεμψα στο φορουμ γιατί ήταν σε αναζήτηση σκύλου.Κάθισα και του εξήγησα κάποια πράγματα για τις δυναμικές φυλές,του έστειλα συγκεκριμένα πράγματα να διαβάσει από εδώ & επειδή είναι και σοβαρός άνθρωπος,κατάλαβε πως αυτά που είχε ως δεδομένα δεν ήταν και τόσο δεδομένα...Αυτούς τους ανθρώπους θα με ενδιέφερε να αλλάξω,αυτούς που ξεκινούν τώρα και μέσα στην άγνοιά τους μπορούν να κάνουν σοβαρότατα λάθη.Όχι τους επαγγελματίες (χμμ...) του χώρου με στρεβλή/παλιακή άποψη για τα πράγματα.Όλα είναι θέμα επιλογών βέβαια

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αν και συμφωνώ μαζί σας γενικά, η αλήθεια ειναι ότι μερικές φυλές έχουν απαγορευτεί σε ορισμένες χώρες και οι Αμερικανοι συμμερίζονται αυτές τις απόψεις. Όταν πήγα να παρω ασφάλεια γι το καινούριο σπιτι, μου είπανε ότι για τις παραπάνω φυλές η ασφάλεια σπιτιού και αυτοκινήτου ηταν πιο ακριβή και για μερικές φυλές δεν σου δίνανε καν! Το οποίο σημαίνει ότι δάνειο από την τράπεζα γιόκ.

• Like

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Την σχέση των «επικίνδυνων φυλών» με την ασφάλεια σπιτιού ή αυτοκινήτου δεν καταλαβαίνω...

Last edited:

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Την σχέση με την ασφάλεια σπιτιού ή αυτοκινήτου δεν καταλαβαίνω...
Why Do You Need Extra Coverage, Anyway?
If someone comes onto your property and scares your dog, he may bite or attack. Anything perceived as a threat could fall into a dog’s radar, even if the person on your property means no harm.

“If a child playing runs across your yard and startles your dog, he may bite that child. Even though technically the child was trespassing, the parents of that child could still sue you — and win.”

Without insurance specifically covering this sort of accident, you could be liable personally for their expenses.

και συνεχίζει ο νομοθέτης...

What If You Can’t Afford It?
I asked this question to the agent because I thought it was going to add a lot more money to my insurance bill.

I was amazed to find out that some insurance companies simply include it in policies with no extra fee. Some companies do charge a premium, and that premium generally falls between $25 and $50.

Again, that’s only $25 to $50 per year. Even if you paid the high-end $50, it’s 14 cents a day. Weigh that cost against the potential lawsuit of a dog biting someone on your property, and it makes sense to get the extra coverage.

• Like

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αυτό είναι για να ασφαλιστείς για τις βλαβες που μπορει να προξενήσει ο σκυλος σου! (εφ όσον έχεις ή αποκτήσεις σκύλο)
Τι σχέση έχει με την ασφάλεια σπιτιού ή αυτοκινήτου;

Δηλαδη αν το σκυλι δαγκωσει καποιον, θα πληρώσει η ασφάλεια του αυτοκινήτου; Εκτος αν φοβούνται ότι το...«αγριο σκυλί» θα φάει το αυτοκίνητο!